Primera Division souhrn - 16. kolo

15.12.2007, 22:00, aktualizováno 16.12.2007, 22:56
Komentáře a souhrny
Barcelona si bez větších problémů poradila s trápící se Valencií a zvedla si tak sebevědomí před zápasem s Realem Madrid. Ten přehrál Osasunu a drží se v čele tabulky o čtyři body. I druhý barcelonský tým, Espanyol, bodoval naplno, když zdolal Levante. Z favoritů vyhrál i Villarreal na hřišti Getafe, naopak Sevilla veze jen bod z Valladolidu a Atlético z Huelvy.

Espanyol Barcelona - Levante UD 1:0

15.12.2007 20:00

Góly: 9. Daniel Jarque

Espanyol porazil nejtěsnějším rozdílem Levante a s průlomem do top four to myslí vážně. Další vrásky naopak naskákali hostům, kteří prohráli třetí zápas v řadě. Domácí se dokázali obejít bez Riery i Luise Garcíi, kteří byli v trestu, jejich místa zaujali Moha a Corominas, Rufete s De la Peňou začali jen na lavičce náhradníků. Levante nakonec hrálo se dvěma útočníky Riganem a Rigou. Jediný gól zápasu vstřelil v deváté minutě Daniel Jarque, Espanyol je už dvanáct zápasů neporažen. Rozhodla vlastně už první šance zápasu, kdy zahrával Espanyol rohový kop. Rozehrál ho Moha, Jarqueho hlavičku Storari jen vyrazil, na dorážku toho samého hráče byl ale už krátký.

Po 18. minutách už mohlo být prakticky rozhodnuto, když si obránce Alvaro málem srazil míč do vlastní branky. Přesto oslabení domácí nehráli příliš dobře a po půlhodině mohli hosté vyrovnat. Obráncům ukradl míč Rigano, ale pak jej poslal mimo. Na začátku druhé půle si nejprve poradil hostující gólman Storari s hlavičkou Valda, na druhé straně pálil nepřesně Juanma. V 67. minutě se pak na hřišti objevil domácí playmaker De la Peňa. Hned poslal do šance Tamuda, ale ten ztroskotal na Storarim. V 77. minutě se po faulu na Tamuda zahrával trestný kop, ale De la Peňa ho napálil jen do zdi. Skóre už nezvýšili ani Corominas či Tamudo.

Více informací k zápasu

Valencia CF - FC Barcelona 0:3

15.12.2007 22:00

Góly: 13. Samuel Eto'o, 27. Samuel Eto'o, 62. Eidur Gudjohnsen

Barcelona porazila po Levante i druhý valencijský klub, tentokráte slavnější Valencii v poměru 3:0. Katalánský klub si tak připsal na svoje konto druhé vítězství v sezoně na cizím hřišti, v tabulce ztrácejí Blaungranas na druhém místě jediný bod na vedoucí Real Madrid, který však má k dobru zápas s Osasunou. Valencia po dalším ostudném výkonu zůstává v tabulce na sedmé pozici.

Překvapením v sestavě Valencie bylo nasazení talentovaného záložníka Montora, který nastoupil k vůbec prvnímu zápasu v této sezoně. Jen na lavičce zůstal levonohý záložník Vicente. V barcelonské sestavě dostal přednost před Ronaldinhem na levém křídle Iniesta, v záloze nastoupil místo nerozehraného Deca Gudjohnsen.

První zajímavější akci si vytvořili ve 4. minutě hostující fotbalisté, Messi poslal prudkou přihrávku na osamoceného Eto'a, jenž si ale míč špatně zpracoval a balon stačil před kamerunským lvem chytit gólman Canizares. V deváté minutě vyskočil po Xaviho rohu nejvýše Toure, jehož hlavičku vyrazil Canizares nad břevno. Ve třinácté minutě přišel první gól utkání, Messi našel v pokutovém území Eto'a, který si pohrál s obránci Valencie a pěknou střelou ke vzdálenější tyči překonal brankáře Canizarese. V 16. minutě pálil po odraženém rohovém kopu z voleje Albelda vedle pravé tyče hostující branky.

Na druhé straně se po přiťuknutí Puyola prodral k míči Eto'o, s jehož slabou hlavičkou z malého vápna neměl Canizares problémy. Ve 27. minutě šla Barcelona už do dvoubrankového vedení, po více než dvaceti přihrávkách hostujícího mužstva za sebou se k míči dostal Lionel Messi, který znovu našel v pokutovém území Eto'a, kamerunský útočník střelou z první překonal podruhé Santiaga Canizarese. Dvě minuty na to chytil střelu Marqueze z přímého kopu brankář Canizares. Ve 34. minutě poslal Arizmendi svůj pokus z velké dálky nad branku Valdese. V šestatřicáté minutě hlavičkoval Marquez do boční sítě. Ve 41. minutě musel Ronald Koeman střídat, zraněného Morientese nahradil Vicente. Hned poté musel sáhnout ke střídání také Frank Rijkaard, na místo zraněného Messiho přišel Giovani Dos Santos.

Hned na začátku druhého dějství střílel Samuel Eto'o z hranice pokutového území do připravených rukavic brankáře Canizarese. V 51. minutě vyrazil střelu Silvy z úhlu Valdés jen před sebe, nikdo z domácích hráčů však nebyl v pokutovém území připraven dorážet. Na druhé straně se vytáhl proti střele Giovaniho zkušený Canizares. V 62. minutě se dostala za obranu Valencie hned dvojice barcelonských fotbalistů, Giovani přihrál nikým neatakován Gudjohnsenovi, který do prázdné branky zvýšil už na 3:0. V 65. minutě mohla Valencia po Vicenteho přímém kopu korigovat skóre, gólman Valdes však na poslední chvíli vyrazil míč na roh. V 77. minutě spálil po akci Gudjohnsena a Xaviho velkou šanci Giovani, který poslal svoji střelu do jednoho z obránců Valencie stojícího na brankové čáře. Deset minut před koncem musel proti střele Krkiče vytáhnout další zákrok ze svého repertoáru Santiago Canizares. V závěru se vytáhl proti střele Vicenteho parádním zákrokem Victor Valdes.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Sevilla FC 0:0

16.12.2007 17:00

Góly: -

Sevilla ani po popáté v řadě nedokázala zvítězit na hřišti soupeře, tentokráte remizovala s Valladolidem. Andalusané ovšem můžou být ze získaným bodem spokojeni, neboť zápas dohrávali v devíti. Real je v tabulce na sedmnácté příčce, Rojiblancos zůstávají devátí.

Už od prvních minut bylo utkání velice vyrovnané, a diváci na stadionu Josého Zorrilly příliš nebezpečných momentů neviděli. Po půlhodině hry vytvořil Sisi šanci pro Sesmu, jehož hlavičku vyrazil na roh hostující brankář De Sanctis. Podobná akce přišla o pár minut pozdějí, Sisi našel Sesmu, který tentokráte pálil mimo. Sevilla se v prvním poločase nedostala do žádné příležitosti.

V 52. minutě byl vyloučený stoper Sevilly Federico Fazio, který uviděl druhou žlutou kartu za ostrý zákrok v blízkosti vlastního pokutového území. I přesto, že Valladolid měl početní převahu, nedokázal si vytvořit šance jako v prvním poločase. V 82. minutě šla Sevilla do devíti, kanonýr Luis Fabiano uděřil jednoho z hráčů Valladolidu loktem do obličeje, a rozhodčí mu nekompromisně ukázal červenou kartu. V závěru spálil šanci střídající Ogbeche, když pálil mimo branku De Sanctise. Oba soupeři se tak nakonec rozešli smírně.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Athletic Bilbao 0:0

16.12.2007 17:00

Góly: -

Mallorca remizovala s Athleticem Bilbao 0:0 a pokračuje v nepřesvědčivých výkonech z posledních měsíců. Vzhledem k průběhu zápasu však bude s bodem pravděpodobně spokojena, neboť domácí dohrávali celý druhý poločas o desíti, když se v závěru prvního nechal vyloučit Nunes. Ani hosté si stěžovat nebudou, ze Son Moix se body zadarmo nevozí.

Baskové začali aktivněji, nejdříve zkoušel štěstí Joseba Etxeberria, následně zahrozil z přímého volného kopu David López. Svěřenci Joaquína Caparróse skvěle napadali a přesně podle plánů vůbec nepouštěli největší hvězdu domácích – Arieala Ibagazu – do hry. A bez svého tvůrce jsou ostrované poloviční. Jenže Bilbao nastolené tempo udržet nedokázalo a Mallorca převzala iniciativu.

Jeden z prvních centrů Ibagazy málem skončil gólem, ideálně si na něj totiž naběhl Varela a radost z gólu mu překazila jen branková konstrukce. Manzanovi svěřenci už na hřišti v těchto momentech zcela dominovali. Andělem strážným byl pro Bilbao rozhodčí Rubinos Pérez. Je otázkou, jak dlouho by hosté ještě dokázali vzdorovat, nebýt neuvěřitelného vyloučení Nunese za protesty. Tým z Baleárských ostrovů už se do konce poločasu zmohl pouze na Guizovu nebezpečnou střelu, jež však v síti neskončila.

Vzhledem k okolnostem z první pětačtyřicetiminutovky se obraz hry v duréh části hry pochopitelně změnil. Mallorca se zatáhla, trpělivě čekala na brejky a Athletic tlačil. Šancí však příliš nebylo. Gabilondův výborný centr na bližší tyč nezužitkoval Llorente, což mohl v největší příležitosti utkání potrestat Dani Guiza, ten ale pro změnu selhal po centru Jonáse.

Když už se zdálo, že jsou oba týmy spokojeny s remízou, vypracovaly si v samém závěru každý po jedné vělké šanci. Ta první přišla ze strany hostů, na brankáře Luxe si nepřišel Etxeberria. A když u druhé branky neuspěl Basinas, skončilo utkání po zajímavém průběhu nezajímavým výsledkem 0:0.

Více informací k zápasu

Real Betis - UD Almería 3:1

16.12.2007 17:00

Góly: 28. Edú (pen.), 51. Mariano Pavone, 83. Mariano Pavone - 10. Álvaro Negredo (pen.)

Real Betis dokázal proti oslabené Almerii otočit stav zápasu a nakonec zvítězil jasně 3:1 a pod Franciscem Chaparrem pokračuje ve skvělých výkonech. Chaparro nahradil teprve nedávno Cupera a zatím má na svém kontě cennou výhru na půdě Villarrealu a remízu s Elche v Copa del Rey.

Betis přitom velice brzy prohrával, když se po sporném momentu, šlo pravděpodobně o ofsajd, protáhl do pokutového území soupeře Ortiz, toho k zemi srazil neobratným skluzem Vega a Negredovi nedělalo žádný problém vystřelit hostůmz penalty senzační vedení. Pak se ale jakékoliv plány Almerie sesypaly, když byli postupně vyloučeni kapitán Acasiete a gólman Cobeňo. Po Cobeňově faulu na Pavoneho dostal dokonce Edu možnost zahrávat pokutový kop a stejně jako Negredo na druhé straně nezaváhal, to už proti němu stál Cobeňův náhradník Diego Alves.

Podruhé byl Alves překonán až v druhé půli, konkrétně v 53. minutě, kdy tentokráte nebyl nikdo, kdo by Pavoneho zastavil a ten šikovně prostřelil bezmocnou dvojku Almerie. Dále Betis pokračoval převaze proti znatelně oslabenému soupeři a na 3:1 mohl zvyšovat novic na hřišti Babič, jeho střelu z otočky však chvályhodně za svá záda Alves nepustil. Na druhé straně ojedinělým pokusem postrašil Espinosu Uche a zpátky před brankou hostů pak neuspěl ani Pavone. Ale byl to právě on, kdo Almeriu definitivně potopil až osm minut před koncem. Vděčit za to může výtečné práci Capiho a Babiče, přesto nutno jedním dechem dodat, že chorvatský záložník finální přihrávku poněkud přetáhl. Jenomže i přesto, že se většina obránců Almerii stačilo k Pavonemu stáhnout, povedenou střelou nakonec přeci jen rozvlnil síť za Alvesovými zády.

Více informací k zápasu

Real Murcia - Racing Santander 2:1

16.12.2007 17:00

Góly: 57. Henok Goitom, 83. Fernando Baiano (pen.) - 62. Ebi Smolarek

Real Murcia porazil Racing Santander a posunul se v tabulce na patnácté místo. Hosté zůstávají šestí. Prohra přišla pro Santander po 11 zápasech v řadě. Domácí zase zvítězili v lize po měsíci a půl.

Nováček nastoupil s dvojicí útočníků Iňigo Velez a Fernando Baiano. Racing zase poměrně defenzivně s obráncem Ayozem v záloze a Moratónem opět na místě stopera. V první půli se noho nestalo, gólmani byli skoro bez práce. Hostující Smolarek hlavičkoval jen slabě do míst kde stál Notario. Toňo na druhé straně zase neměl příliš práce s trestným kopem Abela.

Druhá půle byla o poznání živější. Hostující Duscher tvrdě vypálil, míč byl tečován a Notario měl co dělat, aby ho vytěsnil nad břevno. Střelu domácího Baiana zase chytil Toňo, do vedení šla Murcia až v 57. minutě díky trefě střídajícího Henoka Goitoma. Rohový kop byl odvrácen jen slabě, míč se vrátil do vápna, posunul ho Regueiro a hlavou dal gól právě Goitom. O šest minut později vyrovnal Smolarek. To roh rozehrál Munitis a hlavou na přední tyč se trefil právě Smolarek. V 83. minutě pak po ruce Moratóna vstřelil rozhodující gól z penalty Baiano.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Villarreal CF 1:3

16.12.2007 17:00

Góly: 86. Kepa - 16. Nihat Kahveci, 79. Nihat Kahveci, 84. Santi Cazorla

Villarreal si odváží cenné tři body z Madridu, kde porazil místní Getafe v poměru 3:1. Svěřenci trenéra Pellegriniho se díky výhře posunuli na průběžné třetí místo, naopak tým trenéra Laudrupa se propadl na třináctou příčku.

Hostující fotbalisté byly hned od začátku utkání velice nebezpeční, první šanci měl pro centru Capdevily útočník Guillermo Franco, který hlavičkoval těsně vedle domácí branky. Villarreal se ujal vedení v šestnácté minutě, kdy Nihat přelstil obránce Getafe, a přesnou střelou překonal gólmana Ustariho, který nahradil v brance malého madridského týmu suspendovaného Abbondanzieriho. Nihat měl poté další možnost na zvýšení skóre, jeho střelu z pětadvaceti metrů však tentokráte chytil Ustari. Na druhé straně pálil nad Manu Del Moral, následně poslal svůj pokus i Granero vedle levé tyče hostující branky. Getafe mělo zhruba od poloviny prvního poločasu více ze hry, prosadit se však domácí hráči proti úporně bránícímu Villarrealu nedokázali, do kabin se tak šlo za stavu 0:1.

Ve stejném duchu jako skončil první poločas, začal poločas druhý. Domácí Pablo Fernandez i Ruben De la Red stříleli mimo branku. Velkou příležitost poté měl domácí útočník Braulio, který sám brankářem Vierou nezkrotil neposedný balon, a promarnil tak šanci na vyrovnání. Oproti Getafe byl Villarreal maximálně efektivní, Nihat pěknou střelou překonal v 79. minutě dnes již podruhé Ustariho. V 84. minutě bylo prakticky již rozhodnuto, Cazorla zvýšil již na 3:0. Dvě minuty nato korigoval skóre Kepa, který ale minutu před koncem základní hrací doby neproměnil pokutový kop po faulu Fuentese, jenž za svůj zákrok uviděl červenou kartu. Villarreal si už poté závěr utkání pohlídal a zvítězil 3:1.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - Real Zaragoza 1:1

16.12.2007 17:00

Góly: 53. Fabricio Coloccini - 17. Diego Milito

Real Zaragoza sice díky brance Diega Milita na hřišti Deportiva vedl, ale La Coruňa si zkrátka prohrát další domácí zápas dovolit nesměla. Nezbylo jí tedy nic jiného, než v 53. minutě vyrovnat Coloccinim. Ani zisk bodu není zrovna úspěch, což platí pro obě strany.

Po závěrečném hvizdu tedy z trávníku odcházely dva nespokojené týmy. Deportivo i Zaragoza se totiž letos velmi trápí a jednobodová utkání jsou zkrátka málo. Střetnutí začalo opatrně, úvodní "otrkávačku" rázně utnul až gól Diega Milita ze sedmnácté minuty. Argentinský útočník se prosadil hlavou po akci mladého Zapatera a poslal svůj tým do vedení.

Inkasovaná branka Deportivo paralyzovala na celý zbytek poločasu. Jenže Los Maňos této situace nedokázali nikterak využít, což se jim v druhé půli vymstilo.

Po příchodu z kabin byl k vidění zcela jiný obrázek hry. Miguel Ángel Lotina měl během přestávky očividně velmi úspěšný proslov, neboť v průběhu úvodních pěti minut druhého poločasu si La Coruňa vypracovala více šancí než za celý poločas první. Domácím se sice podařilo vyrovnat už ve 48. minutě Xiscem, gól však byl nesprávně neuznán, a tak se mohli fanoušci na stadiónu El Riazor radovat až o dalších pět minut později. Průnik Guardada zakončil z ofsajdové pozice Coloccini, tentokráte byl tedy pro změnu gól nesprávně uznán.

Hned o další minutu nato se měla kopat penalta za faul Ayaly na Xisca, jenže píšťalka rozhodčího zůstala němá, čímž sudí zakončil opravdu pernou desetiminutovku, ve které udělal třikrát naprosto chybné rozhodnutí. Lotinovi svěřenci i nadále útočili, Cristian však v obrovské šanci selhal a mohl děkovat bohu, že Zaragoza nedala v posledních sekundách vítězný gól, přestože k tomu rozhodně měla příležitost.

Jenže Oliveira se neprosadil, Zapater pálil nad, Celades pro změnu do tyče, a tak zůstávají v problémech oba týmy.

Více informací k zápasu

Recreativo Huelva - Atlético Madrid 0:0

16.12.2007 19:00

Góly: -

Recreativo Huelva se rozešlo bez branek s Atlétikem Madrid. Domácí jsou dvanáctí, Atlético na skvělém třetím místě.

Domácí nastoupili s jediným útočníkem Sinamou-Pongollem, hosté nahradili distancovaného Manicheho Cléberem Santanou, v útoku nastoupili kromě omilostněného Aguera Simao a Forlán. Zápas byl zajímavý, více šancí měli Atlétiko a gól nedalo také zásluhou skvělého gólmana Sorrentina. Madriďané propásli příležitost přiblížit se před El Clásicem blíže čelu tabulky.

Lépe začali hosté, Simao Sabrosa ale pálil z trestného kopu jen do zdi, akce Forlána byla zastavena pro těsný ofsajd. Na druhé straně střílel po přihrávce Marquitose vedle Sinama-Pongolle. Hosté byli aktivnější, další trestný kop Simaa vytěsnil Sorrentino na roh, o osm minut později zlikvidoval i nájezd Forlána po pasu Maxiho Rodrígueze.

Domácí fandové vytvořili bouřlivou atmosféru, možná i proto byl do šance se řítící Aguera zastaven sudím za faul na Bouzóna. Ještě složitější situace nastala dvě minuty před přestávkou. Maxi upadl v šestnáctce po kontaktu se Sorrentinem, Forlán dopravil odražený míč do sítě, ale rozhodčí odpískal Maximu simulování.

V druhé půli přišly šance na obou stranách. Hostující Aguero pálil jen do Sorrentina, před opačnou brankou zase po chybě Perníi spálil velkou šanci Camuňas, neuspěl ani Sinama-Pongolle. Atlético mělo možnost Aguera, ale jeho oblouček skončil jen v rukavicích brankáře. Polsední šanci Atlétika zmařil střelou jen do Sorrentina střídající Reyes.

Více informací k zápasu

Real Madrid - CA Osasuna 2:0

16.12.2007 21:00

Góly: 16. Ruud van Nistelrooy, 76. Wesley Sneijder

Real Madrid nezaváhal ani v dalším domácím utkání a porazil Osasunu 2:0. O góly se podělili Nizozemci v barvách Bílého baletu: Ruud Van Nistelrooy a Wesley Sneijder. Osasuna, stejně jako nedávno Santander, podala zejména v prvním poločase slušný výkon. Real si udržel v tabulce čtyřbodový náskok před Barcelonou a vést tak bude i přes výsledek "El Clásica".

Ještě před výkopem si diváci připomněli 60. výročí svatostánku Realu, stadionu Santiago Bernabéu. Oproti předpokladům se do základní sestavy dostal Marcelo místo Heinzeho a Sneijder do středu zálohy za Gutiho. Na straně Pamplony nemohli nastoupit Javi García a Juanfran hostující právě z Realu a další odchovanec z madridského klubu, Javier Portillo, zůstal pouze na lavičce.

Navařané se pustili do slavnějšího soupeře bez respektu a s důrazem. Starosti dělal madridským zadákům zejména mexický mladík Vela, který pletl hlavu zkraje zápasu zejména Sergio Ramosovi, kterému vystřihnul i pěkné "housle".

První možnost skórovat měl český reprezentant v rudém dresu Osasuny, Jaroslav Plašil. V 9. minutě si postavil míč na přímý kop a jeho falšovaná střela jen těsně minula branku, hájenou Ikerem Casillasem. O tři minuty později si Plašil přímý kop takřka z totožného místa zopakoval, míč načechral na hlavu Miguela Flaňa, který těsně přestřelil.

Bohužel pro Osasunu se pak uplatnilo pravidlo nedáš-dostaneš. Po faulu Monreala na Van Nistelrooye zahrával Sneijder přímý kop z pravé strany, na centr si vyskočil trestuhodně neobsazený Van Nistelrooy a poslal ho hlavou do sítě. Nizozemský kanonýr svou osmou brankou v sezóně dotáhl nejlepšího střelce Bílého baletu Raúla a oslavil svůj jubilejní 50. zápas v dresu Realu.

Po vstřelené brance se domácí uklidnili a mimo pálili v krátkém sledu Sergio Ramos a Baptista. Na opačné straně měl opět příležitost Miguel Flaňo po centru Plašila, ale opět přestřelil. Ve 29. minutě vytěsnil Ricardo konečky prstů přízemní střelu Van Nistelrooye zpoza šestnáctky.

Do konce poločasu se už nic významnějšího nepřihodilo, s výjimkou žluté karty pro Van Nistelrooye za tvrdé sražení aktivního Vely. Madridská obrana v čele s takřka bezchybným Pepem zachytávala všechny pokusy hostí a tak se do šaten odcházelo za těsného stavu 1:0.

Začátek druhé poloviny utkání se nesl ve znamení aktivity Robinha, který svými průniky zatápěl obráncům Pamplony. V 54. minutě se dostal ke střele, kterou vyrazil brankář Ricardo, stejně jako pokus stejného hráče pět minut poté.

Poté se do hry zapojil Guti, který vystřídal Baptistu a na straně hostí Hugo Viana, jenž naskočil za Margairaze. Dvě možnosti skórovat měl kapitán Realu Raúl. První střelou ukopl příležitost z nohy Van Nistelrooye. Podruhé mu "nabil" sám brankář Ricardo, ale Raúl trefil pouze boční síť. Za několik okamžiků se pro změnu prezentoval krásnou střelou Sneijder, kterou jen těsně minul pravou šibenici.

Oba trenéři sáhli k dalším změnám. Hřiště opustil Diarra, za kterého vyběhl na trávník Gago a vystřídal rovněž Jaroslav Plašil, jehož nahradil Delporte. Dvě možnosti zahodil Mexičan Vela, první mu chytil Casillas, druhá střela šla mimo.

V 75. minutě se mírně prokřehlí diváci dočkali i druhého gólu svého mužstva. Robinho se na vlastní polovině vymotal z klubka tří hráčů Osasuny, přihrál Gutimu, ten Van Nistelrooyovi, který našel pasem krajana Wesleyho Sneijdera. Jeho přesná střela k pravé tyči znamenala vedení Realu 2:0.

Zápas se dohrával v poklidném tempu, do hry se ještě podívali Heinze za Marcela a potleskem přivítaný Portillo za Héctora Fonta. V 80. minutě hlavičkoval po rohu mimo stoper Josetxo, ale to bylo ze strany hostů již všechno. Real dosáhl patnáctého vítězství v řadě na domácím hřišti a trenér Schuster oslavil svůj padesátý triumf v La Lize jako trenér.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid16122236:1438
2.FC Barcelona16104232:1234
3.Atlético Madrid1694330:1731
4.Villarreal CF16101529:2331
5.Espanyol Barcelona1686224:1830
6.Racing Santander1675416:1526
7.Valencia CF1681720:2625
8.Real Mallorca1656525:2421
9.Sevilla FC1662828:2220
10.Real Zaragoza1655625:2620
11.UD Almería1654714:1819
12.Recreativo Huelva1654712:1919
13.Athletic Bilbao1646615:1718
14.Getafe CF1653817:2118
15.Real Murcia1646613:1918
16.Osasuna Pamplona1645717:2017
17.Real Valladolid1645721:2717
18.Real Betis1645717:2317
19.Deportivo La Coruňa1635815:2414
20.Levante UD16211311:327

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (163)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Messi, to snad není možné.

Hráči Valencie dnes hrají jak hovada, nestíhají a tak se prezentujou flustrujícími zákroky. Ať už je po zápase, to nemusí skončit jen u Messiho...

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem první půlhodinu a ta Valencia snad úplně zapomněla hrát fotbal . Koeman dělá neuvěřitelný hrubky a sestavu definitivně rozložil. Jak pak chce do tohoto chaosu kupovat hráče, nad tím mi tedy zůstává rozum stát. Širší špička je nabitá, nebude to ani do 6. místa.

Co se stalo Messimu?

Reagovat
smazaný uživatel

The diagnosis confirmed the worst predictions. The Argentine endured a break of femoral biceps of his left leg, four centimeters, a fact that forces you to be a month of low and lost, so the derby next Sunday at Real Madrid.

Bez Messiho a bez Eto'oa(který odletí od Afriky) se můžeme jít vysrat.

Valencia je opravdu marná, v takovém srabu jsem je ještě neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Messi

Reagovat
smazaný uživatel

No dějou se to věci, hlavně Messi bude v El Clásicu chybět.. No já sice zápas neviděl, ale když opět nedali doma ani góla tak myslím není co řešit...

Reagovat
smazaný uživatel

Valdés.

Reagovat
smazaný uživatel

Real má zas nehoráznou kliku, hráč co je minule zesměšnil a zařídil, aby ani ve dvanácti Real nevyhrál, se týden před clásicem zraní, fakt nechápu, proč zrovna oni to štěstí mají a drží se jich už tak dlouho.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel, alespoň že Yaya to dneska odehrál s čistým štítem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Aby si se nepo... Ještě bych čekal, že řekneš, že za jeho zranění může někdo z Realu? A kdo koho na Nou Campu zesměšnil je taky otázka...

Reagovat
smazaný uživatel

To je všecko dlouhodobá kampaň jejíž následky byly ukázány i dnes na Mestalee, to nevíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Čteš španělské noviny? Jestli jo, tak bohužel musíš souhlasit. Jestli ne, tak by ses k danému tématu zkrátka neměl vyjadřovat, protože k němu nemáš co říct.

Reagovat
smazaný uživatel

Nojo, čekal bys a jak vidíš, tak ses pletl.. a není to poprvé.

Reagovat
smazaný uživatel

Bééééé béééééé

Mimochodem pojem "zesměšnil" je fakt k pobavení, jsem rád, že nás na Nou Campu zesměšnil tak, že jsme si z tama odvezli bod a nakonec vyhráli ligu...

Reagovat
smazaný uživatel

JJ, ta liga s tím má fakt hdoně spolčného, no to ses zas vytáhl s argumentem. Messi vás ztrapnil, ve dvanácti proti deseti a ani tak jste nebyli schopni vyhrát a to díky jednomu hráči.

A ten první dostavec ani komentovat nebudu, asi fandíš Spartě, že používáš jejich hlášky. A to mluví samo za sebe, že?

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně, že ty máš argumentů plnou prdel ty "nehorázná kliko"...já uvedl titul jen abych ti nastínil, jak mě strašně to "zesměšnění" (?) sere...a nevybírej si zase co se ti hodí, to že jsme si odvezli bod z vašeho stadiónu (načež vy z našeho, ehm, všichni víme jak to bylo) by mělo srát spíš tebe. To jsem zase zvědav co se bude dít po Clássicu, jak to ty ku.vy madridský zase podplatili a zranili nám Messiho a Bůh má kolem krku bílou šálu

A se Spartou na mě nechoď hříšníku!

Reagovat
smazaný uživatel

Ten zápas byl skandální a bod byla tehdy vaše prohra a Messi náš hrdina, co se bylo pak či předtím je irelevantní. Stejně tak to, jeslti tě to sere nebo ne.

Jestli ti přišel ten zápas dobře a nestranně odsoudcovaný, tak si nemáme moc co říct.

Reagovat
smazaný uživatel

Správně odsoudcovaný mi nepřišel, jen narozdíl od vás mi to nepřišlo jako zkorumpovanost...

Naše prohra to nebyla, byla by v případě, že by nám ty dva body chyběli na konci sezóny...

Reagovat
smazaný uživatel

Al byla, já mluvím o konkrétním zápase, nikoli o celé sezóně, pleteš si pojmy s dojmy.

Reagovat
smazaný uživatel

Nefrázuj tady ty tvoje blbosti, to že dal Messi ten individuální gól je prostě fotbal, to se stává a v tom konkrétním zápase to fakt prohra nebyla, byla to remíza...

Reagovat
smazaný uživatel

JJ a hned tři.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem samozřejmě ten třetí vyrovnávácí gól, ten mrzel nejvíc, protože jsme měli zápas ve svých rukou.

Reagovat
smazaný uživatel

Neni nic, co bych vytknul. Skvely vykon vsech a zejmena Etoo, Xavi a Gudjohnsen hrali famozne. Jedina cerna kanka je zraneni Messiho.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem měl strach, že stihnou zranit ještě Eto'oa, nejméně ve dvou případech si na něm vybíjeli zlost.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ten rozhodčí jim to taky žral, třeba Marchena jak tam sejmul Krkice, tak jasnější karta snad neexistuje. Nebo to držení Deca Albeldou, rozhodčí to viděl z metru a nic.

Reagovat
-Kopy-

No jo to byla fakt hrůza, málem sem myslel, že přijde o nohy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Kopy-

ironie

Reagovat
smazaný uživatel

No a Valencie potvrdila, ze je total ve sra.ckach!

Reagovat
-Kopy-

ve sračkách

Reagovat
smazaný uživatel

Ty nejsi v lihu, ja myslel, ze budes zapijet

Reagovat
smazaný uživatel

Ty nejsi v lihu, ja myslel, ze budes zapijet

Reagovat
smazaný uživatel

Ono asi nic jiného nezbývá než se nad tím ze zoufalství smát....

Reagovat
-Kopy-

Už sem dal chladit, neboj.

Zapíjet se bude, ale místo úspěchu žal

Reagovat
smazaný uživatel

Trošku pozdě ne? Chladit jsi měl dát preventivně dřív.

Reagovat
-Kopy-

Noc je ještě mladá.

Reagovat
smazaný uživatel

No udělat to na nás tak to samozřejmě pískne...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale hovno to je fotbal pískne nepískne to je na rozhodčim a ne protože je to katalánskej klub meleš nesmysli

Reagovat
smazaný uživatel

Něco podobného tvrdí šašek Schuster.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A ne snad? Nebo to kroutíš nad ním?

Reagovat
smazaný uživatel

Kroutím na tebou, ale užij si to

Reagovat
smazaný uživatel

Nic mě na tvém příspěvku nerve oči víc jak to "i" na konci i kdyby to bylo "ze srandy"

Reagovat
smazaný uživatel

Bez messiho to bude těžší, ale i tak bychom to měli zvládnout, máme lepší tým a Real by už konečně mohl dojet na tu svou aroganci, kterou předvádí vedení, trenér i místní fanoušci.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Real sou takový náhoďáci, že tady odpřísáhnu že Barca tak na 75 % vyhraje.. N a zápasy který sem viděl třeba s Mallorcou 4:3 to už bylo o náhodě a pak Betis kterej prohrál 2:0 aůe dalů 3 tyče... Přeju jim prohru a Barca to jasně dá a dokáže kdo má tuhle sezónu na titul !!!

Fanda Betisu

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně, ty jsi mi od prvního dne sympatický...

Reagovat
smazaný uživatel

já odpřísáhnu že se na 75% pleteš

Reagovat
-Kopy-

Jak mi řikal Kily na icq, nejlepší na tom je, že Koeman po utkání řekne, že se zlepšujeme, a že cítí jak jdeme výkonnostně nahoru

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Po dnešku to určitě neřekne.

Reagovat
smazaný uživatel

a zacnu hrat 1-1-9 mozno pride ovocie

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes byl jenom jeden tým, takovou exhibici mít dlouho nebudem, tak snad se nenecháme ukolébat, na tragičtější tým narazíme jen těžko. Tahla výhra nás může hodně nakopnout před Clásicem.

Reagovat
-Kopy-

No výborně.

Jen pojdťě a přiložte si další pod kotel

Reagovat
smazaný uživatel

Zavři EF a otevři mrazák či ledničku

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

ale prd.každý zápas je jiný

Reagovat
smazaný uživatel

Nepovídej.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

nad tvými komentáři záčíná rozum stát...vetšího debila jsem tu ještě nepotkal

Reagovat
-Kopy-

v komentářích platí zákaz používání vulgarit, zákaz hrubého urážení ostatních uživatelů, zákaz vkládání jakékoliv reklamy a spamu. Provozovatel webu si vyhrazuje právo na mazání komentářů porušujících tato pravidla, nebo jinak nevhodných. Porušení pravidel může mít pro uživatele za následek dočasné nebo trvalé znemožnění vkládání dalších komentářů.

Reagovat
smazaný uživatel

Co jsem ti říkal?

Reagovat
smazaný uživatel

Jedním jebem to smázni a už to konečně zavři a otevři víš co

Reagovat
-Kopy-

Já mam otevřené obě

Reagovat
smazaný uživatel

Ten tvůj se zastavil už hodně dávno...

Reagovat
smazaný uživatel

Takže jsem se rozhodl konat a zavolal na UPC, že ho chci zrušit a potvrdilo se mi to, co mně už pár lidí říkalo. Začali přemlouvat a nakonec srazili cenu na 345 korun (je možnost i s HBO za 445). Proto tuhle taktiku vřele doporučuju, ale je možný, že už tohle udělali skoro všichni . Snad mě proboha nikdo neodhalí .

Reagovat
-Kopy-

Výborně mere

Reagovat
smazaný uživatel

A co když to neřeknou a já to budu muset vážně zrušit? To abych tam pak volal druhý den znova pod falešným jménem že si to chci obejdnat.

Reagovat
smazaný uživatel

No, tak to by byl trapas . Ale já to řekl natvrdo, že prostě zrušit, hodně peněz, nestíhám se dívat, ceny konkurence. Nesmíš se zadrhnout. Nebo to pak rychle položit, když to bude nějakej tvrďák .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já to s těma operátorama moc neumím, mě onehdá seřvala i jedna ženská, nakonec jsem dokázal usmlouvat alespon odložení telefonátu na další týden.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Ty se svou pusou? Ať tak či onak, bylo by dobré neříkat, od koho tuhle taktiku máš...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já zkusil diplomaticky "Ono to není jen tak, chápete" a ona úplně z ničeho nic začla "No já to právě vůbec nechápu!", což jsem zkrátka nečekal a ten týden času byla v té pozici vlastně výhra...

Reagovat
smazaný uživatel

S takovou přivedete za chvíli UPC do červených čísel... Mrdky jedny kabelážní...

Reagovat
Slejdy

lolinecek pulecek

Reagovat
Shevchenko

Neboj nejsi sám

Reagovat
Xavi

Jj. udělal jsem to samé.

Reagovat
-Kopy-

Čekal jsem ohlušujcí pískot na konci zápasu, bohužel neměl už kdo pískot.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, dneska som aj tipoval, že začnú odchádzať už od 60.min. Sa mi zdá, že som tipol dobre. Ale já sa im nečudujem. Na takú hru sa proste nedá pozerat. Tento rok to vidím velmi bledo. Ale možno to po nejakých výmenách po sezóne naštartuje novú éru. Niečo ako Barca keď skončila na 7. mieste a potom vyhrala 2x po sebe titul a aj Ligu majstrov{možno sa mýlim}. Uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám co vytknout. Perfektní výkon téměř bez chyb. Skvěle zvolená sestava, takový pressing jsem ze strany Barci už hodně dlouho neviděl. Vyzdvyhnul bych především Xaviho, Eto´a a Gudjohnsena, který odehrál jeden ze svých nej zápasů v Barce. Tak jak jsem byl proti jeho nasazování do zálohy, s tím že neumí tvořit, tak včera mě přesvědčil o opaku.

A nechápu, jak někdo může nadávat Frankovi, že nepostavil Ronaldinha! Ronnie se na venkovní utkání nehodí, pač tam je třeba bojovnost od všech hráčů. Navíc jak se ukázalo, bylo to správné řešení.

Dík zranění Messiho bych navrhoval proti Realu hrát v sestavě: obrana stejná - Deco, Toure, Xavi - Ronaldinho, Eto´o, Iniesta. Myslím, že Andres by to vpravo zvládnul a v minulosti už tam občas zaskočil místo Giulyho, takže by němel být problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Nic proti, ale napíšeš, že hrál Guddy skvěle a příští kolo ho jako nemá Frank stavět do základu? Moc to nechápu. Guddy hrát musí. Už jsme to s doktorem probírali v průběhu zápasu a byl opravdu famózní. Lepší spojiku mezi obranou a útokem prostě nemáme. Parádní výkon. Mám pocit, že právě díky jeho hře se střed Valencie vůbec nechytal

Sestavu na antikrista vidím : Vicky - obrana beze změn, záloha Yaya - Guddy, Xavi - Deco a útok Sammy a někdo (asi Andrés). Možná je varianta postavit k Sammymu Ronnieho a do obrany dát Silvinha, kterej si s Ronniem na levý straně výborně rozumí. Uvidíme, jak se s tím Frank popere.

Lea je vážně škoda, protože je to hráč pro velký zápasy, ale doufejme, že ho Gio nahradí. Včera hrál vcelku slušně

Mimochodem: Kopy, zlob se nebo ne, ale napsat to musím: hra Vale je na ručník, tým totálně v rozkladu, útok sterilní, záloha absolutně nesehraná a obrana (dá se tomu tak vůbec říkat ...?) totálně propustná. Ve větším srabu jsem Vale ještě neviděl

Reagovat
smazaný uživatel

ale kdo mě překvapil, tak byl Arizmendi. Vždy na něj čtu od Netopejrů samou kritiku, ale včera se mi z Valenie líbil nejvíc

Reagovat
-Kopy-

to je myšleno ironicky ?

Reagovat
smazaný uživatel

ne, vážně se mi jedinej z vašeho mančaftu vcelku líbil

Reagovat
smazaný uživatel

já říkám pořád že Arizmendi je jeden z těch "lepších",dá-li se to tak říct

Reagovat
-Kopy-

Tak to jsme dva...

Jak jsi psal, že se náš střed nechytal, co bys chtěl od Montora, který hrál první zápas za Ačko

Koemana fakt nechápu, ten to sere jak to jen de...

Máš pravda, obrana je fakt tragická, Schuster asi věděl co dělal, když k nám pustil zadarmo Helgueru Marchena, na to že je reprezentační stoper tak je to taky velkááá bída...

Moretti - Messi si sním dělal co chtěl a poté i Giovani...Jedinej schopnej je v obraně Miguel, přes kterého si Iniesta ani neškrtl - jediné pozitivum, no vlastně ještě výkon Santiho, který se do toho znovu dostal, ten zákrok proti střele Giovanimu byl parádní.

Honem rychle bych se vrátil k systému 4-2-2, protože todle je trága, vůbec na to nemáme typově hráče, hlavně v záloze. Albelda kazil jednu přihrávku za druhou, směrem do zadu nic moc, dopředu hrůza, vlastně nic. Montoro propadl, neprosadil se, byl vůbec u míče ? ale nelze mu to vyčítat, přeci nemůže Koeman nasadit ho poprvé v sezoně a hned do základu a hned proti Barce...Arizemndi se sice snažil, ale k ničemu prostě, je z formy...Silva průměr

No a útok máme celej zraněnej - Villa i Moro jsou v prdeli. Takže to můžem letos zabalit.

Sestava na jaro

............Santi..........

Miguel...Albiol..Marchena...Maxwell

Joaquin...Edu(Sunny)...Lucho(Fernandes...Vicente(Silva)

........Moro...Villa....

SEMPRE VALENCIANS

Reagovat
smazaný uživatel

Guddy hrál skvěle a souhlas je skvělá spojka. Ale dle mě doma hrajem trochu jiným stylem a proto bych tam spíš dal Deca a Ronaldinha do útoku. No ale uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim naco Valencia menila trenera nic to nepomohlo mali by zmenit kader !!!teraz cez zimu

Reagovat
-Kopy-

Koeman po zápase: "The results are not going to make me put the brakes on my ideas."I do not think that the system is bad."

No fajn, nic není potřeba měnit, hrajeme přeci výborně. Proč měnit systém, přece jsme vstřelili v posledních šesti utkáních 0 gólů...Jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt se Koemanovi divím, že do Vale šel, cíle na úrovni velkoklubu a fanoušci většinou naprosto tragičtí, kterým "koncepční práce" vůbec nic neříká.

Reagovat
smazaný uživatel

Já se mu nedivím, že tam šel. Takové prachy za pár měsíců hned tak někde nevyděláš, navíc mu dost vážně "hrozí" zlatý padák. Tomu nelze odolat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Slejdy

what is it ?

Reagovat
Kily

Vedení Valencie se rozhodlo reagovat na současnou špatnou situaci a mění symbol klubu. Ze znaku mizí tradiční netopýr, místo něhož bude nad výkony fotbalistů španělského klubu bdít lama. S touto změnou jde ruku v ruce i změna klubové hymny, jejíž začátek bude vypadat následovně: "Jsme valencijské lamy, dáme vám do tlamy. Klídek, jsou to fámy, my se porazíme sami."

zdroj: www.valenciacf.es

Reagovat
smazaný uživatel

pěkná sebereflexe

Reagovat
smazaný uživatel

jj presne :D:D:Dmali by byt lama :D

Reagovat
smazaný uživatel

můžeme být tady v Čechách docela rádi, za to co máme.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč mají někteří lidi pořád potřebu mazat Moravu a mají tu drzost nazývat vše čechy.

Reagovat
smazaný uživatel

ježiš

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
Shevchenko

Pravda. Tohle nesnáším.

Reagovat
Shevchenko

Akorát to Slezsko si tam mohl ještě napsat.

Reagovat
smazaný uživatel

panebože, tak se rozbrečte, mindráčci

Reagovat
-Kopy-

Já se z toho Realu poseru.

Reagovat
smazaný uživatel

To je svinstvo, ze jo ?

Reagovat
-Kopy-

Jo jo.

Aspoň mě pobavilo jak si tam Vega pohrál s Ramosem a nasadil mu jesle.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to se divím, že Vega ještě hraje, Ramos tyhle situace většinou řeší po svém, a sice výchovným kopnutím do kotníku.

Reagovat
-Kopy-

Vela teda. Už se stalo, deset minut nato, mu Ramos přejel kotník

Jinak ten Vela dostává pěkně zabrat, RvN ho vzal ze zadu nekopromisně, bez balonu - jen žlutá

Reagovat
smazaný uživatel

Diarra v té nominaci, to je smutné.

Reagovat
-Kopy-

Jestli to vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

a cos čekal ty mamlas?? za takéto fauly se červená nedává, a ještě když je to napůlce.tak tu nepoť hlody z tvojého pekáče

Reagovat
smazaný uživatel

tobě snad vadí tvrdost ?? nebudte naivní vy dva barcelonští skopčáci

Reagovat
smazaný uživatel

Tichučko.

Reagovat
smazaný uživatel

když pak posral centr ,tak ta klička byla k ničemu

Reagovat
smazaný uživatel

No Ramos si to očividně nemyslel.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím co mám ke včerejšku dodat.Je tady pár velice trefných komentářů(Kily,jiri - fcb..),které absolutně vystihují situaci.Tým z východního pobřeží Pyrenejského poloostrova je v krizi hluboké jak Bajkal.Takovou útočnou potenci jsem opravdu dlouho u nikoho neviděl,obrana děravá jak síto a všemu vévodí záloha tvořivá jak mozek po lobotomii.Hráči se po hřišti loudají,zavazí si a nejsou schopni si přihrát na pár metrů,natož pak vytvořit kloudnou akci.Včera jsme chtěli vyválčit 3 body špuntovkou,Katalánci nás přejeli nezastavitelným tankem.Ronalde,co bude dál?

Reagovat
-Kopy-

Stahují se nad námi temný mračna.

Reagovat
smazaný uživatel

dneska tomu něco chybělo.. sice jsem viděl jenom první poločas, ale předpokládám, že v druhém to nebylo jinačí. A jestli jste to někdo viděli, mohli byste mi vysvětlit proč ten rozhodčí nepískl po zákroku na Maxiho (myslím.. jelikož kvalita přenosu nebyla zrovna úchvatná, tak jsem měl i chvílemi docela velký problém rozeznat hráče ) penaltu? Ovšem jednoho hráče jsem nemohl nepoznat, byl to Kun.. nedařilo se mu sice tolik jako v poslední době, ale ten prostě pro ten tým v 1.poločase dřel jak pes. Chodil si hodně do hloubky pro míče, bojoval, sadil tam borcům housle jak chtěl, standartky vybojoval.. i když se neprosadil.. super Kun

Reagovat
-Kopy-

Jasná penalta, a nebo to mohl nechat a byl rovnou gól. Místo toho dá Maximu žlutou za simulování

Reagovat
smazaný uživatel

jj, já už sem se radoval .. a pak sem prostě nemohl uvěřit vlastním očím.. to jsem ještě neviděl, neskutečné, no a tu žlutou už sem vůbec nechápal, to už jsem fakt myslel, že to vidím nějak jinak ten obraz nebo co. opravdu neskutečné

Reagovat
smazaný uživatel

řeknu to tak, tohle se nevidí málem ani u nás v GL.

Reagovat
-Kopy-

Njn, co naděláš.

Reagovat
smazaný uživatel

nic

Reagovat
smazaný uživatel

To je škody, to je škody, v posledních zápase měl střeleckou fazónu.

Popíše mi někdo objektivní, jak dneska Real zahrál? (Hlavně mi neříkejte, že Real zas někoho vyučil. ...)

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem vyrovnaný match,Real v 1.poločase proměnil svou jedinou šanci a to asi rozhodlo.Real bude vyučovat až za týden

Reagovat
smazaný uživatel

Už se na to vyučování těším.

Reagovat
smazaný uživatel

No jako Real to bude mít hodně těžké,Barcelona doma neprohrává a je jedno jestli tam hraje Real,Chelsea nebo kterýkoli jiný klub na světě.Barcelona je favorit,ale může se stát vše

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to byl skvělý nadpis no.

Mi připomnělo loňský nadpis Marcy po clásicu, kdy Real proti desíti nebyl schopný vyhrát, remizoval s Barcelonou 3:3 a na Marce napsali "Real spláchl Barcelonu"

Ve Španělsku kolovaly fámy, že ten nadpis vznikl ještě před vyrovnáním Messiho a redakce Marcy následně odmítla kvůli jednomu hráči vše měnit.

Reagovat
smazaný uživatel

Klasickej zápas Realu, kdy ho Pamplona na začástku skoro nepustila na svoji půli, a z první trochu kloudný akce dal gól. Nevím, čím to je. nevím, čím si to Real zasloužil, ale výsledky prostě neodpovídají hře. Prostě mají štěstí, no ...

PS: ale buďme rádi, že fandíme Barce, která 80 % soupeřů přehrává a je to jen o koncovce, ale dá se na ten fotbal dívat. Nevím, co by se na Nou Campu dělo, kdyby nás doma přehrávala Osasuna tak, jako včera Real ...

Reagovat
smazaný uživatel

Máme štěstí rok a půl... A tuším, že se nás bude držet i za týden, jen nechci zase vidět ty vaše reakce po zápase, už jsem to doktorovi psal, tobě to zopáknu, schválně, do které se trefím, tuším že jednička a dvojka je jistá, s tou trojkou si počkám... :

"To jsem zase zvědav co se bude dít po Clássicu, 1) jak to ty ku.vy madridský zase podplatili a 2) zranili nám Messiho a 3)Bůh má kolem krku bílou šálu".

Jinak co napsat k zápasu? Tragédie, kluci už mysleli na to, jak budou za týden rabovat Nou Camp...jak říkám, ještěže máme to neskutečný štěstí, španělský sudí na naší straně, Boha madridistu, Boha Ikera a útočníky, který dávaj v každým zápase minimálně po dvou gólech...takže se vlastně příští týden nemůže nic stát, jedeme si pro výhru, jedinej, kdo nám mohl výhru znemožnit a ještě nás zároveň zesměšnit byl Lionel, o něhož se postaral náš přítel nahoře. Juchúú, to budou Vánoce...

Reagovat
smazaný uživatel

A tobě se líbí, jak Real hraje? Ty si myslíš, že soupeře přehrává a to nemyslím jen ten včerejšek?

Reagovat
smazaný uživatel

"Jinak co napsat k zápasu? Tragédie"

Líbil se mi ve Villarealu a Valencii a taky první půle doma s Laziem, tam nemám co vytýkat, jinak je to nesehranost a někdy laxnost některých hráčů, nic co by se nemohlo změnit...náš trenér má rád ofenzivní pojetí hry a jde vidět, že když se chce a hlavně nám to soupeř umožní, tak dokážeme hrát bezvadnej fotbal...

Jinak momentálně soupeře přehrává tak v polovině případu, důležitý ovšem je vyhrát i v zápase, kdy soupeře nepřehráváš a to je ten rozdíl od vás (vy i když někdy soupeře přehrajete, tak nedáte góly a odjíždíte s prázdnou)...a neříkej, že je to štěstím

Reagovat
smazaný uživatel

V zásadě souhlas. A k tomu štěstí? Někdy je to štěstí, někdy neschopnost soupeřů, někdy schopnosti některých hráčů. Ale v každém případě to dělá ten rozdíl, který byl loni a je i momentálně.

Reagovat
smazaný uživatel

Štěstí hraje samozřejmě důležitou roli, v tom nevidím problém, ale z vašich keců tady jde jen o štěstí, což je pitomost...u nás bych to viděl hodně o schopnostech některých hráčů (hlavně Ruud a Iker ) a neschopnosti soupeře vstřelit gól...od nástupu Capella (a příchodu Ruuda) pro nás nebyl problém střílet góly narozdíl od některých týmů jako Milán, Vale i vy...u nás to byl a je problém v jednoduchých přihrávkách, ještě do včerejška jsem si myslel, že jsme snad jedinej tým, kterej kazí jednoduchý krátký přihrávky po zemi, ale po shlédnutí sobotního přímýho přenosu na Primě a večerního přenosu z Mestally už si to nemyslím...a taky dělá hodně výsledky týmovost, když za sebe hráči na hřišti makají a "hrají jako jeden tým a ne jako 11 hráčů", tak se výsledky dostaví i díky třeba té bojovnosti. Schuster teď hodně těží z Capellovy práce, tuším, že kdyby převzal Real před rokem, tak nejsme tam kde jsme teď, v tom má Fabio můj obdiv a vděk...

Reagovat
smazaný uživatel

To víš, je to rivalita a tak se veškerá objektivita vytrácí

Reagovat
smazaný uživatel

Nesnaž se, to neokecáš. Jsou to prostě haluze ...

Mimochodem i jeden z "vašich" skalních a to merengues před nedávnem na plnou hubu přiznal, že vám rozhodčí přejou. Dokonce napsal že "... jsme v čele jen díky rozhodčím ..."

To jen tak pro formu. Jinak ty jseš přesně ten typ "nicjsemnevidělnicjsemneslyšelvyjenblběkecáte", takže je s tebou veškerá diskuse veskrze zbytečná ...

Reagovat
smazaný uživatel

Ano Jirko už rok a půl haluzíme od jednoho zápasu k druhýmu, v tohle asi začnu věřit...nepotřebuju nic okecávat, vždyť je to celý postavený na hlavu, ale klidně si žij v iluzi, že fotbal je jen o Barceloně a

její kráse...ve fotbale jsou důležitější věcy než jen elegance a kreativita, nezapomínej na takovou bojovnost, obětavost jeden pro druhého a pro svůj klub, a to štěstíčko si k tobě vždycky cestu najde. Znám to z vlastní zkušenosti a neplatí to jen po fotbalové stránce.

Merenguesovi názory neberu ani tak tobě, já s tím nesouhlasím, ale to je tak vše. Nevím proč jsi mi to jako psal, že kvůli tomu, že to psal fanoušek Realu tak změním můj názor? Trochu mimo ne?

Jinak s tím posledním odstavcem, podívej se na svý příspěvky typu "Real je zkorumpovanej", "prostě mají štěstí", "antikrist" apod., ty mají opravdu váhu a se mnou je diskuze zbytečná, hmmm...

Reagovat
smazaný uživatel

je to dlouhý, takže jsem četl jenom první větu a souhlasím s ní - ano, už rok a půl haluzíte od zápasu k zápasu ... Ano, čas od času se vám povede vyhrát zaslouženě, ale to asi všem mužstvům ...

Reagovat
smazaný uživatel

Ani to nečti, možná by ses dozvěděl o něčem, co se přes tvý modročervený brýle nedostane na povrch...

Reagovat
barcelonista

Už to začína... už tú atmosféru cítiť

Reagovat
smazaný uživatel

jj, tenhle tejden bude výbornej. Cejtím ve vzduchu velkou hádku, ehm, výměnu názorů vlastně

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

tak jsem se nechal zvyklat a opravdu ten tvůj elaborát přečetl, alenic objevnýho jsem v něm nenašel. Psát mi, že je fotbal o bejovnosti a nasazení je zbytečný, páč přesně tohle od hráčů Barci poslední rok nejvíce ve svejch příspěvcích vyžaduju ...

A další ANO máš ode mě za to, že se na vaší hře Capello opravdu HODNĚ podepsal. Já ovšem nevím, jesltije to něco, čím by ses měl jako fanda antikrista chlubit ...

Merenguese jsem ti sem připsal jako argument. Když totiž s mojím názorem souhlasí i jeden z vašich nejskalnějších, je to minimálně na zamyšlení, nemyslíš ...? Ehm, ne vlastně, nemyslíš. Ty tady budeš radši do umdlení mlýt o tom, jak nemáme pravdu a jak jsi nic neviděl a nic neslyšel. No, tak nic ...

Co další

Reagovat
smazaný uživatel

Erdevítko, zeptám se tě na jednoduchou odpověď a, pokud bych si mohl přát, vyžaduji na ni jednoduchou (nejlíp jednovětnou) odpověď.

Takže moje otázka zní: Tobě se líbí fotbal, kterej Real poslední rok a půl hraje?

Ale chtěl bych opravdu odpověď od srdce a ne žádný politikaření, okecávání a pózy.

Předem děkuji

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal se mi nelíbí, ale líbí se mi náš tým. Fotbal snad přijde. Náznaky tam jsou.

Reagovat
smazaný uživatel

překvapils. Takže to uzavřeme: fotbal hrajete hnusnej a počet bodů hrubě neodpovídá předvedené hře a na tom se oba shodneme. Z mé strany je to vše. Osvěta vykonána, další černá duše na cestě k víře

Reagovat
smazaný uživatel

Uzavřít to nemůžeme, počet bodů souhlasí s předvedenou hrou, ta hra sice třeba nelahodí oku tak jak bych si přál, ale body získává oddanost a bojovnost...

Reagovat
smazaný uživatel

Na R9 je dobré, že neuzná ani to, s čím sami přijdou madristé vzájmu toho, abychom jim to my pak neomlacovali o hlavu.

Jinak Real má holt štěstí no, nebo jestli podle kolegy není pro Real štěstí (prosím bez pitomých řečích jak zranění nikomu nepřejete, to je jiná věc), že se poslední kolo před clásicem zraní dost možná nejlepší hráč světa a proti Realu nenastoupí, tak fakt nevím... Nebo to, že v prvních kolech dá jeden nšá hráč pět tyček, z toho všechny jsou zasaženy z vnitřní části...

Ale já furt věřím, že spravedlnost nezůstane slepá, že dobro v podobě Barcelony nad tím odpadem z Madridu zvítězí a vezme si zpátky titul, který mu loni darovalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Já rád píšu svoje názory, nevím jak ty, ale tvoje schopnost dělat z komára velblouda je očividná, Merengues něco napíše v diskuzi a podle tebe už s tím přišli madridisté v zájmu velkýho něčeho...

Dlouhá řeč bez efektu, o štěstí jsem napsal svoje a s tím titulem máte dobře vykročeno...

Reagovat
smazaný uživatel

jen bych tě (ve tvém zájmu) upozornil, že čím výš vyletíš, tím tvrdší je potom pád ...

A Madrid pod sebou nemá ani minilální záchrannou síť v podobě dobrý hry ...

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Já nelétám v oblacích, neboj, vím, že nemáme nic vyhraného a do konce sezóny času "habakůk", ale co bych to byl za fandu, kdybych nevěřil svýmu týmu...

Madrid pod sebou má týmovej duch a nasazení, a to si myslím (a potvrzuje se to), že je v důsledku důležitější než dobrá hra...

Reagovat
smazaný uživatel

hm, takže Madrid zabíjí svojím nasazením a oddaností fotbal. Halelujá, slavme ...

Reagovat
smazaný uživatel

Napsal jsem to špatně, v důsledku pro zisk bodů...

Reagovat
smazaný uživatel

ne, napsal jsi to zcela správně. Nechme to tak

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si ty to stejně přebereš po svém, tak to nech tak...

Reagovat
jenage

LOL uz to fakt nehul

Reagovat
jenage

v posledni dobe uz fakt nevim, jestli jsou tvoje pripevky k smichu nebo k placi...kdyby sis ty svoje vyplody po sobe precetl s chladnou hlavou, tak by ti mozna doslo jake sracky tady pises

Reagovat
smazaný uživatel

nechte ho v tom chudáka.

Reagovat
smazaný uživatel

Pššt.

Reagovat
smazaný uživatel

chudak la coruna,rozhodci jim podelal zapas,ale jedem dal!forsa depor!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele