21. kolo
29.01.2012 12:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Real Betis - Granada CF 1:2

V duelu dvou nováčků španělské Primera División se zrodilo překvapení, Betis na domácím hřišti podlehl Granadě 1:2. Hosté se po výhře posunuli ze sestupového pásma na patnáctou příčku, Betis má už jen o jeden bod více a je dvanáctý. Granada už po první půli vedla o dvě branky, a tak jí nijak výrazně nerozhodilo ani snížení v závěru.

Granada tak zvládla hned první utkání s Abelem Resinem na lavičce, zdá se tedy, že stejně jako například v Atléticu, i v andaluském týmu se po výměně kouče věci obrátí k lepšímu. Zatím je předčasné dělat v tomto ohledu nějaké závěry, ale začátek nové éry zvládli hosté fantasticky.

Vše začalo vypadat pro Andalusany dobře ve třinácté minutě, kdy Martins krásným pasem vybídl ke skórování Odiona Ighala, a ten nabídnutou šanci neodmítl. V šestatřicáté minutě to klidně mohlo být 0:2, jenže aktivní Martins perfektně sehraný protiútok zakončil střelou do gólmana Casta.

Jenže o čtyři minuty později už druhá branka v domácí síti přišla, opět u toho přitom byl fantasticky hrající Carlos Martins. Ten si naběhl na přesný centr Franca Jary, zachoval chladnou hlavu a bez problémů překonal bezmocného Casta. Granda byla i nadále jasně lepším týmem, už na rozdíl třídy mohli hosté odskočit zásluhou Beníteze, jeho technická střela levačkou ale skončila těsně nad brankou.

Po přestávce se domácí Betis konečně probudil a začal být Granadě alespoň trochu konkurenceschopným soupeřem, šance Moliny a střídajícího Pozuela však brankou neskončily. Verdiblancos ale nesložili zbraně a odměnou jim přecijen byl gól, který vedl ke zdramatizování závěru zápasu. Dal ho Jonathan Pereira, jenž dopravil míč do sítě zblízka po závaru v šestnáctce.

Více už ale Betis nestihl, zaslouženě podlehl Granadě 1:2 a ukázal, že ještě bude mít se záchranou starosti, momentálně ho od osmnáctého Villarrealu dělí jen tři body. Granada odehrála skvělé utkání a pokud bude v nastoleném trend pokračovat, klidně se může posunout ještě výš.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele