10. kolo
06.11.2010 22:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Málaga CF 1:0

Manuel Pellegrini si mohl na tribuně jen posmutněle sklonit hlavu a následně odejít svým novým svěřencům do útrob Cornellá-El Prat vyčinit nedostatečnou útočnou snahu, hlavně však nekoncentrovanost v první minutě utkání, kdy andaluský celek dostal jedinou branku utkání z kopačky Javiho Marquéze.

RCD Espanyol byl takřka ve všech fázích utkání lepší, avšak Málaga v závěru utkání bojovala a vehementně usilovala o vyrovnání, které nakonec nepřišlo. Los Pericos mohli již do přestávky vést o dvě branky a nemuseli se strachovat o výsledek, to nedokázali vlivem nepřesností, anebo jistých zákroků Francesca Arnaua.

Pellegriniho svěřenci ve dvou třetinách utkání pranic nepředvedli a nechávali domácí mužstvo hrát, čehož Espanyol náležitě využíval a útočil kdykoliv se mu naskytla jakákoliv příležitost. O jednobrankovém vítězství rozhodla parádní střela Javiho Marquéze, ale zejména již zmiňovaná nekoncentrovanost a nedůraz hráčů, kteří okolo střílející opory Espanyolu poletovali v uctivé vzdálenosti.

Javi Marquéz po rozehrávce a několika přihrávkách nelenil a hned se pokusil vyzkoušet teprve třetí zápas chytajícího Arnaua. Bez potíží prošel středem hřiště, kde jej minuli dva hráči Málagy a nikým nerušen z třiceti metrů vypálil falšovaný projektil, který vzduchem zaplaval a skončil téměř v šibenici Arnauovy branky.

Espanyol měl v prvním poločase velkou převahu, kterou vyjádřil dalšími skvělými šancemi. Kanonýr Osvaldo se řítil po skvělém průniku mezi dvěma stopery Málagy na osamoceného brankáře, který jeho pokus o lob vystihl a míč skvěle lapil. O chvíli později tentýž hráč napřáhl z hranice šestnáctky a jeho rána prosvištěla okolo levé tyče Arnaua.

Zanedlouho se ujali slova José Callejón a opět Javi Marquéz. První jmenovaný pokoušel štěstí pěknou přízemní střelou, která však ke smůle domácího mužstva skončila těsně vedle pravé tyče. Střela Marquéze měla podobné parametry, a tak se šlo do kabin za jednobrankového vedení Espanyolu.

Druhá půle byla ve znamení znovuvzkříšení Málagy, která se dostala do zápasu několika šancemi, z nichž nejvýraznější byly střely Eliseua a Nabila Bahy, s nimiž si Kameni poradil. Kamerunského brankáře nepřekonal ani Sebastian Fernández.

Největší šance Málagy, která po hodině hry naprosto dominovala a nepustila domácí ke slovu, přišla pět minut před koncem utkání, kdy Quincy Owusu-Abeyie napřáhl z pětadvaceti metrů, ale narozdíl od Javiho Marquéze se jeho střela odrazila zpět do hřiště od břevna. Espanyol i díky velké klice ubránil jednobrankové vítězství a posunul se na průběžnou čtvrtou příčku, přičemž protáhl svou domácí neporazitelnost na pěkných pět zápasů v řadě.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele