10. kolo
07.11.2010 17:00 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Real Zaragoza - RCD Mallorca 3:2

Vůbec první vítězství v letošní sezóně Primera Division si připsala Zaragoza, která po velikém boji dokázala doma udolat favorizovanou Mallorcu a zvítězila těsně 3:2. V tabulce se tak bodově dotáhla na předposlední Málagu, ale o skóre zůstala na nejhorší pozici. Mallorca si pohoršila o jednu pozici. Domácí o svém vítězství rozhodli v nastaveném čase, kdy se z penalty trefil Gabi.

Domácí Zaragoza předvedla svůj prozatimní nejlepší výkon v sezóně a nad Mallorcou zvítězila po zásluze. Snažila se hrát aktivně a byla za aktivitu odměněna třemi góly v síti Mallorcy. Už v 5. minutě zahrozil talentovaný Ander Herrera střelou z dálky, ale jeho projektil letěl nad branku.

V 19. minutě se skóre měnilo poprvé a uvedla se Mallorca. Po rychlém protiútoku se k balónu dostal Michael Pereira a z levé strany přihrál do středu přesně do běhu Pierru Webovi, který technickou střelou obstřelil gólmana Doblase v brance domácích - 0:1.

I po obdrženém gólu se snažili domácí hrát aktivně a dařilo se jim to. Ve 23. minutě hlavičkoval půl metru vedle pravé tyče Mallorcy Carlos Diogo. Do konce první půle zahrozil na straně domácích ještě nepovedenou střelou Gabi a na straně hostí dvakrát asistent u prvního gólu Michael Pereira, ale oba zajímavé pokusy nebyly pro domácí extra nebezpečné. Do kabin se tak šlo za vedení hostujícího celku 0:1.

Také po přestávce domácí nepolevili a v 52. minutě napálil tyč Jorge Lopéz po přihrávce od Gabiho. O pět minut později už se však domácím aktivita vyplatila a přišel vyrovnávací gól. Braulio utekl po pravé straně přihrál pod sebe do pokutového území, kde stál neobsazený Lafita a parádní střelou do růžku srovnal na 1:1.

Po tomto gólu se roztrhl ofenzivní pytel a začalo to tam padat. V 61. minutě šli hosté podruhé v zápase do vedení a trefil se jejich nejlepší hráč v tomto zápase Michael Pereira. Tentokrát si vyměnil roli s Webem, který mu asistoval z autového vhazování a Pereira se probil do pokutového území a z úhlu překonal střelou k tyči podruhé domácího gólmana - 1:2.

Poté přišla delší hluchá chvilka v zápase, ve které se domácí snažili bušit do zabezpečené obrany a Mallorca úspěšně bránila. Těžce však nezvládla závěr utkání a po dvou inkasovaných gólech si mohla nechat zajít chuť na zisk bodů. Ten první přišel v 84. minutě. Po nedorozumění v obraně Mallorcy se k míči dostal Nicolás Bertolo a pohotovou střelou ze středu pokutového území vyrovnal na 2:2.

Obrat byl dokonán v nastaveném čase. Rukou totiž ve vlastním pokutovém území zahrál Martí a domácí tak zahrávali pokutový kop. Ten zahrával Gabi a nedal Aouatemu v brance Mallorcy žádnou šanci - 3:2. Zaragoza tak po velmi sympatickém výkonu poprvé v sezóně zvítězila a dá se s jistotou říci, že zaslouženě.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele