24. kolo
16.02.2013 20:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Favorit porazil Granadu, oba góly vstřelil Messi

Opět zachráncem, toť Messiho přízvisko. Minimálně po dnešním zápase, v němž jeho dva zásahy stačily na tři body proti Granadě. Domácí celek sice skóroval, ale k bodům mu to nepomohlo, argentinský ostrostřelec byl k nezastavení. Tito Vilanova se tak může na dálku radovat z výhry.

Barcelona má na první příčce španělské La Ligy stále velmi pohodlný náskok. Před duelem s Granadou měla k dobru dvanáct bodů před druhým Atléticem Madrid. Největší rival v podobě madridského Realu ztrácí ještě o čtyři body víc. Přesto hráči Blaugranas vyjádřili jasné stanovisko - Granadu nelze podcenit.

Speciální zápas čekal na útočníka Nolita, který, jak už bylo v preview řečeno, strávil v prostředí katalánského týmu mnoho let a za jeho "béčko" nastoupil k více než jednomu stu utkání. Dnes nastoupil coby rival a již v sedmé minutě se opřel do míče. Ten ale Valdés nadvakrát zkrotil.

Další velké šance jsme se dočkali až po dalších dvaceti minutách. Hned z toho ale byla šance gólová. A kupodivu, nepřišli s ní hosté. Carlos Aranda našel svým centrem Odiona Ighala, který svou třetí brankou v sezoně rozjásal příznivce domácích!

Chvíli trvalo, než našla Barcelona odpověď. A rozhodně to nebyla jednoduchá záležitost. I když se krátce před poločasem snažil prosadit fenomenální Messi, brankář Toňo se vytasil s neméně efektivním zákrokem. Asistent Roura se pokusil s výsledkem něco udělat a na hřiště poslal Jordiho Albu. Do konce první půle ale jeho tým reálně nezahrozil.

Velký obrat si Barcelona nachystala až na druhých pětačtyřicet minut. Teprve pět minut po začátku druhého dějství se už měnilo skóre utkání. Po Fábregasově střele Toňo míč pouze vyrazil, na správném místě ve správný čas stál Lionel Messi a míč uklidil za brankářova záda - 1:1 a do konce ještě mnoho času.

Po hodině hry se v odpovědi na tlak Barcelony ozvala tyč za brankářem Toněm, Granada tak stále odolávala. O pouhých šest minut později už to ale neplatilo, protože se rozhodl úřadovat opět Lionel Messi. Po faulu střídajícího El Arabiho se k míči postavil argentinský útočník, rozběhl se a krásnou střelou nedal brankáři domácích šanci - Barca otočila skóre ve svůj prospěch!

A hrát proti Barceloně, která vede, to není žádný med. Své o tom říká také Granada. Domácí tým se sice velmi snažil získat nějaké body, ale hosté mu míč zkrátka nepůjčili. Pečlivá a pro někoho zdlouhavá rozehrávka nakonec slavila úspěch, Barcelona se dočkala hvizdu sudího Del Cerra Grandeho a po zásluze vyhrála. Nic na tom nezměnila ani zajímavá akce hostí, po níž mohl završit hattrick Messi. Dnes mu ale nebylo přáno nic víc než dva góly. I ty ale mají cenu zlata, Barca díky nim stále drží soupeře v uctivé vzdálenosti.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

zápas bez obdržené branky by byl fajn, ale moc tomu nevěřím, tak tipnu 1:3

Reagovat
hradec

Granada 2:7 Barcelona

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0-4

Reagovat
Robík

Reagovat
Robík

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

ja to vidim na vcelku dost golov)))) skusim zahaluzit - 2:6

Reagovat
smazaný uživatel

xavi a iniesta asi hrát nebudou, aspon ne od začátku. 1:2 zkusím

Reagovat
smazaný uživatel

Xavi určitě ne a Iniesta těžko říct no.. podle mě Thiago a buď právě Iniesta nebo Cesc, ale spíše Cesc

Reagovat
Robík

Zatím nic moc.Můj tip fuč,ale věřím,že to Barca zvládne.No bude to ještě boj,ale 2:6 to určitě nezkončí.Přidávám se k Tvému tipu.Když to bude víc pro Barcu zlobit se nebudu

Reagovat
smazaný uživatel

1-4

Reagovat
Robík

Tak Ti gratuluji k dobrému tipu,ale boj to byl.Lio ukázal proč je na světě nejlepší.Ta druhá branka nádhera

Reagovat
smazaný uživatel

leo opět ukázal proč je nejlepší !!! znovu rozhodl zápas !!!!! je to fenomenální fotbalista a jsem rád že ho vidím v té nejlepší formě

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xxk6jm_yyyy-yyyyyyyy-yyyyyy-1-2-yyyyyyy_sport#from=embediframe

Messi to je bejk...v 15ti zápasech po sobě vždycky gól...tak snad to tak zůstane i po zápase v Itálii

Reagovat
smazaný uživatel

v 15 možná tak v lize.

Reagovat
smazaný uživatel

...ale i tak se takovou bilancí nikdo jen tak pyšnit nemůže...na téhle úrovni teda.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele