Primera División - souhrn 21. kola

28.01.2012, 19:55, aktualizováno 30.01.2012, 22:52
Komentáře a souhrny
Real Madrid podle očekávání porazil Zaragozu a vede už o sedm bodů, jelikož Barcelona pouze remizovala s Villarrealem. Athletic zvítězil na půdě Raya, Atlético veze všechny body ze hřiště Osasuny, roli favorita potvrdil také Espanyol. Tři body má i Granada a z nedělních zápasů Betis, Getafe, Real Sociedad a Malaga. Santander remizoval s Valencií...

CA Osasuna - Atlético Madrid 0:1

30.01.2012 21:00

Góly: 40. Diego Godín

Takticky svázaný boj mezi Osasunou a Atléticem skončil tak trochu podle očekávání, tedy vítězstvím hostů, a to v poměru 1:0. Jedinou branku zápasu vstřelil na konci prvního poločasu Diego Godín.

Po opatrném začátku zápasu se něco začalo dít až po patnácti minutách hry, kdy se do šestnáctky prohnal po pravé straně Koke, k míči se pak ještě dostal kanonýr Falcao, ovšem Fernándeze zblízka nepřekonal. Na druhé straně se hnal do šestnáctky Cejudo, v poslední chvíli mu ale nevyšel krok, a tak byl jeho pravděpodobně gólový centr sražen.

Ve třiadvacáté minutě to z uctivé vzdálenosti zkusil Falcao, s přesností se ale nepotkal. Byl to dnes velký boj, hrálo se převážně ve středu hřiště, oba týmy měly velmi pomalý přechod od útoku, a tak se míč dostal do šestnáctky jen po jedné z mnoha výrazně nepřesných střel.

Ve čtyřicáté minutě se Atlético dostalo do vedení, a protože si nebylo schopné vypracovat souvislejší tlak, muselo udeřit po standardní situaci. Rohový kop rozehrál Koke, Adrián na přední tyči vyhrál souboj a dostal balón před branku, kde se ještě neprosadil Falcao, dorážka stopera Godína už si však cestu do sítě našla.

Druhý polovina začala lépe, hned po několika sekundách nebezpečně střílel Adrián, ovšem Fernándeze střelou do středu branky nepřekvapil. Poté předal Falcao nádherně balón Adriánovi a ten tak mohl upalovat sám na domácího gólmana, snažil se mu ale udělat kličku, a toto řešení se neukázalo být příliš šťastným. Z hranice šestnáctky ještě dorážel Koke, jenže těsně minul.

Atléti zabrali, do další šance se hnal Falcao, obešel Fernándeze, v těžké pozici téměř už na brankové čáře ale nedokázal trefit prosto mezi třemi tyčemi. Vyrovnat mohl na druhé straně Nekounam, jeho dělovka však skončila nad břevnem. Čtrnáct minut před koncem měl největší příležitost Osasuny v celém utkání Lekič, proti skvělému Courtoisovi ale neuspěl.

Stejný hráč měl na kopačce i další možnost, když elegantní patičkou tečoval centr Nekounama, belgický brankář ve službách Atlética ovšem zasáhl skvěle. A podobně se mu vedlo i po následném rohovém kopu, znovu přitom musel vychytat Lekiče. Domácí bojovali o kýženou vyrovnávací branku, ale v nervózním závěru se prosadit nedokázali. Osasuna po prohře klesla z pátého až na desáté místo, Atlético si naopak polepšilo, je sedmé.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Sevilla FC 2:1

29.01.2012 21:30

Góly: 8. Weligton, 19. Sebastián Fernández - 15. Antonio Luna

Nejočekávanější duel nedělního programu skončil slušným představením v podání Málagy a Sevilly, domácí v něm zvítězili 2:1. Vše podstatné se přitom událo v první dvacetiminutovce, na gól Weligtona ještě dokázal odpovědět Luna, trefa Sebastiána Fernándeze už však zůstala bez reakce. Málaga se po výhře posunula před svého dnešního soupeře a je sedmá, Sevilla klesla na jedenáctou příčku.

Začalo se dost zostra a už ve třetí minutě mohla Málaga o gól vést, jenže Rondón pohotovým volejem po centrem Monreala napálil míč do břevna. Už o pár sekund později nebezpečně pálil Cazorla, balón před Varasem nepříjemně zaplaval, ovšem španělský brankář dokázal famózně zasáhnout. V sedmé minutě rozehrál volný přímý kop Cazorla, našel ideálně hlavu nabíhajícího Weligtona a Málaga zaslouženě vedla.

Po čtvrthodině hry už ale vylo vyrovnáno, Negredo pustil Cokeho přihrávku na Lunu, který ještě napoprvé Caballera nepřekonal, s dorážkou zblízka už si ale bez potíží poradil. Jenže i stav 1:1 vydržel jen chvilku, konkrétně čtyři minuty. Pak zaváhal Spahič, když se dožadoval odpískání ofsajdu, mezitím vnikl do hostující obrany Rondón, naservíroval míč jako na zlatém podnose Fernándezovi, jenž před prázdnou brankou nezaváhal.

Těsně před poločasem krásně hlavičkoval Isco a Javi Varas se musel hodně natahovat, aby dalším brilantním zákrokem vytěsnil balón na rohový kop. Vyznamenat se musel také Caballero, a to po pokusu Negreda. Isco měl i další dobrou možnost, to si těsně po návratu ze šaten narazil s Toulalanem a pravačkou mířil technicky ke vzdálenější tyči, ovšem těsně minul.

Navas vypálil mimo, Negreda zase v čisté gólové příležitosti na poslední chvíli stačil zablokovat Demíchelis. Hrál se z obou stran dobrý fotbal, ale hlavně hostům chyběl větší počet možností ke skórování. A tak to museli zkoušet i z větší vzdálenosti, jako například patnáct minut před koncem Trochowski, Caballero však ránu mířící do středu branky celou dobu dobře viděl a nakonec zachytil.

Nový muž v kádru Sevilly, Babá, se mohl uvést důležitým vyrovnávacím gólem, to by ale musel svou hlavičku z výhodné pozice usměrnit mezi tři tyče. Další pokus hlavou od stejného hráče skončil nad břevnem, Manu del Morala pro změnu vychytal skvělý Caballero. A když v nastaveném čase své šance spálili Buonanotte a Negredo, skončilo utkání vítězstvím Málagy 2:1.

Více informací k zápasu

Racing Santander - Valencia CF 2:2

29.01.2012 18:00

Góly: 2. Adrián González, 88. Bernardo Espinosa - 67. Aritz Aduriz, 79. Aritz Aduriz

V jednom z nejatraktivnějších utkání celého kola přivítal Racing na domácí půdě třetí Valencii a dokázal získat bod za remízu 2:2. Hosté otáčeli vývoj utkání ze stavu 1:0, ale v závěru inkasovali na 2:2 a nakonec mohli být rádi za zisk bodu. Před čtvrtým Levantem si tak Valencia udržela pětibodový náskok. Racing zůstává na první nesestupové pozici se ziskem jednadvaceti bodů.

Začátek utkání skvěle vyšel domácím. Už ve druhé minutě se totiž trefil Adrián a poslal svůj tým do vedení. Těsně před gólmanem Alvesem dokázal tečovat střelu Munitise a gólman Los Che už nedokázal na změnu směru reagovat - 1:0.

Valencia hrála v úvodu utkání poněkud nervózním způsobem a v další šanci se tak ocitli znovu domácí. Po volném přímém kopu hlavičkou zakončoval Stuani do tyčky branky Valencie, od ní se balón odrazil napříč brankovou čarou a dorážka dalšího hráče Racingu už šla mimo.

Favorité z Valencie si dokázali v průběhu první půle vypracovat prakticky pouze jedinou šanci a odehráli tak jednu z nejhorších pětačtyřicetiminutovek v letošní sezóně. Ve 35. minutě se uvolnil na pravé straně Feghouli a do dobré pozice přihrál Jonasovi, ale jeho střela pouze lízla břevno branky Racingu. Domácí tak šli do kabin za zaslouženého vedení 1:0 díky gólu z úvodu zápasu.

Do druhého poločasu vstoupili hosté s cílem otočit vývoj zápasu a na to zareagovali rychlým střídáním. Brazilce Jonase vystřídal Aduriz a tento tah se ukázal být pro trenéra Emeryho jako úspěšný. V 66. minutě se totiž po rohovém kopu Costy dostal k balónu právě Aduriz a srovnal na 1:1.

Ve druhém dějství převzali otěže zápasu hosté a nakonec dokázali dosáhnout kýženého vedoucího gólu. V 79. minutě pálil z dálky Costa, Toňo jeho ránu pouze vyrazil před sebe a jako první tam byl znovu Aduriz, který hlavou poslal Valencii do vedení 1:2.

Netopýři však vedení uhrát nedokázali a podruhé za sebou dostali vyrovnávací gól v ligovém zápase v závěrečné pětiminutovce utkání. V 88. minutě se hlavou po centru trefil Bernardo a srovnal na konečných 2:2. V nastaveném čase se ještě v pokutovém území Valencie odehrála zbytečná strkanice, při které viděli červenou kartu domácí Munitis a hostující Ricardo Costa.

Také díky této situaci rozhodčí nastavili nevídaných sedm minut a v nich měli blíže k vítězství nakonec domácí. Po velikém nedorozumění v obraně Valencie se sám před brankářem Alvesem ocitl Stuani, ale gólman Valencie skvělým reflexivním zákrokem zamezil pohromě. Velmi atraktivní utkání tak nakonec skončilo zaslouženou remízou 2:2.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Sporting Gijón 5:1

29.01.2012 16:00

Góly: 2. David Zurutuza, 3. David Zurutuza, 75. Gorka Elustondo, 90+2. Mikel Aranburu, 90+3. Antoine Griezmann - 46. Miguel de la Cuevas

Velmi bohaté utkání na góly viděli diváci v San Sebastianu a domácí fandové mohli být po utkání spokojeni. Real Sociedad totiž doma rozstřílel Sporting Gijón vysoko 5:1 a posunul se tak v tabulce blíže klidným pozicím na dvanácté místo. Gijón zůstává s osmnácti body na předposledním místě a na tento nepovedený zápas bude chtít hodně rychle zapomenout.

Raketový vstup do utkání si prožili domácí fotbalisté a prakticky už ve třetí minutě zápasu bylo rozhodnuto. Nejprve ve druhé minutě poprvé skóroval David Zurutuza a o minutu později ten samý hráč vstřelil vítězný gól celého zápasu, když dostal parádní kolmici od jednoho ze spoluhráčů a svou šanci bez problémů přetavil ve druhý gól - 2:0.

Po bláznivém úvodu se hra trochu uklidnila, ale domácí byli nadále lepším týmem a vypracovali si i další šance. V jedné z nich se ocitl Agirretxe, který si naskočil na centr Griezmanna a rybičkou se snažil zakončit. Jeho pokus však byl nepřesný. O pár minut později pálil ze střední vzdálenosti sám Griezmann, ale hosté měli tentokrát štěstí, protože jeho střela lízla břevno branky Gijónu. První poločas tak skončil za stavu 2:0 pro Sociedad.

Hned na začátku druhé půle dokázali hosté zdramatizovat průběh utkání. Po skvělé přihrávce se prosadil přízemní střelou De Las Cuevas a snížil na 2:1. Velmi blízko vyrovnání měli hosté v 62. minutě. Do dobré pozice pro střelu se dostal Suarez, ale domácí gólman Bravo skvělým zákrokem jeho střelu zneškodnil.

Po této akci jakoby se hosté nadobro rozsypali a domácí začali přidávat další góly. Nejprve se v 75. minutě trefil po rohovém kopu Elustondo a zvýšil na 3:1. Další dva góly pak domácí přidali v závěru zápasu. Už v nastaveném čase se nejdříve trefil Aranburu, který se dostal k dorážce po přímém volném kopu Pabla - 4:1.

Ve třetí minutě nastavení přidali domácí třetí gól. Velmi aktivní Griezmann a jeden z nejlepších hráčů zápasu unikl po levé straně, parádní kličkou si obhodil gólmana Gijónu a do prázdné branky uklidil na konečných 5:1. Hosté ve druhé půli úplně odpadli a prohráli naprosto zaslouženě.

Více informací k zápasu

Levante UD - Getafe CF 1:2

29.01.2012 16:00

Góly: 90+1. Rubén Suárez - 32. Daniel Güiza, 82. Diego Castro

To se to se španělské lize dějí věci! Ještě donedávna na sestup zralé Getafe jako mávnutím kouzelného proutku zabralo, bodovalo už pošesté v řadě (4 výhry) a posunulo se na fantastické sedmé místo. Tentokrát to odneslo čtvrté Levante, které naopak už pětkrát v řadě nepoznalo chuť vítězství a přestože se dál drží na senzační příčce zajišťující účast v Lize mistrů, soupeři se stále přibližují. O osudu dnešního duelu rozhodly branky Güizy a Castra, hostům pak už ani nevadilo snížení v podání Suáreze.

První poločas se nesl v duchu velkého boje ve středu hřiště, šancí bylo k vidění opravdu pomálu. Na úvodní střelu zápasu se čekalo až do patnácté minuty, ovšem hned z toho byla pořádná možnost ke skórování. Suárezův povedený centr ze standardní situace udělal před brankou Getafe takový zmatek, až se k míči nakonec v jasné gólové pozici dostal Botelho, jeho tvrdou i celkem dobře umístěnou střelu z hranice penalty ale zázračným zákrokem vytěsnil Moyá.

V osmadvacáté minutě si oba hráči pozice vyměnili, Botelho tentokrát nahrával a Suárez střílel, levačkou ale minul. Ve třicáté druhé minutě udeřilo na druhé straně, hned ze své první rány vyslané na Munúu se Getafe dostalo do vedení. Měl jí na svědomí útočník Daniel Güiza, do gólových oslav ale určitě mel zahrnout také poděkování domácímu gólmanovi, jenž střelu mířící doprostřed nedokázal zkrotit.

Druhá půle byla výrazně zajímavější, Levante ve snaze o zisk bodů přidalo a bylo vepředu nebezpečné. Zároveň ale nechávalo v zadních řadách až příliš velké díry, a tak se neustále něco dělo na obou stranách. Nejprve to zpoza šestnáctky zajímavě zkoušel El Zhar, Moyá ale znovu zakročil velice jistě. Obrovskou příležitost na vyrovnání měli domácí v šestapadesáté minutě, kdy Suárezův další centr prodloužil hlavou Ballesteros k nikým nehlídanému Konému, ten ale z pár metrů trefil jen břevno.

Dvakrát mohl přidat druhou trefu do domácí sítě a rozhodnout znovu Güiza, v prvním případě ho ale vychytal Munúa, napodruhé zase hostující kanonýr netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Osm minut před koncem využil Diego Castro zaváhání obrany Getafe, snadno se dostal v pokutovém území k balónu a přesnou střelou poslal svůj tým za třemi body. V devadesáté minutě fauloval ostře Lopo před vlastní svatyní a nařízenou penaltu zaslouženě proměnil skvěle hrající Suárez. Levante však jeden úspěšný zásah na body nestačil, Getafe zvítězilo 2:1.

Více informací k zápasu

Real Betis - Granada CF 1:2

29.01.2012 12:00

Góly: 81. Jonathan Pereira - 12. Odion Ighalo, 39. Carlos Martins

V duelu dvou nováčků španělské Primera División se zrodilo překvapení, Betis na domácím hřišti podlehl Granadě 1:2. Hosté se po výhře posunuli ze sestupového pásma na patnáctou příčku, Betis má už jen o jeden bod více a je dvanáctý. Granada už po první půli vedla o dvě branky, a tak jí nijak výrazně nerozhodilo ani snížení v závěru.

Granada tak zvládla hned první utkání s Abelem Resinem na lavičce, zdá se tedy, že stejně jako například v Atléticu, i v andaluském týmu se po výměně kouče věci obrátí k lepšímu. Zatím je předčasné dělat v tomto ohledu nějaké závěry, ale začátek nové éry zvládli hosté fantasticky.

Vše začalo vypadat pro Andalusany dobře ve třinácté minutě, kdy Martins krásným pasem vybídl ke skórování Odiona Ighala, a ten nabídnutou šanci neodmítl. V šestatřicáté minutě to klidně mohlo být 0:2, jenže aktivní Martins perfektně sehraný protiútok zakončil střelou do gólmana Casta.

Jenže o čtyři minuty později už druhá branka v domácí síti přišla, opět u toho přitom byl fantasticky hrající Carlos Martins. Ten si naběhl na přesný centr Franca Jary, zachoval chladnou hlavu a bez problémů překonal bezmocného Casta. Granda byla i nadále jasně lepším týmem, už na rozdíl třídy mohli hosté odskočit zásluhou Beníteze, jeho technická střela levačkou ale skončila těsně nad brankou.

Po přestávce se domácí Betis konečně probudil a začal být Granadě alespoň trochu konkurenceschopným soupeřem, šance Moliny a střídajícího Pozuela však brankou neskončily. Verdiblancos ale nesložili zbraně a odměnou jim přecijen byl gól, který vedl ke zdramatizování závěru zápasu. Dal ho Jonathan Pereira, jenž dopravil míč do sítě zblízka po závaru v šestnáctce.

Více už ale Betis nestihl, zaslouženě podlehl Granadě 1:2 a ukázal, že ještě bude mít se záchranou starosti, momentálně ho od osmnáctého Villarrealu dělí jen tři body. Granada odehrála skvělé utkání a pokud bude v nastoleném trend pokračovat, klidně se může posunout ještě výš.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - FC Barcelona 0:0

28.01.2012 22:00

Góly: -

Sedm bodů dělí po dvacátém kole španělské nejvyšší soutěže první Real Madrid a druhou Barcelonu. Náskok Bílého baletu totiž dnes dovolili Katalánci o dva body zvýšit, když si ze hřiště Villarrealu přivezli pouze bod. Hosté byli jasně lepší, ovšem gól dát ani jednou nedokázali a titul se jim tak vzdálil.

Jak jsem před nějakými dvěma hodinami zkritizoval výkon Realu, musím stejně tak učinit i u Barcelony. Jenže Merengues z tohoto souboje musí vyjít vítězně, jelikož narozdíl od svého soka dokázali zvítězit. Barca pochopitelně znovu držela míč více na svých kopačkách, měla i pár dobrých příležitostí, ovšem Diega Lópeze ani jednou překvapit nedokázala.

Přitom už ve třetí minutě se to mohlo podařit Daninu Alvesovi, když si zaběhl na skvělý pas Fábregase, z úhlu ale domácího gólmana nepřekonal. V deváté minutě měl velmi slušnou možnost Villarrealu Cani, ten ale Valdése nepřekonal. Pak poslal Dani Alves dokonalou přihrávku za obranu Messimu, který byl najednou úplně sám před Lópezem, kterého přehazoval, jenže těsně minul levou tyč.

Na druhé straně dobře hlavičkoval Gonzalo a za špatně vyběhnutého Valdése musel celu situaci na brankové čáře zachraňovat Piqué. Villarreal se s přibývajícím časem zlepšoval a v závěru poločasu už hrál s favoritem vyrovnanou partii, Senna dokonce pohotově pálil z hranice šestnáctky, jenže skvělý reflexivní zákrok Valdése znamenal pouze roh. Gonzalo pak dokonce dal po hlavičce Rubéna gól, ten však nebyl pro ofsajd uznán.

Druhý poločas nenabídl příliš vzrušení, zlepšení hry hostů přinesl až střídající mladíček Tello. Ten také asistoval u největší šance celého utkání, když utekl po levé straně a přihrál pod sebe Fábregasovi, jeho tečovanou ránu ale zastavilo břevno. Když pak rozhodující branku nedali ani Messi a znovu Fábregas, remizovala Barcelona s Villarrealem na jeho stadionu 0:0.

Žlutá ponorka se ziskem cenného bodu posunula na šestnácté místo, proti první sestupové pozici však má k dobru jediný bod. Barcelona si naopak zkomplikovala cestu za další obhajobou titulu, i tato ztráta jí může v konečném zúčtování velmi mrzet.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Real Zaragoza 3:1

28.01.2012 20:00

Góly: 32. Kaká, 49. Cristiano Ronaldo, 56. Mesut Özil - 11. Ángel Lafita

Další vítězství utrpěl Real Madrid, ten ani dnes rozhodně nepřesvědčil, přesto bral tři body za výhru nad Zaragozou v poměru 3:1. Už od začátku se tři body rodily těžko, už v jedenácté minutě se trefil hostující Lafita a Zaragoza senzačně vedla. Góly Kaká, Cristiana Ronalda a Özila sice otočily vývoj zápasu, přesto Real v lize nepůsobí v poslední době nikterak dominantním dojmem.

Domácí začali dost nervózně, v úvodních minutách jim odskakoval míč od kopaček a v jejich hře bylo k vidění až přílišné množství nepřesností. A to i v zakončení, kde nejprve netrefil branku Ronaldo, aby se o chvíli později stejně vedlo Benzemovi. V jedenácté minutě nečekaně udeřilo na druhé straně obrana Realu přistoupila k akci soupeře velmi laxně, za což byla po právu potrestána. Aranda dostal dobrou přihrávku vpřed, našel před bránou Lafitu, od kterého nepochopitelně v poslední chvíli odběhl Pepe, a ten bez problémů skóroval.

V devětadvacáté minutě mohl vyrovnat Ronaldo, jenže po přihrávce Özila netrefil balón ideálně, a tak Roberto stačil zasáhnout. Za další tři minuty už to ale Realu vyšlo, Carvalho vyslal do šance Brazilce Kaká, ten si připravil míč na pravačku a střelou na zadní tyč zařídil poločasový stav 1:1. Ten mohli ještě změnit Ronaldo a na druhé straně Aranda, ovšem gólmani byli v obou případech proti.

Začátek druhého dějství zachytil Bílý balet v dobrém rozpoložení, během prvních jedenácti minut Real rozhodl o své důležité výhře dvěma góly. Ten první přišel ve čtyřicáté deváté minutě, když Granero rozdal míč doprava Altintopovi a jeho přesnou přihrávku před bránu dopravil snadno do sítě Cristiano Ronaldo. A v minutě padesáté šesté narazil Kaká Özilovi, jenž následně z úhlu propálil Roberta.

Střídající hráči - Postiga a Callejón - mohli znovu upravit skóre, jenže Casillas předvedl dobrý reflexivní zákrok, Roberto měl zase štěstí, jelikož domácí jednadvacítka mířila nad břevno. Real už poté nepustil Zaragozu do dalších příležitostí, sám si ale žádné nevytvořil, jak by se zřejmě čekalo. A tak Merengues porazili poslední tým tabulky po nejistém výkonu 3:1 a zvýšili náskok na první příčce na osm bodů, řada je teď na Barceloně.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - RCD Mallorca 1:0

28.01.2012 18:00

Góly: 18. Vladimír Weiss

Vladimír Weiss jediným gólem rozhodl utkání mezi Espanyolem a Mallorcou, zařídil tak domácím důležité tři body, které udržely barcelonský klub na pátém místě. Kuriózní branka padla v devatenácté minutě, Espanyol se však po ní stáhl na vlastní polovinu nechal se přehrát. Těsně po přestávce byl ale trapně vyloučen hostující gólman Aouate a domácí tak utkání dohráli v poklidu v přesilové hře.

Úvod zápasu byl z obou stran velmi opatrný, jenže oba týmy zároveň dělaly školácké chyby v obraně, které pramenily ve slušné příležitosti. Tu první měl Verdú, když se dostal k nepřesnému odkopu Ramise, jenže minul. Z velké dálky to pak zkoušel Rui Fonte, ale ani on neměl nejpřesnější mušku. Propadala i obrana Espanyolu, čehož k samostatnému úniku využil Gonzalo Castro, ve velké možnosti ale selhal, Casilla zasáhl skvěle.

V devatenácté minutě přišel první, navíc jak se později ukázalo, tak i rozhodující gól. Verdú pěkným pasem hledal vepředu rozběhnutého Weisse, míč však byl příliš dlouhý, a tak se k němu jako první dostal brankář Aouate. Ten se ovšem srazil s obráncem Ramisem, načež oba upadli, balón Aouatemu vypadl a Weiss mohl v poklidu skórovat střelou do odkryté branky. Opravdu nevídaná trefa!

Po této situaci se Mallorca nepoložila, spíše naopak, začala se totiž mnohem více tlačit do ofenzivy a převzala iniciativu. Alfaro si naskočil na přesný centr Pereiry, jenže hlavou přestřelil. Poté Alfaro dobře zakombinoval s Casadeusem, jeho dobře mířenou ránu ale vytěsnil Casilla mezi tři tyče.

Další neuvěřitelný moment přišel hned po přestávce, přesněji v šestačtyřicáté minutě. A znovu u toho byla dvojice Weiss - Aouate, první jmenovaný tentokrát pelášil s míčem přilepeným na noze sám na hostující svatyni, gólman Mallorcy mu však perfektně vykopl balón od nohou. Rozhodčí ovšem zazmatkoval, odpískal faul a navrch udělil Aouatemu červenou kartu!

Aktivita hostů najednou byla na bodě mrazu, jestliže první nešťastný moment ještě svěřence Joaquina Caparrose nerozhodil, tentokrát už se hosté položili. Espanyol tak neměl sebemenší problém držet míč na svých kopačkách, sám se sice nikam výrazně nehnal, ovšem s vědomím příznivého skóre i oslabeného soupeře v klidu zvládl dohrát utkání až do samotného konce. Necelých dvacet tisíc diváků na stadionu Cornella - El Prat tak vidělo jediný gól, protože ho ale dal domácí Weiss, mohlo se slavit.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Athletic Bilbao 2:3

28.01.2012 18:00

Góly: 11. Michu, 27. Alejandro Arribas - 16. Fernando Llorente, 23. Fernando Llorente, 68. Fernando Llorente

Hattrick Fernanda Llorenteho přinesl Athleticu velmi cenné tři body, hosté díky němu vyhráli na hřišti Raya 3:2. Domácí dostal do vedení Michu, kanonýr Llorente ale dvěma góly otočil vývoj zápasu. Do kabin se však šlo za nerozhodného stavu, jelikož se trefil Arribas. Oba týmy pak měly příležitosti rozhodnout o tříbodovém zisku ve svůj prospěch, šťastnější byl nakonec díky třetí trefě Llorenteho Athletic.

Domácí začali o něco lépe a přestože úvodní rána Labaky ještě v síti neskončila, v jedenácté minutě už se Rayo radovalo z vedoucí branky. Rohový kop z pravé strany rozehrál Piti, Trashorras hlavou prodloužil míč k úplně volnému Michuovi, který pohotovým volejem nedal Iraizozovi žádnou šanci. Jenže už o pět minut později bylo vyrovnáno, krásný centr Iňiga Péreze totiž usměrnil hlavou k přední tyči Fernando Llorente.

I nadále se hrál zajímavý fotbal, opět do vedení mohl domácí poslat Tamudo, jenže levačkou nedokázal dobře umístit míč. A tak se Athletic ve třiadvacáté minutě radoval ze své druhé branky, která ho zároveň dostala do vedení. Byla to hodně rychlá akce, stoper San José totiž dlouhým nákopem našel zády k brance stojícího Llorenteho, ten se obtočil kolem Arríbase a krásnou střelou překonal Gimeneze.

Jenže uběhly pouze další čtyři minuty a bylo znovu vyrovnáno, domácí fanoušky rozradostnil obránce Arribas. Vytáhlý fotbalista zůstal vpřed po standardní situaci, balón se pak zásluhou Pitiho vrátil do šestnáctky, Iraizoz ho nedokázal zkrotit a Arribas už pouze doklepl do odkryté branky. Movilla mohl dokonce zařídit vedení Raya, ve velké šanci ovšem hostujícího gólmana nepřekonal.

I po přestávce se bylo na co dívat, příležitosti měli postupně Llorente, Arribas a Iňigo, ovšem na pátou branku v utkání se čekalo až do šedesáté osmé minuty. Ještě předtím byli domácí nuceni provést změnu v brance, zraněného Gimeneze musel nahradit Cobeňo. Ale teď už k rozhodujícímu okamžiku celého duelu, to utekl po pravé straně Toquero, našel přesně hlavu nabíhajícího Llorenteho, jenž svým třetím gólem v zápase poslal svůj tým znovu do vedení.

Skvělý Llorente si mohl dojít i pro čtvrtou trefu, patnáct minut před koncem ale trefil hlavou jen břevno. Rayo už nedokázalo reagovat, podlehlo Athleticu 2:3 a zůstává třinácté, Athletic naopak udržel kontakt s pátým Espanyolem, je za ním o dva body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid20171270:1952
2.FC Barcelona20136159:1245
3.Valencia CF20106431:2236
4.Levante UD2094726:2431
5.Espanyol Barcelona2094722:2131
6.Athletic Bilbao2078530:2529
7.Atlético Madrid2085731:2729
8.Málaga CF2084824:2928
9.Getafe CF2076722:2627
10.CA Osasuna2069522:3227
11.Sevilla FC2068621:2226
12.Real Sociedad2066822:2824
13.Real Betis20721123:2923
14.Rayo Vallecano20641023:3122
15.RCD Mallorca2057817:2522
16.Granada CF20641014:2722
17.Racing Santander2049717:2521
18.Villarreal CF2048818:2820
19.Sporting Gijón20531219:3818
20.Real Zaragoza20261215:3612

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (660)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele