Primera División - preview 21. kola

26.01.2013, 08:47, aktualizováno 28.01.2013, 08:45
Previews
Jednadvacáté kolo španělské ligy zakončí pondělní souboj Sevilly s Granadou. Domácím se stále nedaří dostat do horní poloviny tabulky a nepovede se jim to ani dnes. Granada je těsně nad sestupovou zónou, a pokud dnes zvítězí, bodově se na Sevillu dotáhne.
Sevilla FC - Granada CF  (pondělí 21:30)
V dohrávce 21. kola se Sevilla pokusí navázat na svůj dobrý výkon v poháru a získat tři body do ligové tabulky. Soupeřem jí bude Granada, která v posledních zápasech nehraje vůbec špatně. Bude jí ale chybět hned trio hráčů.

Obránce Sevilly Federico Fazio apeloval na své spoluhráče, že se nesmí nechal ukolébat dobrými výkony v Copa del Rey. Nyní se totiž vrací do španělské ligy, ve které zatím nemají zcela ideální postavení.

V poháru Sevilla rozdrtila Real Zaragoza 4:0, čímž si zajistila účast v semifinálových bojích. Byl to zcela jiný výkon, než který andaluský klub předváděl doposud. V lize totiž vyhrál pouze jednou z posledních osmi zápasů, a tak mu patří až 12. pozice.

Velký podíl na změně herního projevu má nový trenér Unai Emery, který do Andalusie zamířil před dvěma týdny.

Ačkoli Fazio ví, že výkon v poháru je něčím, na co v Seville mohou být pyšní, nechce, aby to byl zároveň důvod prohry v nadcházejícím zápase ligy. Po euforii totiž často přichází pád, pokud se hráči opět rychle nezkoncentrují.

"Na zápas proti Granadě se připravujeme v dobrém rozpoložení, ale nesmíme dovolit, aby naše rozvernost po postupu do semifinále zapříčinila ztrátu bodů. Moc dobře víme, že v lize nejsme na místech, na kterých bychom se rádi viděli, a tak si nemůžeme dovolit ztrácet zbytečně body. V pondělním zápase musíme být velmi zodpovědní."

"V následujících kolech nás čeká několik velmi dobrých týmů, a tak nyní musíme získat co nejvíce bodů, abychom se v tabulce posunuli trochu výš. Když si oblékám v šatně dres svého týmu, všude okolo sebe vidím skvělé hráče, a tak jsem přesvědčen, že máme dostatečnou kvalitu na to, abychom se umístili lépe než na 12. místě."


Sevilla doufá, že se Andrés Palop k pondělnímu zápasu stihne dát do pořádku, zatímco Granada již ví, že se bude muset obejít bez tria zraněných hráčů. Jde o Moisese Hurtada, Frana Rica a Daniho Beníteze.

Hosté se nachází ještě v horší pozici než domácí, ale výhra 2:0 nad Rayem z posledního kola jim značně pomohla. Nyní se tak nachází dva body nad sestupovou zónou.

Jejich forma se v posledních týdnech značně zlepšila, vždyť z posledních pěti zápasů Granada jen jednou prohrála. Trenér Juan Antonio Anquela přesto věří, že jeho svěřenci mají ještě na víc a doufá, že to v následujících zápasech potvrdí.

"Chtěl bych, abychom hráli s větším zaujetím a abychom pracovali více jako tým. Bez toho se nikdy nemůžeme posunout výš. Je třeba hrát naplno každý zápas, a to bez výjimky."
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
D.López - Cicinho, Fazio, Spahič, F.Navarro - Medel, Kondogbia - J.Navas, Rakitič, Reyes - Negredo
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Roberto - Siqueira, Mainz, Diakhaté, Nyom - Recio, Iriney - Orellana, Brahimi, Torje - Ighalo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.33 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Madrid - Getafe CF  (neděle 12:00)
Domácí Real Madrid ztrácí na vedoucí Barcelonu propastných patnáct bodů a rád by tuto vzdálenost alespoň trochu snížil. O důležité tři body se utká s Garciovým Getafe. Jedenáctý celek tabulky ale v posledním měření sil vyhrál.

Iker Casillas - jméno v posledních dnech nejen v prostředí Santiaga Bernabeua velmi často skloňované. Legendární brankářská jednička Los Blancos si v utkání s Valencií přivodila zranění palce na levé ruce a kvůli tomu musela být hospitalizována. Podle lékařských prognóz stráví sledováním spoluhráčů z tribuny následující dva měsíce. Právě jeho absence budou chtít svěřenci trenéra Garcii v nedělním klání využít.

Hlavní otázkou je, jak si královský klub s Casillasovým zraněním poradí. Na místo reprezentačního brankáře přivedla Diega Lópeze ze Sevilly, na lavičce však sedí také mladý Antonio Adán. Ten by měl v městském derby dostat přednost. Kromě brankářského postu plní titulky mnohých médií také případná hádka mezi trenérem Mourinhem a několika zkušenými hráči. I přes popírání čelních představitelů Realu Madrid se objevují nové a nové spekulace. Pro mnoho oponentů by mohlo jít o výhodu, Luis Garcia ale neočekává lehký zápas.

"Není na mě, abych posuzoval výkonnost Realu a vztahy mezi jeho hráči," tvrdí opatrně Garcia. "Podobná situace na tým může mít i opačný dopad, hráči se semknou aby dokázali, že jsou jednotní. A proti takovému týmu se nehraje snadno. Madrid má stále co říct ve všech soutěžích, v nichž nastupuje. Možná budou mít hráči mnohem více touhy po vítězství," očekává Garcia.

Trenér menšího z madridských klubů se na tiskové konferenci vyjádřil také ke zranění Ikera Casillase: "Pro mne je Casillas jednoduše nejlepší na světě. Adán je dobrý brankář, ale své kvality bude muset ještě dokázat. Možná už nyní," uzavírá bývalý obránce.

Medializovaný spor v kabině Merengues strhává poslední dobou pozornost mnoha odborníků. Svůj pohled uvádí i nečekaná hvězda obranné linie, mladý francouzský stoper Raphael Varane: "Pevně stojíme za trenérem Mourinhem," říká přesvědčivě reprezentant do 21 let. "Snažíme se řídit se trenérovými pokyny a vydat ze sebe maximum způsobem, který po nás žádá," uzavírá obránce malý diskurz do zákulisí.

Zároveň se neopomíná zmínit o své vlastní kariéře, když říká: "Musím se neustále zlepšovat, zápas po zápase. Nemám žádné specifické cíle pro tuto sezonu, každý hráč mi tu pomáhá a já se snažím od nich učit." Pomůže Varane svým výkonem k výhře nad městským rivalem?
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Adán - Arbeloa, Varane, Ramos, Coentrao - Khedira, Alonso - Callejón, Özil, Ronaldo - Higuaín.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Moya - Valera, Rafa, Alexis, M. Torres - X. Torres, Michel, Castro, Sarabia, Gavilán - Colunga.
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rayo Vallecano - Real Betis  (neděle 17:00)
Nedělní program nabídne také utkání Raya Vallecana s Betisem. Půjde o souboj dvou týmů, které by leckdo před sezónou tipoval na aspiranty boje o záchranu, ony ale prognózy trhají na malé kousíčky a oba mohou reálně pomýšlet na evropské poháry.

Toto tvrzení platí především o hostech, kteří dokonce sní o Lize mistrů a aktuální čtvrtá pozice jim k tomu dává pádný důvod. Rayo ovšem nezaostává nikterak výrazně, řečí čísel pouze čtyři body a po sobotních výsledcích i stejný počet míst v tabulce.

Poslední utkání se Rayu příliš nevydařilo, respektive vůbec. Prohrálo totiž v Granadě a přetrhlo tak svojí vítěznou sérii, která předtím čítala čtyři výhry. Trenér Paco Jémez nemá k dispozici zraněné duel Nacho, Leo Baptistão, do hry se mu ovšem vrací Alejandrové Domínguez a Gálvez, oba po odpykání karetních trestů.

To tým ze zelenobílé části Sevilly nemá aktuální formu tak vynikající. V královském poháru hlavně vypadl s Atléticem Madrid a v minulém ligovém kole doma ztratil remízou s Athleticem. I jeho kouč Pepe Mel musí řešit potíže se sestavou, chybí mu totiž hned devět hráčů. Distancován je Rubén Pérez, Nosa Igiebor reprezentuje na Africkém poháru národů a na marodku přibyli Paulão, Ángel López, Mario a Eder Vilarchao.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Rubén - Tito, Figueras, Amat, Casado - Fuego, Trashorras - Lass, Carlos, Piti - Dominguez.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Adri - Chica, Amaya, Perquis, Nacho - Benat, Canas - Sevilla, Campbell, Castro - Molina.
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Barcelona - CA Osasuna  (neděle 19:00)
Odčinit prohru v posledním kole, to bude hlavní úkol Barcelony v dnešním utkání s Osasunou. Hosté z Pamplony přijíždějí na Nou Camp v roli jasného outsidera, sami z pozice třetího nejhoršího týmu Primery División bojují o holé přežití.

Dlouhých devatenáct zápasů nenašla Barcelona v domácí ligové soutěži přemožitele, navíc z tohoto součtu osmnáct vyhrála a pouze jednou ztratila za remízu v El Clásicu. Před týdnem nic nenasvědčovalo tomu, že by se měl nastolený trend měnit, i přes dvougólové vedení katalánského celku se ale Real Sociedad vzepřel a favorita porazil.

Barcelona se ale rychle otřepala a už ve čtvrtek měli její hráči i představitelé znovu úsměv ve tváři. Důvodem bylo vítězství na půdě Málagy, které tým posunulo do semifinále Copy del Rey, kde bude další překážkou v cestě za obhajobou prvenství Real Madrid. Předtím se ovšem budou Katalánci soustředit na ligu a hájení osmibodového náskoku, k němuž bude dnes výrazně pomáhat i Lionel Messi, ačkoliv ho po utkání v Málaze trápily svalové potíže.

Na druhé straně Osasuna bojuje o záchranu, v posledních dvou utkáních se jí ale začalo dařit. Nejprve obrala o dva body mistrovský Real Madrid, s nímž doma bez branek remizovala, a před týdnem rovněž na svém stánku porazila přímého konkurenta Deportivo La Coruña, které tak odsunula na poslední příčku.

Se svojí dnešní úlohou jsou ale pamplonští jasně obeznámeni. "Proti Málaze jsme mohli vidět, jak skvělý tým mají. Bude těžké je bránit, ale nemáme co ztratit," uvedla na adresu soupeře jedna z opor Mendilibarova mužstva Macedo da Silva.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Valdes - Alves, Puyol, Mascherano, Adriano - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro, Messi, Alexis.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Bertran, Arribas, Flano, Nano - Punal, Lolo, Cejudo, Nino, Armenteros - Sola.
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RCD Mallorca - Málaga CF  (neděle 21:00)
Málaga by měla představit novou posilu, kapitána uruguayské reprezentace Diega Lugana, společně s kterým by ráda porazila trápící se Mallorcu. Ta je až předposlední, a tak se trenér i hráči nachází po velkých tlakem. Přesto věří, že dokážou silného protivníka v domácím prostředí překonat.

Útočník Mallorky Emilio Nsue vnímá nedělní ligový zápas proti silné Málaze jako důležité finále, které musí vyhrát. Ostrované se totiž v tabulce potápí a tři body by jim měly pomoci vynořit se ze sestupových vod. Mallorce patří předposlední místo a od Málagy ji dělí celých 14 příček, přesto Nsue věří, že se jeho týmu může podařit zvítězit: "Jsme smutní z našich výsledků z posledních zápasů. Víme, že jsme nehráli dobře a že jsme nepředvedli to, co se od nás očekávalo. Proto je strašně důležité nyní bodovat."

Ostrované prohráli poslední dva zápasy s Realem Valladolid i Espanyolem, což ještě zvýšilo tlak na trenéra týmu Joaquína Capparose i samotné hráče, ale Nsue věří, že právě to je povzbudí k lepšímu výkonu. "Poslední dva zápasy se nám sice výsledkově nepovedly, ale myslím si, že jsme alespoň bojovali do poslední minuty a nevzdávali se. Takový přístup se jistě bude hodit i proti Málaze. Od první minuty budeme hrát naplno a budeme se snažit, abychom získali všechny tři body," uvedl.

Málaga bude moci poprvé představit svoji novou posilu, kterou je uruguayský kapitán Diego Lugano. Ten je v týmu na hostování z francouzského klubu Paris Saint-Germain, ve kterém se mu nepodařilo prosadit. Stoper se těší na nový klub a věří, že se stane základním hráče Pellegrinova výběru.

"Potřeboval jsme opustit Paříž, protože z fotbalového hlediska to nebylo vůbec ideální. Cítil jsem, že potřebuji nové výzvy a větší počet minut na hřišti, abych mohl pomáhat i národnímu týmu při kvalifikaci. Tento tým je velmi stabilní a kvalitní a klub má jasnou vizi do budoucna. Chce se stát jedním z nejlepších klubů na světě, a tak je pro mě čest oblékat jeho dres," uvedl Lugano.
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Calatayud - Nsue, Núňez, Geromel, Bigas - Pereira, Piňa, J.Márquez, Giovani - Víctor, Hemed
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Caballero - Monreal, Weligton, Demichelis, J.Gámez - Iturra, I.Camacho - Eliseu, Portillo, Joaquín - S.Cruz
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Athletic Bilbao - Atlético Madrid  (neděle 21:00)
Atlético Madrid se letos nachází ve skvělé formě a bude se ji snažit potvrdit v utkání na San Mamés, domácím stadionu Athleticu. Přestože klub z Bilbaa prožívá pravý opak oproti svému nadcházejícímu soupeři, a nachází se až na čtrnácté pozici, nehodlá trenér Atlética Diego Simeone nic podceňovat.

Zatímco loni byl Athletic ve středu dění a mnohými chválen za své tažení Evropskou ligou i domácím pohárem až do finále, letošní výkony mají velmi daleko k předchozímu útočnému pojetí s neustálým presingem. Jak z Evropské ligy, tak Copa del Rey již baskický klub vypadl a musí usilovně bojovat, aby v lize nespadl do boje o záchranu. Diego Simeone však nemíní soupeře brát na lehkou váhu.

"Když pominu postavení v tabulce, mám dobrý přehled o jejich hře a vím, že jsou stále nebezpečný týmem. Když vidím jména hráčů, kteří jistě nastoupí, jako Iturraspe, Herrera, de Marcos, Susaeta, Muniaín, Aduriz... Všechno to jsou kvalitní fotbalisté. Je to celek, který nám zápas pořádně znepříjemní, dost možná nejvíce za poslední týdny," varuje argentinský trenér.

Atlético v minulém kole stáhlo vedení suverénní Barcelony na osm bodů, když zvítězilo přesvědčivě 2:0 nad Levante, ale zároveň ztratilo svého nejlepšího kanonýra Falcaa. Kolumbijský útočník tak s klubem do Bilbaa vůbec neodcestoval a několik týdnů ještě pobude mimo hřiště. Nadcházející utkání budou zajímavým testem, nakolik si Atleti dokážou s absencí Falcaa poradit. Trenér Atleticu Marcelo Bielsa věří, že s tím nebudou mít sebemenší problém: "Falcao by dokázal být důležitý pro jakýkoli tým, ale Atlético již ukázalo, že mají dobré alternativy, které jej dokážou zastoupit."

Zatímco na jedné straně jsou potíže s Falcaem pouze dočasné, donedávna hlavní útočné eso Athleticu Fernando Llorente řeší se svým klubem potíže celou sezonu. Španělský reprezentant v tomto týdnu podepsal čtyřletou smlouvu s italským Juventusem, kam se přesune po této sezoně. Bielsa před zápasem trval na tom, že na celé situaci s Llorentem události poslední doby "vůbec nic nemění." Chilský trenér pak pokračoval: "Jsme za Llorenteho rádi, ovšem za sebe naopak smutní, protože člen týmu nás opouští. To ale víme již od srpna. Nemyslím si, že nám bude prospěšný více, než byl doposud."
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Celta Vigo - Real Sociedad  (sobota 16:00)
Jednadvacáté kolo Primera División odstartuje střetnutí Celty Vigo s Realem Sociedad. Oba celky doposud táhnou především osmigóloví střelci Iago Aspas a Carlos Vela. Zatímco mexický reprezentant Vela je čerstvou posilou klubu, Aspas naopak předmětem zájmu mnoha klubů v lednovém přestupním období.

Pětadvacetiletý útočník byl médii v nedávné době spojován jak se španělskými, tak anglickými mužstvy, v případě Valencie se dokonce objevily zvěsti o dohodnutí osobních podmínek. Nicméně Aspas všechny dohady popřel a hodlá se plně soustředit na boj o záchranu, který Celtu nevyhnutelně očekává. "Už před deseti nebo patnácti dny jsem řekl, že co započnu, to také dokončím, a od té doby se nic nezměnilo," prohlásil rezolutně nejlepší kanonýr Viga. "Jsem velmi klidný, protože jsem tehdy říkal, že tuto sezonu dokončím v klubu a poté teprve uvidíme, co bude nejlepší pro mě i Celtu."

"Mám platnou smlouvu do 30. června 2017 a chci zajistit naše přežití v první lize, co nejdříve to bude možné, a k tomu osobně přidat nějaké slušné statistické údaje. Pak uvidíme, co bude dál." Aspas nastoupí proti Sociedadu jako obvykle jako osamocený útočník v téměř nezměněné sestavě oproti té z minulého týdne, která dokázala remizovat s favorizovanou Malagou 1:1. Jedinou výjimkou by mohl být v základu Mario Bermejo výměnou za více defenzivního Natxa Insuu.

Real Sociedad v minulém týdnu strhl ještě větší poprask, když dokázal jako první v sezoně porazit hvězdnou Barcelonu 3:2. Záložník Asier Illarramendi věří, že takový úspěch může jeho tým nakopnout ke šňůře povedených výsledků a pohárovému umístění. "V klíčových zápasech, kdy se máme přidat ke klubům seshora, jsme pravidelně neuspěli, ale doufám, že ve Vigu to bude jiný případ. Máme naději, a jestli chceme bojovat o Evropu, zápasy jako je tento musíme vyhrávat."

Illarramendiho by ve středu zálohy mohl doplnit Rubén Pardo, neboť David Zurutuza nadále laboruje se zraněním a Gorka Elustondo bude muset zaskočit na stoperu, pokud Mikel González neprojde zdravotními testy.
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Levante UD - Real Valladolid  (sobota 18:00)
Levante se ve 21. kole La Ligy bude snažit napravit sérii tří proher, které zaznamenala ve venkovních zápasech ligy i španělského poháru, zatímco její soupeř Valladolid přijíždí ve velmi dobré náladě. Vyhrál totiž obě poslední utkání a vyšplhal se až na 10. příčku.

Levante se vstup do roku 2013 vůbec nepodařil. Zaznamenalo tři venkovní prohry v řadě, což ho vyřadilo z bojů o titul ve španělském poháru a navíc navýšilo ztrátu na vedoucí čtveřici týmů. Na tu nyní ztrácí celých pět bodů. Nicméně trenér Juan Ignacio Martínez tvrdí, že hráči ví, v čem byla chyba, což je hlavní.

Týmu z Valencie se nepodařilo vstřelit v posledních třech venkovních utkání ani jeden gól, a tak musí Martínez hodně přemýšlet nad tím, jaké udělat v útoku změny. Jisté je zatím to, že by chtěl ještě před uzavřením přestupového okna přivést do klubu minimálně jednoho nového ofenzivního hráče.

"Musíme podniknout kroky k tomu, abychom zamezili podobným ztrátám bodů. Tým je s touto situací seznámen a ví, kde se stala chyba. Není to sice urgentní, ale jsem přesvědčen o tom, že by to chtělo ještě jednoho hráče. Je potřeba udělat nějakou změnu, a pokud si můžeme jednu posilu dovolit, vidím to jako nejlepší řešení," uvedl Martínez.

Na trávník se vrací Juanfran, který si odpykával trest. Ten má nyní Míchel, neboť dosáhl na pět žlutých karet, a tak s ním trenér nemůže počítat. Znamená to, že by se měl do základní sestavy vrátit José Barkero.

To Valladolid vstoupil do nového roku velmi slušně. Poradil si s Mallorcou i Zaragozou, a tak se posunul na 10. příčku, přičemž na své soupeře už ztrácí pouhé dva body. Trenér Miroslav Djukič však zůstává nohama na zemi a upozorňuje, že jeho svěřenci nesmí ve svých výkonech polevit.

"Tento tým má touhu výkonnostně růst a zlepšovat se, a to je velmi důležité. Každý hráč je pro hru zapálen a má vůli na sobě makat. Nic si nechtějí ulehčit, což velmi oceňuji. Bylo by pro mě velkým zklamáním, kdyby se nechali ukolébat dobrými výsledky z posledních zápasů," hlásí Djukič.

"Levante je velmi silný tým, který má jasný styl hry. Skvěle brání, a pokud mu necháte kousek prostoru, i hned se vrhne do rychlého protiútoku, který bývá často velmi nebezpečný. Proto je důležité být velmi trpělivý a snažit se držet míč co nejvíce na vlastních kopačkách," dodává.

V zápase proti Zaragoze se zranil Patrick Ebert a mimo hru bude zhruba měsíc, a tak se na pravé straně zálohy objeví s největší pravděpodobností Daniel Larsson. Chybí také Manucho, který reprezentuje Angolu na Africkém poháru národů, a tak bude na jeho místě pokračovat Javi Guerra.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Munúa - P.López,Ballesteros, D.Navarro, Juanfran - P.Diop, Iborra - Valdo, Barkero, R.García - Martins
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Hernández - Balenziaga, Valiente, Rueda, Rukavina - Baraja, Rubio - Omar, Óscar, Bueno - J.Guerra
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Zaragoza - Espanyol Barcelona  (sobota 20:00)
Ještě před několika týdny platilo, že Espanyol je jasně nejslabším týmem španělské nejvyšší soutěže, zatímco Zaragoze se daří nad očekávání slušně. Jsme ale krátce za polovinou sezony a situace se zcela otáčí - katalánský celek rychle stoupá tabulkou a do Aragonie přijíždá s vizitkou mírného favorita.

Co Espanyolu do karet nehraje, to je jednoznačně bilance vzájemných zápasů se Zaragozou, obzvláště pak na její půdě. Poslední vítězství barcelonského mužstva v Aragonii se datuje už do roku 2004, kdy Espanyol triumfoval poměrem 1:0, od té doby ovšem už šestkrát vyhrát nedokázal. Ztratil navíc také například oba poslední domácí vzájemné duely, připočteme-li k tomu pak i dva duely ze severu Španělska, čekání Espanyolu na ligový bod proti Zaragoze už dva roky a pár dní k tomu.

Tentokrát ale vstoupí hosté do tohoto měření sil ve výrazně lepším rozpoložení. V tabulce sice stále na svého soka bod ztrácejí a jdou o dvě příčky níže, patnáctí, aktuální forma však hovoří naprosto jasně v jejich prospěch. Zatímco Zaragoza totiž v nedávné době schytala debakl od Sevilly v domácím poháru, který znamenal výpadek z této soutěže, a v lize získala ze čtyř nejaktuálnějších příležitostí jediný bod, Espanyol se rozjel do nebezpečné rychlosti.

Jestliže v prvních třinácti kolech získal pouze devět bodů a uzavíral celé startovní pole, v dalších sedmi kolech nasbíral bodů už dvanáct. Tato série zahrnuje pouze jednu porážku, a to ještě navíc ze hřiště bezkonkurenční Barcelony, k tomu pak tři remízy a tři výhry. V sobotním klání už mu navíc bude moci pomoct nová posila - z Boltonu dorazil bulharský křídelník Martin Petrov. V týmu se však dost možná vystřídá s jiným ofenzivně laděným záložníkem, na cestě do madridského Atlétika je totiž Verdú, nejlepší střelec i nahrávač Espanyolu v dosavadním průběhu ročníku.

To Zaragoza zatím na přestupovém trhu příliš aktivní není a hráče převážně pouští. To se týká Arandy, jenž odešel do Granady, a Goniho, nového hráče druholigového Sabadellu. Posilou je naopak pouze obránce Fernández, který přišel na hostování z Córdoby. Domácí mají navíc také potíže s absencemi, stopku za karty má Apoňo, zraněními pak trpí Romaric, Alamo, Loovens a Obradović. Hosté se musí obejít bez Verdúa, jenž vynechá svou možnou rozlučku s Espanyolem kvůli disciplinárnímu trestu, a Wakasa, účastníka Afrického poháru národů.
Real Zaragoza - pravděpodobná sestava:
Roberto - Sapunaru, Pintér, Álvaro, Abraham - Mari, Movilla - Zuculini, Rodríguez, Montaňés - Postiga
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Casilla - López, Colotto, Moreno, Capdevila - Forlín, Baena - Gómez, Fonte, Simao - García
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Deportivo La Coruña - Valencia CF  (sobota 22:00)
Valencia se po ne zcela vydařeném začátku ligy snaží probojovat mezi vedoucí týmy, ale vítěznou šňůru tří ligových zápasů utnul Real Madrid vysokou výhrou. Netopýři si svoji reputaci budou chtít opravit nad posledním týmem tabulky Deportivem, které naposledy nestačilo na Osasunu, přímého spolubojovníka o záchranu v La Lize.

Trenér Valencie Ernesto Valverde se nechal slyšet, že se jeho tým ještě nějakou dobu bude vyrovnávat s krutými porážkami od Realu Madrid, které zakusil jak v Copa del Rey, tak v ligovém zápasem. V tom utrpěli debakl 0:5, což jejich morálku a sebevědomí značně uhasilo. Valencia nejenže vypadla ze španělského poháru, ale navíc si ligovou prohrou zkomplikovala dotahovací běh na vedoucí týmy. Na poháre příčky nyní ze 7. příčky ztrácí sice pouhý bod, ale na Ligu mistrů to je již bodů pět.

Trenér si uvědomuje, že zápas proti La Coruni by bylo dobré vyhrát, ale říká, že ačkoli bude jeho tým jasným favoritem, o lehké vítězství rozhodně nepůjde: "Uvědomujeme si důležitost tohoto zápasu, ale získat všechny tři bude nebude tak lehké. Po těžkých zápasech s Realem Madrid, které navíc nepopadly vůbec úspěšně, jsme velmi unavení a potřebovali bychom ještě nějaké dny na odpočinek. Nejlepší by bylo, kdybychom mohli hrát až v neděli."

"Budeme hrát proti poslednímu týmu tabulky, což se vždycky jeví jako jednoduchý zápas, ale většinou tomu tak není. Tyto týmy nutně potřebují sbírat body, a tak hrají na plný plyn. Nic vám nenechají zadarmo. Deportivo navíc změnilo trenéra i styl hry. Pokud se ale budeme držet těch dobrých věcí, které se nám povedly v zápasech s Realem, věřím, že se nám podaří vyhrát."


La Coruňa v posledním utkání nestačila na Osasunu, kterou tak vystřídala na dně tabulky. Její spodek je nicméně velmi vyrovnaný, a tak by jí vítězství nad Valencií mohlo opět vrátit nad hranici sestupové zóny. Na 17. příčku totiž ztrácí pouhé tři body.

Trenér Domingos Paciencia zná lék na momentální situaci svého týmu, ale zatím jej nemá k dispozici. "Je potřeba zlepšit defenzivu, a to příchodem nového obránce, ale věci se zatím nevyvíjí nejlépe. Děláme pro to ale vše, a tak zůstávám optimistickým. Věřím, že se nám podaří přivést do svých řad dobrého obránce," uvedl.
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Aranzubia - M.Pablo, Aythami, Z.Castro, Seoane - Bergantiňos, Vázquez - B.Gama, A.Santos, Pizzi - Oliveira
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
D.Alves - Guardado, R.Costa, Rami, J.Pereira - T.Costa, Albelda - Piatti, Banega, Jonas - N.Valdez
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona20181166:2355
2.Atlético Madrid20152342:1847
3.Real Madrid20124450:2040
4.Real Betis20112731:3035
5.Málaga CF2095630:1732
6.Rayo Vallecano20101927:3631
7.Valencia CF2093827:3230
8.Levante UD2093824:2930
9.Real Sociedad2085731:2729
10.Real Valladolid2084829:2528
11.Getafe CF2075825:3126
12.Sevilla FC2065924:2923
13.Real Zaragoza20711221:3022
14.Athletic Bilbao20641024:4022
15.Espanyol Barcelona2056923:3221
16.Granada CF20551018:2920
17.Celta Vigo20541120:2519
18.CA Osasuna20461016:2118
19.RCD Mallorca20451120:3617
20.Deportivo La Coruña20371024:4216

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (266)

Přidat komentář
madridcan

Tak teda vsetko najlepsie k narodeninam Jose Mourinho. 50 rokov. Krasny vek. A aj krasny vek nato, aby sa prestal s kazdym tahat za prsty, vazil slova a nehadzal zle svetlo na klub. Tak snad si venujes pekny darcek a kazdy jeden zapas az do konca sezony vyhras

Reagovat
smazaný uživatel

síce nemám rád Mourinha ale aj tak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo..

Reagovat
culé

Až na tú poslednú vetu, s tou proste nemôžem súhlasiť :

Reagovat
smazaný uživatel

Vše nej Murinho a nezapomeň na Chelsea ...

Reagovat
Ronaldo.com

trošku OT. nejsem moc znalec španělského fotbalu a proto bych se chtěl zeptat jak to vypada s novým stadiónem valencie. Vím že už by měl být rozestavenY a taky měl být už dostaveny ale jeste neni

Reagovat
Kily

loni nakonec nevyšla půjčka, takže stavební práce znovu stojí. Od té doby se naživu držíme tím, že prodáváme beton do Chelsea, nový stadion by pak měl být dokonce mezi lety 2019 - 2363

Reagovat
Ronaldo.com

jj dík za odpověď, neco takovýho sem cekal. hold čeká se na peníze. snad to bude co nejdriv. valencie si ho zaslouží, je to sympatický klub

Reagovat
Xavi8

Reagovat
Maresma

Valencia má slušný rohy.

Reagovat
Kily

Piatti je kope dobře, i když ono mít soupeř v bráně Aranzubíu, tak je kope dobře i stoper, stačí do dostat do malého vápna a je to

Reagovat
homeles8

13. pro PD, která nikoho nezajímá, když nehraje Barca a Real Madrid Asi začnu fandit třeba Granadě, nebo tak něco.

Reagovat
smazaný uživatel

nehralo ani Rayo

granada je fajn, akurát nemajú útočníka, čo by dával góly...

Reagovat
madridcan

Iba raz sme hrali o dvanastej a Osasuna vtedy dostala 7:1. Tak dneska by sa mohol podobny vysledok opakovat

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě jsme ke konci sezóny vyklepli 3:0 Sevillu.

Reagovat
madridcan

Jasne vlastne

Reagovat
One-Real

Adán - Sergio Ramos, Albiol, Ricardo Carvalho, Fábio Coentrão - di María, Essien, Özil, Modrić, Cristiano Ronaldo - Higuaín

Reagovat
madridcan

Setrenia na pohar v plnpm prude

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl to teda okorenit jeste vic.

Reagovat
Kenneth

Proti Barce snad s Lopézem, Varanem a Callejonem.

Reagovat
smazaný uživatel

ti pomezní si nedají pokoj :D

Reagovat
One-Real

Oba odchovanci zas mozna az premotivovani.

Reagovat
smazaný uživatel

Se divim, ze si Ozil nezlomil nehu pri te strele.

Reagovat
One-Real

dneska z toho mám pocit, že i když dáme gól a hráči se půjdou radovat, tak k sobě netrefěj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ozil je mozna genialni fotbalista, ale na tech jeho nozkach mi teda prijde hrozne slabouckej, uplne jak ja. Nelibi se mi Di Maria, ten zas nekolikrat jen tak odevzdal balon a brzda Essien.

Reagovat
smazaný uživatel

Ozila do druhý půle stáhnout, Modriče vysunout a Khedira na plac

Reagovat
smazaný uživatel

Proto taky dostal kartu, to dělá vždy, když nemůže. Ovšem dneska se mi líbí, je jedinej, kdo dokáže přejít přes hráče a je společně s Crisovými střelami největším nebezpečím.

Reagovat
smazaný uživatel

Urcite, byl vybornej.

Reagovat
smazaný uživatel

hezky, pěkně Sergio

Reagovat
madridcan

Hraci Getafe sa asi stazovali na ruku Varelu

Reagovat
smazaný uživatel

Spis na faul Carvalha na golmana.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jasny faul Ramosa na obrancu Getafe...ked este toto niekto dokaze popriet...

Reagovat
smazaný uživatel

na popírání jasných situací tu jsou fans jinýho klubu

Reagovat
smazaný uživatel

Neztrapnuj se...

Reagovat
smazaný uživatel

ake tazke si je priznat pravdu, deticky...

Reagovat
smazaný uživatel

ozval sa človek, čo barcelone fandil skôr než bola založená, starý muž

Reagovat
smazaný uživatel

nie, len od roku 1997, to je slusne si myslim...

Reagovat
smazaný uživatel

A rok narození 1996

Reagovat
smazaný uživatel

som starsi ako Messi a mladsi ako Cr. Ronaldo, staci?

Reagovat
smazaný uživatel

deň a mesiac?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

Ronaldoooooooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

Golááááááásooooooooooooo

Cris

Reagovat
smazaný uživatel

zas takové bomby :D neskutečné

Reagovat
madridcan

Mamka a syncek maju radost

Reagovat
smazaný uživatel

Lopez zbytečný, máme Sergia :D

Reagovat
Losinho

Hattrick Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

Cristianoooooooooooo Ronaldoooooooooooo

Hattrick hero!

Reagovat
smazaný uživatel

Typical hattrick. Levou, hlavou a pravou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Cristiano

Reagovat
smazaný uživatel

9-minutovy hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

ještě dnešní výbuch ochotníků s Osasunou a bude to fajn

Reagovat
One-Real

Khedira to vymyslel dobře pro nabíhající Khediru

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik golu da letos? 120?

Reagovat
Pigeon

Kolik zatím dal?

Reagovat
One-Real

mám pocit že 10 v 6 zápasech? možná se mýlím

Reagovat
smazaný uživatel

Mam dojem, ze 7 + dnesni 3.

Reagovat
Pigeon

To je krásné snad bude pokračovat v těchto výsledcích

Reagovat
Kily

v PD po dvou Realu Sociedad a Valencii a dneska tři Getafe a v poháru hattrick proti Celtě

Reagovat
smazaný uživatel

coby zato dal taky basketbalovy hrac

Reagovat
madridcan

Dva v stredu a bude to mat priemer 12 na mesiac (myslim samozrejme na to, ze cez jun, jul toho vela neprida)

Reagovat
Mercury

To bude legrace, až dá v tomto roce 100 branek, Barca vyhraje ligu i LM a CR skončí (v té momentálně nedůležité anketě) zase druhý. To už by zde někteří neunesli :))

Reagovat
One-Real

my merengues už jsme zvyklí na tendenční hodnocení anket podle toho, jak se vám to zrovna hodí, takže nás to nepřekvapí

Reagovat
Mercury

Ono je to myslím oboustranné. Aspoň u těch, kteří se staví do role největších zdejších obhájců toho či onoho. Mě to spíš baví..a tohle by bylo dokonalé :))

Reagovat
vocasisko

100 nedá v žádným případě, bude rád zase za těch 60, jako loni

Reagovat
smazaný uživatel

ty vidíš do budoucnosti?

Reagovat
vocasisko

Reagovat
smazaný uživatel

Čisté konto s takovou obranou

Reagovat
ADM

Nesledujem Real už pár zápasov, chytajú formu či ju chytá len Ronaldo?

Reagovat
OnderCZ

Postupně po malých krůčcích se to zlepšuje. V novém roce bylo také pár bídných výkonů, ale také pár hodně dobrých poločasů. Ale celkově vzato tam určitý posun vidět je.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsme v lepší kondici než na podzim, hlavně Němci se hodně zlepšili, čímž šla hodně nahoru záloha a na náhradníky v obraně se dá taky spolehnout. Ještě musíme vyladit disciplínu, jinak o ty síly zase rychle přijdeme.

Reagovat
ADM

ďakujem

Reagovat
smazaný uživatel

V clásicu zatím vévodí nervozita a školácké chyby a ztráty míče. Pohříchu jich máme zatím víc a Real je z nich i docela nebezpečný. Nicméně když hrajeme svou hru, tak je ten sehranější (a kvalitnější) než Real. To je očividné.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, že Real má v béčku i nového Pepeho. Mosquera hodně tvrdej skluz zezadu.

Reagovat
vocasisko

Reagovat
smazaný uživatel

Deulofeu je neskutečně koncový hráč. Zatím u něho každá akce skončila :D a nikdy z toho nebylo vůůůbec nic

Reagovat
smazaný uživatel

Sudí zatím všechno fouká jen na jednu stranu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nádherná akce. Chyběla dravost v koncovce.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm a další věc, kterou ze Španělska známe - vymyšlený ofsajd.

Reagovat
smazaný uživatel

golaaaaaaaaaaazooooooooooooooooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

golaaaaaaaaaaazooooooooooooooooooooo

Reagovat
vocasisko

gól z hovna

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle obrátíme. Jsme lepší úplně ve všech řadách.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkná akce. Už to musel padnout, těch šancí bylo dost....

Reagovat
smazaný uživatel

Šance na gól 3:2 pro nás.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už 4:2

Reagovat
smazaný uživatel

Sudí velký komediant :D Na jedné straně nefoukne žlutý faul na Moratu, a na druhé pískne nic na Rafinhu...

Reagovat
smazaný uživatel

Sudí nefoukl první pád Madridu a už je komediant. Kouzelné ...

Reagovat
smazaný uživatel

Tomás je hodně dobrej zatím. Má trochu štěstí, že ho zatím trefujeme, ale i tak už toho pochytal docela dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle byla velká škoda...

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, nakonec je z toho docela pěknej fotbálek. Barca lepší v poli, ale zatím hoří ve finální fázi. Real má docela pěkný přechod do útoku.

Nejlepší na place mi přijdou Tomás, Čeryšev na straně hostů a Rafinha (o parník nejlepší na place vůbec), Grimaldo a Luis Alberto.

Do druhé půlky bych víceméně nic neměl. Pořád věřím, že když začneme využívat svých šancí, tak to obrátíme.

Reagovat
smazaný uživatel

A taky Juanfran tam měl dvě hodně povedené průnikovky.

Reagovat
One-Real

Škoda že je béčko tak labilní a je dost možný, že se během pár minut kompletně složí a padnou vám tam třeba 3 rychlý za sebou. Na tomhle je ještě třeba pracovat. Každopádně cíl je udržení se, věřím že příští rok to bude lepší. Mezi 3 a 2 ligou je pěkný rozdíl.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady to není o výsledcích. Ti kluci hrají spíš proto, aby se ukázali. A jak píšeš - když se nespadne, tak je jedno, jestli jseš čtvrtej, nebo desátej v tabulce. Tak jako tak by béčko mělo být servisem pro áčko. Na tomhle musíte popracovat. Ty hráče nemáte špatné. Čeryšev už je pro velkej fotbal připravenej. (stejnětak Rafinha - ten mi svým přehledem připomíná bráchu)

Reagovat
smazaný uživatel

Budoucnost Brazilie.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímal by mě počet faulů, ale tipuju to tak na 10:5 pro Barcu. On fouká opravdu každý pád bílých.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím s Rafinhou a Cheryshevem, ti hrají velmi dobře. Naopak Grimaldo mi přijde u domácích jako pořádný průchoďák a dopředu spíš ztrácí, než aby něco uhrál.

Ale ohánět se sudím v tomhle zápase? jiri -fcb, pro tebe to je sice typické, že hlavní problémy hledáš vždy u někoho jiného než u svých, ale trochu objektivity by někdo neuškodilo. Ono už to nejde brát ani tak, že si chceš rýpnou, ty to totiž myslíš vážně a to je na tom to smutné. :) Na padání bez kontaktu a pískání každého kontaktu jsou totiž experti v katalánsku.

Sudí zpackali dva okamžiky. A to neoffside barcy (kde by byl stejně na 100% dřív golman a dával by to ven) a na druhé neodpískání tutového žlutého faulu na Moratu....

Reagovat
smazaný uživatel

Kde jsou nebo nejsou na něco experti, je mi u prdele. Dneska vám fouká úplně všechno. Naopak jasnej faul na Gerarda neviděl. Neofsajd dopadl tak, že tam sice gólman byl, ale Alberto (myslím, že to byl on), se po několika odrazech dostal přes gólmana před prázdnou.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, on dal za tohle kartu? :D

Reagovat
One-Real

Btw, teď koukám na tabulku 2.ligy. Santander? Že se nevrátej hned jsem tušil, ale tohle.

Reagovat
smazaný uživatel

To je neskutečné co ten sudí teď vymýšlí :D :D Deulofeu si uhraje jen to, co si vybrečí....

Reagovat
vocasisko

pěkně sudí

Reagovat
smazaný uživatel

Jak šel k zemi :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Pedro, Alexis a spol. hadra :DDDDDDDDDDDDDDDDD

Reagovat
smazaný uživatel

strčil donho strčil ? takčo červena jasna...tak neplač tu

Reagovat
smazaný uživatel

strčil donho strčil ? takčo červena jasna...tak neplač tu

Reagovat
smazaný uživatel

Madridske prasiatka.

Reagovat
smazaný uživatel

že se po něm ten katalánec ohnal už na zemi a pak šel zas na zem ještě ochotněji než Busquets je v pořádku? Jinak redka bez debat, ale ta katalánská komedie okolo toho..

Reagovat
smazaný uživatel

castilla druhy polčas ani nevie kde jej hlava stoji

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona line-up (official): Valdes - Alves Puyol Mascherano Adriano - Xavi Busquets Thiago - Pedro Messi Villa

Reagovat
vocasisko

PMV

Reagovat
smazaný uživatel

ten to píská :D a pak že se píská všechno pro Real....u sudího bylo o poločase asi hodně práce.....

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodčí píská vždycky všechno pro Real, až do tý doby než začne Barcelona vyhrávat, pak se z něj zázrakem stane ten nejobjektivnější sudí, který vidí i milimetrový offsidy..

Reagovat
alcantara

Spanieli davaju vo finale Danom lekciu z hadzanej

Reagovat
vocasisko

zasloužený golázo

Reagovat
smazaný uživatel

z hovna....

Reagovat
smazaný uživatel

strašná omluva Alexisovi, on není ani náhodou největší herečka.... ta 7čka v béčku, to je úplně jiný level, uplakánek první třídy

Reagovat
vocasisko

jako z učebnice

Reagovat
smazaný uživatel

Gooooool.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel po tom, co sudí předváděl, se tohle dalo čekat....tak dlouho ta tlačenka trvala, až se povedlo.... HNUS

Reagovat
smazaný uživatel

Beeee.

Reagovat
smazaný uživatel

že si tohle nedělal 1.půli když tu brečel Jirka..

Reagovat
smazaný uživatel

Ríšánkůůůů?

Reagovat
vocasisko

tak si trochu pomohl rukou no

Reagovat
smazaný uživatel

ruka jasná, škoda..

Reagovat
smazaný uživatel

poprvé se ten kašpar prosadil....z penalty no :D :D

Reagovat
smazaný uživatel

Tak po červený už bylo jasno jak to dopadne...

Ale karta byla správně udělená, nicméně, ehm, to co se dělo předtím ješte na zemi nikdo neviděl, AHA. A za druhé, tak komedie okolo toho? To je klasický cirkus, opět v plné kráse.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Betis tečee

Aupa Rayo

Reagovat
Kily

uděláme deal, vy nás na konci pustíte v tabulce před sebe a my vám na hostování necháme Moratu nebo Jesého

Reagovat
madridcan

Zacal si fandit Getafe?

Reagovat
smazaný uživatel

ja som za, vy 4. my 5.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Krásně Messi.

Reagovat
Jerichoo

ja by som vyzdvihol skôr Xaviho, z ničoho spravil gólovku

Reagovat
SIRBRANIKE

no ale pekne sa s ním Leo pohral

Reagovat
herbage

vždyť se ho gólman tak bál, že ho nechal dojít s míčem až do branky

Reagovat
smazaný uživatel

Ta klika byla famozní. Taková ... nijaká. Gólmana oblufnul jen rozhozením ramen. Vypadalo to nádherně.

Reagovat
herbage

já vím, že to chce um, ale pro Messiho děsně lehký gól. Já si spíš myslím, že on už má takový respekt, že gólmani jsou bezradní. Kdyby proti němu šel kdokoliv jiný na světě, tak ho tuhle kliku udělat nenechá

Reagovat
smazaný uživatel

já nevím, jestli se v tom kalupu gólman stihne začít bát, že na něj jde Messi, ale tady to bylo o tom, že Messi naznačil střelu na zadní tyč a on mu na to skočil. Já se mu nedivím. Messi takhle zakončuje pravidelně.

Reagovat
patas92

wooohooo

Reagovat
smazaný uživatel

Nááááááááááááááááádhera Villa Xavi Messi

Reagovat
herbage

Messi

Reagovat
smazaný uživatel

No a abych se vrátil k malému clásicu. Ve druhé půlce to byla už exhibice. Mladí jsou výborní. Moc jsem si to užil.

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem si teda neužil Gerarda, s tímhle chrtěním a rozčilováním ať si zůstane v béčku...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je jediný negativum dneška. Ohromně mě zklamal. Být já trenér, tak ho vyhodím už po poločase. Může být technicky vybavený jak chce. Může být o tři parníky kvalitnější než soupeř (není, ale myslí si to), ale pokud nebude nahrávat, nemá v áčku co dělat. Z jeho strany to byla naprostá hrůza.

Nicméně - byl to jen jeden mač.

Reagovat
smazaný uživatel

to, že to chtěl brát na sebe bych snad ještě překousl, ale to jeho chování bylo příšerný. Osobně ho nechci vidět v áčku, dokud s tím něco neudělá, klidně i za cenu toho, že bychom o něj přišli..

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas

Reagovat
-Carles-

Reagovat
herbage

hráli béčka v Segundě?

Reagovat
herbage

*hrála

Reagovat
smazaný uživatel

jj, po půlce 0:1 Barca vyhrála 3:1. Real hrál skoro celou druhou půlku o deseti, když jeden z jejich zaraplil. Nicméně i tu první půlku byla Barca lepší. Podle mě by to otočili i proti jedenácti. Ve druhé půlce fyzicky odpadli a byla to exhibice.

Reagovat
herbage

díky za info. No, vy byste měli dneska zabrat, hrajete zatím ve vycházkovém tempu

Reagovat
smazaný uživatel

A i tak už jsme měli dvě gólovky.

Reagovat
smazaný uživatel

ano

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapský souboj.

Reagovat
smazaný uživatel

krása

Reagovat
LAM

Valdes díra jako sviň at už jde a přivést někoho do brány.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, tenhle gól byl komplet Valdése ...

Reagovat
I am Mancunian

jiirinko, toto u nas David chyta s prstom v nose

Reagovat
smazaný uživatel

co u vás David chytá, jsem už mockrát viděl.

Reagovat
I am Mancunian

neskutocne sa zlepsil, mam z neho radost a som rad, ze to aj ty vidis, za to mas

Reagovat
smazaný uživatel

takže už je alespoň v průměru, jo? To je dobře.

Reagovat
I am Mancunian

tak to si zaspal dobu, priemer mu uz pozera na chrbat

Reagovat
smazaný uživatel

Pěknej gól. Bohužel na vápně volnej chlap. To je trestuhodný.

Reagovat
patas92

jeje Pedro

Reagovat
SIRBRANIKE

Thiago mu pekne nabil, podobne ako Xavi Messimu

Reagovat
patas92

to jo ale nemusel střílet z první

Reagovat
smazaný uživatel

od 27. minuty o deseti.

Reagovat
-Carles-

Jasná penalta.

Reagovat
patas92

jasná

Reagovat
smazaný uživatel

Ruka jednoznačná. Žlutá se za to asi dát měla taky. Že už jednu měl, je jeho velká smůla.

Reagovat
SIRBRANIKE

Mne sa hlavne páčilo jak sa snažil presvedčiť rozhodcu o tom, že zahral hlavou

Reagovat
smazaný uživatel

On možná přesvědčoval, že chtěl hrát hlavou, což je pravda. Ale jak by to mělo měnit situaci, to nevím.

Reagovat
herbage

hm, to rozhodčí nemusel penalta ještě jo, ale žlutá ne

Reagovat
smazaný uživatel

ona ta střela možná šla do kasy, tak asi proto

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Rssa

Jasnější žlutou už jsem dlouho neviděl.

Reagovat
herbage

zavřel oči, nebyl tam úmysl

Reagovat
Rssa

Ruka je ruka, v pokutovém území (když se píská) tak vždy žlutá.

Reagovat
smazaný uživatel

Pravidlo o hře rukou dopodrobna neznám, ale že by se žlutá dávala jen za úmyslnou ruku v pokutovým území, je i tak pro mě novinkou

Reagovat
smazaný uživatel

Zkus i nahrat Messicku.

Reagovat
smazaný uživatel

Messi má hlad. Dneska dá i třetí. A možná i čtvrtý.

Reagovat
culé

Reagovat
smazaný uživatel

Osasuna hraje s obranou na půlce.

Reagovat
smazaný uživatel

Offside ?

Reagovat
patas92

chjo ten praporkář zase...

Reagovat
-Carles-

Ofsajd

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, další neuznaný gól pro smyšlený ofsajd. Chjo.

Reagovat
SIRBRANIKE

ofsajd?

Reagovat
exse

Ty pískaný offsidy proti Barce už nejsou ani vtipný, to mi neříkejte že je to náhoda.

Reagovat
smazaný uživatel

asi to náhoda je, ale vyplývá to z toho, jak ofenzivně hrajeme a hlavně z toho, jak připosraní praporáři jsou.

Reagovat
exse

Asi máš pravdu, když se Barce nepískne offside a padne gól, tak je z toho daleko větší povyk než když je to naopak, proto to pomezní alibisticky radši mávnou, když si nejsou jistí.

Reagovat
smazaný uživatel

Messiho 6. tyč v ligové sezoně.

Reagovat
herbage

spíš mě překvapila jeho hlavička, jakou měla z tak těžké pozice razanci a umístění, když nešel proti míči

Reagovat
patas92

uff už jsem myslel, že to zase odmává

Reagovat
patas92

možná i měl

Reagovat
smazaný uživatel

Osasuna hraje hrozně vysoko. Zkouší to zkrátit a zhustit, ale je to překonatelné kolmicema.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ted zase offside nemavnul...takze to vyrovnal

Reagovat
smazaný uživatel

Fantazie

Reagovat
Rssa

A teď ofsajd jak kráva. Šulini, fakt

Reagovat
smazaný uživatel

jak kráva ne, ale tak půlmetr tam byl.

Reagovat
smazaný uživatel

Nicméně takhle by to mělo být. Jednou dá a jednou vezme. Jsem ale přesvědčen, že madridští pohádkáři do konce sezony budou omílat, jak nám sudí proti Osasuně uznali gól z ofsajdu.

Reagovat
Jerichoo

jednou dá a jednou vezme? to nemôžeš myslieť vážne, to by zabilo futbal, ak si to myslel ako kompenzovanie

Reagovat
smazaný uživatel

o jakých kompenzacích to mluvíš? Myšleno to bylo tak, že když jednou (neúmyslně) ublíží, tak potom (neúmyslně) pomůže.

Reagovat
Jerichoo

dakujem za vysvetlenie, príde mi to nereálne tak preto som sa pýtal ako to myslíš

Reagovat
smazaný uživatel

Jde o normální pravděpodobnost. Pokud by praporkáři mávali, jak se mávat má, tak by zhruba na jeden mávaný neofsajd připadal jeden nemávlý ofsajd. A tím pádem by se to mělo tak nějak kompenzovat samo. Jako dnes.

Ovšem já můžu s naprosto klidným svědomím říct, že těch gólů letos Barce praporkáři umávli už nejmíň 6 a vrátili takhle jen 2 (oba s Osasunou ...)

Reagovat
Jerichoo

zase nájazd na bránu sa nerovná gól, aj ked dnes to goll bol

Reagovat
smazaný uživatel

a jeden v Copě proti Málaze.

Reagovat
patas92

hlavně ti, kteří za sezonu vidí 3 a půl zápasu, a všechny jejich teorie o připískávání Barce vychází z obrázků kolujících na FB

Reagovat
smazaný uživatel

že o téhle situaci bude na Marce "Pólemica" jsem si naprosto jist.

Reagovat
SIRBRANIKE

španielsky rozhodcovia-no, to človek nevie, že či sa má smiať, alebo plakať

Reagovat
smazaný uživatel

hmm tak teď to zase ofsajd byl...to tam praporek dali nějakýmu podavači, aby se měl případně čím bránit?

Reagovat
SIRBRANIKE

UF, to bola exhibícia

Reagovat
Jerichoo

Oni tie offsidy mávajú fakt úplne na haluz

Reagovat
indy

pri takej vysunutej obrane by sme mali skusat viac kolmic, lenze nikto si tam nezbieha...taky Sammy by sa v tom vyzival

Reagovat
smazaný uživatel

Nenabiha ? Villa se furt snazi,i ostatni...nevim,na co koukas.

Reagovat
smazaný uživatel

těch náběhů je dneska jako máku. Ti hráči mají dneska hroznou chuť.

Reagovat
smazaný uživatel

Jelikož to tady ještě není, tak gratulace španělským házenkářům. Ve finále dánský dynamit odpálili hodně vysoko. Naprostá demolice.

Reagovat
smazaný uživatel

Najviac ma zaráža, prečo hrá Messi štýlom akoby mal 40ku na krku, pivné bruško a najviac ho zaujímalo ako si doma v obyváku pozrie televízne noviny z nohami na stole ... On sa snáď ani nepohne pri tých zápasoch

Reagovat
smazaný uživatel

*s

Reagovat
exse

Reagovat
SIRBRANIKE

Ako by si ho dnes videl hrať 1.krát, on behá len keď sa v jeho blízkosti ocitne lopta /útočný nábeh, alebo presing/ to je vec trénera, keď mu to nevadí...

Reagovat
smazaný uživatel

A proč by to mělo trenérovi vadit, když je to prostě přesně ušitý systém?

Reagovat
smazaný uživatel

To jediné mi však na jeho hre vadí, pred každým zápasom sa teším, čo zase predvedie a on často len rezignovane bez chuti kráča po ihrisku a vidieť ho len pri dvoch rozdielových momentoch zápasu ... To je síce tá jeho genialita ale keby tomu dával trochu viac, verím, že by to bolo pre prospech všetkých. Myslím, že pred časom mal iný prístup, ktorý sa mi osobne páčil ďaleko viac ...

Reagovat
smazaný uživatel

On už tenhle přístup měl. Až Pepka napadlo, aby se šetřil a jen kanonoval.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, to máš pravdu ... inak pokiaľ ide o jeho potenciu streleckú, to je proste neuveriteľné ... ona sa dokáže tak strašne jednoducho dostať do šance ako nikto iný

Reagovat
smazaný uživatel

Snad z naší strany nepolevíme a připadáme jich tam ještě několik, protože komplikace jsou to poslední, co potřebujeme před středečním clásicem. MVP Snad se David dneska prosadí, moc bych mu to přál.

Reagovat
smazaný uživatel

A samozřejmě musíme zmínit, že Messi zlomil další rekord.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaký?

Reagovat
smazaný uživatel

11 zápasů v řadě s gólem

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tohle .. jo vím, že minule ho vyrovnal no.. podle mě ještě bude chvíli pokračovat. Příště Valencia, proti které se ji celkem daří, potom Getafe, Granada tam by taky mohl aspoň 1 dát. Potom Sevilla a Real..

Reagovat
Kily

právě že na Mestalle mu to moc nejde, rychle jsem proletěl šest posledních zápasů a v nich dal jenom dva góly

Reagovat
smazaný uživatel

au, tak tohle muselo kurevsky bolet.

Jestli chce hrát Osasuna takhle, tak nezůstane u jednoho vyloučení.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle byla od Villy fantastická přihrávka.

Leo zase zkušeně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Carles-

Leo

Reagovat
smazaný uživatel

tak teď Bertrán dostal naklepáno, těsně na míč nedosáhl, klička a jesle k tomu..

Reagovat
smazaný uživatel

Leo David

Reagovat
smazaný uživatel

Messi čtvrtý. A to je ještě půlhodina.

Reagovat
-Carles-

4

Reagovat
smazaný uživatel

sundejte toho ubožáka ze souhrnu

Reagovat
smazaný uživatel

tebe by měli sundat z eurofotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Carles-

Reagovat
indy

Reagovat
valloire

je tam furt

Reagovat
smazaný uživatel

Blázen

Reagovat
smazaný uživatel

Hobbit

Reagovat
smazaný uživatel

Neříkej mu tak

Reagovat
SIRBRANIKE

CR7 dal 3, tak ja dám 4 chudák Rony

Reagovat
SIRBRANIKE

nemyslel som, že to splní hneď v nasledujúcej minúte, je to frajer

Reagovat
herbage

yes

Reagovat
smazaný uživatel

LEEEEEEEEEEEEEEEEEEOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Reagovat
smazaný uživatel

mohol by dat aspon 6 dneska

Reagovat
smazaný uživatel

Rouro střídej Xavi, Pedro out, Song, Alexis in

Reagovat
smazaný uživatel

fuj, Alexis už je tam.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky ho nemám moc rád, ale tak Pedro hraje dost často a měli by ho šetřit na Real.

Reagovat
herbage

nepísknout teď ofside, tak dal Messi 5.

Reagovat
SIRBRANIKE

AS čo ten nedá...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele