10. kolo
07.11.2010 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

UD Almería - Sporting Gijón 1:1

Estadio Juegos Mediterráneos bylo očitým svědkem pohledného utkání a relativně nezasloužené remízy hostitelů utkání z Almeríe a z asturijského hlavního města dorazivšího Sportingu Gijón. Hostující mužstvo bylo po brance domácích mnohem aktivnější a dokázalo si vytvořit značné množství dobrých příležitostí, z nichž zůstala využita pouze jedna. V posledních týdnech dobře hrající Sporting by tak mohl brát porážku v Almeríi jako malou ztrátu.

První vážnější pokus vyslala na branku hostujícího brankáře Juana Pabla Colinase domácí italská opora Pablo Piatti, Colinas byl u levé tyče včas. Krátce po čtvrthodině hry se již Almería mohla radovat. Pablo Piatti potáhl na levé straně míč, odcentroval do pokutového území, kde míč Miguel Ángel Corona umístil přímo pod víko.

Po brance se Almería pomalu vytrácela ze hřiště a v dalším průběhu utkání neměla v podstatě již žádnou příležitost. Za zmínku stojí snad jen hlavička Uche Kalua, který nedokázal míč z kopačky Piattiho na malém čtverci přesně umístit.

V závěru prvního dějství i na začátku druhého si připsal několik dobrých zákroků Diego Alvés, přesto ale většina střel vyslaných hráči Sportingu Gijón minula cíl. Brazilský gólman byl přesto Almeríi oporou a vychytal jak Davida Barrala, tak Alberta Botíu.

Sporting byl skutečně mnohem lepším mužstvem, obzvláště pak na útočné polovině. Zasloužené vyrovnání přišlo v třiasedmdesáté minutě a bylo pastvou pro oko každého fanouška kopané, i příznivců Almeríe. Přetažený míč z rohového kopu Carmela Gonzáleze doletěl až k neobsazenému Nachu Novovi, který míč obratem, z první a akrobaticky poslal do sítě bezmocného Diega Alvése. Nádherný fotbalový kousek, který navíc znamenal kýžené vyrovnání.

Sporting Gijón si nakonec mohl odvést do Asturie tři body, ale nabídnutou šancí před Diegem Alvésem pohrdl Miguel de las Cuevas. Rojiblancos i Almería se však od sestupových pozic nikterak nevzdálily.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele