21. kolo
27.01.2013 19:00 CET
5 : 1
(3:1)

Reportáž

FC Barcelona - CA Osasuna 5:1

Barcelona jednoznačně rozstřílela Osasunu 5:1, a odčinila tak nečekanou prohru s Realem Sociedad z minulého kola. Hlavním hrdinou zápasu byl opět Lionel Messi, který vstřelil hned čtyři branky. Tu pátou přidal Pedro, za hosty se trefil Raoul Loe. Osasuna hrála od 27. minuty v deseti hráčích.

Zatímco Cristiano Ronaldo dnes zkompletoval hattrick, Messi šel ještě dále a přidal k němu další gól. V letošní sezóně již nastřílel 33 ligových branek a je tak velmi reálné, že překoná svůj rekord z loňského ročníku, ve kterém se mu podařilo vstřelit již tak těžko uvěřitelných 50 gólů.

Zápas přitom zpočátku nevypadal tak jednoznačně. Na první barcelonský gól dokázal zareagovat Raoul Loe, ale veškeré snahy Osasuny byly zmařeny ve 27. minutě zápasu, kdy Alejandro Arribas viděl druhou žlutou kartu a byl vyloučen.

První šanci zápasu měl Thaigo Alcantara, který svojí střelou prověřil brankáře Andrése Fernándeze. V 11. minutě už ale šli domácí do vedení, když Xavi našel přesnou přihrávkou Messiho, ten obešel Fernándeze a zakončil do prázdné brány.

Hosté vyrovnali ve 23. minutě a autorem branky byl Loe. Ten vystřelil levou nohou zpoza pokutového území a přízemní střelou trefil přesně spodní roh brány. Víctor Valdés teoreticky mohl střelu chytit, ale zřejmě ji viděl pozdě, a tak se nestačil přemístit k tyči.

Jenže skóre bylo srovnané pouhých pět minut. Pak zahrál Arribas rukou v pokutovém území a musel odejít předčasně do sprch. K nařízené penaltě se postavil Messi a proměnil.

Messi mohl ještě před koncem první půle zkompletovat hattrick, ale jeho hlavičku po centru Daniho Alvese zastavila tyč. Větší štěstí měl Pedro, který se prosadil pět minut před poločasem. Přihrával opět Alves.

Druhá půle už patřila pouze Messimu. V 56. minutě se mu přeci jen podařilo vstřelit třetí gól zápasu, když si zpracoval přihrávku od Davida Villy, opět obešel Fernándeze a opět zakončil do prázdné brány.

Poslední gól zápasu přišel o dvě minuty později, kdy Adriano poslal křížnou přihrávku pokutovým územím a Messi dorazil míč do brány hostů.

Nezastavitelný Argentinec už jednou vsítil pět gólů během jednoho utkání. Šlo o zápas s Bayerem Leverkusen v Lize mistrů. Tentokrát již ale Messi žádný další gól nepřidal.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, marca.com

Komentáře (37)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

6-0

Reagovat
Robík

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Pharrell

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

téměř sestupová Osasuna to bude mít velmi těžké !! Barca je doma vypráská a dá jím minimálně 4 goly

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

dnes by si Leo mohl odpočinout plnohodnotně ho nahradí Villa

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Villa bud stárne nebo je z formy.. Bez Lea by se Barca vůbec nedostala k lizu..

Reagovat
Robík

Na ty Tvé debilní komentáře není nikdo zvědavej.Taková je hold hra Barcy.že nekomentuješ výkon Realu bez Ronalda.To byla grcka jak byl vykartovaný .Byli rádi za bod a to mohli prohrát.Tak to pořádně sleduj a neprud

Reagovat
smazaný uživatel

Villa náhodou hraje velmi dobře jen mu to tam dneska nějak nepadlo ! to se stává normálně hodně pomáhal týmu a byl dost aktivní .

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi fakt odborník jako PELTA

Reagovat
Robík

Pelta-No coment

Reagovat
loki5

Alexis "kopyto" Snachez celá Barca se snaží, aby dal gól a on nic. Už mu přeji, aby se ta jeho střelecká nemohoucnost konečně prolomila.

Reagovat
loki5

Sanchez překlep

Reagovat
Robík

Taky tomu věřím.

Reagovat
smazaný uživatel

Messi zase ukazal proc je minimalne o jednu uroven lepsi nez ronaldo a jinak alexise me je lito, chapu ho, ale barcelona si nemuze dovolit hrace, ktery trpi uzkostmi. Ale verim, ze se probere az ho budeme nejvic potrebovat

Reagovat
smazaný uživatel

Toto fakt nemůžeš říct, Ronaldo je skvělý a pokud je Messi lepší , tak o trochu a ne o úroveň. Messimu skutečně pomáhá hra tohoto týmu, který převážně v zápasech dominuje,hraje blízko soupeřovy šestnáctky a tak skýtá hodně příležitostí ke skórování. Ronaldo je hlavně úplně jiný hráč a myslím, že on by se spíš prosadil v Barce než Messi v Realu.

Reagovat
loki5

Nemá cenu srovnávat Ronaldo s Messim jelikož to jsou stylově naprosto odlišní hráči stejně jako je odlišný systém hry Barcelony a Realu. Statistiky teď sice mluví jasně pro Messiho, ale i tak jsou to oba hráči kteří nemají teď konkurenci.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se divej: Messi má lepsi techniku, je rychlejsi, skromnejsi, urcite by se dokazal prosadit vsude lip nez ronaldo. Ronaldo ma jen vyssi postavu, vetsi svaly a je namyslenej. A statistiky sou prave nejdulezitejsi pro porovnavani. A navic neslysel jsem ze by Ronalda srovnavali s Pelem nebo Maradonou.

Reagovat
smazaný uživatel

Rychlejší nevím, ale s balonem určitě Messi rychlejší je! Ronaldo mi příjde jako průměrnej fotbalista, kterej střílí goly, Messi má něco navíc, je mnohem chytřejší hráč

Reagovat
smazaný uživatel

Ortiz:Ty si sním podej ruku!!!Cr7 průměrnej fotbalista????Hráč kterej dělá 60%Realu je průměrnej???Který hráč pro tebe není průměrný???

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je opravdu komentář kterej všechno vysvětlil!!!!!Ronaldo má jen vyšší postavu,větší svaly a je namyšlenej!!!!!opravdu díky-konečně už vím o co je Leo lepší než Cr7!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Mesut Ozil v klidu

Reagovat
smazaný uživatel

Messi je prostě lepší fotbalista a pokud fotbalu rozumíš, tak to vidíš i když seš bůh ví jakej fanoušek Realu, tak bys to měl potvrdit

Reagovat
smazaný uživatel

Já naprosto nemám žádnej problém s Messim a rád se podívém na zápas barcy-ikdyž realu fandim od mala,krásně se na něj dívá(i na fotbal Barcy) a je to fotbalista z jiné planety momentálné nejlepší na světě ale nezdá se mi že by Ronaldo byl ,,průměrnej hráč,,to nemůže říct normální člověk kterej sleduje fotbal....Stejně tak tvrdit,že je rychlejší s míčem....

Reagovat
smazaný uživatel

aj tak je to male behajuce prasa

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo je vynikajíci jenomže MESSI je nejlepší

Reagovat
smazaný uživatel

Uz to neres. I ronaldo,ktery si o kazdem polocase musi upravit uces, je dobrej. Ale nejlepsi fotbalista ve vsech kriteriich je Messi. 4 zlate mice mluvi jasne a rozhodli o tom lidi, kteri fotbalu rozumi 100x vic nez my vsichni dohromady.

Reagovat
smazaný uživatel

zidan , ronaldo (brazilsky) , ronaldhinho , maradona,rivaldo , ibra atd atd ti asi nic nehovoria inak by si toto ust vypustit nemohol. plus nie je najlepsi vo vsetkych kriteriach , nevie hlavickovat v inom muzstve sa nevie presadit a zatial hral len v barcelone . ked pojde do PL a tam bude hviezdit ako v spanielsku potom uznam ze je najlepsi . zatial je tak najlepsi iba v spanielsku z vacsej casti vdaka hracom za nim ale na celom svete urcite nie. a novinari davali hlasi hlavne sympatizantom , takze ak fandili barce tak urcite nedavali hlas napr united co bol dokaz aj vysledna top zostava

Reagovat
smazaný uživatel

Vsude by se prosadil, ale nema duvod to nekomu dokazovat.

Reagovat
smazaný uživatel

v lize mistru se mu dari taky, v argentinske reprezentaci, tak nevidim duvod proc by nebyl nejlepsi na svete

Reagovat
Robík

Fandím Barce a mam rád Leovu hru,ale je pravda,že to,že je nejlepší na světě.Je hra Barcy a neměli by jste být unešení jen z Lea.Všichni zapomínáte,že to je týmová hra.Nezapominejte na spoluhráče,kteří mu k tomu pomohli,aby byl nejlepší.Ronaldo by v Barce taky řádil,ale určitě ne tak a ten gel .Určitě je dobrej hráč,ale jak už někdo napsal,kouka hodně na to,aby se líbil a hlavně je moc namyšlenej.To nedělá dobrý dojem.Leo si na nic nehraje.Je skromnej kluk a na nic si nehraje

Reagovat
smazaný uživatel

Jo souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.myspace.com/video/vid/109175308#pm_cmp=vid_OEV_P_P

Proč by Messi odcházel někam do Anglie kde nemají v zimě vůbec dovolenou a makají na plný plyn s velkým rizikem, když si může v klidu hrát ve Španělsku v nejlepším klubu na světě, který navíc pravidelně působí min. v semifinále Ligy mistrů. A to ještě Messi patří v Champions league pravidelně mezi nejlepší střelce....a to ani nemluvím o jeho úspěších v reprezentaci ( v čem Gelnaldo jaksi zaostává).

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele