24. kolo
16.02.2013 16:00 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

Getafe doma poráží Celtu, ta zůstává v ohroženém pásmu

Podvečerní zápas Getafe zvládlo a v klidném zápase vyhrálo 3:1. Utkání rozhodla především první půle, v níž padly veškeré branky. V druhé části domácí hráči ovládali hru, Celta Vigo jim ale mnoho práce nepřidělala. Trenéra Herreru tedy bude nadále pronásledovat noční můra v podobě neproměňování šancí.

Brankář Javi Varas musel zasahovat již v prvních minutách utkání, když lapil přihrávku na Álvara. Na konci první desetiminutovky se ale trochu překvapivě měnilo skóre. Ačkoli nebyl domácí celek lepším, do vedení šel jako první. A dostala ho tam spolupráce Barrady s Colungou. Na přízemní střelu Adriána Colungy už brankář Varas zareagovat nestihl a madridský celek vedl.

Celta Vigo sice bojuje o záchranu, ale dnes rozhodně nesložila zbraně. Alespoň ne po první inkasované brance. Po další devíti minutách se totiž k míči dostal hostující Roberto Lago a jeho přesný pas skončil u kopaček spoluhráče Fernandéze. Ten už si s míčem poradil a Moyá musel pro míč - 1:1.

Getafe si nechtělo nechat líbit remízový výsledek a napnulo síly ke vstřelení druhé branky. Té se blížil aktivní Abdelaziz Barrada, ale brankář Javi Varas si svůj prostor tentokrát pohlídal. Španělský strážce mezi třemi tyčemi se musel činit také o minutu později, kdy na něj vystřelil autor první branky Colunga.

Přesto se domácí tým dočkal spravedlivého vedení. Deset minut před koncem poločasu se dostal do zakončení Colunga, jeho střelu ale na brankové čáře zastavil obranným skluzem Gustavo Cabral. Nebezpečí sice zdánlivě zažehnal, ale ve skórování soupeři stejně nezabránil. Míče se totiž zmocnil Diego Castro a prostřelil vše před sebou.

Pokud pomýšlela Celta Vigo na další srovnání, veškeré její naděje rázem uťal Federico Fernandéz. Mladý obránce stál ve správný čas na správném místě a Colungův rohový kop našel právě jeho hlavu - Fernandéz se neomylně trefil za bezmocného Varase a zakončil skvělý první poločas domácího celku.

Do druhé části nastoupily totožné jedenáctky, na tahu byla ale jednoznačně strana hostí. Tým, který je ohrožen sestupem, prohrával po první půli o dvě branky a nutně potřeboval vylepšit herní projev, chtěl-li se dobrat k bodům. To se ale hostům vůbec nedařilo a do nesehrané obranné řady pronikal jeden výpad za druhým. Po Leonově vybídnutí mohl na bránu Javiho Varase postupovat opět střelec Adrián Colunga, ale brankář hostí se zaskvěl skvělými reflexy a jeho pokus vytěsnil mimo.

Zmíněná situace ale byla bohužel na delší dobu jedinou zajímavější z celé druhé půle. Domácí tým vedl pohodlným náskokem a Celta Vigo - i když jí nelze upřít snahu - nebyla s to konkurovat dobře organizované obraně. Navíc se Getafe pouštělo do velmi slibných protiútoků - jméno Adriána Colungy bude pravděpodobně Celtu strašit ještě dost dlouho. Dvacet minut před koncem nechybělo mnoho, aby se španělský útočník prosadil podruhé. Za zmínku stojí také akce záložníka Diega Castra, ta ale nakonec neznamenala pro Varasovu bránu přímé ohrožení.

Celta Vigo si přesto vypracovala velkou šanci. Hostující Augusto Fernandéz dostal na chvíli prostor ke střele, toho ale správně nevyužil. Právě neproměňování se ale podle trenéra Herrery musí zlepšit. No, třeba v příštím zápase. Poslední akci zápasu měl na starosti domácí Barrada, který nepozornost obránců rovněž nevyužil. Podvečerní zápas tedy končí poměrně jasnou a nijak dramatickou výhrou domácího favorita, Celta zůstává v sestupové zóně.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
hradec

Getafe 1:1 Celta Vigo

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

10

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele