21. kolo
29.01.2012 18:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Racing Santander - Valencia CF 2:2

V jednom z nejatraktivnějších utkání celého kola přivítal Racing na domácí půdě třetí Valencii a dokázal získat bod za remízu 2:2. Hosté otáčeli vývoj utkání ze stavu 1:0, ale v závěru inkasovali na 2:2 a nakonec mohli být rádi za zisk bodu. Před čtvrtým Levantem si tak Valencia udržela pětibodový náskok. Racing zůstává na první nesestupové pozici se ziskem jednadvaceti bodů.

Začátek utkání skvěle vyšel domácím. Už ve druhé minutě se totiž trefil Adrián a poslal svůj tým do vedení. Těsně před gólmanem Alvesem dokázal tečovat střelu Munitise a gólman Los Che už nedokázal na změnu směru reagovat - 1:0.

Valencia hrála v úvodu utkání poněkud nervózním způsobem a v další šanci se tak ocitli znovu domácí. Po volném přímém kopu hlavičkou zakončoval Stuani do tyčky branky Valencie, od ní se balón odrazil napříč brankovou čarou a dorážka dalšího hráče Racingu už šla mimo.

Favorité z Valencie si dokázali v průběhu první půle vypracovat prakticky pouze jedinou šanci a odehráli tak jednu z nejhorších pětačtyřicetiminutovek v letošní sezóně. Ve 35. minutě se uvolnil na pravé straně Feghouli a do dobré pozice přihrál Jonasovi, ale jeho střela pouze lízla břevno branky Racingu. Domácí tak šli do kabin za zaslouženého vedení 1:0 díky gólu z úvodu zápasu.

Do druhého poločasu vstoupili hosté s cílem otočit vývoj zápasu a na to zareagovali rychlým střídáním. Brazilce Jonase vystřídal Aduriz a tento tah se ukázal být pro trenéra Emeryho jako úspěšný. V 66. minutě se totiž po rohovém kopu Costy dostal k balónu právě Aduriz a srovnal na 1:1.

Ve druhém dějství převzali otěže zápasu hosté a nakonec dokázali dosáhnout kýženého vedoucího gólu. V 79. minutě pálil z dálky Costa, Toňo jeho ránu pouze vyrazil před sebe a jako první tam byl znovu Aduriz, který hlavou poslal Valencii do vedení 1:2.

Netopýři však vedení uhrát nedokázali a podruhé za sebou dostali vyrovnávací gól v ligovém zápase v závěrečné pětiminutovce utkání. V 88. minutě se hlavou po centru trefil Bernardo a srovnal na konečných 2:2. V nastaveném čase se ještě v pokutovém území Valencie odehrála zbytečná strkanice, při které viděli červenou kartu domácí Munitis a hostující Ricardo Costa.

Také díky této situaci rozhodčí nastavili nevídaných sedm minut a v nich měli blíže k vítězství nakonec domácí. Po velikém nedorozumění v obraně Valencie se sám před brankářem Alvesem ocitl Stuani, ale gólman Valencie skvělým reflexivním zákrokem zamezil pohromě. Velmi atraktivní utkání tak nakonec skončilo zaslouženou remízou 2:2.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (3)

Přidat komentář
randi

Teď už 3 body! 0:2 Piatti, Soldado

Reagovat
smazaný uživatel

2KA!

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele