16. kolo
16.12.2007 17:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Getafe CF - Villarreal CF 1:3

Villarreal si odváží cenné tři body z Madridu, kde porazil místní Getafe v poměru 3:1. Svěřenci trenéra Pellegriniho se díky výhře posunuli na průběžné třetí místo, naopak tým trenéra Laudrupa se propadl na třináctou příčku.

Hostující fotbalisté byly hned od začátku utkání velice nebezpeční, první šanci měl pro centru Capdevily útočník Guillermo Franco, který hlavičkoval těsně vedle domácí branky. Villarreal se ujal vedení v šestnácté minutě, kdy Nihat přelstil obránce Getafe, a přesnou střelou překonal gólmana Ustariho, který nahradil v brance malého madridského týmu suspendovaného Abbondanzieriho. Nihat měl poté další možnost na zvýšení skóre, jeho střelu z pětadvaceti metrů však tentokráte chytil Ustari. Na druhé straně pálil nad Manu Del Moral, následně poslal svůj pokus i Granero vedle levé tyče hostující branky. Getafe mělo zhruba od poloviny prvního poločasu více ze hry, prosadit se však domácí hráči proti úporně bránícímu Villarrealu nedokázali, do kabin se tak šlo za stavu 0:1.

Ve stejném duchu jako skončil první poločas, začal poločas druhý. Domácí Pablo Fernandez i Ruben De la Red stříleli mimo branku. Velkou příležitost poté měl domácí útočník Braulio, který sám brankářem Vierou nezkrotil neposedný balon, a promarnil tak šanci na vyrovnání. Oproti Getafe byl Villarreal maximálně efektivní, Nihat pěknou střelou překonal v 79. minutě dnes již podruhé Ustariho. V 84. minutě bylo prakticky již rozhodnuto, Cazorla zvýšil již na 3:0. Dvě minuty nato korigoval skóre Kepa, který ale minutu před koncem základní hrací doby neproměnil pokutový kop po faulu Fuentese, jenž za svůj zákrok uviděl červenou kartu. Villarreal si už poté závěr utkání pohlídal a zvítězil 3:1.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele