21. kolo
28.01.2012 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - RCD Mallorca 1:0

Vladimír Weiss jediným gólem rozhodl utkání mezi Espanyolem a Mallorcou, zařídil tak domácím důležité tři body, které udržely barcelonský klub na pátém místě. Kuriózní branka padla v devatenácté minutě, Espanyol se však po ní stáhl na vlastní polovinu nechal se přehrát. Těsně po přestávce byl ale trapně vyloučen hostující gólman Aouate a domácí tak utkání dohráli v poklidu v přesilové hře.

Úvod zápasu byl z obou stran velmi opatrný, jenže oba týmy zároveň dělaly školácké chyby v obraně, které pramenily ve slušné příležitosti. Tu první měl Verdú, když se dostal k nepřesnému odkopu Ramise, jenže minul. Z velké dálky to pak zkoušel Rui Fonte, ale ani on neměl nejpřesnější mušku. Propadala i obrana Espanyolu, čehož k samostatnému úniku využil Gonzalo Castro, ve velké možnosti ale selhal, Casilla zasáhl skvěle.

V devatenácté minutě přišel první, navíc jak se později ukázalo, tak i rozhodující gól. Verdú pěkným pasem hledal vepředu rozběhnutého Weisse, míč však byl příliš dlouhý, a tak se k němu jako první dostal brankář Aouate. Ten se ovšem srazil s obráncem Ramisem, načež oba upadli, balón Aouatemu vypadl a Weiss mohl v poklidu skórovat střelou do odkryté branky. Opravdu nevídaná trefa!

Po této situaci se Mallorca nepoložila, spíše naopak, začala se totiž mnohem více tlačit do ofenzivy a převzala iniciativu. Alfaro si naskočil na přesný centr Pereiry, jenže hlavou přestřelil. Poté Alfaro dobře zakombinoval s Casadeusem, jeho dobře mířenou ránu ale vytěsnil Casilla mezi tři tyče.

Další neuvěřitelný moment přišel hned po přestávce, přesněji v šestačtyřicáté minutě. A znovu u toho byla dvojice Weiss - Aouate, první jmenovaný tentokrát pelášil s míčem přilepeným na noze sám na hostující svatyni, gólman Mallorcy mu však perfektně vykopl balón od nohou. Rozhodčí ovšem zazmatkoval, odpískal faul a navrch udělil Aouatemu červenou kartu!

Aktivita hostů najednou byla na bodě mrazu, jestliže první nešťastný moment ještě svěřence Joaquina Caparrose nerozhodil, tentokrát už se hosté položili. Espanyol tak neměl sebemenší problém držet míč na svých kopačkách, sám se sice nikam výrazně nehnal, ovšem s vědomím příznivého skóre i oslabeného soupeře v klidu zvládl dohrát utkání až do samotného konce. Necelých dvacet tisíc diváků na stadionu Cornella - El Prat tak vidělo jediný gól, protože ho ale dal domácí Weiss, mohlo se slavit.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele