21. kolo
30.01.2012 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

CA Osasuna - Atlético Madrid 0:1

Takticky svázaný boj mezi Osasunou a Atléticem skončil tak trochu podle očekávání, tedy vítězstvím hostů, a to v poměru 1:0. Jedinou branku zápasu vstřelil na konci prvního poločasu Diego Godín.

Po opatrném začátku zápasu se něco začalo dít až po patnácti minutách hry, kdy se do šestnáctky prohnal po pravé straně Koke, k míči se pak ještě dostal kanonýr Falcao, ovšem Fernándeze zblízka nepřekonal. Na druhé straně se hnal do šestnáctky Cejudo, v poslední chvíli mu ale nevyšel krok, a tak byl jeho pravděpodobně gólový centr sražen.

Ve třiadvacáté minutě to z uctivé vzdálenosti zkusil Falcao, s přesností se ale nepotkal. Byl to dnes velký boj, hrálo se převážně ve středu hřiště, oba týmy měly velmi pomalý přechod od útoku, a tak se míč dostal do šestnáctky jen po jedné z mnoha výrazně nepřesných střel.

Ve čtyřicáté minutě se Atlético dostalo do vedení, a protože si nebylo schopné vypracovat souvislejší tlak, muselo udeřit po standardní situaci. Rohový kop rozehrál Koke, Adrián na přední tyči vyhrál souboj a dostal balón před branku, kde se ještě neprosadil Falcao, dorážka stopera Godína už si však cestu do sítě našla.

Druhý polovina začala lépe, hned po několika sekundách nebezpečně střílel Adrián, ovšem Fernándeze střelou do středu branky nepřekvapil. Poté předal Falcao nádherně balón Adriánovi a ten tak mohl upalovat sám na domácího gólmana, snažil se mu ale udělat kličku, a toto řešení se neukázalo být příliš šťastným. Z hranice šestnáctky ještě dorážel Koke, jenže těsně minul.

Atléti zabrali, do další šance se hnal Falcao, obešel Fernándeze, v těžké pozici téměř už na brankové čáře ale nedokázal trefit prosto mezi třemi tyčemi. Vyrovnat mohl na druhé straně Nekounam, jeho dělovka však skončila nad břevnem. Čtrnáct minut před koncem měl největší příležitost Osasuny v celém utkání Lekič, proti skvělému Courtoisovi ale neuspěl.

Stejný hráč měl na kopačce i další možnost, když elegantní patičkou tečoval centr Nekounama, belgický brankář ve službách Atlética ovšem zasáhl skvěle. A podobně se mu vedlo i po následném rohovém kopu, znovu přitom musel vychytat Lekiče. Domácí bojovali o kýženou vyrovnávací branku, ale v nervózním závěru se prosadit nedokázali. Osasuna po prohře klesla z pátého až na desáté místo, Atlético si naopak polepšilo, je sedmé.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (7)

Přidat komentář
ryzskej

Madrid chytá formu, Pamplona ji ztrácí.. Tipuju 02

Reagovat
smazaný uživatel

ze by 2?

Reagovat
diastan

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

podla mna remiza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
vanGomm

Osasuna má doma solidní počet bodů,takže se to asi bude výsledkově motat kolem remízy.Tipnu tedy X.

Reagovat
smazaný uživatel

chtel jsem dat x domaci ale maji hodne zranenych takze asi 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele