21. kolo
29.01.2012 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Levante UD - Getafe CF 1:2

To se to se španělské lize dějí věci! Ještě donedávna na sestup zralé Getafe jako mávnutím kouzelného proutku zabralo, bodovalo už pošesté v řadě (4 výhry) a posunulo se na fantastické sedmé místo. Tentokrát to odneslo čtvrté Levante, které naopak už pětkrát v řadě nepoznalo chuť vítězství a přestože se dál drží na senzační příčce zajišťující účast v Lize mistrů, soupeři se stále přibližují. O osudu dnešního duelu rozhodly branky Güizy a Castra, hostům pak už ani nevadilo snížení v podání Suáreze.

První poločas se nesl v duchu velkého boje ve středu hřiště, šancí bylo k vidění opravdu pomálu. Na úvodní střelu zápasu se čekalo až do patnácté minuty, ovšem hned z toho byla pořádná možnost ke skórování. Suárezův povedený centr ze standardní situace udělal před brankou Getafe takový zmatek, až se k míči nakonec v jasné gólové pozici dostal Botelho, jeho tvrdou i celkem dobře umístěnou střelu z hranice penalty ale zázračným zákrokem vytěsnil Moyá.

V osmadvacáté minutě si oba hráči pozice vyměnili, Botelho tentokrát nahrával a Suárez střílel, levačkou ale minul. Ve třicáté druhé minutě udeřilo na druhé straně, hned ze své první rány vyslané na Munúu se Getafe dostalo do vedení. Měl jí na svědomí útočník Daniel Güiza, do gólových oslav ale určitě mel zahrnout také poděkování domácímu gólmanovi, jenž střelu mířící doprostřed nedokázal zkrotit.

Druhá půle byla výrazně zajímavější, Levante ve snaze o zisk bodů přidalo a bylo vepředu nebezpečné. Zároveň ale nechávalo v zadních řadách až příliš velké díry, a tak se neustále něco dělo na obou stranách. Nejprve to zpoza šestnáctky zajímavě zkoušel El Zhar, Moyá ale znovu zakročil velice jistě. Obrovskou příležitost na vyrovnání měli domácí v šestapadesáté minutě, kdy Suárezův další centr prodloužil hlavou Ballesteros k nikým nehlídanému Konému, ten ale z pár metrů trefil jen břevno.

Dvakrát mohl přidat druhou trefu do domácí sítě a rozhodnout znovu Güiza, v prvním případě ho ale vychytal Munúa, napodruhé zase hostující kanonýr netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Osm minut před koncem využil Diego Castro zaváhání obrany Getafe, snadno se dostal v pokutovém území k balónu a přesnou střelou poslal svůj tým za třemi body. V devadesáté minutě fauloval ostře Lopo před vlastní svatyní a nařízenou penaltu zaslouženě proměnil skvěle hrající Suárez. Levante však jeden úspěšný zásah na body nestačil, Getafe zvítězilo 2:1.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele