21. kolo
29.01.2012 16:00 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Real Sociedad - Sporting Gijón 5:1

Velmi bohaté utkání na góly viděli diváci v San Sebastianu a domácí fandové mohli být po utkání spokojeni. Real Sociedad totiž doma rozstřílel Sporting Gijón vysoko 5:1 a posunul se tak v tabulce blíže klidným pozicím na dvanácté místo. Gijón zůstává s osmnácti body na předposledním místě a na tento nepovedený zápas bude chtít hodně rychle zapomenout.

Raketový vstup do utkání si prožili domácí fotbalisté a prakticky už ve třetí minutě zápasu bylo rozhodnuto. Nejprve ve druhé minutě poprvé skóroval David Zurutuza a o minutu později ten samý hráč vstřelil vítězný gól celého zápasu, když dostal parádní kolmici od jednoho ze spoluhráčů a svou šanci bez problémů přetavil ve druhý gól - 2:0.

Po bláznivém úvodu se hra trochu uklidnila, ale domácí byli nadále lepším týmem a vypracovali si i další šance. V jedné z nich se ocitl Agirretxe, který si naskočil na centr Griezmanna a rybičkou se snažil zakončit. Jeho pokus však byl nepřesný. O pár minut později pálil ze střední vzdálenosti sám Griezmann, ale hosté měli tentokrát štěstí, protože jeho střela lízla břevno branky Gijónu. První poločas tak skončil za stavu 2:0 pro Sociedad.

Hned na začátku druhé půle dokázali hosté zdramatizovat průběh utkání. Po skvělé přihrávce se prosadil přízemní střelou De Las Cuevas a snížil na 2:1. Velmi blízko vyrovnání měli hosté v 62. minutě. Do dobré pozice pro střelu se dostal Suarez, ale domácí gólman Bravo skvělým zákrokem jeho střelu zneškodnil.

Po této akci jakoby se hosté nadobro rozsypali a domácí začali přidávat další góly. Nejprve se v 75. minutě trefil po rohovém kopu Elustondo a zvýšil na 3:1. Další dva góly pak domácí přidali v závěru zápasu. Už v nastaveném čase se nejdříve trefil Aranburu, který se dostal k dorážce po přímém volném kopu Pabla - 4:1.

Ve třetí minutě nastavení přidali domácí třetí gól. Velmi aktivní Griezmann a jeden z nejlepších hráčů zápasu unikl po levé straně, parádní kličkou si obhodil gólmana Gijónu a do prázdné branky uklidil na konečných 5:1. Hosté ve druhé půli úplně odpadli a prohráli naprosto zaslouženě.

Autor: Adam Tkadlec / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele