16. kolo
16.12.2007 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Mallorca - Athletic Bilbao 0:0

Mallorca remizovala s Athleticem Bilbao 0:0 a pokračuje v nepřesvědčivých výkonech z posledních měsíců. Vzhledem k průběhu zápasu však bude s bodem pravděpodobně spokojena, neboť domácí dohrávali celý druhý poločas o desíti, když se v závěru prvního nechal vyloučit Nunes. Ani hosté si stěžovat nebudou, ze Son Moix se body zadarmo nevozí.

Baskové začali aktivněji, nejdříve zkoušel štěstí Joseba Etxeberria, následně zahrozil z přímého volného kopu David López. Svěřenci Joaquína Caparróse skvěle napadali a přesně podle plánů vůbec nepouštěli největší hvězdu domácích – Arieala Ibagazu – do hry. A bez svého tvůrce jsou ostrované poloviční. Jenže Bilbao nastolené tempo udržet nedokázalo a Mallorca převzala iniciativu.

Jeden z prvních centrů Ibagazy málem skončil gólem, ideálně si na něj totiž naběhl Varela a radost z gólu mu překazila jen branková konstrukce. Manzanovi svěřenci už na hřišti v těchto momentech zcela dominovali. Andělem strážným byl pro Bilbao rozhodčí Rubinos Pérez. Je otázkou, jak dlouho by hosté ještě dokázali vzdorovat, nebýt neuvěřitelného vyloučení Nunese za protesty. Tým z Baleárských ostrovů už se do konce poločasu zmohl pouze na Guizovu nebezpečnou střelu, jež však v síti neskončila.

Vzhledem k okolnostem z první pětačtyřicetiminutovky se obraz hry v duréh části hry pochopitelně změnil. Mallorca se zatáhla, trpělivě čekala na brejky a Athletic tlačil. Šancí však příliš nebylo. Gabilondův výborný centr na bližší tyč nezužitkoval Llorente, což mohl v největší příležitosti utkání potrestat Dani Guiza, ten ale pro změnu selhal po centru Jonáse.

Když už se zdálo, že jsou oba týmy spokojeny s remízou, vypracovaly si v samém závěru každý po jedné vělké šanci. Ta první přišla ze strany hostů, na brankáře Luxe si nepřišel Etxeberria. A když u druhé branky neuspěl Basinas, skončilo utkání po zajímavém průběhu nezajímavým výsledkem 0:0.

Autor: Petr Kilian

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele