21. kolo
27.01.2013 17:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Rayo Vallecano - Real Betis 3:0

Rayo s přehledem smetlo Real Betis díky brankám Pitiho, Delibašiče a Silvy. Posunul se tak již na 5. příčku a na čtvrtý Betis ztrácí pouhý bod.

Domácí Rayo vstoupilo do zápasu velice dobře, když se už ve 4. minutě dostalo do vedení. Brankář Adrián totiž fauloval Černohorce Delibašiče, který se jej snažil obejít a vstřelit míč do prázdné brány, a tak byla odpískána penalta.

K penaltě se postavil Piti, který hrál své 200. utkání v dresu Raya a svůj významný zápas ozdobil gólem, neboť penaltu proměnil.

Náskok domácích mohl být ještě větší, kdyby se podařilo Trashorrasovi lépe naložit s velkou šancí, do které se dostal. Technickým zakončením totiž sice dokázal překonat Adriána, ale míč se odrazil zpět od vnitřní strany tyče.

Betis se postupně začal dostávat do zápasu a byl to Joel Campbell, který vyslal tvrdou ránu na bránu Vallecana. Mířil ale přímo do míst, kde stál brankář Rubén, který jeho střelu zlikvidoval. Ještě ve větší šanci se poté ocitl Rubén Castro, kterému již stačilo překonat pouze Rubéna, ale netrefil ani samotnou bránu.

Konec první půle pak patřil domácím. Piti nejprve ohrozil soupeřovu bránu z rohu a o několik minut později se dostal do úniku Lass Bangoura, který ale po vzoru svého soupeře mířil ve vyložené šanci mimo tři tyče.

Druhý gól zápasu přišel v 64. minutě a padl z velmi pohledné akce. Alejadro Domínguez uvolnil patičkou Casada, který z levého křídla přihrával před bránu. Tam byl připravený Delibašič, který napálil míč prudce za Adriánova záda.

Rubén poté vychytal velmi dobře zahraný přímý kop Salvy Sevilly i pokus Castra, čímž zamezil, aby se Betis vrátil do zápasu.

Vítězství domácích bylo korunováno ke konci zápasu, kdy Carlos pronikl mezi dvěma obránci do pokutového území a obstřelil Adriána. Rayo tak zaslouženě vyhrálo 3:0 a dotáhlo se na Betis na rozdíl jediného bodu.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, marca.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele