10. kolo
07.11.2010 17:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Villarreal CF - Athletic Bilbao 4:1

Domácí Villarreal potvrdil svou formu z domácího prostředí a lehce si poradil s nepříjemným Bilbaem 4:1. O svém vítězství rozhodl dvěma góly už v prvním poločase, přičemž ten vítězný vstřelil Santiago Cazorla. V tabulce si tak Villarreal udrží po deseti kolech svou třetí pozici. Bilbao se propadlo na jedenáctou příčku a na Žlutou ponorku ztrácí už deset bodů.

Hosté vlétli do utkání raketovým způsobem a už v 6. minutě se mohli radovat z úvodního gólu. Talentovaný obránce Jon Aurtenetxe poslal přesný centr na hlavu Fernanda Llorenteho a ten se ze své oblíbené pozice nemýlil - 0:1. To byla však poslední radost hostů v zápase, jelikož pak už se radovali pouze domácí.

Ihned po inkasovaném gólu však domácí začali svého soupeře doslova drtit a nepustili ho k ničemu. První šancí se prezentoval Giuseppe Rossi, který dostal skvělý pas od parťáka v útoku Nilmara a svou tvrdou střelou z hranice pokutového území trefil boční síť branky hostí. O tři minuty později se povedenou hlavičkou prezentoval mladý Musacchio, který si naskočil na centr Cazorly, ale k úspěchu mu chybělo pár centimetrů.

Ve 22. minutě se poprvé uvedl také Brazilec Nilmar. Po standardní situaci Bruna se dostal k odraženému balónu a střelou z voleje jen těsně minul levou tyč branky Athleticu. Ve 30. minutě musel kvůli zranění opustit hřiště hostující Susaeta kvůli zranění a nahradil ho Óscar de Marcos. S tímto střídáním jakoby se Athleticu roztrhala defenzíva nadobro.

Ve 39. minutě přišel vyrovnávací gól a trefil se Nilmar. Borja Valero se uvolnil na levé straně a do pokutového území Athleticu poslal centr na trestuhodně neobsazeného Nilmara, který neměl problém svou hlavičku poslat do levého rohu branky a vyrovnat na 1:1.

A to nebylo ze strany domácích v prvním poločase vše. Po úvodním gólu si totiž Villarreal vytvořil obrovský tlak, který vyústil druhým gólem v nastaveném čase prvního dějství. Santiago Cazorla neměl na levé straně komu přihrát a tak vzal balón na sebe a střelou z pětadvaceti metrů parádně překonal gólmana Iraizoze a poslal Villarreal do vedení 2:1. Tímto poměrem také skončil první poločas.

Také ve druhé půli byl na hřišti pouze jeden tým a Athletic se absolutně nemohl vymanit z tlaku, který domácí neustále vytvářeli. Trojlístek Nilmar-Rossi-Cazorla si dělal s obranou hostí co chtěl a zákonitě tak přišly další příležitosti. Jednu z nich měl Nilmar po centru Capdevily, ale svou hlavičkou líznul pouze tyč.

V 67. minutě se dostali domácí do rychlého protiútoku vedeného Borjou Valerem. Ten vyvezl míč šedesátimetrovým sprintem a poslal ho napříč na volného Rossiho, který ale tváří v tvář gólmanovi hostí neuspěl. Další šance přišly v závěrečné patnáctimutovce a vyústily také ve dva góly. Nejprve pálili ze středních vzdáleností postupně Nilmar, Rossi a Borja Valero. Gól však padl až v 84. minutě z kopačky Rossiho, který znovu dostal parádní pas od Valera a střelou z bezprostřední blízkosti překonal Iraizoze - 3:1.

Závěr zápasu jasně patřil domácímu týmu a poslední hřebíček do rakve Athleticu přišel v nastaveném čase. Jefferson Montero si vyměnil balón s Brunem a první jmenovaný blokovanou střelou se štěstím vstřelil čtvrtý gól Villarrealu. Domácí tak v zápase nepřipustili žádné komplikace a po jasném průběhu zvítězili zaslouženě 4:1.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele