21. kolo
28.01.2012 18:00 CET
2 : 3
(2:2)

Reportáž

Rayo Vallecano - Athletic Bilbao 2:3

Hattrick Fernanda Llorenteho přinesl Athleticu velmi cenné tři body, hosté díky němu vyhráli na hřišti Raya 3:2. Domácí dostal do vedení Michu, kanonýr Llorente ale dvěma góly otočil vývoj zápasu. Do kabin se však šlo za nerozhodného stavu, jelikož se trefil Arribas. Oba týmy pak měly příležitosti rozhodnout o tříbodovém zisku ve svůj prospěch, šťastnější byl nakonec díky třetí trefě Llorenteho Athletic.

Domácí začali o něco lépe a přestože úvodní rána Labaky ještě v síti neskončila, v jedenácté minutě už se Rayo radovalo z vedoucí branky. Rohový kop z pravé strany rozehrál Piti, Trashorras hlavou prodloužil míč k úplně volnému Michuovi, který pohotovým volejem nedal Iraizozovi žádnou šanci. Jenže už o pět minut později bylo vyrovnáno, krásný centr Iňiga Péreze totiž usměrnil hlavou k přední tyči Fernando Llorente.

I nadále se hrál zajímavý fotbal, opět do vedení mohl domácí poslat Tamudo, jenže levačkou nedokázal dobře umístit míč. A tak se Athletic ve třiadvacáté minutě radoval ze své druhé branky, která ho zároveň dostala do vedení. Byla to hodně rychlá akce, stoper San José totiž dlouhým nákopem našel zády k brance stojícího Llorenteho, ten se obtočil kolem Arríbase a krásnou střelou překonal Gimeneze.

Jenže uběhly pouze další čtyři minuty a bylo znovu vyrovnáno, domácí fanoušky rozradostnil obránce Arribas. Vytáhlý fotbalista zůstal vpřed po standardní situaci, balón se pak zásluhou Pitiho vrátil do šestnáctky, Iraizoz ho nedokázal zkrotit a Arribas už pouze doklepl do odkryté branky. Movilla mohl dokonce zařídit vedení Raya, ve velké šanci ovšem hostujícího gólmana nepřekonal.

I po přestávce se bylo na co dívat, příležitosti měli postupně Llorente, Arribas a Iňigo, ovšem na pátou branku v utkání se čekalo až do šedesáté osmé minuty. Ještě předtím byli domácí nuceni provést změnu v brance, zraněného Gimeneze musel nahradit Cobeňo. Ale teď už k rozhodujícímu okamžiku celého duelu, to utekl po pravé straně Toquero, našel přesně hlavu nabíhajícího Llorenteho, jenž svým třetím gólem v zápase poslal svůj tým znovu do vedení.

Skvělý Llorente si mohl dojít i pro čtvrtou trefu, patnáct minut před koncem ale trefil hlavou jen břevno. Rayo už nedokázalo reagovat, podlehlo Athleticu 2:3 a zůstává třinácté, Athletic naopak udržel kontakt s pátým Espanyolem, je za ním o dva body.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

atletico ma co napravovat, muj tip 1:2 nebo remiza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Llorente

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele