21. kolo
26.01.2013 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Celta Vigo - Real Sociedad 1:1

Real Sociedad protáhl svou sérii neporazitelnosti na úctyhodných jedenáct zápasů (s výjimkou jedné prohry), ovšem v utkání se Celtou Vigo mohli hosté brát i všechny tři body. Nevyužili však početní výhody v druhé půli po vyloučení Fernándeze, a tak se oba týmy rozešly smírně 1:1.

Domácímu celku dal vedení Michael Krohn-Dehli po povedené týmové akci ve třicáté druhé minutě, ovšem hned po přestávce došlo ke změně poměru sil na hřišti, když Augusto Fernández obdržel druhou žlutou kartu za hraní rukou. O vyrovnání se postaral prudkou hlavičkou Gorka Elustondo po rohu Castra, ovšem ve zbytku utkání si již hosté nevytvářeli tolik šancí, aby zvítězili, a zůstávají tak vzdáleni od čtvrtého místa s mankem pěti bodů.

Obecně v celém zápase by jeden šance spočítal na prstech jedné ruky, ani jeden z celků nepředvedl to nejlepší, co v sobě má. První šance přišla až ve dvaadvacáté minutě, kdy Carlos Martínez centroval a jeho pobídku z pravé strany mohl využít osamocený Ifrán, jenže uruguayský útočník vůbec netrefil bránu.

Poté začali hrozit i domácí a brankář Claudio Bravo musel vyrážet střelu Fernándeze. O chvíli později však nemohl gólu ve své síti zabránit, to když byl Krohn-Dehli v pokutovém území uvolněn krásnou patičkou Aspase, a dánský reprezentant se přízemní střelou nemýlil. Ještě před koncem první půle mohl Krohn-Dehli přidat druhou branku, ovšem tentokrát si silnou ranou zdálky na Brava nepřišel. Po změně stran utrpěla Celta velkou ztrátu, neboť v kabině zůstala největší hvězda Iago Aspas a kvůli poranění zad jej vystřídal Alex López.

Udržení vedení pak bylo pro svěřence Paca Herrery o to těžší, když Fernández uviděl poněkud přísnou druhou žlutou kartu za hraní rukou, a od 49. minuty tak domácí hráli v oslabení. Uběhlo pouhých jedenáct minut a bylo vyrovnáno. Při rohu Castra se do vzduchu nejvýše vyšrouboval Elustondo a svou první brankou v sezoně srovnal skóre zápasu. Celta po zbytek zápasu neriskovala a zuby nehty držela remízový stav, který Sociedad nedokázal prolomit. Za zmínku stojí snad jen dalekonosná střela Bergary, která se otřela o tyč Varasovy branky. V nastavení druhé půle pak mohl rozhodnout Griezmann, jenže jeho hlavička zapadla těsně vedle. Zápas tak skončil smírně 1:1.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
RS

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele