21. kolo
27.01.2013 21:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Atlético Madrid 3:0

V Bilbau se konalo překvapení! Domácí Athletic totiž suverénně přehrál Atlético Madrid a po výsledku 3:0 se alespoň částečně pomstil za porážku v loňském finále Evropské ligy. Pro Atlético se jedná o čtvrtou porážku sezony, kvůli níž se prohloubila ztráta na vedoucí na Barcelonu na jedenáct bodů.

V prvním poločase na obou stranách drželi své týmy především brankáři. Jak Thibaut Courtois, tak Gorka Iraizoz předvedli skvělé zákroky po střelách Susaety, resp. Emreho na straně hostů, a do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu. Ovšem hned po pěti minutách hry půle druhé se domácí ujali vedení, když Mikel San José hlavou usměrnil míč do brány po Susaetově rohu. Jakékoli naděje Atlética na bodový zisk poté pohřbil agilní Susaeta, jehož vytříbené zakončení po kolmé přihrávce Herrery třináct minut před koncem zdvojnásobilo vedení domácích. Definitivní tečku pak v osmdesáté čtvrté minutě přidal Oscar de Marcos, jenž po rychlém protiútoku proměnil Adurizovu centrovanou pobídku.

Jelikož vedoucí Barcelona téhož dne již předtím zvítězila, Atlético si před zápasem bylo vědomé tlaku na udržení současného osmibodového odstupu. Jenže bez zraněného Radamela Falcaa jako by ani nikdy do zápasu naplno nevstoupili a nebýt chvílemi heroického výkonu Courtoise, mohli ze San Mamés odjíždět i s větším nášupem. Poprvé se belgický brankář musel předvést ve dvaadvacáté minutě, kdy instinktivně dokázal vložit nohu do Susaetovy střely placírkou z bezprostřední blízkosti. Ačkoli však Athletic dominoval v držení míče, stejně málem těsně před koncem první půle inkasoval jako první. Diego Costa skvěle zpracoval ostrý centr zprava přímo na nohu Emreho, jenž prudce vypálil z první a jen kvůli brilantnímu zákroku Iraizoze se nemohl radovat z gólu.

Po změně stran se hned zpočátku musel znovu vytáhnout Courtois po střele Susaety, ale tím jen odvrátil první branku ve své síti o pár vteřin. Z následujícího rohu totiž San José v souboji předčil stopera Godína a vstřelil hlavou svůj pátý gól v sezoně. Atlético se snažilo odpovědět přízemním pokusem Raúla Garcíi, jenže Iraizoz byl i nadále pozorný. Baskický celek se však ani na chvíli nenechal zatlačit a stále hrozil při každé příležitosti. Když pak Ander vybídl Susaetu k průniku středem hřiště, už se španělský reprezentant nemýlil a jeho střela do dolního rohu branky byla příliš dobrá i na Courtoise.

Skvělý výkon svěřenci Marcela Bielsy poté v závěru podtrhli krásným týmovým gólem. Přímočarý brejk rovnou z rohového kopu Atlética našel zakončovatele v De Marcosovi, jenž skvěle využil Adurizovy přihrávky na zadní tyč a nekompromisně zvýšil vedení na konečných 3:0. Atlético se po porážce bude muset začít více soustředit na dotahující se Real Madrid, jenž nyní ztrácí už jen čtyři body, zatímco Athletic si polepšil v úniku boji o záchranu a posunul se na dvanácté místo.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Pharrell

2:3

Reagovat
klokan.paul

2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

wtf ??

Reagovat
loki5

Asi čekají na Real až je dožene

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nečekaný vilagoš

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele