Primera Division - souhrn 10. kola

06.11.2010, 21:54, aktualizováno 08.11.2010, 23:27
Komentáře a souhrny
Sevilla díky střídajícím hráčům porazila Valencii a dotáhla se na ní v tabulce. Barcelona nezaváhala v Getafe, Real však reagoval výhrou v derby proti Atlétiku a udržel si první místo. La Coruňa vyhrála podruhé v řadě, tentokrát uspěla v Levante. Z vítězství se v desátém kole radují také Villarreal, Zaragoza, Real Sociedad, Espanyol a Osasuna...

Sevilla FC - Valencia CF 2:0

08.11.2010 21:30

Góly: 54. Álvaro Negredo, 77. Alejandro Alfaro

V pondělním šlágru přivítala Sevilla doma na stadionu Ramóna Sánchéze Pizjuána Valencii a zaslouženě zvítězila 2:0. Velikou skvrnou na utkání však byla situace z prvního poločasu, ve které poslal rozhodčí do sprch hostujícího Topala. Vítězný gól vstřelil v 54. minutě Alváro Negredo. V tabulce se tak Sevilla dostala na šesté místo a bodově se dotáhla právě na Valencii.

V zápase byli domácí od úvodního hvizdu o trochu aktivnější a vytvořili si také některé příležitosti. Už v 11. minutě poslal centr před branku Perotti, ale Fabiano v krkolomné pozici nedokázal výrazněji ohrozit gólmana Valencie Césara. Na druhé straně se uvedl střelou z dálky Soldado, ale jeho projektil z dvaceti metrů se nevešel mezi tři tyče.

Sevilla se snažila bušit do obrany hostí, ale většina útoků končila před pokutovým územím, a když už se domácí odhodlali ke střele z dálky, zlikvidovala ji opora Netopýrů gólman César Sanchéz. Ve 25. minutě však přišla situace, která výrazně ovlivnila celý průběh utkání. Topal dobíhal dlouhý balón a těsně před ním se zjevil Cáceres, který nekompromisním odkopem poslal balón pryč, ale při odkopu se srazil s Topalem. Následně předvedl Cáceres parádní herecký výkon, na který mu bohužel pro hosty naletěl i rozhodčí, který za tuto situaci poslal Topala předčasně do sprch. Opakovaný záběr však prokázal, že souboj byl naprosto oboustranný a že se tak jednalo o hrubou chybu rozhodčího.

Od tohoto momentu se samozřejmě domácí položili ještě více do ofenzivy. Ve 29. minutě centroval z pravé strany znovu Perotti a Luis Fabiano tentokrát poslal svou hlavu jen těsně mimo pravou tyč branky Valencie. Na druhé straně se znovu blýskl Soldado, který si vyměnil balón s nejlepším hráčem Los Che Joaquínem a střelou doprostřed prověřil poprvé Javiho Varase.

Ve 44. minutě přišla další smolná situace pro Valencii. Sevilla se dostala až před Césara a ve skrumáži to odnesl právě gólman hostí, který se srazil s Romaricem a při tomto střetu se zranil. Do druhé půle ho tak musel vystřídat náhradní gólman Guaita. V prvním dějství nakonec hosté ubránili bezbrankový stav.

Po přestávce pochopitelně přišel tlak domácích a navíc se trenéru Manzanovi velmi povedla střídání. V 53. minutě poslal místo Romarica na plac Alvára Negreda a ten se mu o minutu později odvděčil úvodním gólem zápasu. Renato vypálil ze střední vzdálenosti a nejistý Guaita vypálil pouze před sebe, kde stál volný Negredo a se štěstím doslal balón pod gólmanem do branky - 1:0.

V 62. minutě už to mohlo být o dva góly. Velmi aktivní Perotti znovu centroval před branku a znovu na Luise Fabiana. Tomu tentokrát střela sedla a skončila na břevně. O další čtvrthodinku však domácí už pojišťovací gól přidali. V 74. minutě přišel na plac Alejandro Alfaro právě za Perottiho, tři minuty nato si naskočil na bezchybný centr Renata a hlavou poslal domácí do dvoubrankového vedení.

Malá jiskřička naděje pro Valencii ještě přišla po druhém gólu v její síti. V nepřehledné situaci v pokutovém území Sevilly se k odraženému balónu dostal znovu Soldado, ale ve stoprocentní příležitosti zazmatkoval a trefil pouze padajícího gólmana Varase. Z následného protiútoku Sevilla přečíslila Valencii a řítila se ve dvou proti třem na Guaitu. Negredo ale celou situaci vzal na sebe a to nebylo to správné rozhodnutí.

Závěr zápasu už domácí v pohodě dohráli a nepustili Valencii k ničemu vážnějšímu. Po dvou gólech ve druhém dějství tak nakonec zvítězili 2:0 a na domácím hřišti potvrdili roli mírného favorita. Valencie se v lize poslední dobou trápí a nevyhrála už čtvrtý zápas v řadě.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Atlético Madrid 2:0

07.11.2010 21:00

Góly: 13. Ricardo Carvalho, 19. Mesut Özil

Ani v dalším městské derby nedokázalo Atlético porazit svého rivala Real. O osudu zápasu rozhodla sedmiminutovka v prvním poločasu, kdy skórovali Carvalho a Ozil. Přes snahu a jednu chybu rozhodčích se ale výsledek nezměnil.

Je záhadou, proč "rojiblancos" tak dlouho neporazili Bílý balet. Po 10. kole La Ligy tak zůstává Real na čele o bod před Barcelonou. Městský sok Atlético je na 7. místě. Hosté se budou ještě zlobt za neodpískanou penaltu po ruce Xabiho Alonsa, která by patrně umožnila brzy stáhnout čerstvý náskok domácích.

Real nastoupil v obvyklé sestavě, "colchoneros" měli v základu jednu změnu - Mario Suárez nahradil očekávaného Assunçaa. Zápas začal svižně, Pepe hlavičkoval do náruče De Gey, Simao nebezpečně centroval, sudí neuznal gól Khediry pro ofsajd. Činili se zejména Reyes, Marcelo a Ronaldo.

Další vážnější situace už skončila ve 12. minutě gólem domácích. Xabi vybojoval míč na Reyesovi, Di Maríovu přihrávku tečoval Ujfaluši přesně na Carvalha, který v nečekané pozici na hrotu nezaváhal a překonal De Geu. O chvíli později se ocitl sám před brankou Atlética Higuaín, ale jubilant v brance zachránil.

Svůj náskok domácí zvýšili v 19. minutě. Přímý kop z úhlu zahrával Ozil a místo centru zvolil střelu, která před zkoprnělým De Geou zapadla ke vzdálenější tyči. Brankáře trochu zmátl Reyes, jelikož se před ním na poslední chvíli mihl a míč neodehrál.

Nádhernou kontrolu míče o chvíli nato předvedl Ozil, oklamal tři protihráče, ale po jeho přihrávce Ronaldo pálil vedle. Na druhé straně předvedl pěkný průnik Aguero, jeho přihrávku ale nevyužil Forlán. Po následném rohu, závaru a výborném zákroku Casillase, reklamovali hosté ruku Xabiho, ale píšťalka rozhodčího Lahoze zůstala němá. Do konce poločasu pálili Reyes a Ronaldo, sice hezky, leč nególově.

Druhé dějství zahájil průnik Ozila, jehož centr napálil krásným volejem Higuaín do tyče. Dvě střely Ronalda, jednu z přímého kopu lapil De Gea. Thiago na opačné straně pálil nad branku Madridu. V 60. minutě po rohu napálil odražený míč Forlán do tyče. O dvě minuty nato po dalekonosné přihrávce Marcela šel na branku hostí Ozil, ale v poslední chvíli ho zablokoval Filipe.

Další akce mezi Reyesem a Aguerem odvrátila obrana Bílého baletu. Andalusan Reyes svou střelou vzápětí těsně minul horní roh Casillasovy branky. Gólman Realu zachránil i další šanci, v které se ocitl Aguero. Pak se dali do práce domácí a měli v krátkém sledu několik šancí.

Nejprve nedosáhl Ronaldo na střílený centr Ozila, poté po pěkném přenechání vystřídavšího Benzemy střílel bodlem Marcelo, ale De Gea zachránil. Mladý gólman zlikvidoval chvíli nato i střelu Khediry zpoza šestnáctky. Minutu před koncem po zajímavě rozehrané akci - míč se odrazil od zad Ronalda k Xabimu, jehož načechraný centr nepochopitelně usměrnil hlavou mimo zcela volný Ramos.

Poslední šanci zápasu měl Benzema, ale De Gea ho vychytal. Na další případné vítězství si tak musí Atlético počkat až do dalšího roku.

Více informací k zápasu

Getafe CF - FC Barcelona 1:3

07.11.2010 19:00

Góly: 70. Manu Del Moral (pen.) - 23. Lionel Messi, 35. David Villa, 65. Pedro

Mistrovská Barcelona dnes přednesla ofenzivní báseň a po zásluze si odváží z Getafe tříbodový poklad. O vítězství se rovným dílem postarali všichni kanonýři Blaugranas počínaje tím nejlepším, tedy Lionelem Messim, pokračuje Davidem Villou a konče Pedrem.

Přestože El Geta prohráli o dvě branky a porážku si zasloužili, neodevzdali vůbec špatný výkon, přičemž se v poslední dvacetiminutovce druhé půle dočkali nejen snížení a korekce stavu, ale také několika parádních šancí, které mohly utkání náležitě zdramatizovat, což se bohužel pro nestranného diváka nepodařilo.

Parádní utkání okořenilo mnoho povedených kombinací a střel, v nichž měli prsty obzvláště hráči katalánského mistra. Krom těchto atributů potřebných pro kladné hodnocení zápasu jsme zaznamenali dvě červené karty. O tu první se postarala barcelonská věž Gérard Piqué a o druhou obránce domácích Derek Boateng.

Barcelona odstartovala bleskově, a hned po čtyřech minutách mohla zvedat ruku nad hlavu, jen kdyby David Villa překonal osamoceného Jordiho Codinu, který předvedl tváří tvář exvalencijskému kanonýrovi parádní zákrok. Zanedlouho poté odmítl první branku Lionel Messi, Codina opět přispěchal s dobrým zákrokem.

Kýžená první branka přišla přesně v polovině prvního dějství a postarala se o něj trojice Lionel Messi, David Villa a Dani Alvés. První jmenovaný celou akci započal parádní přihrávkou na Daniho Alvése, který našel na penaltovém puntíku Davida Villu, který se obklopen čtveřicí bránících hráčů nemohl dostat ke střele, i proto vymyslel geniální přihrávku do uličky na nabíhajícího Lionela Messiho, který bez potíží překonal bezmocného Codinu.

Barcelona pokračovala v soustředěné ofenzívě a zanedlouho se radovala ze druhé branky. David Villa a Lionel Messi si tentokrát vyměnili pozice, když argentinský kouzelník parádní přihrávkou mezi třemi hráči nalezl nabíhajícího nejlepšího reprezentačního střelce španělské fotbalové reprezentace, který neměl problém překonat tváří tvář opět bezmocného Codinu. David Villa krátce před tím již branku vsítil, ale nebyla správně uznána pro ofsajd.

Po obrátce musel ukázat své umění Víctor Valdés proti střele Manu Del Morala, po jehož pěkné šanci přišlo rozhodnutí z kopačky Pedra. Codina přijal míč od Rafy a snažil se jej konstruktivně rozehrát na Daniela Catu Díaze, který však zaváhal, nechal si ukradnout míč Messim, od něhož se míč odrazil k Pedrovi, který nadvakrát překonal padajícího Codinu.

V devětašedesáté minutě však přišlo snížení z kopačky kapitána mužstva Manu Del Morala, který potrestal Piquého ruku v pokutovém území. Namísto snížení mohla přijít čtvrtá pohroma, ale Messi odmítl sám před Codinou obrovskou šanci a možnost vstřelit svůj druhý gól v utkání.

Na druhé straně si připsali dvě veliké příležitosti Juan Albín a Javier Arizmendi, na jehož hlavičku Víctor Valdés nedosáhl, ale záda mu kryl dobře postavený Maxwell. Naděje Getafe na lepší výsledek uhasly deset minut před koncem, kdy fauloval Mascherana Boateng a vyfasoval druhou žlutou kartu v utkání. Barcelona již utkání dohrála v klidu a může se radovat ze zaslouženého vítězství, díky němuž bude po tomto kole na druhém místě tabulky za vedoucím Realem Madrid.

Více informací k zápasu

Levante UD - Deportivo La Coruña 1:2

07.11.2010 17:00

Góly: 72. Juanlu - 10. Riki, 52. Aythami

Deportivo dokázalo potvrdit u nováčka z Levante svůj vzestup formy z posledních týdnů a veze si tři body za vítězství 1:2. V tabulce se tak la Coruňa dostala už před Levante a polepšila si na desetibodový zisk z deseti kol. Vítězný gól vstřelil v 52. minutě Aythami. Levante se naopak díky porážce posunulo na sestupovou osmnáctou příčku.

Už v 6. minutě zápasu zahrozilo Levante z kopačky Miguela Pallarda. Ten inkasoval přesný centr od Rubéna Suaréze a svou pohotovou střelou z první těsně minul pravou tyč branky hostí. Tuto nevyužitou příležitost dokázalo Deportivo potrestat o čtyři minuty později. Standardní situaci rozehrával Rubén Peréz a signálem poslal balón na pravý roh pokutového území, kde stál Riki, který se uvolnil přes jednoho obránce a přízemní střelou překonal domácího brankáře Reinu - 0:1.

Po úvodním gólu hosté ožili a vypracovali si i další příležitost. V jedné z nich se po centru Seoaneho ocitl Saúl, ale netrefil balón ideálně a tak nenadělal gólmanovi Levante příliš starostí s jeho chycením. Ve 36. minutě to byli znovu hosté, kteří se prezentovali zajímavou kombinací, na jejímž konci byl střelec první gólu Riki, ale tentokrát zaváhal a svou střelu poslal metr nad branku.

Levante se osmělilo až v závěru prvního poločasu. Po vhazování Suaréze se k míči dostal Stuani a pohotovou ranou z dvaceti metrů prověřil připraveného gólmana Aranzubiu v brance Deportiva. V první půli tak byli hosté jasně lepším týmem a do kabin také šli se zaslouženým vedením 0:1.

Také do druhého dějství vstoupili aktivně hosté a za svou aktivitu si zasloužili druhý gól, který vstřelili už v 52. minutě. Riki se tentokrát vžil do role nahrávače a z autového vhazování poslal balón do nohy Aythamimu, který se obtočil kolem jednoho obránce a střelou přes druhého na zadní tyč překonal podruhé gólmana domácích - 0:2.

V 55. minutě se do velmi slibné pozice dostal znovu Riki. Tentokrát si naskočil na centr Seoaneho on a svou hlavičkou mířil velmi dobře, ale gólman domácích předvedl reflexivní zákrok a zachránil svůj tým od třetího gólu. I nadále bylo aktivnější Deportivo a další pokusy z kopaček Saúla a následně Juana Rodriguéze skončily vysoko nad brankou Levante.

Zákonitě tak přišel trest v podobě snížení ze strany Levante. V 73. minutě se kvalitní individuální akcí blýskl Juanlu, který se uvolnil na pravé straně, seběhl si do středu hřiště po stylu Lionela Messiho a střelou na zadní tyč snížil na 1:2 z pohledu domácích. Tato akce však byla ze strany domácích dost ojedinělá a závěr zápasu znovu patřil Deportivu, které už si výsledek pohlídalo a zaslouženě tak zvítězilo po přesvědčivém výkonu 1:2.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Hércules CF 3:0

07.11.2010 17:00

Góly: 40. Nacho Monreal, 55. Lolo, 90. Krisztián Vadócz

Osasuna sestřelila nováčka soutěže z Hérculesu a připsala si velmi důležité vítězství, díky němuž má po deseti odehraných kolech čtyřbodový náskok na sestupové příčky, které se k soupeři navarrského celku naopak kvapem přibližují.

Rojillos utkání zcela opanovali a od úvodních minut drželi míč na svých kopačkách, ohrožovali branku opory Hérculesu Juana Calatayuda a hosty nepouštěli do žádných šancí. Zato domácí byli od začátku při chuti a po několika nepovedených střelách ve čtyřiadvacáté minutě poprvé vážněji ohrozila Calatayudovu svatyni, když Javad Nekounam trefil z přímého volného kopu z osmnácti metrů břevno.

Jenom o chvíli později Calatayuda prověřil Juanfran, po němž nebezpečně, ale nepřesně pálil Francisco Puñal. Klíčový moment utkání přišel v devětatřicáté minutě, kdy kapitán Paco Peña ve snaze zachránit míč před napadajícím Arandou poslal na Calatayudovu branku lob, se kterým měl brankář Hérculesu velké potíže a který s velkou námahou vyrazil. Brance však nezabránil, protože z následné, správně odpískané malé domů vstřelil Nacho Monreal vítěznou branku utkání.

Druhá půle byla stejně jako předcházející ve znamení tlaku domácího mužstva, které se z tolik potřebné gólové pojistky radovalo již po devíti minutách hry. Francisco Puñal se postavil k přímému volnému kopu blízko půle hřiště a poslal do pokutového území rychlý a přesný centr na Lola, který nabíhal zcela osamocen na zadní ty, kde také svou branku vsítil.

Osasuna byla stále lepší, ale s ohledem na dvoubrankové vedení mírně polevila. Toho využil Hércules, který se snažil ke snížení stavu využít každé příležitosti. Tu největší měl devětasedmdesáté minutě Cristian, jenž zakroutil svůj přímý volný kop do levé tyče Ricardovy branky. V poslední minutě nakonec pečetil vítězství domácího mužstva po velké chybě Olivera Thomerta Krisztian.

Více informací k zápasu

UD Almería - Sporting Gijón 1:1

07.11.2010 17:00

Góly: 15. Corona - 73. Nacho Novo

Estadio Juegos Mediterráneos bylo očitým svědkem pohledného utkání a relativně nezasloužené remízy hostitelů utkání z Almeríe a z asturijského hlavního města dorazivšího Sportingu Gijón. Hostující mužstvo bylo po brance domácích mnohem aktivnější a dokázalo si vytvořit značné množství dobrých příležitostí, z nichž zůstala využita pouze jedna. V posledních týdnech dobře hrající Sporting by tak mohl brát porážku v Almeríi jako malou ztrátu.

První vážnější pokus vyslala na branku hostujícího brankáře Juana Pabla Colinase domácí italská opora Pablo Piatti, Colinas byl u levé tyče včas. Krátce po čtvrthodině hry se již Almería mohla radovat. Pablo Piatti potáhl na levé straně míč, odcentroval do pokutového území, kde míč Miguel Ángel Corona umístil přímo pod víko.

Po brance se Almería pomalu vytrácela ze hřiště a v dalším průběhu utkání neměla v podstatě již žádnou příležitost. Za zmínku stojí snad jen hlavička Uche Kalua, který nedokázal míč z kopačky Piattiho na malém čtverci přesně umístit.

V závěru prvního dějství i na začátku druhého si připsal několik dobrých zákroků Diego Alvés, přesto ale většina střel vyslaných hráči Sportingu Gijón minula cíl. Brazilský gólman byl přesto Almeríi oporou a vychytal jak Davida Barrala, tak Alberta Botíu.

Sporting byl skutečně mnohem lepším mužstvem, obzvláště pak na útočné polovině. Zasloužené vyrovnání přišlo v třiasedmdesáté minutě a bylo pastvou pro oko každého fanouška kopané, i příznivců Almeríe. Přetažený míč z rohového kopu Carmela Gonzáleze doletěl až k neobsazenému Nachu Novovi, který míč obratem, z první a akrobaticky poslal do sítě bezmocného Diega Alvése. Nádherný fotbalový kousek, který navíc znamenal kýžené vyrovnání.

Sporting Gijón si nakonec mohl odvést do Asturie tři body, ale nabídnutou šancí před Diegem Alvésem pohrdl Miguel de las Cuevas. Rojiblancos i Almería se však od sestupových pozic nikterak nevzdálily.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Athletic Bilbao 4:1

07.11.2010 17:00

Góly: 39. Nilmar, 45. Santi Cazorla, 84. Giuseppe Rossi, 90. Jefferson Montero - 6. Fernando Llorente

Domácí Villarreal potvrdil svou formu z domácího prostředí a lehce si poradil s nepříjemným Bilbaem 4:1. O svém vítězství rozhodl dvěma góly už v prvním poločase, přičemž ten vítězný vstřelil Santiago Cazorla. V tabulce si tak Villarreal udrží po deseti kolech svou třetí pozici. Bilbao se propadlo na jedenáctou příčku a na Žlutou ponorku ztrácí už deset bodů.

Hosté vlétli do utkání raketovým způsobem a už v 6. minutě se mohli radovat z úvodního gólu. Talentovaný obránce Jon Aurtenetxe poslal přesný centr na hlavu Fernanda Llorenteho a ten se ze své oblíbené pozice nemýlil - 0:1. To byla však poslední radost hostů v zápase, jelikož pak už se radovali pouze domácí.

Ihned po inkasovaném gólu však domácí začali svého soupeře doslova drtit a nepustili ho k ničemu. První šancí se prezentoval Giuseppe Rossi, který dostal skvělý pas od parťáka v útoku Nilmara a svou tvrdou střelou z hranice pokutového území trefil boční síť branky hostí. O tři minuty později se povedenou hlavičkou prezentoval mladý Musacchio, který si naskočil na centr Cazorly, ale k úspěchu mu chybělo pár centimetrů.

Ve 22. minutě se poprvé uvedl také Brazilec Nilmar. Po standardní situaci Bruna se dostal k odraženému balónu a střelou z voleje jen těsně minul levou tyč branky Athleticu. Ve 30. minutě musel kvůli zranění opustit hřiště hostující Susaeta kvůli zranění a nahradil ho Óscar de Marcos. S tímto střídáním jakoby se Athleticu roztrhala defenzíva nadobro.

Ve 39. minutě přišel vyrovnávací gól a trefil se Nilmar. Borja Valero se uvolnil na levé straně a do pokutového území Athleticu poslal centr na trestuhodně neobsazeného Nilmara, který neměl problém svou hlavičku poslat do levého rohu branky a vyrovnat na 1:1.

A to nebylo ze strany domácích v prvním poločase vše. Po úvodním gólu si totiž Villarreal vytvořil obrovský tlak, který vyústil druhým gólem v nastaveném čase prvního dějství. Santiago Cazorla neměl na levé straně komu přihrát a tak vzal balón na sebe a střelou z pětadvaceti metrů parádně překonal gólmana Iraizoze a poslal Villarreal do vedení 2:1. Tímto poměrem také skončil první poločas.

Také ve druhé půli byl na hřišti pouze jeden tým a Athletic se absolutně nemohl vymanit z tlaku, který domácí neustále vytvářeli. Trojlístek Nilmar-Rossi-Cazorla si dělal s obranou hostí co chtěl a zákonitě tak přišly další příležitosti. Jednu z nich měl Nilmar po centru Capdevily, ale svou hlavičkou líznul pouze tyč.

V 67. minutě se dostali domácí do rychlého protiútoku vedeného Borjou Valerem. Ten vyvezl míč šedesátimetrovým sprintem a poslal ho napříč na volného Rossiho, který ale tváří v tvář gólmanovi hostí neuspěl. Další šance přišly v závěrečné patnáctimutovce a vyústily také ve dva góly. Nejprve pálili ze středních vzdáleností postupně Nilmar, Rossi a Borja Valero. Gól však padl až v 84. minutě z kopačky Rossiho, který znovu dostal parádní pas od Valera a střelou z bezprostřední blízkosti překonal Iraizoze - 3:1.

Závěr zápasu jasně patřil domácímu týmu a poslední hřebíček do rakve Athleticu přišel v nastaveném čase. Jefferson Montero si vyměnil balón s Brunem a první jmenovaný blokovanou střelou se štěstím vstřelil čtvrtý gól Villarrealu. Domácí tak v zápase nepřipustili žádné komplikace a po jasném průběhu zvítězili zaslouženě 4:1.

Více informací k zápasu

Real Zaragoza - RCD Mallorca 3:2

07.11.2010 17:00

Góly: 56. Ángel Lafita, 84. Nicolás Bertolo, 90+4. Gabi (pen.) - 19. Pierre Webó, 60. Michaël Pereira

Vůbec první vítězství v letošní sezóně Primera Division si připsala Zaragoza, která po velikém boji dokázala doma udolat favorizovanou Mallorcu a zvítězila těsně 3:2. V tabulce se tak bodově dotáhla na předposlední Málagu, ale o skóre zůstala na nejhorší pozici. Mallorca si pohoršila o jednu pozici. Domácí o svém vítězství rozhodli v nastaveném čase, kdy se z penalty trefil Gabi.

Domácí Zaragoza předvedla svůj prozatimní nejlepší výkon v sezóně a nad Mallorcou zvítězila po zásluze. Snažila se hrát aktivně a byla za aktivitu odměněna třemi góly v síti Mallorcy. Už v 5. minutě zahrozil talentovaný Ander Herrera střelou z dálky, ale jeho projektil letěl nad branku.

V 19. minutě se skóre měnilo poprvé a uvedla se Mallorca. Po rychlém protiútoku se k balónu dostal Michael Pereira a z levé strany přihrál do středu přesně do běhu Pierru Webovi, který technickou střelou obstřelil gólmana Doblase v brance domácích - 0:1.

I po obdrženém gólu se snažili domácí hrát aktivně a dařilo se jim to. Ve 23. minutě hlavičkoval půl metru vedle pravé tyče Mallorcy Carlos Diogo. Do konce první půle zahrozil na straně domácích ještě nepovedenou střelou Gabi a na straně hostí dvakrát asistent u prvního gólu Michael Pereira, ale oba zajímavé pokusy nebyly pro domácí extra nebezpečné. Do kabin se tak šlo za vedení hostujícího celku 0:1.

Také po přestávce domácí nepolevili a v 52. minutě napálil tyč Jorge Lopéz po přihrávce od Gabiho. O pět minut později už se však domácím aktivita vyplatila a přišel vyrovnávací gól. Braulio utekl po pravé straně přihrál pod sebe do pokutového území, kde stál neobsazený Lafita a parádní střelou do růžku srovnal na 1:1.

Po tomto gólu se roztrhl ofenzivní pytel a začalo to tam padat. V 61. minutě šli hosté podruhé v zápase do vedení a trefil se jejich nejlepší hráč v tomto zápase Michael Pereira. Tentokrát si vyměnil roli s Webem, který mu asistoval z autového vhazování a Pereira se probil do pokutového území a z úhlu překonal střelou k tyči podruhé domácího gólmana - 1:2.

Poté přišla delší hluchá chvilka v zápase, ve které se domácí snažili bušit do zabezpečené obrany a Mallorca úspěšně bránila. Těžce však nezvládla závěr utkání a po dvou inkasovaných gólech si mohla nechat zajít chuť na zisk bodů. Ten první přišel v 84. minutě. Po nedorozumění v obraně Mallorcy se k míči dostal Nicolás Bertolo a pohotovou střelou ze středu pokutového území vyrovnal na 2:2.

Obrat byl dokonán v nastaveném čase. Rukou totiž ve vlastním pokutovém území zahrál Martí a domácí tak zahrávali pokutový kop. Ten zahrával Gabi a nedal Aouatemu v brance Mallorcy žádnou šanci - 3:2. Zaragoza tak po velmi sympatickém výkonu poprvé v sezóně zvítězila a dá se s jistotou říci, že zaslouženě.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Málaga CF 1:0

06.11.2010 22:00

Góly: 1. Javier Marquez

Manuel Pellegrini si mohl na tribuně jen posmutněle sklonit hlavu a následně odejít svým novým svěřencům do útrob Cornellá-El Prat vyčinit nedostatečnou útočnou snahu, hlavně však nekoncentrovanost v první minutě utkání, kdy andaluský celek dostal jedinou branku utkání z kopačky Javiho Marquéze.

RCD Espanyol byl takřka ve všech fázích utkání lepší, avšak Málaga v závěru utkání bojovala a vehementně usilovala o vyrovnání, které nakonec nepřišlo. Los Pericos mohli již do přestávky vést o dvě branky a nemuseli se strachovat o výsledek, to nedokázali vlivem nepřesností, anebo jistých zákroků Francesca Arnaua.

Pellegriniho svěřenci ve dvou třetinách utkání pranic nepředvedli a nechávali domácí mužstvo hrát, čehož Espanyol náležitě využíval a útočil kdykoliv se mu naskytla jakákoliv příležitost. O jednobrankovém vítězství rozhodla parádní střela Javiho Marquéze, ale zejména již zmiňovaná nekoncentrovanost a nedůraz hráčů, kteří okolo střílející opory Espanyolu poletovali v uctivé vzdálenosti.

Javi Marquéz po rozehrávce a několika přihrávkách nelenil a hned se pokusil vyzkoušet teprve třetí zápas chytajícího Arnaua. Bez potíží prošel středem hřiště, kde jej minuli dva hráči Málagy a nikým nerušen z třiceti metrů vypálil falšovaný projektil, který vzduchem zaplaval a skončil téměř v šibenici Arnauovy branky.

Espanyol měl v prvním poločase velkou převahu, kterou vyjádřil dalšími skvělými šancemi. Kanonýr Osvaldo se řítil po skvělém průniku mezi dvěma stopery Málagy na osamoceného brankáře, který jeho pokus o lob vystihl a míč skvěle lapil. O chvíli později tentýž hráč napřáhl z hranice šestnáctky a jeho rána prosvištěla okolo levé tyče Arnaua.

Zanedlouho se ujali slova José Callejón a opět Javi Marquéz. První jmenovaný pokoušel štěstí pěknou přízemní střelou, která však ke smůle domácího mužstva skončila těsně vedle pravé tyče. Střela Marquéze měla podobné parametry, a tak se šlo do kabin za jednobrankového vedení Espanyolu.

Druhá půle byla ve znamení znovuvzkříšení Málagy, která se dostala do zápasu několika šancemi, z nichž nejvýraznější byly střely Eliseua a Nabila Bahy, s nimiž si Kameni poradil. Kamerunského brankáře nepřekonal ani Sebastian Fernández.

Největší šance Málagy, která po hodině hry naprosto dominovala a nepustila domácí ke slovu, přišla pět minut před koncem utkání, kdy Quincy Owusu-Abeyie napřáhl z pětadvaceti metrů, ale narozdíl od Javiho Marquéze se jeho střela odrazila zpět do hřiště od břevna. Espanyol i díky velké klice ubránil jednobrankové vítězství a posunul se na průběžnou čtvrtou příčku, přičemž protáhl svou domácí neporazitelnost na pěkných pět zápasů v řadě.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Racing Santander 1:0

06.11.2010 20:00

Góly: 7. Joseba Llorente

Nováček soutěže Real Sociedad se díky výhře v úvodním utkání 10. kola nad Santanderem posunul na páté místo zaručující postup do pohárové Evropy. Na problémy si naopak zadělal Racing, který se po odehrání zbylých zápasů může velmi přiblížit sestupovému pásmu. Jediný gól utkání vstřelil útočník Joseba Llorente.

Real Sociedad vyhrál naprosto zaslouženě, jelikož kontroloval průběh hry po celých devadesát minut. Racing se do menšího tlaku dostal až v úplném závěru utkání, to už však bylo pozdě.

Domácí začali skvěle, již v sedmé minutě dostal Llorente krásný lob za obranu od Prieta, skvěle si ho zpracoval a podél gólmana Toňa otevřel skóre utkání. Velmi podobná situace byla k vidění i o deset minut později, to se za obranou objevil Griezmann, přehazoval Toňa, jenže přestřelil.

Snad jedinou vážnější příležitost Racingu v celém utkání měl Ariel, ten se uvolnil přes tři bránící hráče, jenže Brava nepřekonal.

Santander byl bezmocný, do přímého ohrožení domácí branky se téměř nedostával. A tak dál zlobili domácí. Llorente už si to pelášil sám na branku, když v tom se vedle něj objevil záložník Kennedy a míč mu vypíchl od nohy.

Po hodině hry přišla nejhezčí akce zápasu, míč se po ose Xavi Prieto - Llorente dostal k úplně volnému Griezmannovi, který si ho zpracoval na prsa a z voleje vypálil, neuvěřitelný zákrok však levou rukou vytasil Toňo. Real Sociedad byl i nadále jasně lepší, mozek týmu Xavier Prieto se uvolnil na hranici šestnáctky a levačkou kroutil míč do šibenice, avšak těsně minul.

Santander si v závěru vytvořil menší tlak, vytěžit z něj však dokázal pouze Cismovu dělovku vysoko nad. Domácí si na své konto připsali i poslední šanci zápasu, střídající Sarpong po narážečce s Prietem pálil tvrdě, ovšem nepřesně.

Pochvalu si za svůj dnešní výkon zaslouží trojice domácích fotbalistů. Joseba Llorente potvrdil skvělou formu z posledních utkání a svým třetím gólem ve třech zápasech rozhodl o výhře svého týmu. Skvělý výkon podal mladý francouzský záložník Griezmann, který až do svého vystřídání bojoval o každý míč, jezdil po levé lajně, několikrát nebezpečně vystřelil a nejednou zamotal hlavu hostujícím obráncům. Nejlepší na hřišti však byl záložník Xavier Prieto, který byl dnes u všeho podstatného, tvořil domácí hru a skvěle bránil. Jako bonus si připsal nádhernou asistenci na rozhodující gól.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid1082027:526
2.FC Barcelona1081122:725
3.Villarreal CF1072121:823
4.Espanyol Barcelona106049:1318
5.Valencia CF1052314:1117
6.Sevilla FC1052316:1617
7.Real Sociedad1051413:1216
8.Atlético Madrid1042413:1214
9.RCD Mallorca1042411:1214
10.Athletic Bilbao1041518:1813
11.Getafe CF1041515:1613
12.CA Osasuna1033411:1012
13.Sporting Gijón1024410:1610
14.Racing Santander103169:1610
15.Deportivo La Coruña102448:1510
16.UD Almería101638:99
17.Hércules CF102359:159
18.Levante UD1022610:188
19.Real Zaragoza1014510:177
20.Málaga CF1021714:227

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (325)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pro Socky dobrý tři body, rozhodčí podržel , akorát na závěr docela dobrej hazard, takhle vylidit pole.

Reagovat
Tomanatura

No, hodím ti sem shrnutí dnešní Boky. Román po návratu jasně nejlepší hráč zápasu, ten anglický komentátor uchcával z toho, co ten kluk tam dělal. Problébem byl útok, kdy Palermo zvýšil svou kvótu na jeden gól z 10 šancí a dnes jich měl jen 8, čili gól se z toho nekonal. Jinak fungovala dáseřcí tak nějak záloha, hlavně když nastoupil Escudero. Druho půlku hrál dobře i Clemente, Seba měl taky jednu geniální přihrávku.

Bohužel se Palermo s Viatrim kopali v útoku za uši, takže přišla naprosto klasická argentnská frustrace a Argentinos dali gól. No a pak už nehrál nikdo a padl druhý

Je mi z toho strašně smutno. Když jsem viděl třeba dnešní Inter, kde tak zoufale chyběla kreativita pro dva superstřelce, co tam jsou a pak jsem viděl Romána, který po 6ti měsících nastoupil k prvnímu zápasu a výkon podal lepší než kdy podal Messi v repre, tak je mi z toho fakt na nic. Snad ho zas nechytne frustrace z toho, že nikdo kolem něj mu nesahá ani po paty a nepřestane hrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Takový zápasy se občas přihoděj. Imo je problém v tom, že Riquelme si sice dokáže dělat co chce proti průměru APD, ale tam to taky končí, jakmile bude hrát na pohyblivýho silnýho DM, kterýho navíc ještě někdo doplňuje, tak si moc neškrtne. Podobnej příklad je u nás Pavel Horváth, že jo.

Samozřejmě přeháním, Villarreal dotáhl daleko, ale tenhle faktoru nepřímý úměrnosti kvality výkonu a kvality soupeře tam je.

Proto ho prostě jako alternativu pro repre nevidím. Na druhou stranu, kdyby byl trochu déle zdravej, stálo by určitě zato zkusit ho, protože to v repre tak jako tak nefuguje.

Reagovat
Tomanatura

Nemyslím si. Navíc Batista o něm mluví, že by ho na Copu vzal, jelikož prostě lepší hráč tam není. Pastore tvůrce není a Messi není AM.

Právěže včera to rychle rozdával, vůbec to netahal, konečně jsem na něm viděl tu obrovskou chuť hrát. On by měl problém, kdyby na něj někod hrál osobku, nebo kdyby proti němu hrál takový De Jong, ale kolik takových hráčů na světě je?

Reagovat
smazaný uživatel

Argentinská tradice vždycky byla mít v týmu "desítku" (Román) a "osmičku" Verón. Momentálně v nároďáku Román + Lucho/Banega, pak soupeř nemůže hrát osobku, respektive může, ale tíím bude víc prostoru pro druhého.

Reagovat
smazaný uživatel

hm tak Riquelme je už dlho moj najoblúbenejší hráč a pozorne sledujem jeho výkony jak v repre, tak v La Lige, respektíve v APD, a posnažím sa teraz v krátkosti Riquelmeho zhodnotiť objektívne.... tak je to bezpochyby hráč velkých kvalít, skvelá technika jak kopacia, tak kontrola lopty, a sammozrejme aj skvelé prihrávky , velký prehlad v hre, velká flexibilita, jedine malá rýchlosť, a čo ma dosť znepokojuje, postupom času už stráca aj obratnosť a akceleráciu.... ak by som ho mal hodnotiť v repre, tak bol rpe argentínu velkým prínosom a určite by bol aj momentálne, obávam sa ale, že argentína momentálne nehraje ako tým a teda potrebu naozajstného playmekera sa vytráca, čo je bohužial pre argentínu škoda... snaha presadiť sa individuálne znemožnila argentíne získať dobré výsledky na MS, a ak to tak bude pokračovať, tak tento tím nadalej bude ostávať za očakávaniami... teda Roman by bol pre argentínu určite prínosom, ale len za predpokladu, žeby argentína bola ochotná hrať tímovo, navzájom spolupracovať, čo sa, obávam sa nestane.. ešte čo sa týka romana, tak v minulosti, to možem s určitosťou povedať, že si dokázal poradiť aj s tými najlepšími obrancami na svete, momentálne to už je otázne, každopádne si myslím, že stále ich je na svete naozaj velmi málo, ktorí by ho dokázali bezchybne ubrániť...

Reagovat
smazaný uživatel

Problém je zkrátka v tom, že v repre už hrával, v době své největší formy.

Naprosto vyhořel.

JRR je hráč minulosti, vůbec se nehodí pro dnešní silovou, atletickou hru souboj - akcelerace na míč - souboj. Schází mu Xaviho pohyblivost a - nebojím se dodat - herní inteligence, čtení hry, předvídavost, protože ta Xavimu dovoluje i dneska držet krok. Xavi je dneska jedinej klasickej playmaker vrcholovýho fotbalu. Jinýho nevidím.

Reagovat
Tomanatura

Kde vyhorel? Confederacni pohar 05 byl asi nejlepsi hrac turnaje, a na MS 06 byl do ctvrtfinale nejlepsi Argentinec. Na OG 08 byl naprosto nepostradatelny, bez nej bylo utocne duo Agüero - Mesi polovicni.

On vyhorel tak mozna v ctvrtfinale MS, kde proste zas a znovu se ukazala ta jeho komplikovana hlava.

Xavi je naprosta trida, ale ze by Romanovi chybela zrovna herni inteligence? Ano, neni tak obratny a pohyblivy, ale za to ma lepsi strelu, techniku, standartky a nebojim se rict ani tvurci schopnost...

Reagovat
Tomanatura

No a samozrejme jsem zapomnel na CA 07, kde byl zase nejlepsi Argentinec nejlepsiho repre kadru za poslednich 10 let

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře, já to záměrně hyperbolizoval... vyhořel tam, kde šlo Argentině o nejvíc. Samozřejmě ne sám, ale on měl být tahoun a nedokázal to. Mistrovství světa, vrcholná scéna. Argentina v roli favorita. Mě nemusíš říkat, jaký to MS bylo, já taky četl už před turnajem, že z ekonomickýho hlediska musí Itálie (kvůli calciopoli) ve finále porazit Francii. (Proč zrovna Francii jsem vlastně nikdy nepochopil...) Zatracená náhoda? Nemyslím. Itálie nebyla nejlepší a nebyla vlastně ani moc dobrá, možná houževnatá. A finále s neskutečně tendenčním stylem souzení...

Ale přesto vyhořel a na tom turnaji na to neměl. Možná to byla otázka momentální formy, možná by týmu pomohl. Já si to nemyslím, hlavním argumentem je, že dnešní nehezký fotbal mu prostě nesedí a každej velkej tým má dost defenzivních hráčů, kteří by ho při jeho pohyblivosti bez probémů pokryli. A argument s Luchem jako osmičkou neberu, protože on nemá na to, aby táhl

Argentinu.

Navíc JRR nemusíš hlídat celej zápas, stačí deset minut, když to přeženu, a pokud ho otrávíš, zůstane otrávenej, diplomaticky řečeno.

Reagovat
Tomanatura

To ano, proto jsem taky psal, ze maximalne pro Copu bych jej povolal, jelikoz tam nejsou tymy s dnesnim africkym stylem. Dale uz ale musi hrat mladsi hraci, ti, kteri uz by meli byt zapracovavani 1/4 roku (jako u Brazilie), coz se proste nedeje. Ale dokazu to pochopit, jelikoz Argentina hraje Copu doma a musi uz udelat uspech.

Ono v dnesnim fotbale je pozice te typicke El Diez uz totalne ohrozena, a pokud nejsi naprosty supertalent jako Xavi (ktery navic umi i branit), tak mas smulu. Uz jsou nove typy jako Banega a Xabi Alonso, kteri zvladaji branit a zasobovat kridla a utocniky dostatkem balonu. Je to skoda, jelikoz se vytraci i klasicky utocnik ala Crespo, ktery prave z prace tech 10 tezil. Pro me se tim padem vytraci i ta krasa fotbalu, jelikoz dost uz strasne casto se stava, ze se divas na atleticky ''fotbal'', kde v prumernych tymech stredni zaloznici neumi nahrat na 3 metry ale jsou vysoce hodnoceni jejich behavosti.

JRR proste vzdycky byl labilni kluk, bohuzel. Staci si precist prohlaseni Pellegriniho, ktery pry s horsim clovekem nikdy nepracoval( ). Ale zase na druhou stranu nebyl od dob Maradony v Argentine lepsi technik. Ono sice na tom MS to ctvrtfinale nezvladl, ale to taky nezvladl Pekerman, ktery od te 6 Srbsku jakoby zapomnel, ze ten tym musi i nadale takticky pripravovat a ze nepujde vsechno tak hladce. Presto byl ovsem JRR za sve vykony v reprezentaci vysoce cenneny a je i nadale a presto byla Argentina do 1/4finale nejlepsi tym turnaje.

Reagovat
smazaný uživatel

se vším naprosto suhlasím, mám obdbné pocity

Reagovat
smazaný uživatel

Ano. Klasické desítky se vytrácejí. To je škoda, ale jde o pochopitelnou evoluci, kdy dneska atleti nahrazují fotbalisty a proto vidíme, co vidíme. Je to škoda no. Budoucnost je, že tyto klasické desítky budou hrát na pozici stažených playmakerů, kde maj víc prostoru tvořit, ale taky musí bránit, či budou hrát na pozicích něco mezi krajním a středním záložníkem (tak jak to třeba hraje D´Alessandro v Internacionalu nebo to hrál Ibagaza ve Villarrealu.

Reagovat
smazaný uživatel

irlo, Xavi z těchhle pozic hrajou, no, z kapsy za středem zálohy, nikoliv za útokem, kde dneska fakt místo není.

Reagovat
Tomanatura

Ja s tim souhlasim. Ona je pravda, ze sel oproti Villarrealu dolu, ale tak uz ma 32, no. Repre ovsem takoveho hrace furt potrebuje, oni proste nemaji lepsiho hrace na tu pozici a hlavne on byl jediny hrac, pod kterym podaval Messi ty nejlepsi vykony za repre. Problemem je to, ze dnesni fotbal uz bohuzel neni o takovych hracich, kteri moc nebehaji a nebrani. Na Copa America bych ho povolal (kdyz se nezrani a bude se mu darit, tak tam bude) bezproblemu, ale dal uz by to byl nesmysl.

Reagovat
smazaný uživatel

neco pridam z laickyho pohledu /mam ho rad, sympatak a Pan Fotbalista/, neni zrovna viteznej typ, skoda toho /neco podobnyho postradam bohuzel i u messiho, ale ten je jeste mladej, tak to muze vykrystalizovat/

Reagovat
-Kopy-

Joseba

Reagovat
$dolar$

Villarreal super, ikdyz mam Bilbao rad

Reagovat
smazaný uživatel

Deportivo

Reagovat
Shevchenko

Když hraje zbytek ligy, tak to tady skoro nikoho nezajímá.

Reagovat
smazaný uživatel

Fanoušci realu budou prostě komentovat jen k realu, nic jiného je nezajímá. Já budu komentovat až zejtra Valencie vyhraje.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Co do toho pleteš fanoušky Realu? Nevím co s tím maj společného že fans ostatních týmů nekomentují.

Reagovat
F.Torres

demence nezná mezí

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Viktor má pravdu, co do toho sereš Real, že fanoušci svýho kluby nekomentujou a ani nikdo ostatní, tak to zas Chyba Realu a jeho faoušků, že?

Reagovat
smazaný uživatel

tak teraz si pekne na smiech..

Reagovat
homeles8

to dá rozum

Reagovat
smazaný uživatel

chybí ti ehmmm?

Reagovat
-Kopy-

Si dělá prdel už Villarreal

Reagovat
smazaný uživatel

nechapu

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Villareal pěkně

Reagovat
Carlos Juan Pablo

r

Reagovat
$dolar$

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že sme tomu nesympatickému týmu nedali golů víc, ale jinak pěkný zápas

Hlavně ten tukec na konci volal po golu, škoda že palíme takové šance

Reagovat
smazaný uživatel

3 body super, to je to nejdůležitější. Herní obraz taky dobrej. co víc chcít?

Jinak jen doufám, že se proti těm kartám nebude odvolávat, ačkoliv byly absurdní... Ta odvolání jsou snad 100% neůspěšná. Nebo si tady někdo pamatuje, kdy se nějaké odvolání povedlo? I u ostatních týmů?

Reagovat
smazaný uživatel

No ruka to byla, teč evidentní, ale žlutou bych asi taky nedal. Na druhou stranu si to sudí obhájí.

Reagovat
smazaný uživatel

Já zrovna narážel na tu Piquého první a Iniestovu na konci. Tu ve vápně písknout mohl, nic proti tomu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta první mi přišla, jakože mu to sudí spočítal. U toho Iniesty jí nechápu, žádný výrazný úmysl v tom nebyl no.

Reagovat
smazaný uživatel

minulú sezónu tu bolo haló že sa odvolal trest Kamenimu pred zápasom s Barcou a takisto sa odvolal pred tým istým kolom trest Albiolovi...a zdá sa mi že nejaký hráč Barcy neuspel s odvolaním tak tu bola búrka a aj fanúšikovia Realu sa čudovali, ale pamätám si to len letmo

Reagovat
smazaný uživatel

stejně by měl mít stopku jen na jeden mač, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

El Geta - Barca - krásný zápas, velká spokojenost s tím, co předváděla Barca. Dalo se na to opět koukat, takže spokojenost. Tentokrát se musím přiznat, že bych snad poprvé řekl, že rozhodčí předvedl skvělý výkon. Poprvé to říkám otevřeně ...

Nyní už šlágr kola!!! Už se těším ...

Mimochodem, díky Almeríi jsem přišel o necelých patnáct tisíc Kč za pět korun, takže nemám moc velkou radost... Trefil jsem 3 přesné výsledky (Barca, Depórek a už včera Real Sociedad), samozřejmě Almeríi jsem měl 2:1 ...

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas, první poločas byl možná nejlepší v sezoně

Reagovat
X-bano-X

No neviem prvá Piqueho a Iniestova karta boli teda skôr neboli, ale všetky kľúčové situácie posúdili správne. Škoda len Piqueho stopky.

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň si zahraje Milito Jinak u Thiaga nevim, jestli by pro něj nebylo přínosnější normálně hrát s béčkem, aby byl v zápasovym zatížení, než aby si na tréninku kopal s áčkem a pak si při zápasech zadělával na hemeroidy.

Reagovat
X-bano-X

On má teraz tuším podpísať kontrakt a tým by už asi bol definitívne na súpiske A mužstva a za B by už nemohol hrať. Ale nie som si istý ako to je. Je to škoda, že sa viac nezapája. Všetko nasvedčuje tomu, že sa chystá kúpa Fabreho a preto ho Pep nejak nepotrebuje zapájať. Je škoda že máme toľko talentov a len malé % z nich má tu možnosť presadiť sa v A mužstve. Naviac keď sú tam relatívne mladí hráči ako Iniesta, Messi, Bojan,Pedro,Pique, tak sa tá šanca ešte znižuje. Ani sa potom nedivím že idú do klubov kde majú istotu hry. Predsa len je to ich živobytie a ani sliepka zadarmo nehrabe. Bojan je na tom rovnako ak nie ešte horšie ako Thiago.

Reagovat
alcantara

trebal ale povedat, ze trpezlivost sa mnohym vyplatila, zober si napriklad iniestu, valdesa alebo xaviho, zvlast andres zo zaciatku vysedaval, neskor sa ale stal plnohodnotnym clenom timu. ak tam ta kvalita je, hrac sa obavat nemusi v tom zmysle, zv tom, ze by bol nasilu prehliadany, sancu urcite dostane a zalezi iba na nom, ako sa s nou vysporiada.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale stejne paradni tipy. Skoda, ze nevyslo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, celkem jsem byl naštvanej teď po Barceloně, ale nenaděláš nic. Stálo to jen bůra, takže pohoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Zhodnoceni 300000% je slusny, to by me asi trochu nakrklo taky.

Reagovat
$dolar$

Kdybys to dal vsechno solo, tak mas taky hezky vydelano

Reagovat
smazaný uživatel

Kdepak. Za pět korun kurzy okolo 20 - 30 nemají smysl.

Reagovat
smazaný uživatel

No i když?!

Reagovat
smazaný uživatel

Z peti korun kilo, bral bych.

Reagovat
$dolar$

Na par pivek by vydelano bylo

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Ofsajd

Reagovat
smazaný uživatel

Naděje fanoušků Atlética Madrid žila třináct minut...

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 a můžu jít spát

Reagovat
smazaný uživatel

Ani sme sa nespotili

Reagovat
gonzalesl_is_back

Tenhle rok jsme nezastavitelný. Atleti už se vezou. Di Mária, Ozil , šlape to moc pěkně

Reagovat
smazaný uživatel

vidim to tak ze o titule budu naozaj rozhodovat classica , a tie bude poriadne naslapane

Reagovat
gonzalesl_is_back

Reagovat
smazaný uživatel

prvni 2:1 ...druhe 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

uvidime , ak si udrzia timy formu tak to bude lahodkovy futbal , normalne sa neviem dockat

Reagovat
$dolar$

Penalta

Reagovat
gonzalesl_is_back

jasná ale stejně je semeleme

Reagovat
Carlos Juan Pablo

vzal míč

Reagovat
gonzalesl_is_back

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Abys mi nenedával do barcelonskej nevim co, fandim Realu, ale pust si to znova

Reagovat
gonzalesl_is_back

do balonu lehce tuknul, ale tohle se piska...kor ve vapne.

Reagovat
smazaný uživatel

o penaltě vůbec nemohla být řeč a to fandím Realu

Reagovat
gonzalesl_is_back

mohla a měla

Reagovat
smazaný uživatel

zatial pekny zapas, tie goly boli len otazkou casu .. aj ked Atleti mali tiez sance, nastastie Forlan minul a Iker predviedol 2 pekne robinsonady .. dufam ze este pridame par kuskov

Reagovat
madridcan

1:1 na neodpiskane penalty.Mal piskat obe si myslim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
gonzalesl_is_back

Rozhodčí je dost mimo....

Reagovat
alcantara

mat vpredu sammyho, tak naciname uztu desiatku strelenych golov. neda sa nic robit, niekedy si uvedomime vzacnost toho co mame, az ked to stratime. neustale nasadzovanie xaviho tiez nie je najlepsia mozna varianta, chapem, ze medialny tlak je prisilny, tymto neustalym pretazovanim to ale na dlhu xaviho zivotnost nevidim.

Reagovat
alcantara

mat vpredu sammyho, tak naciname uztu desiatku strelenych golov. neda sa nic robit, niekedy si uvedomime vzacnost toho co mame, az ked to stratime. neustale nasadzovanie xaviho tiez nie je najlepsia mozna varianta, chapem, ze medialny tlak je prisilny, tymto neustalym pretazovanim to ale na dlhu xaviho zivotnost nevidim.

Reagovat
gonzalesl_is_back

Ten debilní rozhodčí nám asi nechá brzo zranit DI Máriu

Reagovat
gonzalesl_is_back

Benzema a Leon do hry...

Reagovat
$dolar$

To mu tece krev z oka?

Reagovat
Krausio_Real_M

á carvalho

Reagovat
$dolar$

Super Real Jedinej neporazenej tym letos ve vsech soutezich?

Reagovat
Carlos Juan Pablo

zatim jo

Reagovat
Kaze

Ani MU neprohrálo letos, ne?

Reagovat
C0br

Reagovat
smazaný uživatel

tak za dnesek se to tezko hodnoti... real si vyhru zaslouzil, udelali jsme v zacatku utkani chybu a on ji potrestal, za druhej gol z poloviny vdeci rozhodcimu, stejne jako odpusteny penalte (to uz je sesta za posledni tri zapasy ). zbytek si uz vicemene pohlidal...

nehrali jsme ale dneska spatne, klukum nemuzu za dnesek moc vytknout, ale proste chybi hrotak, ktery by zakoncil akci, ktery by se nahore rval o kazdy metr. diego jim letos neni. meli jsme i docela smulu - proste klasicky zapas s realem. letos to stesticko proste celkove chybi

forlana bych v lednu nekam strelil, tohle vazne nema smysl. uz ho mam plny zuby. privedl bych budto roqueho nebo falcaa

dneska se mi docela libil stred mario - tiago, doufam, ze to bude kike stavet dal

nejlepsi v nasem dresu asi de gea (hlavne za zaver zapasu), MoM ale jasne carvalho neuveritelne, s jakou suverenitou si pocina...a to jsem si myslel, ze vyhori...

neodpustim si okomentovat dva hrace, ze kterych si tu fandove realu pravidelne ustrikavaji - marcelo a ronaldo...

marcelo a nejlepsi levy obrance la ligy? ani nahodou. takhle smerem dozadu dneska nehorel ani valera a to mel proti sobe mnohem kvalitnejsi hrace. mozna ze v podpore utoku je jednim z nejlepsich na svete, ale kvalitni komplexni levy bek z nej nikdy nebude...

ronaldo - tenhle hrac je jednim z nejlepsich, kteri kdy behali po travnicich. presto se nikdy nezaradi po bok fotbalovych legend a ani tomu messimu nesaha po kotniky. to, jakym zpusobem hraje, jak neustale pada, simuluje, gestikuluje na rozhodciho, to je jednim slovem k zbliti

Reagovat
smazaný uživatel

nezbyva nez se poucit z chyb a zvednout se, stesti k nam nemuze stat zady vecne...

jeste co se tyce rozhodciho, tak standardni spanelsky komediant, i kdyz tak hrozny to nebylo...

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Jo, s tou penaltou máš pravdu, tu jste mít měli...

Reagovat
smazaný uživatel

samozrejme si zabudol na penaltu co sa dala piskat po faule na Di Mariu a potom jasne tahanie za dres Ozila ked sa rutil sam na branu..

Reagovat
smazaný uživatel

jo, mas recht, na pentle 1:1, toho ozila jsem si teda nevsiml

Reagovat
smazaný uživatel

Filipe ho potiahol ale Mesut neni ten typ co zacne vrieskat na rozhodcu ci reklamovat..

Reagovat
smazaný uživatel

čiže nie je niečo ako C.Ronaldo?

Reagovat
smazaný uživatel

skor Dani Alves napr

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Na Anděla pentle rozhodně ne a kdyby odpísknul faul na Özila, to už by bylo opravdu k smíchu- to se prostě nepíská

Reagovat
alcantara

podla tvojich kriterii by sme museli v kazdom zapase vidiet tak zo penalt

Reagovat
alcantara

*5

Reagovat
X-bano-X

Je to následnosť udalostí, nemôžeš vedieť že by sa to takto vyvíjalo ďalej ak by sa pískla pencla a bolo by premenená ale máš pravdu že mohla byť písknutá aj na druhej strane aj keď.....

Reagovat
Kokesh

Neustále padá? V dnešním zápase bych našel možná tak jedinou akci, kdy si pro ten faul šel a přihrát to, jinak na něj byly jasný fauly. A gestikulace...zrovna u něho bych ti našel dalších 20 zápasů, kde by vybočoval daleko více, než dneska, kdy to bylo ok.

Reagovat
smazaný uživatel

za prve, nebylo to mysleno jen za dnesni zapas, za druhe, prihral tam minimalne ctyri pady, vcetne golovy standardky...

Reagovat
smazaný uživatel

chtěl bych vidět tebe kdyby jsi byl ve sprintu a nějaké nemehlo by ti šláplo ze zadu na achilovku

Reagovat
Kokesh

Tu příhrál? Ten hráč mu ze zadu sešlápl nohu...tam nepříhrál ani hovno.

Reagovat
smazaný uživatel

alvaro by musel mit dva metry dlouhou nohu no...

Reagovat
smazaný uživatel

ach jaj..

Reagovat
Kokesh

Najdi si to na netu kde chceš, ale tohle víc průkazný ani být nemůže. Tvá marná snaha vidět za každým upadnutím Crise simulaci je místama trapná...

Reagovat
$dolar$

Tak se nejdriv podivej na to video mereho, pak si dej facku a popros admina at tohle smaze

Reagovat
smazaný uživatel

omlouvam se panove, mate pravdu...

Reagovat
smazaný uživatel

tak ked hovoris o herectve mohol by si spomenut aj skokana Reyesa

Reagovat
smazaný uživatel

a vis co je zajimavy? ze jemu to dneska rozhodci nezrali...

ale tohle je naprosto zbytecna diskuze - zlodej krici chytte zlodeje. ja se nebavim o reyesovi, on bezpochyby diver je, ale s ronaldem to nema vubec nic spolecnyho. vazne miluju tyhle "fanousky" realu, ktery kdyz nekdo poukaze na jejich chybu, tak poukazi na to, ze nekdo jiny dela to samy. to je k zbliti

Reagovat
smazaný uživatel

ale tak vidis.. naco potom nacinas tu temu ked sa to tyka aj vasho tymu

Reagovat
smazaný uživatel

je videt, ze jsi nepochopil, co jsem tim myslel...nevadi...

Reagovat
smazaný uživatel

hele nevynechávej ty prášky tak pravidelně, mohlo by to špatně dopadnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hahaha

jeste nejaky eso v rukavu?

Reagovat
alcantara

nemyslim si, ze si ronaldo zasluzi prehnanu kritiku, v porovnani so stredajsim zapasom v milane a teatralnym chytanim sa za hlavu a este horsim umyselnym prisliapnutim abateho to dnes este celkom zvladal ustat, faul pred druhym golom bol evidentny.

co ma ale tesi je rozdiel, ked vidim dnes messiho s getafe, ako sa po faule nanho v pokutovom uzemi snazi ustat zakrok obrancu a za kazdu cenu chce stoj co stoj, hoc neuspesne, zakoncit akciu a nasledne vidim v zapase madridu di mariu, ktory sa hodil o zem, navyse po cistom odobrani lopty.

Reagovat
madridcan

Ked spominas Messiho,tak toto bude sezone jeho a Ronalda.Toto bude normalne vojna Je neskutocne ako sa uz aj Messi zacina tlacit do sanci,Ronaldo uz cakam,ze bude strielat z polky ihriska.Tento mesiac bude zaujimavy a vyvrcholenie pride na konci mesiaca a potom bude pokracovat nelutostny suboj na dialku

Reagovat
smazaný uživatel

prva cast suhlas.. druha vobec, Di Maria ze sa hodil o zem ?..

Reagovat
alcantara

mozme to aj zaobalit a povedzme, ze sa velmi ochotne a neprimerane pobral k zemi po zakroku, ktory vobec nedaval podnet na danu reakciu.

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
smazaný uživatel

viz vyse - to neni jenom za dnesek, ale celkove

Reagovat
smazaný uživatel

ok, dobre, po shlednuti videa se velmi omlouvam, alvaro ho opravdu sejmul. na mym streamu to nebylo videt ani z opakovanejch zaberu. jeste jednou pardon. errare humanum est...

i tak, na ronaldovym simulovani to vubec nic nemeni - to je jak kapka v mori...

Reagovat
ronaldinho_10

V Madridu se hrálo derby? To měl být nějaký bojkot nebo kde teda byli diváci? Já zapnu televizi v 85. minutě a tribuny poloprázdný, že jde přečíst nápis na sedačkách

To tam většina fandila Atléticu a odešli dřív? Nebo to bylo tak nudný, že to zabalili i domácí fanoušci?

Reagovat
smazaný uživatel

Hrálo se jen tak 20 minut, Real potom skoro nic nehrál, ale na marné Atlético to samozřejmě stačilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Čemu se směješ? Asi tomu, že si nedokázali za 90 minut vypracovat ani jednu tutovku a to Real hrál většinu zápasu na půl plynu ?

Reagovat
smazaný uživatel

opravdu bez komentare, ty mi z tech par slov nestojis...

Reagovat
X-bano-X

Nechcem byť impertinentný ale gól na 2:0 padol z vymysleného priamaku. Ale budiž. Za stavu 2:0 rozhodca nepískol jasnú ruku vo vápne. Myslíš si že ak by bolo 2:1 tak by to bola taká pohodička? A nemyslí si že Real hral úmyselne na pol plynu, proste to tak vypálilo a keď videli to trápenie Forlána tak im ani viac netrebalo. Týmto samozrejme neobhajujem Atletov za dnešok si body nezaslúžili ale keď videli čo píska(nepíska) rozhodca tak sa im ani nedivým.

Reagovat
madridcan

http://www.youtube.com/watch?v=eVwOcdKhzXY tu mas pre istotu keby si chcel ignorovat dole to co dal Merengues.Tu mas vymysleny priamy kop a to,ze nespomenies faul na di Mariu to uz sa vobec necudujem

Reagovat
Kokesh

To mohl písknout i penaltu na druhé straně a nikdo by ani nemrkl. Ruka byla, ale pro rozhodčího to snad ani nešlo vidět, tohle bych mu nevyčítal. Mimochodem ještě v první půli pískl Pipitovi vymyšlený offiside, kdy mohl jít sám na De Geu. Vymyšlený přímák mě dorazil, k tomu nemám co říct.

Reagovat
X-bano-X

Chceš povedať že to brnknutie do päty by 90 kilový chlap neustál? Podľa mňa Ronaldo pocítil volanie gravitácie celkom zreteľne. A ako som napísal 2:0 budiž ale pencla na 2:1 tam byť mala a nemôžeš vedieť ako by to vyzeralo.

Reagovat
Chygro25

brnknutie do päty

Reagovat
Kokesh

Brnknutí do paty. No nic, konec, zasmál sem se už dost.

Reagovat
X-bano-X

Heh to videjko som si pustil asi 10 krát. Takže ak prehliadnem fakt že to nebola nosná noha po ktorej mu brnkol a prehliadnem aj fakt že po tom brutálnom zákroku mu ta noha odletela tak 10 cm od pôvodnej dráhy, zaujalo ma to že akonáhle ucitíl dotyk na jednej nohe aj druhá sa začala šmýkať.... sorry ale takýchto zákrokov a nielen takýchto sú v zápasoch desiatky bez povšimnutia. Lenže to by sa samozrejme hráč nemohol ísť vyžalovať rozhodcovi. Je mi z toho zle

Reagovat
smazaný uživatel

Co k tomu říct?

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je naprosto absurdní komentář! Nechápu, jak může být někdo tak slepý... no jo, už asi nevím, co je to puberta...

Reagovat
smazaný uživatel

lapi, to neni puberta, to je zaslepenost nebo jeste hure demence

Reagovat
smazaný uživatel

Nechtěl jsem tak rovnou hovořit, o demenci, protože toho člověka neznám, ale myslím si to taky. Neuznalost věcí a zaslepenost, to je ve fotbale to nejhorší.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ja jsem taky casto zaslepenej az dementni, co si budem povidat

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
smazaný uživatel

voe jel jim autobus....

Reagovat
smazaný uživatel

Real dal dva fíky, o další se už nesnažil, vzadu to rukama jistil Alonso za dohledu rozhodčích, takže neměli strach o výsledek a šli domů.

A proslýchá se, že je asi už ty divadelní výstupy Ronalda taky moc nebaví. Ale snad si prý objednal kaskadéra a ten ho má naučit simulovat tak, aby to bylo akčnější, takže příště by tím mohl diváky zabavit na celých devadesát minut

Reagovat
smazaný uživatel

Patético de Madrid, alou zpátky do kanálů .

Reagovat
smazaný uživatel

tak celkom v pohode zapas .. sice sme to ku koncu uz hrali na istotu ale aj tak sme tam mali este dost sanci.. dneska zahrali vyborne Xabi, Iker, Ronaldo, Ozil a Di Maria.. ale aj Khedira a Pepe.. zly vykon nepodal nikto.. takze spokojonst, dalsi 3 body su doma

Reagovat
smazaný uživatel

a samozrejme Carvalho - momentalne urcite jeden z 3 naj stoperov co behaju po travnikoch

Reagovat
smazaný uživatel

Tady je to krásně vidět, příště to chce asi kvalitnější obraz, pánové .

http://www.youtube.com/watch?v=eVwOcdKhzXY

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
madridcan

krasa Ked som to videl v priamom prenose som myslel,ze sa smykol

Reagovat
smazaný uživatel

Já to viděl, že to bylo do nohy, Cristiano to ukazoval rozhodčímu, tak tam asi měl kopanec.

Reagovat
Kokesh

Jestli i po tomhle videu budou tvrdit sebyk a X-bano-X, že to byla simulace, tak pak je Chocholoušek málo.

Reagovat
smazaný uživatel

tu neni o čom ..

Reagovat
Chygro25

videomontáž

Reagovat
Kokesh

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

toto ked sa nekomu zdalo ako simulacia tak mu odporucan navstivit ocneho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já teda nevím, ale zákrok po kterém by musel spadnout to prostě není Neříkám, že tam ruka nebyla, lehké pohlazení tam bylo, tohle by ustála i moje babička....

Kdo viděl třeba penaltový zákrok na Messiho v prvním poločase s Getafe, tak ho obránce rozhodil o dost víc než tohle a přesto to dokázal ustát. Je sice pravda, že místo penalty a možná červený karty pro obránce z toho nebylo nic, ale rozhodně to bylo sympatické a v duchu fair play. A pak se člověk podívá na Real a Ronaldo se kutálí po zemi, štětsí že je už pryč

Reagovat
Kokesh

Nedívej se na ruce, ale na nohy.

Reagovat
One-Real

Spadnout takhle kterýkoliv jiný hráč, řekneš že to byl normální faul, ale že je to Ronaldo, tak spadnul schválně. Ale teší mě, jak vám všem leží v žaludku.

Reagovat
smazaný uživatel

fanda ManU ?.. ty by si mal preklinat ten den co ste ho predali..

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, ty se koukáš na ruce, tak ok. Ale vidíš to z půl metru, tak už ti nepomůže asi nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě jsem si všímal i nohou. Proto jsem to srovnával se zákrokem o dvě hodiny dříve na Messiho, kterého obráce trefil přímo a přesto to ustál, kdyžto tady Ronalda škrtne po patě a už se válí v kotrmelcích

Reagovat
smazaný uživatel

myslis to vazne?

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto, stačí se na to pozorně podívat a musíš snad i ty vidět, že tu chvíli byla stojná noha ta druhá. Soupeř mu ťuknul do nohy ve vzduchu a on se skácí jak špalek a hned rozhazuje rukama směrem k rozhodčímu. Samozřejmě tam kontakt byl, to nikomu nezpochybňuji. Ale zároveň je evidentní, že kdyby chtěl, ustát to v klidu mohl. Howgh!

Reagovat
Carlos Juan Pablo

si už fakt děláš srandu snad

Reagovat
Kokesh

Místní inženýr pohybu a gravitace.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím kam koukáš, ale právě na stojnou nohu ten zákrok byl mířený. Pro upřesnění: stojná noha byla v tu chvíli levá a právě tu mu soupeř přišlápl. A jestli to nevidíš, tak ti fakt není pomoci.

Jinak teda nestačím zírat, co tu někdo dokáže vyplodit .

Reagovat
Josifek

Přesně tak, jasný zákrok na stojnou nohu, tady o nějakých simulacích či přihrávání nemůže být ani řeč.

Reagovat
smazaný uživatel

mate pravdu, sorry, viz vyse

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepsi byly v lete zdejsi experti jak tvrdili ze Real pod Mourinhem bude hrat strasne defenzivne, a ze budou vyskledky 1:0 atd...a ze Barca bude zase davat stovky golu a hrat strasne utocne, zatim to je na skore Real Madrid 27:5

FC Barcelona 22:7

Real ma nejlepsi utok i obranu ligy.....Hala Jose Mourinhoooo

Reagovat
gonzalesl_is_back

Reagovat
smazaný uživatel

zase spievali jeho meno

Reagovat
smazaný uživatel

opravnene zatim to vypada na fkt skveleho kouce

Reagovat
smazaný uživatel

tak ja som o nom nikdy nemal pochybnosti.. vsade kde ide je uspesny

Reagovat
smazaný uživatel

snad si to budem rikat i po sezone

Reagovat
smazaný uživatel

Koukam, ze uz jsem v sekci PD nejak dlouho nevidel martyho.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

nevie sa zmierit s realitou

Reagovat
alcantara

chvalabohu, ze herny styl madridu vyzera ako vyzera, a dufam, ze mourinho sa neposerie a nevytiahne do odvetnej casti LM ci clasica svoju betonovu zakladnu, fanusikovia spanielskeho futbalu by mali mat zatial radost

Reagovat
Kokesh

Konečně normální fanda Barcy.

Reagovat
alcantara

neboj sa, keby som videl/uvidim v jeho podani herny styl typu chelsea, inter proti nam, hned ho budem hnat kade lahsie co najdalej zo spanielska

Reagovat
madridcan

hlavne by som mal radost keby v El Clasicu nastupila aj barca aj real v plnej sile.Bez zraneni a bez vykartovania dolezitych hracov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alcantara

s kartami nevidim problem, oni dotycni si to poriesia v predstihu pred clasicom(ako xabi a ramos v minulom roku ), so zraneniami je to pravda, trochu komplikovanejsie, no.

Reagovat
madridcan

Na mieste chlapcov z Villarealu si davam bacha na Mascherana dalsi vikend

Reagovat
alcantara

masch ma velmi netrapi, za normalnych okolnosti totiz hrat ajtak nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

to by bylo upe nejlepsi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RMCF

Reagovat
X-bano-X

Rád by som tu videl jediný dôkaz o tom že niekto písal ako bude hrať Barca útočne a dávať stovky gólov. Je vidieť že Barcu nesleduješ inak by si ten blud nemohol napísať. Barca hrá útočne až až. Ak by sa premieňali šance aspoň na 50% tak už načíname 3 desiatku, len to tam zatiaľ nepadá. Toľko tutoviek čo máme v tejto sezóne si nepamätám a to Barce fandím od čias Stoičkova.

Reagovat
smazaný uživatel

ted ti to nebudu hledat, ale byly tady reci ze po prichodu Villy Barcelona zase zacne hrat ten utocnek fotbal jako driv(s Etem) ze budou davat hodne golu, a hlavne ze real bude hrat defenzivne a ze bude hrat na brejky atd atd atd

ale ja netvrdim ze barca hraje spatne, nebo ze nehraje utocne a hezky...ale jen reaguju na to jak tady vsichny psali ze pod Mourinhem uz to nebude ten real madrid kterej daval tolik golu a hral pro divaky...opak je zatim pravdou

Reagovat
X-bano-X

Uvidíme, ja som milo prekvapený ale akosi neverím že mu to vydrží. Už na konci mesiaca sa uvidí aký krásny futbal príde hrať na Nou Camp.

Reagovat
Kokesh

On přišel do Madridu vyhrávat trofeje, né aby hrál krásný fotbal. Co to kurva vůbec je krásný fotbal? Barcelona? HAHA. Dnes to taky nebylo o žádný kráse ani na jedné straně, ale koho to zajímá? Tři body jsou prostě doma. A jestli přijedel na Nou Camp s defenzivní taktikou, což určitě přijede, tak mě to bude úúúúúúplně šumák, pokud se tam třeba remizuje nebo rovnou vyhraje.

Reagovat
X-bano-X

Prečítaj si prvý príspevok z vlákna............... nieje umenie hrať ofenzívne proti týmom kde si to môže dovoliť. Umenie je prehrať silné tými. To je to o čo sa barca snaží. Vtlačí zápasu vlastné tempo a súper hrá to čo barca potrebuje aby hral. Naproti tomu Mourinho chodí do ťažkých zápasov boriť a nie tvoriť, keďže to je ľahšie. Lenže to je nehodné veľkoklubov. Ako sa potom môže postaviť pred ľudí a povedať že sme najlepší na svete ak sa nechá zatlačiť a 90% zápasu bude urputne brániť s 1 úspešným brejkom. To u mňa osobne neznamená byť lepši ale "mať bobky".

Reagovat
alcantara

nemyslim ze fanusik madridu by mal uprednostovat trofeje za kazdu cenu na ukor predvadzanej hry, ved pocas celej historie ste dokazali trofeje vyhravat ruka v ruke s ofenzivnym prejavom, a ze tych trofeji bolo nemalo. podobne postoje vo mne vyvolavaju pocity zufalosti, nedockavosti a chybajucej hrdosti fanusikov klubu, ktory by jej mali mat snad najviac zo vsetkych klubov. spomen si na futbal madridu z prelomu rokov, rychly priamociary ofenzivny futbal s co najkratsou cestou k brane, ked to fungovalo vtedy, musi to aj dnes.

Reagovat
alcantara

*milenia

Reagovat
smazaný uživatel

Ultras Sur: Jo-sé Mou-rinho, Jo-sé Mou-rinho, Jo-sé Mourinho, Jo-sé Mou-rinho!

Reagovat
madridcan

Boha toto neni pravda.Pred chvilou neskutocna simulacia,teraz je tu dokaz tak uz do brnknutie do paty mal Ronaldo ustat.hej drbne mu do paty taha ho za dres.Este sa nanho mohol zavesit a mohol to ustat.Ja sa vlastne vobec cudujem,ze to niekto videl ked obvykle goly Realu nevidi,ale cirou nahodou pride do obyvacky ked Xabi mal ruku a isiel na hajzel ked bol faul na di Mariu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rssa

Škoda

Reagovat
smazaný uživatel

ze to Ramos netrafil..

Reagovat
Kokesh

Rozhodčí za dnešek Většinu simulací přešel s ledovým klidem a snažil se hru co nejmíň kouskovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ať si anti-Mourinhovci vylížou prdel. Je to bůh

Reagovat
Kokesh

Reagovat
$dolar$

Je to to nejlepsi co ve fotbale jenom je

Reagovat
X-bano-X

Keby len vo futbale. Je to to najlepšie z najlepšieho vo všetkom od teplej vody až po jadrovú fyziku

Reagovat
Godwinson

Na fyziku Mourinho nemá ...

Reagovat
$dolar$

Pro me skoro jo, ale tam je na prvnim miste rodina a az potom Viktorka a Jose

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jednou to bude legenda

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám pocit, že už je. On něj se budou budoucí trenéři učit taktiku...

Reagovat
Kokesh

Kdyby jen taktiku...

Reagovat
smazaný uživatel

Osobně by mě zajímalo, jestli v budoucnu začne vydávat knihy k tréninku, anebo trenérům doporučí určitou přípravu, podle níž pracoval a která mu tohle vlastně vynesla.

Reagovat
Kokesh

Nesepsat to do knížní podoby by byl v dnešní době hřích. Určitě se dočkáme.

Reagovat
smazaný uživatel

To každopádně!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Espanyol to skore

Reagovat
smazaný uživatel

Espanyol, jak vidíš, zajímá málokoho. Vypadá to zajímavě, co? Ale myslím, že je to vcelku zasloužené. Doma je Espanyol fakticky dobrý a vyhrál všechny mače po právu. Venku to taková pohodička - klídeček nebyly, ale i hubené vítězství se počítá.

Reagovat
X-bano-X

Jediný tým ktorému by som prial zostup kedykoľvek. Vždy sa na nás tak vyhecujú, že tieto derby sú nočnou morou. Minulý rok behali ako motorové myši

Reagovat
smazaný uživatel

A divíš se? Rivalita je tam velká, nadprůměrná, ba dokonce bych řekl, že se Espanyol vyhecuje pravidelně tak 2x víc, než Real Madrid (poslední 2 roky)! Je to zvláštní mužstvo! Podle mě ale nemá na to udržet tuhle fazónu, půjde dolů.

Reagovat
alcantara

200. pre victora valdesa

Reagovat
smazaný uživatel

Victor "muay-thai" Valdés?

Reagovat
alcantara

nie, Víctor Valdés i Arribas

Reagovat
Rssa

1 nechtěný kopanec VS. 2x kopnutí, 2x šlápnutí na končetinu, 2x pěst do obličeje, 1x přimáčknutí kolenem...to vše za 1 minutu

Jsi pokrytec

Reagovat
Rssa
Reagovat
smazaný uživatel

nj, ale vsetko to zacalo trapnym filmovanim Casquera, ktory mal za to vidiet zltu.. cervena Pepeho a trest ale jasny.. aj ked ten prvy kopanec bol skor nahodny, on chcel kopnut loptu

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, tak za toto dostal Pepe deset zápasů dištanc, tak nevím, co meleš, zatímco Valdés vyváznul bez trestu za přehnaný zákrok. To bych tady mohl vytahovat totéž z histore do aleluja, tak se vzpamatuj...

Reagovat
smazaný uživatel

a tím, že za to byl potrestán, je jeho prasárna menší?

Reagovat
vodka

tak dostal za to trest, jestli byl krátký, to už je jedno, Valdés nedostal žádný a to je to, co nejvíc lidí sere...

Reagovat
smazaný uživatel

uvidí se. Třeba se tím budou ještě zabývat. Jeden, dva mače by dostat měl.

Reagovat
smazaný uživatel

Paranoiku...

Reagovat
smazaný uživatel

pokud obhajuješ to co udělal Valdes tak si pokritec spíš ty

Reagovat
smazaný uživatel

nj, karate mu ocividne ide

Reagovat
smazaný uživatel

Nahoře mluvíš o plkách a sám máš připitomělé narážky! Jsi pokrytec...

Reagovat
smazaný uživatel

male rypnutie nikomu nezaskodi .. a to nahore je uplne o inom.. ten karate kick sa naozaj stal, a to iste aj faul na Ronalda.. neni sa o com hadat

Reagovat
smazaný uživatel

Co když si to ale myslí i oni - malé rýpnutí nezaškodí? --- a ty do nich jdeš, že tu plkaj? Ve většině případů to tak není, to je snad každému jasné, i přesto to kritizuješ...

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě se o tom nechci nijak hádat, jen upozorňuji na druhou stranu mince

Reagovat
smazaný uživatel

ale myslim ze je to jasne vidiet ze moj prispevok bol len tak na pobavenie, kdezto oni tam hore sa rozpravali uplne vazne a opakovali to dokola..

Reagovat
smazaný uživatel

O pobavení. Třeba lidi jako já ... kteří ... kteří jsou prostě toho názoru, že opakovaný vtip není vtipem, alespoň v tomhle kontextu, to tak neberou. Mne už to právě nebaví, a proto jsem tak reagoval. Ale to je zase subjektivně vnímatelná otázka, takže bych se nepouštěl do dalších rozborů a radši ti pogratuloval k vaší výhře

Reagovat
smazaný uživatel

dikes

Reagovat
alcantara

yop, niekto kopne supera neumyselne v suboji a niekto umyselne, cielene, zozadu do chrbta a este potom aj rozdava pastovky. holt, ludia su rozni.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemáte někdo takovou malou náhodou doma životopis Josého Mourinha? Nebo - nesehnali jste ho na internetu? Jeho obsáhlejší profil, často používanou taktiku, jeho rozbor atd.?

Reagovat
$dolar$

Existuje neco takovyho? Jestli ano, tak si to musim koupit

Reagovat
smazaný uživatel

Předpokládám, že dřív nebo později o něm vyjde kniha, kterou bych si velmi rád přečetl. V současnosti se snažím něco nalézt (nějakou obsáhlejší publikaci) o Zidanovi, o němž už chci dlouho napsat na web životopis, ale poslední rok jsem na rozpracovaný článek nesáhl ...

Mourinho, Zidane, Figo, Nedvěd (ten mi taky na webu chybí, asi se do něho po Zidanovi pustím), atd. atd. Legend, jejichž životopisy bych rád znal je několik desítek...

Reagovat
smazaný uživatel

lapízi, zidane teď si mě rozsekal

Reagovat
smazaný uživatel

Nemáš představu, o co gou, a to fakticky

Reagovat
smazaný uživatel

Nj, dovedu si představit, řekl bych, ostatně koukni na mj historický seriál, akorát jsi mě celou tu situaci připoměl.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to těžký udržet pozornost věčně ... ale začal jsem se opět dívat na jeho videa a stáhl jsem si "Poslední zápas", tak by se to mohlo opět rozjet... K tomu mojí oblíbenou písničku do Boba Dylana - Hurricane, kterou jsem poprvé slyšel právě ve videu se Zidanem

Reagovat
smazaný uživatel

Paralela Rubina Cartera a Zidana

Reagovat
smazaný uživatel

Rubin Carter byl nespravedlivě odsouzený černošský boxer? Já přesně nevím, jeho životopis jsem nečetl, takže mi ta paralela uniká...

Reagovat
smazaný uživatel

Rubin "Hurricane" Carter. o něm je uvodní skladba Desire.

Reagovat
Xavi

Hurikán v ringu - dobrý film.

Reagovat
smazaný uživatel

no o knihe neviem ziadnej, ale tento "dokument" sa mi velmi pacil .. http://www.youtube.com/watch?v=msxPhIm1WA8 ... ma to 15 casti

Reagovat
smazaný uživatel

Jaj, tak na tohle budu potřebovat rozšířit znalost angličtiny. Už se těším, až tomu budu rozumět jak bičem mrská. Ale děkuju moc! Budu to louskat postupně.

Reagovat
smazaný uživatel

aha tak.. lebo ja zijem v presvedceni ze anglinu ovlada kazdy

Reagovat
smazaný uživatel

Ovládám jí velmi špatně. Je mi 20 let a jsem na tom ohromně bídně. Teď jsem přišel do města na VŠ a koukám jak blázen na lidi, kteří plynule hovoří ANG jako když bičem mrská. Nyní ANG na škole nemám a sám se k tomu ne a ne dohnat. Je to bída ... ale budu to postupně přetáčet zpět a zpět a nakonec si to přeložím...

Reagovat
smazaný uživatel

Filmy s titulkama, filmy s titulkama, poslouchat, poslouchat. Doporučuju třeba Damned United, když už scháníš ty životopisy velkecjh trenérů.

Reagovat
vodka

minule se mně dokonce stalo, že sem si k filmu (Scott Pilgrim) dal titulky a po 20 minutách sem zjistil, že titulky jsou taky anglicky, ale nějak sem to nepostřehl...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, filmy s anglickejma titulkama jsou ještě lepší.

Reagovat
vodka

mimoto, třeba filmu Controll jde rozumět fantasticky, k tomu nepotřebuješ ani titulky, 95 % stopáže je mají perfektní výslovnost...

Reagovat
vodka

...Control...

Reagovat
$dolar$

Super, taky dekuju Jeste shanim nekde jeho obrovskej plakat, abych si ho dal do pokoje misto obrazu

Reagovat
$dolar$
Reagovat
smazaný uživatel

Musím uznat, že mě Mourinho zatím celkem překvapuje. Už měsíc hraje dá se říct útočnej fotbal, což jsem za jeho kariéru neviděl nikde.. Po těch počátečních zápasech kdy se snažil hrát to svoje se na to dá alespoň koukat.. Jsem zvědavý až tenhle fotbal taky předvede proti velkoklubu.. Clásico se blíží..

Reagovat
smazaný uživatel

aha, tak tu si .. no on ten futbal uz predviedol aj s AC Milan napr

Reagovat
smazaný uživatel

To si nemyslím, tam to byl prostě vyrovnaný zápas..

Reagovat
smazaný uživatel

vonku sme boli do toho haluzneho golu lepsi.. doma skoro cely zapas, 2:0 bol este pre Milan dobry vysledok..

Reagovat
smazaný uživatel

Proč haluzný gol ? Pepe je lempl, nic víc

Reagovat
smazaný uživatel

nj, stane sa mu to raz za rok a uz je lemp

Reagovat
smazaný uživatel

za postaveni celem

jinak vic nez pristi clasico me zajima, jak bude hra realu vypadat 2011-2012 /obzvlast jaro/, pokud tam vydrzi, tak uz to bude jeho team ale hra by mela bejt "kralovska"

Reagovat
smazaný uživatel

Ve všem naprosto souhlasím.

Reagovat
zelda

to byla strasna hrubice od toho gatefskyho obrance

Reagovat
smazaný uživatel

Cáceres sa mi veľmi páči, skvelé výpady ma zo stopéra

Reagovat
smazaný uživatel

Druhý Lucío žádný jiný stoper momentálně ve fotbale není který za zápas odcentruje,vystřelí a projde přes 2 hráče několikrát

Reagovat
smazaný uživatel

Ten druhej poločas, to byla reklama na fotbal. DM dvojka Renato - Kanouté , křídla, dva hroťáci, a to tam ještě k vápnu tahali a góly připravili Cáceres s Dabem + Alexis do 60.-65. taky nabíhal a dělal tam dusno. Neuvěřitelný. Kdyby byl na lavičce ještě Navas, tak ho snad mrskne na beka . Ale Valencia taky celkem dobrý a ofenzivní, ta záloha si ve třech pěkně hrábla, muselo to stát hodně sil. Fakt to vypadalo, jako kdyby se nehrálo o body.

Reagovat
Kily

Emery bere všechno nebo nic, třeba v zápase s Mallorkou se předem spokojil s nic vzhledem k tomu, co poslal na hřiště za sestavu (asi šetřil hráče na první zápas poháru proti Logronesu, jinak nevim). Dneska chtěl vyhrát, kdyby mu stačil bod, tak ještě v první půlce stejně jako 99% trenérů stáhne jednoho z útočníků a posílí střed hřiště, takhle to sice udělal sympaticky, ale nakonec na to doplatil, být na hřišti o jednoho středového záložníka navíc, tak se Caceres k té předgólové střele nejspíš nedostal

Reagovat
smazaný uživatel

Cesar zraněn, body v hajzlu a Topal trest. Už mě nebaví jak nás rozhodčí pořád zařezávají

Reagovat
madridcan

Topal urcite bude moct hrat dalsie kolo

Reagovat
smazaný uživatel

ty seš kre.tén...stačilo 5cm a Caceres měl po noze aspon na půl roku, blázne

Reagovat
smazaný uživatel

A tak skončila pohádka ,jak Valencie utočila na titul, je to škoda

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

spíš je škoda, že Kopy nepojede příští rok na sraz. Nebude se při fotbálku komu smát ...

Reagovat
madridcan

ale dojdem ja,to je hlavne

Reagovat
Kily

měříš skoro dva metry, vážíš dvacet kilo a hraješ fotbal hůř než Helguera v době působení ve Valencii?

Reagovat
madridcan

ok...neidem

Reagovat
Kily

já jsem navazoval na Bagounovu teorii o tom, z koho si letos budeme dělat srandu. Metuzalém prej berle už neodhodí a hrát nebude a když nebude Kopy, tak bude složitej výběr

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já nevím, kdo je poslední srazy za lazara a pohled na dva Bagouny vedle hřiště byl posledně nezapomenutelný...

Reagovat
madridcan

Espanyol s takym skore,na takom mieste a este pred Valenciou

Reagovat
smazaný uživatel

Espaňol jsou haluze. Dřív, nebo pozdějc půjdou dolů.

Reagovat
smazaný uživatel

uvidíme, co příští kolo předvedou Ponorky na Nou Campu, ale i tak si dovolím tvrdit, že se po tom nadějným úvodu dostává liga do očekávaných nudných kolejí - dvojice .... nic .... ostatní.

Reagovat
$dolar$

No v okamziku kdyby vas Villarreal porazil, tak by se to rozrostlo na 3 tymy

Reagovat
Kily

rozrostlo, ale jenom na několik týdnů, Villarreal, i když třeba v Barceloně uspěje, taky postupem času odpadne

Reagovat
$dolar$

To se rikalo i o Sebastianu kdyz vyhral titul (nebo skoncil 2.?)

Reagovat
smazaný uživatel

2.

Reagovat
Kily

tojo, jenomže tehdy byla jiná doba a porovnávat to vlastně ani nejde. Barcelona a Real sice byly těmi největšími favority, ale rozdíl mezi nimi a zbytkem ligy nebyl tak propastný, jako je teď. Nám tehdy stačilo na titul 75 a 77 bodů, Real Sociedad skončil druhý s nějakými 76 body, tohle při dnešních poměrech v Primeře stačí na třetí místo a velkým odstupem na první dva. Bylo to tak předloni, loni a bude to stejné letos a i v dalších několika letech. Nějaké ztráty prvních dvou v úvodu se čekat daly, teď už jsou Barca i Real v pohodě a postupem času budou utíkat zbytku

Reagovat
$dolar$

Uvidime, ja si myslim, ze treba Villarreal se muze Barcelony dlouho drzet

Reagovat
smazaný uživatel

tak Real má před sebou vcelku vražedný los, ale že by mu tahle dvojka utekla na víc, jak 5 bodů, to nečekám.

Reagovat
$dolar$

Tim jsem chtel jen rict, ze Villarreal se na vrcholu muze drzet dlouho

Reagovat
smazaný uživatel

no, nebudeme si nalhávat, že jsi tím myslel něco jiného ...

Ale i tak - Ponorky odpadnou taky. Není to vytahování, ale realita novodobé Primery.

Reagovat
X-bano-X

heh s tým priepastným rozdielom čo máte na čele sa Villareal drží len Barcelony....

Reagovat
smazaný uživatel

letos by mohla padnout dokonce stovka. Loni k ní nebylo daleko. No a když nepadne letos, tak třeba za rok. Každopádně tohle kralování bude ještě nějaký pátek pokračovat.

Reagovat
smazaný uživatel

to byla jiná liga.

Reagovat
smazaný uživatel

Villarreal je ale jasně třetí nejlepší. Fakt parádní práci tam dělají, líbí se mi ještě víc než předtím, že se zbavili drahých hráčů z lavičky a dávají šanci mladíkům ze Segundy, které Garrido ještě loni vedl. Perfektní systém.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak BARCA týmem desetiletí ve Španělsku

Visca el Barca!

Reagovat
smazaný uživatel

tak to bylo víceméně jasné. Tohle desetiletí bylo pro Culés to nejlepší, co se svým klubem mohli prožít.

PS: a začalo to tak strašně - odchodem Pesetera k antikristovi . Prostě - první vyhrání z kapsy vyhání

Reagovat
smazaný uživatel

Ale trochu mě štve že tedka hází Rossel na Laportu takovou špínu, když měl na těch uspěších hlavní podíl Joan ...

Reagovat
smazaný uživatel

o Rosellovi si myslím své. Nechtěl jsem ho a nezískal si mě doteď. Spíš možná ještě víc naštval. Ale tak je to prezident s ohromným mandátem od volitelů a tak je potřeba ho brát.Třeba nám ještě vytře zrak.

Reagovat
smazaný uživatel

ten už vytírá teď, když se soudí s člověkem, který v klubu nechal kus srdce a dokázal za jeho vlády to, co za tohohle individua už nejspíš nikdy nedokáže a to nejspíš Rosella nejvíc žere

Reagovat
smazaný uživatel

300. - Pro titul BARCY!

Reagovat
$dolar$

Reagovat
blaugrana

Reagovat
smazaný uživatel

samo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ouje

Reagovat
smazaný uživatel

Jj

Reagovat
smazaný uživatel

Reakce na jiřího...

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak César si namohl nohu při odkopu, při žádném střetu. A Capel dal tyčku v nastavení, no aspon hajlajty byste mohli zkouknout než napíšete review.

Reagovat
Rssa

Příští utkání bude pro Tarzana utkání č. 500

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele