10. kolo
06.11.2010 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Sociedad - Racing Santander 1:0

Nováček soutěže Real Sociedad se díky výhře v úvodním utkání 10. kola nad Santanderem posunul na páté místo zaručující postup do pohárové Evropy. Na problémy si naopak zadělal Racing, který se po odehrání zbylých zápasů může velmi přiblížit sestupovému pásmu. Jediný gól utkání vstřelil útočník Joseba Llorente.

Real Sociedad vyhrál naprosto zaslouženě, jelikož kontroloval průběh hry po celých devadesát minut. Racing se do menšího tlaku dostal až v úplném závěru utkání, to už však bylo pozdě.

Domácí začali skvěle, již v sedmé minutě dostal Llorente krásný lob za obranu od Prieta, skvěle si ho zpracoval a podél gólmana Toňa otevřel skóre utkání. Velmi podobná situace byla k vidění i o deset minut později, to se za obranou objevil Griezmann, přehazoval Toňa, jenže přestřelil.

Snad jedinou vážnější příležitost Racingu v celém utkání měl Ariel, ten se uvolnil přes tři bránící hráče, jenže Brava nepřekonal.

Santander byl bezmocný, do přímého ohrožení domácí branky se téměř nedostával. A tak dál zlobili domácí. Llorente už si to pelášil sám na branku, když v tom se vedle něj objevil záložník Kennedy a míč mu vypíchl od nohy.

Po hodině hry přišla nejhezčí akce zápasu, míč se po ose Xavi Prieto - Llorente dostal k úplně volnému Griezmannovi, který si ho zpracoval na prsa a z voleje vypálil, neuvěřitelný zákrok však levou rukou vytasil Toňo. Real Sociedad byl i nadále jasně lepší, mozek týmu Xavier Prieto se uvolnil na hranici šestnáctky a levačkou kroutil míč do šibenice, avšak těsně minul.

Santander si v závěru vytvořil menší tlak, vytěžit z něj však dokázal pouze Cismovu dělovku vysoko nad. Domácí si na své konto připsali i poslední šanci zápasu, střídající Sarpong po narážečce s Prietem pálil tvrdě, ovšem nepřesně.

Pochvalu si za svůj dnešní výkon zaslouží trojice domácích fotbalistů. Joseba Llorente potvrdil skvělou formu z posledních utkání a svým třetím gólem ve třech zápasech rozhodl o výhře svého týmu. Skvělý výkon podal mladý francouzský záložník Griezmann, který až do svého vystřídání bojoval o každý míč, jezdil po levé lajně, několikrát nebezpečně vystřelil a nejednou zamotal hlavu hostujícím obráncům. Nejlepší na hřišti však byl záložník Xavier Prieto, který byl dnes u všeho podstatného, tvořil domácí hru a skvěle bránil. Jako bonus si připsal nádhernou asistenci na rozhodující gól.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele