10. kolo
07.11.2010 17:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

CA Osasuna - Hércules CF 3:0

Osasuna sestřelila nováčka soutěže z Hérculesu a připsala si velmi důležité vítězství, díky němuž má po deseti odehraných kolech čtyřbodový náskok na sestupové příčky, které se k soupeři navarrského celku naopak kvapem přibližují.

Rojillos utkání zcela opanovali a od úvodních minut drželi míč na svých kopačkách, ohrožovali branku opory Hérculesu Juana Calatayuda a hosty nepouštěli do žádných šancí. Zato domácí byli od začátku při chuti a po několika nepovedených střelách ve čtyřiadvacáté minutě poprvé vážněji ohrozila Calatayudovu svatyni, když Javad Nekounam trefil z přímého volného kopu z osmnácti metrů břevno.

Jenom o chvíli později Calatayuda prověřil Juanfran, po němž nebezpečně, ale nepřesně pálil Francisco Puñal. Klíčový moment utkání přišel v devětatřicáté minutě, kdy kapitán Paco Peña ve snaze zachránit míč před napadajícím Arandou poslal na Calatayudovu branku lob, se kterým měl brankář Hérculesu velké potíže a který s velkou námahou vyrazil. Brance však nezabránil, protože z následné, správně odpískané malé domů vstřelil Nacho Monreal vítěznou branku utkání.

Druhá půle byla stejně jako předcházející ve znamení tlaku domácího mužstva, které se z tolik potřebné gólové pojistky radovalo již po devíti minutách hry. Francisco Puñal se postavil k přímému volnému kopu blízko půle hřiště a poslal do pokutového území rychlý a přesný centr na Lola, který nabíhal zcela osamocen na zadní ty, kde také svou branku vsítil.

Osasuna byla stále lepší, ale s ohledem na dvoubrankové vedení mírně polevila. Toho využil Hércules, který se snažil ke snížení stavu využít každé příležitosti. Tu největší měl devětasedmdesáté minutě Cristian, jenž zakroutil svůj přímý volný kop do levé tyče Ricardovy branky. V poslední minutě nakonec pečetil vítězství domácího mužstva po velké chybě Olivera Thomerta Krisztian.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele