10. kolo
07.11.2010 19:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Getafe CF - FC Barcelona 1:3

Mistrovská Barcelona dnes přednesla ofenzivní báseň a po zásluze si odváží z Getafe tříbodový poklad. O vítězství se rovným dílem postarali všichni kanonýři Blaugranas počínaje tím nejlepším, tedy Lionelem Messim, pokračuje Davidem Villou a konče Pedrem.

Přestože El Geta prohráli o dvě branky a porážku si zasloužili, neodevzdali vůbec špatný výkon, přičemž se v poslední dvacetiminutovce druhé půle dočkali nejen snížení a korekce stavu, ale také několika parádních šancí, které mohly utkání náležitě zdramatizovat, což se bohužel pro nestranného diváka nepodařilo.

Parádní utkání okořenilo mnoho povedených kombinací a střel, v nichž měli prsty obzvláště hráči katalánského mistra. Krom těchto atributů potřebných pro kladné hodnocení zápasu jsme zaznamenali dvě červené karty. O tu první se postarala barcelonská věž Gérard Piqué a o druhou obránce domácích Derek Boateng.

Barcelona odstartovala bleskově, a hned po čtyřech minutách mohla zvedat ruku nad hlavu, jen kdyby David Villa překonal osamoceného Jordiho Codinu, který předvedl tváří tvář exvalencijskému kanonýrovi parádní zákrok. Zanedlouho poté odmítl první branku Lionel Messi, Codina opět přispěchal s dobrým zákrokem.

Kýžená první branka přišla přesně v polovině prvního dějství a postarala se o něj trojice Lionel Messi, David Villa a Dani Alvés. První jmenovaný celou akci započal parádní přihrávkou na Daniho Alvése, který našel na penaltovém puntíku Davida Villu, který se obklopen čtveřicí bránících hráčů nemohl dostat ke střele, i proto vymyslel geniální přihrávku do uličky na nabíhajícího Lionela Messiho, který bez potíží překonal bezmocného Codinu.

Barcelona pokračovala v soustředěné ofenzívě a zanedlouho se radovala ze druhé branky. David Villa a Lionel Messi si tentokrát vyměnili pozice, když argentinský kouzelník parádní přihrávkou mezi třemi hráči nalezl nabíhajícího nejlepšího reprezentačního střelce španělské fotbalové reprezentace, který neměl problém překonat tváří tvář opět bezmocného Codinu. David Villa krátce před tím již branku vsítil, ale nebyla správně uznána pro ofsajd.

Po obrátce musel ukázat své umění Víctor Valdés proti střele Manu Del Morala, po jehož pěkné šanci přišlo rozhodnutí z kopačky Pedra. Codina přijal míč od Rafy a snažil se jej konstruktivně rozehrát na Daniela Catu Díaze, který však zaváhal, nechal si ukradnout míč Messim, od něhož se míč odrazil k Pedrovi, který nadvakrát překonal padajícího Codinu.

V devětašedesáté minutě však přišlo snížení z kopačky kapitána mužstva Manu Del Morala, který potrestal Piquého ruku v pokutovém území. Namísto snížení mohla přijít čtvrtá pohroma, ale Messi odmítl sám před Codinou obrovskou šanci a možnost vstřelit svůj druhý gól v utkání.

Na druhé straně si připsali dvě veliké příležitosti Juan Albín a Javier Arizmendi, na jehož hlavičku Víctor Valdés nedosáhl, ale záda mu kryl dobře postavený Maxwell. Naděje Getafe na lepší výsledek uhasly deset minut před koncem, kdy fauloval Mascherana Boateng a vyfasoval druhou žlutou kartu v utkání. Barcelona již utkání dohrála v klidu a může se radovat ze zaslouženého vítězství, díky němuž bude po tomto kole na druhém místě tabulky za vedoucím Realem Madrid.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (6)

Přidat komentář
Tomtaf

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0 : 3

Reagovat
smazaný uživatel

překvapení kola.....2:1

Reagovat
Losinho

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele