24. kolo
17.02.2013 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Real Madrid - Rayo Vallecano 2:0

José Mourinho si odbyl úspěšné jubileum a Real Madrid pod jeho stým vedením z lavičky zvítězil nad Rayem Vallecanem 2:0. Komplikace výsledku nezpůsobilo ani brzké vyloučení Sergia Ramose, kvůli němuž musel Real dohrávat o deseti více než sedmdesát minut.

Prakticky vše podstatné se událo již v úvodní dvacetiminutovce. Nejprve domácí spustili ofenzivní smršť, které Rayo nedokázalo čelit a inkasovalo dvě branky zásluhou Moraty s Ramosem. Druhý jmenovaný však svému týmu přistřihl křidélka v osmnácté minutě, když brzy po sobě uviděl dvě žluté karty, a musel jít předčasně do šaten. Hosté se tak mohli vzpamatovat z nezachyceného počátku utkání, a přestože nedokázali využít početní převahy ke zdramatizování výsledku, alespoň se dokázali vyhnout debaklu, který v úvodní čtvrthodině visel ve vzduchu. Vítězství Realu znamená, že jeho ztráta na druhé Atlético a první Barcelonu zůstává na čtyřech, respektive šestnácti bodech. Rayo naopak ztratilo své postavení a posunulo se na sedmou příčku.

José Mourinho udělal oproti utkání s Manchesterem United v Lize mistrů čtyři změny, a jedna z nich se mu za nabídnutou šanci odměnila již po třech minutách hry. Byl to dvacetiletý Morata, jenž si odbyl letošní ligový debut v základní sestavě na hrotu namísto Benzemy. Po přízemní přihrávce Özila umístil zblízka míč na zadní tyč a rozradostnil domácí příznivce. Další nová tvář v sestavě, Kaká, měla blízko ke zdvojnásobení vedení o tři minuty později, ovšem nemířil přesně a branku ve slibné příležitosti netrefil. Na druhé straně poprvé v zápase zahrozil Alejandro Domínguez, jeho střela však stejně jako od Kaká minula Lopezovu branku.

Ve dvanácté minutě se už domácím zvýšit vedení povedlo. Znovu u toho byl Mesut Özil, který zprava zakroutil přímý kop do šestnáctky a Sergio Ramos jeho přihrávku uklidil za bezmocného Martíneze. Čtyři minuty nato měl Real blízko ke vstřelení další branky, když Essien vypálil z hranice velkého vápna a Rubén Martínez musel předvést prvotřídní zákrok, aby míč vyrazil. Po této ofenzivní smršti to pro Rayo vypadalo na velmi dlouhý a bolestný večer, ovšem všechno změnil Sergio Ramos. Španělský reprezentant uviděl první žlutou kartu za sražení Trashorrase, aniž by odehrál míč, a jen o chvíli později následovala druhá, když jej doJosé Manuel Casado z bezprostřední blízkosti trefil do ruky.

Třebaže šlo o nešťastné, až nezasloužené vyloučení, Ramosovi nejspíše nepomohlo předstírání, že Casadův centr se zastavil o jeho obličej, nikoli ruku. Další kapku oleje přilil fanouškům Realu rozhodčí, když kapitán Raya, Piti, jednoznačně nasimuloval pád v šestnáctce, aby si vymodlil penaltu, ovšem za svou eskapádu žlutou kartu neobdržel. Naštvání domácích se definitivně přelilo ve vztek, když po změně stran útočník Bangoura za mnohem více provinilé hraní rukou druhou žlutou kartu (na rozdíl od Ramose) neuviděl. O vítězství Realu však přesto nebylo pochyb, Rayo se po celou dobu zápasu nedokázalo pořádně v ofenzivě prosadit.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To bude nadielka tip 5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

je jasné, že jsou favoritem, ale pozor, je to derby a rayo už bude chtít tu sérii porážek ve vzájemných zápasech utnout ... taky bude záležet na tom, jak real zvládne nebo nezvládne zápas s m.united. nechám se překvapit, ale snad to bude aspoň pěkný zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

6:1

Reagovat
Pharrell

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Robík

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

5-2

Reagovat
smazaný uživatel

6:2

Reagovat
smazaný uživatel

Real může vyhrát všechny zápasy do konce sezony a přesto nemá ve svých rukou vyšší než 3. příčku.. to je dost katastrofální zjištění..

Reagovat
insane

no, kdyby vyhral skutecne vsechny zapasy, asi byl mel jisty pohodlny druhy misto... ale titul se z toho vzhledem k forme barcelony vykouzlit neda, no.

Reagovat
smazaný uživatel

tip 0 ... 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hrál Kaka?

Reagovat
Robík

Myslím,že dobře.Nesledoval jsem celý zápas,ale co jsem koukal tak jo.Nejsem fanda Realu a Ramos hraje jako prase,ale první žlutá nebyla a rozhodčí celkově pískal proti Realu a celý zapas tím zk.....

Reagovat
Pharrell

jj

Reagovat
smazaný uživatel

hráli sme to co sme potřebovali..zápas ovlivnila podle mě nesprávně udělená červená karta....celkově rozhodčí zápas nezvládl...za několik faulů měl vyfasovat červenou i Lass z Raya ...za Moratu jsem mooc rád :) ...škoda té redky, jinak by tam Mourinho určitě šupl i Josého Rodrigueze

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodčí ovlivnil celej zápas, dát v 18. minutě redku po 2 žlutých, z nichž ani jedna (!) neměla bejt, to už je fakt na pováženou.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xxkvqm_yyyy-yyyyyyyy-yyyy-yyyyy-2-0-yyyy-yyyyyyyy_sport#from=embediframe

Škoda, že Vallecano nedalo góla, měl jsem vsazeno na výsledek 2:1 a opět o gól

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele