10. kolo
07.11.2010 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Velké madridské derby se stalo kořistí Realu

Ani v dalším městské derby nedokázalo Atlético porazit svého rivala Real. O osudu zápasu rozhodla sedmiminutovka v prvním poločasu, kdy skórovali Carvalho a Ozil. Přes snahu a jednu chybu rozhodčích se ale výsledek nezměnil.

Je záhadou, proč "rojiblancos" tak dlouho neporazili Bílý balet. Po 10. kole La Ligy tak zůstává Real na čele o bod před Barcelonou. Městský sok Atlético je na 7. místě. Hosté se budou ještě zlobt za neodpískanou penaltu po ruce Xabiho Alonsa, která by patrně umožnila brzy stáhnout čerstvý náskok domácích.

Real nastoupil v obvyklé sestavě, "colchoneros" měli v základu jednu změnu - Mario Suárez nahradil očekávaného Assunçaa. Zápas začal svižně, Pepe hlavičkoval do náruče De Gey, Simao nebezpečně centroval, sudí neuznal gól Khediry pro ofsajd. Činili se zejména Reyes, Marcelo a Ronaldo.

Další vážnější situace už skončila ve 12. minutě gólem domácích. Xabi vybojoval míč na Reyesovi, Di Maríovu přihrávku tečoval Ujfaluši přesně na Carvalha, který v nečekané pozici na hrotu nezaváhal a překonal De Geu. O chvíli později se ocitl sám před brankou Atlética Higuaín, ale jubilant v brance zachránil.

Svůj náskok domácí zvýšili v 19. minutě. Přímý kop z úhlu zahrával Ozil a místo centru zvolil střelu, která před zkoprnělým De Geou zapadla ke vzdálenější tyči. Brankáře trochu zmátl Reyes, jelikož se před ním na poslední chvíli mihl a míč neodehrál.

Nádhernou kontrolu míče o chvíli nato předvedl Ozil, oklamal tři protihráče, ale po jeho přihrávce Ronaldo pálil vedle. Na druhé straně předvedl pěkný průnik Aguero, jeho přihrávku ale nevyužil Forlán. Po následném rohu, závaru a výborném zákroku Casillase, reklamovali hosté ruku Xabiho, ale píšťalka rozhodčího Lahoze zůstala němá. Do konce poločasu pálili Reyes a Ronaldo, sice hezky, leč nególově.

Druhé dějství zahájil průnik Ozila, jehož centr napálil krásným volejem Higuaín do tyče. Dvě střely Ronalda, jednu z přímého kopu lapil De Gea. Thiago na opačné straně pálil nad branku Madridu. V 60. minutě po rohu napálil odražený míč Forlán do tyče. O dvě minuty nato po dalekonosné přihrávce Marcela šel na branku hostí Ozil, ale v poslední chvíli ho zablokoval Filipe.

Další akce mezi Reyesem a Aguerem odvrátila obrana Bílého baletu. Andalusan Reyes svou střelou vzápětí těsně minul horní roh Casillasovy branky. Gólman Realu zachránil i další šanci, v které se ocitl Aguero. Pak se dali do práce domácí a měli v krátkém sledu několik šancí.

Nejprve nedosáhl Ronaldo na střílený centr Ozila, poté po pěkném přenechání vystřídavšího Benzemy střílel bodlem Marcelo, ale De Gea zachránil. Mladý gólman zlikvidoval chvíli nato i střelu Khediry zpoza šestnáctky. Minutu před koncem po zajímavě rozehrané akci - míč se odrazil od zad Ronalda k Xabimu, jehož načechraný centr nepochopitelně usměrnil hlavou mimo zcela volný Ramos.

Poslední šanci zápasu měl Benzema, ale De Gea ho vychytal. Na další případné vítězství si tak musí Atlético počkat až do dalšího roku.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.es

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1!!!

Reagovat
Carlos Juan Pablo

špatně

Reagovat
Tomtaf

5:3

Reagovat
Carlos Juan Pablo

špatně

Reagovat
F.Torres

3:0

Reagovat
Carlos Juan Pablo

špatně

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 (ronaldo 2, di maria)

Reagovat
Carlos Juan Pablo

špatně

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 REAL

Reagovat
Carlos Juan Pablo

špatně

Reagovat
Losinho

2:0

Reagovat
Carlos Juan Pablo

správně

Reagovat
Krausio_Real_M

3:0

Reagovat
Carlos Juan Pablo

špatně

Reagovat
Yanek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele