10. kolo
08.11.2010 21:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Sevilla FC - Valencia CF 2:0

V pondělním šlágru přivítala Sevilla doma na stadionu Ramóna Sánchéze Pizjuána Valencii a zaslouženě zvítězila 2:0. Velikou skvrnou na utkání však byla situace z prvního poločasu, ve které poslal rozhodčí do sprch hostujícího Topala. Vítězný gól vstřelil v 54. minutě Alváro Negredo. V tabulce se tak Sevilla dostala na šesté místo a bodově se dotáhla právě na Valencii.

V zápase byli domácí od úvodního hvizdu o trochu aktivnější a vytvořili si také některé příležitosti. Už v 11. minutě poslal centr před branku Perotti, ale Fabiano v krkolomné pozici nedokázal výrazněji ohrozit gólmana Valencie Césara. Na druhé straně se uvedl střelou z dálky Soldado, ale jeho projektil z dvaceti metrů se nevešel mezi tři tyče.

Sevilla se snažila bušit do obrany hostí, ale většina útoků končila před pokutovým územím, a když už se domácí odhodlali ke střele z dálky, zlikvidovala ji opora Netopýrů gólman César Sanchéz. Ve 25. minutě však přišla situace, která výrazně ovlivnila celý průběh utkání. Topal dobíhal dlouhý balón a těsně před ním se zjevil Cáceres, který nekompromisním odkopem poslal balón pryč, ale při odkopu se srazil s Topalem. Následně předvedl Cáceres parádní herecký výkon, na který mu bohužel pro hosty naletěl i rozhodčí, který za tuto situaci poslal Topala předčasně do sprch. Opakovaný záběr však prokázal, že souboj byl naprosto oboustranný a že se tak jednalo o hrubou chybu rozhodčího.

Od tohoto momentu se samozřejmě domácí položili ještě více do ofenzivy. Ve 29. minutě centroval z pravé strany znovu Perotti a Luis Fabiano tentokrát poslal svou hlavu jen těsně mimo pravou tyč branky Valencie. Na druhé straně se znovu blýskl Soldado, který si vyměnil balón s nejlepším hráčem Los Che Joaquínem a střelou doprostřed prověřil poprvé Javiho Varase.

Ve 44. minutě přišla další smolná situace pro Valencii. Sevilla se dostala až před Césara a ve skrumáži to odnesl právě gólman hostí, který se srazil s Romaricem a při tomto střetu se zranil. Do druhé půle ho tak musel vystřídat náhradní gólman Guaita. V prvním dějství nakonec hosté ubránili bezbrankový stav.

Po přestávce pochopitelně přišel tlak domácích a navíc se trenéru Manzanovi velmi povedla střídání. V 53. minutě poslal místo Romarica na plac Alvára Negreda a ten se mu o minutu později odvděčil úvodním gólem zápasu. Renato vypálil ze střední vzdálenosti a nejistý Guaita vypálil pouze před sebe, kde stál volný Negredo a se štěstím doslal balón pod gólmanem do branky - 1:0.

V 62. minutě už to mohlo být o dva góly. Velmi aktivní Perotti znovu centroval před branku a znovu na Luise Fabiana. Tomu tentokrát střela sedla a skončila na břevně. O další čtvrthodinku však domácí už pojišťovací gól přidali. V 74. minutě přišel na plac Alejandro Alfaro právě za Perottiho, tři minuty nato si naskočil na bezchybný centr Renata a hlavou poslal domácí do dvoubrankového vedení.

Malá jiskřička naděje pro Valencii ještě přišla po druhém gólu v její síti. V nepřehledné situaci v pokutovém území Sevilly se k odraženému balónu dostal znovu Soldado, ale ve stoprocentní příležitosti zazmatkoval a trefil pouze padajícího gólmana Varase. Z následného protiútoku Sevilla přečíslila Valencii a řítila se ve dvou proti třem na Guaitu. Negredo ale celou situaci vzal na sebe a to nebylo to správné rozhodnutí.

Závěr zápasu už domácí v pohodě dohráli a nepustili Valencii k ničemu vážnějšímu. Po dvou gólech ve druhém dějství tak nakonec zvítězili 2:0 a na domácím hřišti potvrdili roli mírného favorita. Valencie se v lize poslední dobou trápí a nevyhrála už čtvrtý zápas v řadě.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

2:1

Reagovat
PePiG7

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele