16. kolo
15.12.2007 22:00 CET
0 : 3
(0:2)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - FC Barcelona 0:3

Barcelona porazila po Levante i druhý valencijský klub, tentokráte slavnější Valencii v poměru 3:0. Katalánský klub si tak připsal na svoje konto druhé vítězství v sezoně na cizím hřišti, v tabulce ztrácejí Blaungranas na druhém místě jediný bod na vedoucí Real Madrid, který však má k dobru zápas s Osasunou. Valencia po dalším ostudném výkonu zůstává v tabulce na sedmé pozici.

Překvapením v sestavě Valencie bylo nasazení talentovaného záložníka Montora, který nastoupil k vůbec prvnímu zápasu v této sezoně. Jen na lavičce zůstal levonohý záložník Vicente. V barcelonské sestavě dostal přednost před Ronaldinhem na levém křídle Iniesta, v záloze nastoupil místo nerozehraného Deca Gudjohnsen.

První zajímavější akci si vytvořili ve 4. minutě hostující fotbalisté, Messi poslal prudkou přihrávku na osamoceného Eto'a, jenž si ale míč špatně zpracoval a balon stačil před kamerunským lvem chytit gólman Canizares. V deváté minutě vyskočil po Xaviho rohu nejvýše Toure, jehož hlavičku vyrazil Canizares nad břevno. Ve třinácté minutě přišel první gól utkání, Messi našel v pokutovém území Eto'a, který si pohrál s obránci Valencie a pěknou střelou ke vzdálenější tyči překonal brankáře Canizarese. V 16. minutě pálil po odraženém rohovém kopu z voleje Albelda vedle pravé tyče hostující branky.

Na druhé straně se po přiťuknutí Puyola prodral k míči Eto'o, s jehož slabou hlavičkou z malého vápna neměl Canizares problémy. Ve 27. minutě šla Barcelona už do dvoubrankového vedení, po více než dvaceti přihrávkách hostujícího mužstva za sebou se k míči dostal Lionel Messi, který znovu našel v pokutovém území Eto'a, kamerunský útočník střelou z první překonal podruhé Santiaga Canizarese. Dvě minuty na to chytil střelu Marqueze z přímého kopu brankář Canizares. Ve 34. minutě poslal Arizmendi svůj pokus z velké dálky nad branku Valdese. V šestatřicáté minutě hlavičkoval Marquez do boční sítě. Ve 41. minutě musel Ronald Koeman střídat, zraněného Morientese nahradil Vicente. Hned poté musel sáhnout ke střídání také Frank Rijkaard, na místo zraněného Messiho přišel Giovani Dos Santos.

Hned na začátku druhého dějství střílel Samuel Eto'o z hranice pokutového území do připravených rukavic brankáře Canizarese. V 51. minutě vyrazil střelu Silvy z úhlu Valdés jen před sebe, nikdo z domácích hráčů však nebyl v pokutovém území připraven dorážet. Na druhé straně se vytáhl proti střele Giovaniho zkušený Canizares. V 62. minutě se dostala za obranu Valencie hned dvojice barcelonských fotbalistů, Giovani přihrál nikým neatakován Gudjohnsenovi, který do prázdné branky zvýšil už na 3:0. V 65. minutě mohla Valencia po Vicenteho přímém kopu korigovat skóre, gólman Valdes však na poslední chvíli vyrazil míč na roh. V 77. minutě spálil po akci Gudjohnsena a Xaviho velkou šanci Giovani, který poslal svoji střelu do jednoho z obránců Valencie stojícího na brankové čáře. Deset minut před koncem musel proti střele Krkiče vytáhnout další zákrok ze svého repertoáru Santiago Canizares. V závěru se vytáhl proti střele Vicenteho parádním zákrokem Victor Valdes.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na Valencii poslední dobou nemam dobre vzpomínky, z Mestally body nevozíme. Ale byla by škoda jejich krize nevyužít, vyhrajeme 2:1.

BARCA!!!

Reagovat
Xavi

Mohl by to být odrazový můstek pro oba týmy. Valencia se potřebuje doma nutně zvednout a Barca jestli bude chtít titul bude muset začít vyhrávat venku nebo to taky může být remíza a nevyřeší se nic.

Reagovat
-Kopy-

Jo jo, jeden z nejdůležitějších zápasů v sezoně, alespoň pro nás, pro vás ale asi taky... Jestli vyhrajeme, tak to bude důležité jak pro tabulku, tak pro naši nalomenou nebo spíše zlomenou psychiku. Jestli prohrajeme, tak už je tadle sezona dočista v prdeli. Jak si napsal, remíza nic neřeší

Tip: 3:2 Když ne teď, tak už nikdy.

Reagovat
smazaný uživatel

Remíza je pro mě skoro stejná jako prohra. Valencia se prostě musí porazit. Real v šetnáctém kole hostí Osasunu a tam nepředpokládám, že hosté něco utrhnou, i když bych jim to přál, snad potvrdí střeleckou formu Plašil.

Reagovat
smazaný uživatel

"RONALDINHO! A TY JDEŠ KAM?"

Frank Rijkaard se změnil. Alespoň tak to vypadá po pondělním pozápasovém tréninku, kde se neostýchal napomenout Ronaldinha a vyzval ho, aby dodělal resty v kondičním tréninku. Nutno přiznat, že Ronaldinhovi se v tom momentu vytratil úsměv z tváře.

Zdroj fcbarcelona.cz

Za takové zprávy jsem rád, v minulosti něco takového neexistovalo a na rychlosti, agresivitě a zrychlení Ronnieho se to hodně podepsalo.

Reagovat
-Kopy-

...

Frank přitvrdil

Chtěl bych vidět ksift Ronnieho, když mu to Frank řekl

Reagovat
Xavi

Vidíte, tak se na ně musí!

Reagovat
-Kopy-

Přehodnocuji tip: 0:18 a pod tíhou pískotu spadnou tribuny...

kurva ja sem nasranej

Reagovat
Pharrell

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Deco i Yaya jsou proti Valencii připraveni nastoupit. Super.

Reagovat
-Kopy-

Za to my jsme bez Villy

Sice nehrál tudle sezonu v ideální formě, proti Valdésovi však umí, že.

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia je v krizi, ale právě v takovém to zápase by se mohla zvednout. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia má super krizi a villa není v základu tak to je v prdeli 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Barca musí vyhrát. Předpokládám, že útok bude R-E-M a že od začátku nenastoupí Deco.

Reagovat
smazaný uživatel

bude to 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle Barceleno zvladne a vyhraje 1:2

Reagovat
Shevchenko

Tak tady fandím Valencii

Reagovat
-Kopy-

A tak je to správně.

Reagovat
smazaný uživatel

Montoro? To je nějakej fór?

Reagovat
-Kopy-

Koeman ven...

Reagovat
smazaný uživatel

budete se koukat nekdo?? kde??

Reagovat
smazaný uživatel

Eto'o je fantastický, toho si musíme cenit nad zlato, dneska mi opět vyrazil dech.

Ale co se stalo Leovi, snad to proboha nebude nic vážného. Uzdraví se nám Eto'o a ztratíme dalšího klíčového hráče v podobě Messiho a to možná na pěkně dlouho.

Reagovat
smazaný uživatel

hodně dlouho jsem neviděl tak jednoznačný zápas. barcelona dominovala. škoda jen že nenastoupil rony. co má dokázat když nedostane příležitost??? proti stutgartu hrál dobře. nejlepší hráč suveréně eto´o

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska to byl asi nejslabší soupeř, s kterým jsme tuto sezonu měli tu "čest" hrát... Možná s tím Levante se dneska Valencia mohla porovnávat. Nicméně hráči Levante hráli v rámci možností čistě, protože dneska se to flustracema ze strany domácích jenom hemžilo... A doplatil na to Messi...

Byli jsme všude o krok dříve, Valencia má neuvěřitelnou deku, kterou ještě prohlubuje Koeman. Dneska nešlo nevyhrát, i když jsem si jistý, že bez Eto'oa bychom se na tři body nadřeli podstatně víc. Eto'ovi můžeme líbat nohy, dneska to byl jeho večer a dneska jsem ho viděl jenom v pohybu, pořád pressoval nebo se nabízel, jaký rozdíl mezi předchozími útočníky... Výborny match odehrál i Guddy, sestavu si po posledních výkonech rozhodně zaslouží. Xavi opět bezchybně režíroval hru - jeho lahůdkové pasy mě zvedaly z křesla. Valencia barcelonskou obranu čtveřici vůbec neprověřila, ale Marquéz by si na ty laxní rozehrávky měl dát pozor. Golman podržel, tak tři gólovky bravůrně vychytal. Jinak už nevím co dodat, dneska to byl kolektivně výborně pojatý výkon.

Reagovat
smazaný uživatel

naprostý souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

No nevim, nevim, jestli je zrovna na miste nadavat na Koemana. Pravda, hrajeme hrozne, ale jak jde videt, trener mozna nebude kamen urazu. Hraci zrovna nepredvadeji oslnive vykony. Hraci takovych jmen, jake mame v muzstvu, musi umet hrat i bez trenera. Kdyz jim to loni pod Floresem slo, tak proc jim to neslo i loni? Myslim, ze ctvrtfinale v Lize Mistru neni zadna ostuda, na ctvrtem miste jsme skoncili jen diky tomu, ze nas provazela cetna zraneni, byla to dobra sezona. Snad jedine, cim Flores chyboval, byl letni nakup hracu, zadna poradna posila neprisla (snad krome Tima), ktera by hru trochu ozivila. Prvni zapas jsme projeli, ale to se muze stat, pak jsme zacali vyhravat, ale prisla krec a tlak na Florese, delal spatna rozhodnuti a bylo to. Flores byl venku, prisel novy trener a vsichni si mysleli, ze hra Valencie se zmeni. Ani ho*no. Hraci jako Villa, Joaquin, Albiol, Albelda a nekdy i Silva zustavaji za ocekavanim. Moro si to vybral minulou sezonu, letos podle me uz nezazari. Jsem zvedav, jestli se ti nasi blbci dokazou vzpamatovat a vzchopi se, protoze zatim to je ostuda a katastrofa.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravím všechny fanoušky fotbalu zvláště pak Barcy...

Musím reagovat na to, že Frank Rijkaard nechává jen lavičce Ronaldinha, když se teď pomalu dostává do herní pohody. Vždyť si vzpomeňte na ligový zápas s Lacoruňou nebo v lize mistrů proti Stuttgartu???V obou utkáních předváděl Ronaldinho svoji hru a navíc dal v obou utkáních rozhodující góly, tak potom nevidím důvod proč by Ronaldinho neměl hrát????? Jestli je to proto že chodí s Frankovou dcerou, tak ať se na mě nezlobí ale to u mě hodně klesl a měl by si uvědomit že nemůže míchat osobní problémy s fotbalem. Myslím si, že Ronaldinhovi už to bylo dost důrazně řečeno, že pokud nezačně tvrdě pracovat tak se do sestavy nepodíbá, ale hned ve svém prvním zápase ukázal co umí a jaký je to velký hráč. Nejhorší na tom je že lidé(fanoušci) strašně rychle zapomínají na ty krásné momenty Ronaldinha, které zvedaly fanoušky ze sedadel na stadionech, že???? To se mi nelibí a lidé by neměli hned každého odsoudit za pár nevydařených zápasů, Ronaldinho je taky jen člověk ne robot a myslím si že když bude chtít a trenér mu to jen trochu dovolí tak se dostane opět do své staré dobré formy a všem ukáže, což je nad slunce jasné že je nejlepší hráč planety!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ano člověk by neměl zapomínat na to, co pro Barcu udělal. Ale těch nevydařených zápasů bylo na můj vkus hodně, když budu brát v úvahu minulou sezonu. Přes léto mě dostatek času se dát dohromady, ale v nové sezoně hrál snad ještě hůř než na konci té minulé. Já myslím, že času dostal hodně. A nikdo by neměl hrát jen za zásluhy zvlášť, když Barca má za něj náhradu, což je jasně ukazuje.

Jinak už jsem pasl, že doufám, že to nepřehlíží kvůli té dceři. To by bylo hodně špatné. Já si spíš myslím, že je to kvůli těm zamešakným tréninkům. Je pro mě nepředstavitelné, že si hráč dovolí vynechat téměř 50 procent tréninků.

Ale vše je na Ronaldinhovi. On musí změnit svůj styl hry. Už nestačí, aby číhal na míč a pak s ním něco vymýšlel. Navíc v současnosti nedokáže v soubojích vyhrávat. Je třeby víc pohybu, zapojovat se do defenzívy tak, jak to předvádí Iniesta či Eto´o.

Je jasné, že by měl dostat šanci, ale je snad také jasné, že by ji měl dostat za své výkony na tréninku a v zápasech a né kvůli jménu, výši přijmu a dřívější slávě!

Reagovat
smazaný uživatel

Už opravdu nevím co si mám o současném stavu, v jakém se slavná Valencia nachází, myslet. Letos je to teda opravdu trapnost a bída !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuji za názor a plnně s tebou souhlasím a doufám že se z toho Rony dostane a všem ukáže JOGA BONITO(bav se hrou)!!!!!

Zatím zdarec JUNINHO

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele