16. kolo
16.12.2007 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Madrid - Osasuna Pamplona 2:0

Real Madrid nezaváhal ani v dalším domácím utkání a porazil Osasunu 2:0. O góly se podělili Nizozemci v barvách Bílého baletu: Ruud Van Nistelrooy a Wesley Sneijder. Osasuna, stejně jako nedávno Santander, podala zejména v prvním poločase slušný výkon. Real si udržel v tabulce čtyřbodový náskok před Barcelonou a vést tak bude i přes výsledek "El Clásica".

Ještě před výkopem si diváci připomněli 60. výročí svatostánku Realu, stadionu Santiago Bernabéu. Oproti předpokladům se do základní sestavy dostal Marcelo místo Heinzeho a Sneijder do středu zálohy za Gutiho. Na straně Pamplony nemohli nastoupit Javi García a Juanfran hostující právě z Realu a další odchovanec z madridského klubu, Javier Portillo, zůstal pouze na lavičce.

Navařané se pustili do slavnějšího soupeře bez respektu a s důrazem. Starosti dělal madridským zadákům zejména mexický mladík Vela, který pletl hlavu zkraje zápasu zejména Sergio Ramosovi, kterému vystřihnul i pěkné "housle".

První možnost skórovat měl český reprezentant v rudém dresu Osasuny, Jaroslav Plašil. V 9. minutě si postavil míč na přímý kop a jeho falšovaná střela jen těsně minula branku, hájenou Ikerem Casillasem. O tři minuty později si Plašil přímý kop takřka z totožného místa zopakoval, míč načechral na hlavu Miguela Flaňa, který těsně přestřelil.

Bohužel pro Osasunu se pak uplatnilo pravidlo nedáš-dostaneš. Po faulu Monreala na Van Nistelrooye zahrával Sneijder přímý kop z pravé strany, na centr si vyskočil trestuhodně neobsazený Van Nistelrooy a poslal ho hlavou do sítě. Nizozemský kanonýr svou osmou brankou v sezóně dotáhl nejlepšího střelce Bílého baletu Raúla a oslavil svůj jubilejní 50. zápas v dresu Realu.

Po vstřelené brance se domácí uklidnili a mimo pálili v krátkém sledu Sergio Ramos a Baptista. Na opačné straně měl opět příležitost Miguel Flaňo po centru Plašila, ale opět přestřelil. Ve 29. minutě vytěsnil Ricardo konečky prstů přízemní střelu Van Nistelrooye zpoza šestnáctky.

Do konce poločasu se už nic významnějšího nepřihodilo, s výjimkou žluté karty pro Van Nistelrooye za tvrdé sražení aktivního Vely. Madridská obrana v čele s takřka bezchybným Pepem zachytávala všechny pokusy hostí a tak se do šaten odcházelo za těsného stavu 1:0.

Začátek druhé poloviny utkání se nesl ve znamení aktivity Robinha, který svými průniky zatápěl obráncům Pamplony. V 54. minutě se dostal ke střele, kterou vyrazil brankář Ricardo, stejně jako pokus stejného hráče pět minut poté.

Poté se do hry zapojil Guti, který vystřídal Baptistu a na straně hostí Hugo Viana, jenž naskočil za Margairaze. Dvě možnosti skórovat měl kapitán Realu Raúl. První střelou ukopl příležitost z nohy Van Nistelrooye. Podruhé mu "nabil" sám brankář Ricardo, ale Raúl trefil pouze boční síť. Za několik okamžiků se pro změnu prezentoval krásnou střelou Sneijder, kterou jen těsně minul pravou šibenici.

Oba trenéři sáhli k dalším změnám. Hřiště opustil Diarra, za kterého vyběhl na trávník Gago a vystřídal rovněž Jaroslav Plašil, jehož nahradil Delporte. Dvě možnosti zahodil Mexičan Vela, první mu chytil Casillas, druhá střela šla mimo.

V 75. minutě se mírně prokřehlí diváci dočkali i druhého gólu svého mužstva. Robinho se na vlastní polovině vymotal z klubka tří hráčů Osasuny, přihrál Gutimu, ten Van Nistelrooyovi, který našel pasem krajana Wesleyho Sneijdera. Jeho přesná střela k pravé tyči znamenala vedení Realu 2:0.

Zápas se dohrával v poklidném tempu, do hry se ještě podívali Heinze za Marcela a potleskem přivítaný Portillo za Héctora Fonta. V 80. minutě hlavičkoval po rohu mimo stoper Josetxo, ale to bylo ze strany hostů již všechno. Real dosáhl patnáctého vítězství v řadě na domácím hřišti a trenér Schuster oslavil svůj padesátý triumf v La Lize jako trenér.

Autor: Jaroslav Smrž / as.com, marca.es

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tolik příspěvků k zápasu Realu.

To musím napravit. Tip 1:1.

Reagovat
frank

tip-2:2

Reagovat
smazaný uživatel

sakra tolik jsem se na ten zápas těšil a pak mi ta stanice na SopCastu ukazuje no signal... viděl jsem tak prvních 7 minut nebo kolik

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele