Primera División - souhrn 21. kola

26.01.2013, 17:55, aktualizováno 28.01.2013, 23:23
Komentáře a souhrny
Barcelona neměla problémy s Osasunou a pojistila si vedení v tabulce. Real Madrid po změně stran smetl Getafe a potvrdil zlepšující se formu. Prohrálo naopak Atlético, z Bilbaa veze výsledek 0:3. Na pohárových pozicích se stále drží Rayo a vyhrály i Málaga, Valencia a Levante a v pondělní dohrávce uspěla Sevilla...

Sevilla FC - Granada CF 3:0

28.01.2013 21:30

Góly: 32. Geoffrey Kondogbia, 71. Álvaro Negredo, 75. Gary Medel

Trápící se Sevilla dokázala na pohárové vítězství se Zaragozou navázat i v ligové soutěži a ve velice důležitém utkání zdolala jednoznačně Garanadu. Ta nyní zůstává těsně nad sestupovými příčkami a na svého protivníka ztrácí již šest bodů.

Andalusané začali s chutí a od prvního fouknutí do píšťalky si na trávníku vytvářeli značnou územní převahu. Jako první napřáhl z velké dálky Reyes, jeho pokus však Roberto zneškodnil. Vzápětí rozehrál od rohového praporku Rakitić a v pokutovém území se nejvýše vyšrouboval Fernando Navarro, do prostoru ohraničeného třemi tyčemi se mu však zacílit nepodařilo.

Jednostranná záležitost však pokračovala i nadále. Další rohový kop si vzal na starost pro změnu Reyes a přesným centrem našel hlavu Fazia, tomu ovšem překazil radost skvělým zákrokem strážce hostující branky, kulatý nesmysl se ale vrátil k mladému bekovi, ten přesto nedokázal zamířit do odkryté branky! Nadějnou šanci měl i Negredo, ale na Roberta taktéž nevyzrál - to všechno se událo za čtvrt hodiny!

Ojedinělou možnost měl na opačné straně Nyom, avšak na Juliána recept nenašel. Po půlhodině hry už se potom domácí po zásluze dočkali: Rakitić poslal do vápna další nadýchaný centr od rohového praporku a Kondogbia už bez větších problémů zavěsil - 1:0. Ještě do pauzy to akrobatickým zakončením přes hlavu zkoušel Navas, agilní křídelník ovšem narazil na skvěle reagujícího Roberta!

Pauza tempo hry znatelně uklidnila a další zajímavé momenty tak nebyly na pořadu dne. To platilo až do 71. minuty. Na počátku celé akce stála opět Rakitičova přihrávka, jež oslovila Negreda a španělský reprezentant zvýšil na 2:0. Prvně jmenovaný zakončil skvělý výkon o pár okamžiků později, kdy po dalším rohu našel na malém vápně Medela, jenž přidal třetí hřebíček do granadské rakve - 3:0. Navíc mohl ještě znovu upravit skóre Kondogbia, bývalý středopolař Lensu však hlavičkoval nepřesně.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Málaga CF 2:3

27.01.2013 21:00

Góly: 27. Víctor Casadesús, 71. Giovani dos Santos - 10. Javier Saviola, 16. Isco, 62. Nacho Monreal

Malaga se znovu přehoupla na vítěznou vlnu a po těžké nedělní dřině může slavit zisk tří bodů po výsledku 3:2 na půdě Mallorcy. Nic na tom nezměnilo ani vyloučení stopera Demichelise osmnáct minut před koncem.

Kvůli nepovedeným třem zápasům v řadě, kdy andaluský celek získal pouhý jeden bod, se Malaga propadla ze čtvrtého místa až na pozici osmou. Na Iberostar Stadium však na tento neúspěch dala zapomenout hned od počátku a nad domácími triumfovala. Brzké góly Javiera Savioly a Isca dodaly hostům klid na kopačky a když už Victor Casadesús snížil, brzy na to obnovil dvougólové vedení hostů Nacho Monreal. Když však Giovani dos Santos v sedmdesáté první minutě znovu dotáhl náskok Malagy na jedinou branku, a o minutu později hřiště předčasně opustil vyloučení Demichelis, prožila si Malaga těžké chvíle pod enormním tlakem. Mužstvo trenéra Pellegriniho to však zvládlo a znovu se tak vyhouplo na klíčovou čtvrtou příčku, díky lepšímu skóre oproti Realu Betis.

Na první gól museli diváci čekat pouhých deset minut, většina jich ale radost neměla, neboť jeho autorem byl hostující Saviola. Obrana Mallorcy si nedokázala poradit s přímým kopem Isca, čehož drobný Argentinec beze zbytku využil a pohotovým zakončením zařídil svému týmu vedení. Hlavní hvězda hostů Isco pak o šest minut později sám přidal druhou branku, když po přihrávce Monreala s ledovým klidem umístil placírkou míč přesně na zadní tyč. Mallorca však dokázala bryskně zareagovat a ve dvacáté sedmé minutě stáhla vedení Malagy na polovinu prostřednictvím Víctora, jenž dorazil za brankovou čáru Hemedovu hlavičku.

Ostrované pak ještě do přestávky měli několik dalších slibných příležitostí, ale nevyužili jich a po změně stran na to doplatili. V šedesáté druhé minutě jim nechytatelné zakončení ukázal ve vší parádě Monreal a Malaga znovu pohodlně vedla rozdílem dvou branek. Mallorca však ani poté nesložila zbraně a poměrně náhle se naplno dostala zpět do zápasu, když Giovani parádně zatočil z dvaadvaceti metrů svůj přímý kop, na který byl brankář Caballero krátký. Navíc hned o minutu později uviděl červenou kartu hostující obránce Demichelis za faul na Piňu. Malaga zbytek zápasu odehrála pevně zatažená v obranném bloku, který již domácí nedokázali potřetí překonat a zůstávají tak na sestupovém devatnáctém místě.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Atlético Madrid 3:0

27.01.2013 21:00

Góly: 50. Mikel San José, 77. Markel Susaeta, 84. Óscar de Marcos

V Bilbau se konalo překvapení! Domácí Athletic totiž suverénně přehrál Atlético Madrid a po výsledku 3:0 se alespoň částečně pomstil za porážku v loňském finále Evropské ligy. Pro Atlético se jedná o čtvrtou porážku sezony, kvůli níž se prohloubila ztráta na vedoucí na Barcelonu na jedenáct bodů.

V prvním poločase na obou stranách drželi své týmy především brankáři. Jak Thibaut Courtois, tak Gorka Iraizoz předvedli skvělé zákroky po střelách Susaety, resp. Emreho na straně hostů, a do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu. Ovšem hned po pěti minutách hry půle druhé se domácí ujali vedení, když Mikel San José hlavou usměrnil míč do brány po Susaetově rohu. Jakékoli naděje Atlética na bodový zisk poté pohřbil agilní Susaeta, jehož vytříbené zakončení po kolmé přihrávce Herrery třináct minut před koncem zdvojnásobilo vedení domácích. Definitivní tečku pak v osmdesáté čtvrté minutě přidal Oscar de Marcos, jenž po rychlém protiútoku proměnil Adurizovu centrovanou pobídku.

Jelikož vedoucí Barcelona téhož dne již předtím zvítězila, Atlético si před zápasem bylo vědomé tlaku na udržení současného osmibodového odstupu. Jenže bez zraněného Radamela Falcaa jako by ani nikdy do zápasu naplno nevstoupili a nebýt chvílemi heroického výkonu Courtoise, mohli ze San Mamés odjíždět i s větším nášupem. Poprvé se belgický brankář musel předvést ve dvaadvacáté minutě, kdy instinktivně dokázal vložit nohu do Susaetovy střely placírkou z bezprostřední blízkosti. Ačkoli však Athletic dominoval v držení míče, stejně málem těsně před koncem první půle inkasoval jako první. Diego Costa skvěle zpracoval ostrý centr zprava přímo na nohu Emreho, jenž prudce vypálil z první a jen kvůli brilantnímu zákroku Iraizoze se nemohl radovat z gólu.

Po změně stran se hned zpočátku musel znovu vytáhnout Courtois po střele Susaety, ale tím jen odvrátil první branku ve své síti o pár vteřin. Z následujícího rohu totiž San José v souboji předčil stopera Godína a vstřelil hlavou svůj pátý gól v sezoně. Atlético se snažilo odpovědět přízemním pokusem Raúla Garcíi, jenže Iraizoz byl i nadále pozorný. Baskický celek se však ani na chvíli nenechal zatlačit a stále hrozil při každé příležitosti. Když pak Ander vybídl Susaetu k průniku středem hřiště, už se španělský reprezentant nemýlil a jeho střela do dolního rohu branky byla příliš dobrá i na Courtoise.

Skvělý výkon svěřenci Marcela Bielsy poté v závěru podtrhli krásným týmovým gólem. Přímočarý brejk rovnou z rohového kopu Atlética našel zakončovatele v De Marcosovi, jenž skvěle využil Adurizovy přihrávky na zadní tyč a nekompromisně zvýšil vedení na konečných 3:0. Atlético se po porážce bude muset začít více soustředit na dotahující se Real Madrid, jenž nyní ztrácí už jen čtyři body, zatímco Athletic si polepšil v úniku boji o záchranu a posunul se na dvanácté místo.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - CA Osasuna 5:1

27.01.2013 19:00

Góly: 11. Lionel Messi, 28. Lionel Messi (pen.), 40. Pedro, 56. Lionel Messi, 58. Lionel Messi - 24. Raoul Loé

Barcelona jednoznačně rozstřílela Osasunu 5:1, a odčinila tak nečekanou prohru s Realem Sociedad z minulého kola. Hlavním hrdinou zápasu byl opět Lionel Messi, který vstřelil hned čtyři branky. Tu pátou přidal Pedro, za hosty se trefil Raoul Loe. Osasuna hrála od 27. minuty v deseti hráčích.

Zatímco Cristiano Ronaldo dnes zkompletoval hattrick, Messi šel ještě dále a přidal k němu další gól. V letošní sezóně již nastřílel 33 ligových branek a je tak velmi reálné, že překoná svůj rekord z loňského ročníku, ve kterém se mu podařilo vstřelit již tak těžko uvěřitelných 50 gólů.

Zápas přitom zpočátku nevypadal tak jednoznačně. Na první barcelonský gól dokázal zareagovat Raoul Loe, ale veškeré snahy Osasuny byly zmařeny ve 27. minutě zápasu, kdy Alejandro Arribas viděl druhou žlutou kartu a byl vyloučen.

První šanci zápasu měl Thaigo Alcantara, který svojí střelou prověřil brankáře Andrése Fernándeze. V 11. minutě už ale šli domácí do vedení, když Xavi našel přesnou přihrávkou Messiho, ten obešel Fernándeze a zakončil do prázdné brány.

Hosté vyrovnali ve 23. minutě a autorem branky byl Loe. Ten vystřelil levou nohou zpoza pokutového území a přízemní střelou trefil přesně spodní roh brány. Víctor Valdés teoreticky mohl střelu chytit, ale zřejmě ji viděl pozdě, a tak se nestačil přemístit k tyči.

Jenže skóre bylo srovnané pouhých pět minut. Pak zahrál Arribas rukou v pokutovém území a musel odejít předčasně do sprch. K nařízené penaltě se postavil Messi a proměnil.

Messi mohl ještě před koncem první půle zkompletovat hattrick, ale jeho hlavičku po centru Daniho Alvese zastavila tyč. Větší štěstí měl Pedro, který se prosadil pět minut před poločasem. Přihrával opět Alves.

Druhá půle už patřila pouze Messimu. V 56. minutě se mu přeci jen podařilo vstřelit třetí gól zápasu, když si zpracoval přihrávku od Davida Villy, opět obešel Fernándeze a opět zakončil do prázdné brány.

Poslední gól zápasu přišel o dvě minuty později, kdy Adriano poslal křížnou přihrávku pokutovým územím a Messi dorazil míč do brány hostů.

Nezastavitelný Argentinec už jednou vsítil pět gólů během jednoho utkání. Šlo o zápas s Bayerem Leverkusen v Lize mistrů. Tentokrát již ale Messi žádný další gól nepřidal.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Real Betis 3:0

27.01.2013 17:00

Góly: 3. Piti (pen.), 64. Andrija Delibašić, 82. José Carlos

Rayo s přehledem smetlo Real Betis díky brankám Pitiho, Delibašiče a Silvy. Posunul se tak již na 5. příčku a na čtvrtý Betis ztrácí pouhý bod.

Domácí Rayo vstoupilo do zápasu velice dobře, když se už ve 4. minutě dostalo do vedení. Brankář Adrián totiž fauloval Černohorce Delibašiče, který se jej snažil obejít a vstřelit míč do prázdné brány, a tak byla odpískána penalta.

K penaltě se postavil Piti, který hrál své 200. utkání v dresu Raya a svůj významný zápas ozdobil gólem, neboť penaltu proměnil.

Náskok domácích mohl být ještě větší, kdyby se podařilo Trashorrasovi lépe naložit s velkou šancí, do které se dostal. Technickým zakončením totiž sice dokázal překonat Adriána, ale míč se odrazil zpět od vnitřní strany tyče.

Betis se postupně začal dostávat do zápasu a byl to Joel Campbell, který vyslal tvrdou ránu na bránu Vallecana. Mířil ale přímo do míst, kde stál brankář Rubén, který jeho střelu zlikvidoval. Ještě ve větší šanci se poté ocitl Rubén Castro, kterému již stačilo překonat pouze Rubéna, ale netrefil ani samotnou bránu.

Konec první půle pak patřil domácím. Piti nejprve ohrozil soupeřovu bránu z rohu a o několik minut později se dostal do úniku Lass Bangoura, který ale po vzoru svého soupeře mířil ve vyložené šanci mimo tři tyče.

Druhý gól zápasu přišel v 64. minutě a padl z velmi pohledné akce. Alejadro Domínguez uvolnil patičkou Casada, který z levého křídla přihrával před bránu. Tam byl připravený Delibašič, který napálil míč prudce za Adriánova záda.

Rubén poté vychytal velmi dobře zahraný přímý kop Salvy Sevilly i pokus Castra, čímž zamezil, aby se Betis vrátil do zápasu.

Vítězství domácích bylo korunováno ke konci zápasu, kdy Carlos pronikl mezi dvěma obránci do pokutového území a obstřelil Adriána. Rayo tak zaslouženě vyhrálo 3:0 a dotáhlo se na Betis na rozdíl jediného bodu.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Getafe CF 4:0

27.01.2013 12:00

Góly: 53. Sergio Ramos, 62. Cristiano Ronaldo, 65. Cristiano Ronaldo, 72. Cristiano Ronaldo (pen.)

Jestliže se malému celku z předměstí Madridu podařilo na domácím poli slavného městského rivala zaskočit a urvat těsné vítězství, tak nyní si Real svého protivníka doslova vychutnal a nadělil Getafe čtyři fíky.

Vnitřní rozepře mezi José Mourinhem a skupinou hráčů, které byly v minulých dnech častým terčem spekulací, očividně na Bílém baletu žádné stopy nezanechaly. Domácí měli podle očekávání od prvního uvedení míče do hry navrch, a diktovali tempo hry, přesto se nemohli prosadit. Hned dvě nadějné možnosti měl Ronaldo, ale proti byl skvělý Moyá! Ten musel likvidovat rovněž příležitost Özila.

Krátce po změně stran se však Real přece jen dočkal zaslouženého vysvobození. Di María rozehrál balón od rohového praporku, Ricardo Carvalho ve vzájemném souboji nedal strážci hostující svatyně nic zadarmo a Ramos už se potom zastavit nenechal - 1:0. Neutuchající ofenzivní převaha nenechala na pojistku dlouho čekat: Özil uvolnil Ronalda, který po skvělé individuální akci nechytatelně zavěsil - 2:0.

Šedesátá pátá minuta přinesla definitivní rozhřešení: Di María poslal na zadní tyč nadýchaný centr, na který si naskočil Cristiano Ronaldo a bezpečně hlavou zvýšil náskok na rozdíl tří branek. Závěrečné slovo si pro sebe rezervoval opět hlavní protagonista, který po nedovoleném penaltovém zákroku Lopa na Modriče zkušeně proměnil a dalšími třemi brankami rozšířil svůj letošní ligový účet již na číslo jednadvacet!

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - Valencia CF 2:3

26.01.2013 22:00

Góly: 32. Riki, 45. Riki - 1. Jonas, 63. Nelson Valdez, 90. Ricardo Costa

Ricardo Costa rozhodl hlavičkou v nastaveném čase napínavé utkání ve prospěch Valencie, která nakonec porazila La Coruňu 3:2. Hosté otevřeli skóre už v 1. minutě, ale první poločas vyhrálo Deportivo. Valencie ale v druhé půli přidala další dva góly, zatímco dva hráči Deportiva museli po červených kartách odejít předčasně do sprch.

Valencie si vstup do zápasu s Deportivem nemohla představit lépe. Po pouhé půlminutě hry zahrával rohový kop Pablo Piatti a Jonás poslal centrovaný míč hlavou k bližší tyči. Brankář Daniel Aranzubia neměl vůbec žádnou šanci zareagovat. Deportivo se po špatném startu začalo pomalu osmělovat a v 17. minutě mohlo vyrovnat z kopačky Luise Pizziho, který se uvolnil na levé straně a vyslal nízko letící střelu na branku hostů. Diego Alves by ale pozorný a jeho pokus bez větších problému chytil.

Do zajímavých šancí se pak dostal i domácí Aythami, který ale mířil vedle, či útočník Valencie Nélson Valdez. Ten nejprve prověřil Aranzubiu levonohou střelou a poté i hlavičkou, ale úspěšný nebyl. Po půl hodině hry už ale bylo skóre opět srovnané. Pizzi poslal z přímého kopu centr do pokutového území, odkud Riki prudce hlavičkoval do levého horního rohu brány. Riki se ale nespokojil jen s jedním gólem, a tak se v nastaveném čase první půle uvolnil a z pravé strany prostřelil trochu bezmocného Alvese.

Jonathan Viera, který nastoupil do druhé půle za Jonase, Aranzubiu prověřil dobrou střelou, ale brankář domácích dokázal vyboxovat míč nad svoji bránu. Plány domácích na vítězství v tomto zápase se začaly rozmazávat sedm minut po začátku druhé chvíle, neboť Silvio, který již měl jednu žlutou kartu za faul na Piattiho, viděl za faul na stejného hráče žlutou kartu i tentokrát, a tak byl vyloučen.

Valencijská početní převaha se rychle projevila, když v 58. minutě musel Aranzubia složitě vyrážet velice dobrou střelu Evera Banegy. Vyrovnání nakonec přišlo za dalších pět minut, kdy střídající hráč Juan Bernat poslal skvělou křížnou přihrávku pokutovým územím a Nelson Valdez uklidil míč k bližší tyči.

Valencie se mohla brzy na to dostat do vedení, ale Manuel Pablo se vrhl do střely Banegy a svým vlastním tělem zamezil vstřelení branky. Hned na to musel Aranzubia zneškodnit Valdezovu střelu z voleje. Deportivo se mohlo stát vítězi dvě minuty před koncem zápasu, když Alejandro Bergantinos vyslal Pizziho do rychlého protiútoku, Ale Alves jeho střelu chytil u bližší tyče své brány.

Nakonec to tak byli hosté, kteří si odvezli tři body. Andrés Guardado centroval do pokutového území, kde byl zcela nepokrytý Ricardo Costa. Ten se položil do hlavičky a nasměroval ji přesně za záda domácího brankáře. Assuncao dokončil zmar svého týmu, když se ještě stačil nechat vyloučit za jasný úder loktem do Nelsona Valdeze.

Více informací k zápasu

Real Zaragoza - Espanyol Barcelona 0:0

26.01.2013 20:00

Góly: -

Ani jeden z týmů dnes večer na stadionu La Romareda nedokázal protrhnout střelecké trápení a tak si Zaragoza s Espanyolem body jen rozdělily. Na jejich postavení v tabulce se prozatím nic nemění.

Utkání nám sice nenabídlo žádnou branku, přesto se vyznačovalo vypjatými momenty na obou stranách. Ke konci utkání jsme totiž byli svědky dvou červených karet. Nedá se ale říci, že by se po jejich rozdání obraz hry výrazně změnil - naopak vše pokračovalo v bezbrankové remíze.

Domácí Paco Montanés zkoušel už v sedmé minutě centrovat do pokutového území, hostující tým si ale s jeho snahou poradil a míč odvrátil mimo ohroženou svatyni. Zahrozili také hosté, když se Forlín natlačil před bránu a hlavou zakončoval, jeho pokus však skončil mimo Jimenézovu bránu. Po dvaceti minutách inkasoval první žlutou kartu obránce Javi Lopéz, na což později navázal dalším ostrým zákrokem.

Šance na vstřelení první branky zápasu se naskytla hostujícímu obránci Diegu Colottovi, který ale ve slibné pozici nezamířil právě nejlépe. Pět minut po změně stran dostal za faul na Garciu žluté ocenění také Sapunaru. První velkou šanci zápasu měli na svědomí hosté, když se Capdevilův centr dostal po hodině hry ke Stuanimu, jehož pokus ale výborně zneškodnil domácí brankář Roberto Jimenéz!

Deset minut před koncem utkání se hosté rozhodli, že ulehčí soupeři snahu o skórování a za faul na Paca Montaněse byl po druhé žluté kartě vyloučen Javi Lopéz. Domácím to ale asi nepřišlo fér, protože o pouhé tři minuty se početní stav na hřišti vyrovnal - po faulu na pronikajícího Raula Baenu vyloučen Sapunaru.

Kdo čekal závěrečný tlak a snahu o prolomení hrozivě vypadajícího páru nul na světelné tabuli, ten musel být zklamán. Nic podobného dnes hráči nepředvedli a tak po devadesáti minutách rozhodčí Pérez Montero zapískal konec bezgólového utkání. Zaragoza zůstává na třinácté příčce, barcelonský Espanyol o místo pod ní.

Více informací k zápasu

Levante UD - Real Valladolid 2:1

26.01.2013 18:00

Góly: 43. José Javier Barkero, 90. Antonio Rukavina (vl.) - 8. Javier Baraja

Utkání mezi Levante a Valladolidem potvrdilo předpoklady, které vycházely z toho, že se oba celky pohybují na konci první poloviny tabulky. Po vyrovnaném průběhu ale nakonec k remíze nedošlo, mírně favorizovaný domácí tým se nakonec raduje díky vlastní brance Rukaviny.

Přitom vše začalo pro Valladolid nejlépe, jak jen mohlo. Po sedmi minutách nedokázala domácí defenziva dostatečně vyřešit rohový kop, míč přistál na kopačce Barajy a jeho povedená rána z voleje rezultovala v první gól této sezóny pro zkušeného obránce - 0:1. Rychle se snažil odpovědět Diop, ani nadvakrát ale se zakončením neuspěl a stejně se vedlo i jeho spoluhráči Martinsovi.

Levante ale svůj tlak dále stupňovalo a bylo jen otázkou času, kdy účastník jarních bojů v Evropské lize konečně vyrovná. Stalo se tak pouhé dvě minuty před odchodem do kabin, Barkero se postavil k přímému kopu a svojí levačkou zamířil přesně k tyči svatyně Daniho Fernándeze - 1:1. Hostující brankář pak proti stejnému zakončovateli dokonce zabránil rychlému obratu ve skóre.

Po změně stran se Valladolid vrátil do hry a měl šance k tomu, aby si z Estadi Ciutat de València odvezl i tříbodový zisk. Daniel Larsson se dostal k centrovanému míči a napálil ho směrem síť - do ní by kulatý nesmysl s největší pravděpodobností také doputoval, pokud by mu v cestě nestál nešťastný Guerra, jenž tak svému spoluhráči zabránil ve skórování.

O chvíli později se strážce domácí svatyně Munúa pořádně zapotil, když jeho pozornost prověřil ranou z poloviny hřiště Bueno. Na druhé straně centroval Lell a Valdo míč nepochopitelně minul, nakonec ho to ale mrzet nemuselo. V devadesáté minutě totiž hledal před brankou Martinse, do jeho přihrávky se ale vložil bránící Rukavina a byl z toho vlastní gól - 2:1. Valladolid ještě mohl uzmout zasloužený bod, v nastavení ale Valiente hlavičkoval těsně vedle a na výsledku se již nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Real Sociedad 1:1

26.01.2013 16:00

Góly: 32. Michael Krohn-Dehli - 59. Gorka Elustondo

Real Sociedad protáhl svou sérii neporazitelnosti na úctyhodných jedenáct zápasů (s výjimkou jedné prohry), ovšem v utkání se Celtou Vigo mohli hosté brát i všechny tři body. Nevyužili však početní výhody v druhé půli po vyloučení Fernándeze, a tak se oba týmy rozešly smírně 1:1.

Domácímu celku dal vedení Michael Krohn-Dehli po povedené týmové akci ve třicáté druhé minutě, ovšem hned po přestávce došlo ke změně poměru sil na hřišti, když Augusto Fernández obdržel druhou žlutou kartu za hraní rukou. O vyrovnání se postaral prudkou hlavičkou Gorka Elustondo po rohu Castra, ovšem ve zbytku utkání si již hosté nevytvářeli tolik šancí, aby zvítězili, a zůstávají tak vzdáleni od čtvrtého místa s mankem pěti bodů.

Obecně v celém zápase by jeden šance spočítal na prstech jedné ruky, ani jeden z celků nepředvedl to nejlepší, co v sobě má. První šance přišla až ve dvaadvacáté minutě, kdy Carlos Martínez centroval a jeho pobídku z pravé strany mohl využít osamocený Ifrán, jenže uruguayský útočník vůbec netrefil bránu.

Poté začali hrozit i domácí a brankář Claudio Bravo musel vyrážet střelu Fernándeze. O chvíli později však nemohl gólu ve své síti zabránit, to když byl Krohn-Dehli v pokutovém území uvolněn krásnou patičkou Aspase, a dánský reprezentant se přízemní střelou nemýlil. Ještě před koncem první půle mohl Krohn-Dehli přidat druhou branku, ovšem tentokrát si silnou ranou zdálky na Brava nepřišel. Po změně stran utrpěla Celta velkou ztrátu, neboť v kabině zůstala největší hvězda Iago Aspas a kvůli poranění zad jej vystřídal Alex López.

Udržení vedení pak bylo pro svěřence Paca Herrery o to těžší, když Fernández uviděl poněkud přísnou druhou žlutou kartu za hraní rukou, a od 49. minuty tak domácí hráli v oslabení. Uběhlo pouhých jedenáct minut a bylo vyrovnáno. Při rohu Castra se do vzduchu nejvýše vyšrouboval Elustondo a svou první brankou v sezoně srovnal skóre zápasu. Celta po zbytek zápasu neriskovala a zuby nehty držela remízový stav, který Sociedad nedokázal prolomit. Za zmínku stojí snad jen dalekonosná střela Bergary, která se otřela o tyč Varasovy branky. V nastavení druhé půle pak mohl rozhodnout Griezmann, jenže jeho hlavička zapadla těsně vedle. Zápas tak skončil smírně 1:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona21191171:2458
2.Atlético Madrid21152442:2147
3.Real Madrid21134454:2043
4.Málaga CF21105633:1935
5.Real Betis21112831:3335
6.Rayo Vallecano21111930:3634
7.Valencia CF21103830:3433
8.Levante UD21103826:3033
9.Real Sociedad2186732:2830
10.Real Valladolid2184930:2728
11.Sevilla FC2175927:2926
12.Getafe CF2175925:3526
13.Athletic Bilbao21741027:4025
14.Real Zaragoza21721221:3023
15.Espanyol Barcelona2157923:3222
16.Celta Vigo21551121:2620
17.Granada CF21551118:3220
18.CA Osasuna21461117:2618
19.RCD Mallorca21451222:3917
20.Deportivo La Coruña21371126:4516

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (506)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele