10. kolo
07.11.2010 17:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Levante UD - Deportivo La Coruña 1:2

Deportivo dokázalo potvrdit u nováčka z Levante svůj vzestup formy z posledních týdnů a veze si tři body za vítězství 1:2. V tabulce se tak la Coruňa dostala už před Levante a polepšila si na desetibodový zisk z deseti kol. Vítězný gól vstřelil v 52. minutě Aythami. Levante se naopak díky porážce posunulo na sestupovou osmnáctou příčku.

Už v 6. minutě zápasu zahrozilo Levante z kopačky Miguela Pallarda. Ten inkasoval přesný centr od Rubéna Suaréze a svou pohotovou střelou z první těsně minul pravou tyč branky hostí. Tuto nevyužitou příležitost dokázalo Deportivo potrestat o čtyři minuty později. Standardní situaci rozehrával Rubén Peréz a signálem poslal balón na pravý roh pokutového území, kde stál Riki, který se uvolnil přes jednoho obránce a přízemní střelou překonal domácího brankáře Reinu - 0:1.

Po úvodním gólu hosté ožili a vypracovali si i další příležitost. V jedné z nich se po centru Seoaneho ocitl Saúl, ale netrefil balón ideálně a tak nenadělal gólmanovi Levante příliš starostí s jeho chycením. Ve 36. minutě to byli znovu hosté, kteří se prezentovali zajímavou kombinací, na jejímž konci byl střelec první gólu Riki, ale tentokrát zaváhal a svou střelu poslal metr nad branku.

Levante se osmělilo až v závěru prvního poločasu. Po vhazování Suaréze se k míči dostal Stuani a pohotovou ranou z dvaceti metrů prověřil připraveného gólmana Aranzubiu v brance Deportiva. V první půli tak byli hosté jasně lepším týmem a do kabin také šli se zaslouženým vedením 0:1.

Také do druhého dějství vstoupili aktivně hosté a za svou aktivitu si zasloužili druhý gól, který vstřelili už v 52. minutě. Riki se tentokrát vžil do role nahrávače a z autového vhazování poslal balón do nohy Aythamimu, který se obtočil kolem jednoho obránce a střelou přes druhého na zadní tyč překonal podruhé gólmana domácích - 0:2.

V 55. minutě se do velmi slibné pozice dostal znovu Riki. Tentokrát si naskočil na centr Seoaneho on a svou hlavičkou mířil velmi dobře, ale gólman domácích předvedl reflexivní zákrok a zachránil svůj tým od třetího gólu. I nadále bylo aktivnější Deportivo a další pokusy z kopaček Saúla a následně Juana Rodriguéze skončily vysoko nad brankou Levante.

Zákonitě tak přišel trest v podobě snížení ze strany Levante. V 73. minutě se kvalitní individuální akcí blýskl Juanlu, který se uvolnil na pravé straně, seběhl si do středu hřiště po stylu Lionela Messiho a střelou na zadní tyč snížil na 1:2 z pohledu domácích. Tato akce však byla ze strany domácích dost ojedinělá a závěr zápasu znovu patřil Deportivu, které už si výsledek pohlídalo a zaslouženě tak zvítězilo po přesvědčivém výkonu 1:2.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele