21. kolo
27.01.2013 21:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

RCD Mallorca - Málaga CF 2:3

Malaga se znovu přehoupla na vítěznou vlnu a po těžké nedělní dřině může slavit zisk tří bodů po výsledku 3:2 na půdě Mallorcy. Nic na tom nezměnilo ani vyloučení stopera Demichelise osmnáct minut před koncem.

Kvůli nepovedeným třem zápasům v řadě, kdy andaluský celek získal pouhý jeden bod, se Malaga propadla ze čtvrtého místa až na pozici osmou. Na Iberostar Stadium však na tento neúspěch dala zapomenout hned od počátku a nad domácími triumfovala. Brzké góly Javiera Savioly a Isca dodaly hostům klid na kopačky a když už Victor Casadesús snížil, brzy na to obnovil dvougólové vedení hostů Nacho Monreal. Když však Giovani dos Santos v sedmdesáté první minutě znovu dotáhl náskok Malagy na jedinou branku, a o minutu později hřiště předčasně opustil vyloučení Demichelis, prožila si Malaga těžké chvíle pod enormním tlakem. Mužstvo trenéra Pellegriniho to však zvládlo a znovu se tak vyhouplo na klíčovou čtvrtou příčku, díky lepšímu skóre oproti Realu Betis.

Na první gól museli diváci čekat pouhých deset minut, většina jich ale radost neměla, neboť jeho autorem byl hostující Saviola. Obrana Mallorcy si nedokázala poradit s přímým kopem Isca, čehož drobný Argentinec beze zbytku využil a pohotovým zakončením zařídil svému týmu vedení. Hlavní hvězda hostů Isco pak o šest minut později sám přidal druhou branku, když po přihrávce Monreala s ledovým klidem umístil placírkou míč přesně na zadní tyč. Mallorca však dokázala bryskně zareagovat a ve dvacáté sedmé minutě stáhla vedení Malagy na polovinu prostřednictvím Víctora, jenž dorazil za brankovou čáru Hemedovu hlavičku.

Ostrované pak ještě do přestávky měli několik dalších slibných příležitostí, ale nevyužili jich a po změně stran na to doplatili. V šedesáté druhé minutě jim nechytatelné zakončení ukázal ve vší parádě Monreal a Malaga znovu pohodlně vedla rozdílem dvou branek. Mallorca však ani poté nesložila zbraně a poměrně náhle se naplno dostala zpět do zápasu, když Giovani parádně zatočil z dvaadvaceti metrů svůj přímý kop, na který byl brankář Caballero krátký. Navíc hned o minutu později uviděl červenou kartu hostující obránce Demichelis za faul na Piňu. Malaga zbytek zápasu odehrála pevně zatažená v obranném bloku, který již domácí nedokázali potřetí překonat a zůstávají tak na sestupovém devatnáctém místě.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele