Primera División - souhrn 1. kola

18.08.2012, 20:52, aktualizováno 21.08.2012, 00:57
Komentáře a souhrny
Neděle přinesla brankové hody. Betis přestřílel Athletic, zatímco Barca deklasovala Real Sociedad. Ve šlágru kola potom nevykročil vítězně obhájce z Madridu a ztratil i jeho městský kolega. Pondělní program načala výhra Deportiva nad Osasunou, dále uspěly Vallecano a Valladolid.

Real Zaragoza - Real Valladolid 0:1

20.08.2012 23:00

Góly: 45. Óscar González

Nováček z Valladolidu vstoupil do Primera División vítězstvím 1:0 na hřišti Realu Zaragoza. Jediný gól zápasu vstřelil záložník Óscar, který paradoxně strávil čtyři sezony právě v Zaragoze předtím, než v roce 2008 odešel do OIympiakosu. Jeho branka na konci prvního poločasu přinesla hostům cenné tři body.

Domácí se v loňském ligovém ročníku vyhnuli záchraně jen s odřenýma ušima a jejich první zápas napověděl, že podobné starosti je mohou čekat i letos. Začátek utkání nezachytil ani jeden z týmů a první střelu večera mohli diváci na La Romareda vidět až v 15. minutě, kdy Jaime zastavil slabý pokus Héldera Postigy. Na druhé straně zahrozil Óscar, ale z jedenácti metrů vysoko přestřelil. Hosté se s postupem času čím dál více osmělovali a v 35. minutě měli velmi blízko ke kýženému gólu, ovšem Guerrův volej z hloubi pokutového území jen proletěl těsně kolem levé tyče Robertovy brány.

Ani to však Zaragozu neprobudilo a přišel zasloužený trest. Do konce první půle již zbývaly jen vteřiny, když Omar Ramos připravil Óscarovi skvělou palební pozici a španělský záložník se tentokrát nemýlil. Do druhé půle vyslal domácí kouč Manolo Jimenéz na hřiště José Mariho namísto nevýrazného Romarica a zdálo se, že domácí konečně převezmou otěže zápasu. Hélder Postiga se hned dostal do dvou slibných šancí, ty však pokaždé zneškodnil skvěle chytající Jaime. A nechybělo mnoho, aby se skóre měnilo na druhé straně. Apono zahrál na hranici vápna rukou, díky čemuž hosté kopali penaltu. Víctor Pérez však nabídnutou příležitostí pohrdl a nechal vyniknout Roberta, který střelu vytáhl na svou levou tyč, a udržel tak Zaragozu stále ve hře.

Nebylo to však nic platné, Valladolid si závěr zápasu zkušeně pohlídal a odstartoval tento ročník tím nejlepším možným způsobem.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Granada CF 1:0

20.08.2012 21:00

Góly: 90+4. Roberto Trashorras

Los svedl hned do prvního kola La Ligy dva loňské nováčky Rayo Vallecano a Granadu. Utkání slibovalo velice vyrovnanou hru a to se také vyplnilo. Zdálo se, že se oba týmy rozejdou nerozhodně za stavu 0:0, ale v nastaveném čase se trefil domácí Roberto Trashorras, který tak zajistil Rayu tři body.

Do zápasu lépe vstoupili domácí. Do dobré pozice se dostal González Adrián, jehož hlavička ale směřovala nad břevno. Zahrozil také Medina Piti, který se dostal ke střele z hranice pokutového území, ale brankář Granady Toňo jeho pokus chytil.

Alhasanne Bangoura poté přestřelil v poměrně dobrém postavení. Ačkoli měli domácí převahu, nejblíže gólu byla Granada, která zahrozila z přímého kopu. K tomu se postavil Orellana a zdálo se, že jím vystřelený míč zapadne přímo do sítě. Brankář Rubén ale vytáhl neuvěřitelný zákrok a vyškrábl míč kolem tyčky mimo bránu. Z následujícího rohu se k zakončení hlavou propracoval Siqueira, ale míč napálil pouze do brankové konstrukce.

Na druhé straně se po šancích Granady nechtěli hráči Raya nechat zahanbit, a to se jim povedlo. Piti totiž našel přesným centrem Nickieho Nielsena, který se dostal k hlavičce. Jeho pokus ale dokázal Toňo vyrazit nad břevno.

Úvodní půlhodina byla opravdu dech beroucí. Potom začala tempo utkání dirigovat Granada a došlo k menšímu útlumu šancí. Po mneším intervalu, kdy se na trávníku nedělo nic zajímavého, se do další granadské šance dostal Orellana, který dělal domácí obraně hodně problému. Na jeho střelu se ale opět vytasil Rubén se skvělým zákrokem, a skóre zápasu tak stále zůstávalo nezměněné.

Další šanci hostů měl Allan Nyom, který střílel z blízké vzdálenosti. Rubén ale svůj tým opět podržel a hráči mu mohli být vděční, že díky němu ještě neprohrávají.

Ačkoli si Granada moc jiných šancí nevytvořila, přesto směřovala alespoň k jednomu bodu. To by ale na hřišti nesměl být Trashorras, který měl jiné plány. Gabriel Torje fauloval a byl nařízen přímý kop, ke kterému se postavil vystřídavší Roberto Trashorras. Jeho nechytatelná prudká střela z poslední minuty nastavení vymetla horní roh Toňovy brány, a tak bylo o vítězi rozhodnuto.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - CA Osasuna 2:0

20.08.2012 19:00

Góly: 53. Riki, 90+1. Nélson Oliveira

Tři zápasy španělské ligy se v prvním kole dohrávaly v pondělí. V jednom z nich přivítal nováček z Deportiva na své půdě Osasunu a ukázal, že mezi elitu rozhodně patří. Deportivo zvládlo zápas zejména po taktické stránce skvěle a vyhrálo 2:0, díky čemuž si připsalo první body do tabulky Primera Division. Oba góly domácí vstřelili ve druhém dějství.

Utkání mělo nečekaně vysokou úroveň a diváci viděli atraktivní duel s množstvím šancí. Už v 7. minutě mohlo jít Deportivo do vedení, po povedené kombinaci trefil záložník Pizzi břevno branky Osasuny. Prosadit se mohli také hosté. Po půlhodině hry gólman Aranzubia vytahoval hlavičku Llorenteho z brankové čáry.

Osasuna hrozila zejména z rychlých protiútoků, ve 38. minutě po individuální akci zakončoval Nino těsně vedle levé tyče branky domácích. Vzápětí si na druhé straně na centr z pravé strany nskočil Riki, ale ani on nedokázal balón usměrnit přesně.

Závěr prvního dějství byl velmi hektický, nejprve hostující Cejudo z hranice pokutového území pořádně protáhl Aranzubiu a v následné akci na druhé straně byl v pokutovém území hostí sražen domácí záložník Flaňo. Rozhodčí tak nařídil pokutový kop, ale Riki z něj trefil pouze tyč branky Osasuny a po pětačtyřiceti minutách se tak šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Deportivo však svou smůlu z první půle vynahradilo hned na začátku té druhé. V 53. minutě Riki napravil své zaváhání při pokutovém kopu a překvapivou střelou zpoza jednoho z obránců překonal Fernandeze střelou na bližší tyč - 1:0.

Osasuna byla ve druhém dějství jasně horším týmem a o pár minut později mohla inkasovat podruhé, hlavička Aguilara šla těsně vedle tyče. Deportivo navíc výborně bránilo a nepouštělo soupeře téměř do ničeho závažnějšího, několik pokusů z dálky ze strany Osasuny téměř nestojí za zmínku.

Závěr zápasu také domácí zvládli na jedničku a v nastaveném čase přidali pojistku v podobě druhého zásahu. Nelson Oliveira využil zaváhání hostujících obránců, utekl celé obraně a parádním lobem překonal podruhé v zápase gólmana Fernandeze. Deportivo tak po skvělém taktickém výkonu zvítězilo na domácí půdě nad Osasunou 2:0.

Více informací k zápasu

Levante UD - Atlético Madrid 1:1

19.08.2012 23:00

Góly: 5. Nabil El Zhar - 22. Arda Turan

Místy až drtivou převahu nedokázalo do vítězného konce dotáhnout madridské Atlético, které tak z po půlnoci končícího duelu na půdě Levante bere jen bod. Skóre otevřel domácí El Zhar, hosté ale ještě v první půli vyrovnali zásluhou Turana a zdálo se, že musí strhnout výhru na svou stranu, jenže další branka už ve Valencii nepadla.

Domácí Levante začalo překvapivě aktivně, během prvních pěti minut zápasu se dostalo ke třem slibným šancím. A jednu z nich dokázalo dotáhnout až ke vstřelené brance. Nejprve ale nebezpečně centroval z levé strany Juanlu, Courtois měl plné ruce práce s balónem, který zřejmě tak trochu nechtěně směřoval do prostoru mezi třemi tyčemi. O chvilku později o sobě dal vědět Angel, jenže ten minul. V páté minutě už to ovšem domácím vyšlo, když Barkerův roh odvrátil Miranda jen k El Zharovi, jenž z hranice pokutového území mířil přesně.

Přesně v tímto okamžikem se obraz hry radikálně změnil, Atlético najednou začalo jasně ovládat střed pole, drželo míč na svých kopačkách a snažilo se proniknout do dobře formované obrany soupeře. To se ještě nepovedlo Tiagovi, který hlavičkoval nepřesně, ve dvaadvacáté minutě už ale zasloužené vyrovnání přišlo. Arda Turan postupoval s míčem středem a snažil se přitom najít možnost přihrát některému ze svých spoluhráčů, to se ale nepovedlo, a tak se turecký záložník rozhodl vystřelit. A dopadlo to úchvatně - Turan se trefil tvrdě, a navíc přesně do šibenice - Munúa byl naprosto bez šance.

Tato branka už na další průběh zápasu neměla absolutně žádný vliv, Atlético i nadále jasně vládlo. Tiago střílel z dálky, ale domácí brankář zasáhl jistě. O chvíli později se mu to samé nepodařilo zopakovat proti pokusu Adriána, naštěstí pro něj však stál dobíhající Falcao v ofsajdu. Ve třicáté páté minutě mohlo Levante z ničeho nic opět jít do vedení, závar kolem malého vápna Atlétů ale dokázal vyřešit Godín, následná rána Iborry zase skončila na břevně.

V padesáté minutě mohlo jít Atlético do vedení, Tiago pálil z velkého čtverce a Munúa se stihl pouze otočit, aby sledoval, jak balón míří o centimetry vedle jeho branky. Po hodině hry se hosté dožadovali odpískání penalty, podle názoru sudího Gomeze však Munúa Turana nefauloval. Podobná situace, a popravdě mnohem jasnější, se opakovala deset minut před vypršením normální hrací doby, kdy se do téměř jistě gólového zakončení hnal Falcao, byl ale přistřčen. Jenže nebyl z toho ani gól, ani pokutový kop. A když zřejmě nejlepší hráč zápasu Turan nenapnul síť ze standardní situace, skončilo utkání dvou účastníků Evropské ligy dělbou bodů.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Real Sociedad 5:1

19.08.2012 21:00

Góly: 4. Carles Puyol, 11. Lionel Messi, 14. Lionel Messi, 41. Pedro, 84. David Villa - 9. Chori Castro

Všechno naprosto přesně podle plánu. Barcelona v prvním kole nové sezony španělské ligy nezaváhala, porazila doma Real Sociedad 5:1 a počítá pozitiva. Dvakrát se trefil Messi, po zranění se gólem uvedl Villa, skvělý výkon přidal Tello. Snad jen vyrovnávací branka Castra může dělat vrásky, ale i na ní se domácím podařilo okamžitě odpovědět. Takhle by to prostě šlo...

Jen pro úplnost, pro ty, co se nedopočítali - po jedné trefě zaznamenali Carles Puyol a Pedro. Už po oznámení sestav bylo jasné, s jakými ambicemi vstupují obě mužstva do tohoto utkání. Zatímco nový kouč Blaugranas Tito Vilanovi si dovolil pouze na lavičce ponechat Gerarda Piquého, Andrése Iniestu, Alexise Sáncheze i navrátilce po zranění Davida Villu a na síle szákladní jedenáctky se to projevilo jen velmi nepatrně, hosté stáhli kalhoty už daleko před brodem. Trenér Montanier neposlal na hřiště od úvodní minuty ani jednoho útočníka, rozhodně se však nesnažil napodobit na technice a souhře postavený vzor španělské španělské reprezentace. Erreala přijela jednoduše bránit, a to za každou cenu, chtěla zhustit střed pole a vyrážet do protiútoků pomocí rychlostních typů - Griezmanna a Castra. Základním úkolem však bylo ubránit barcelonské hvězdy, právě o to se hosté chtěli pokusit zejména.

Marně. Už ve čtvrté minutě odcentroval od rohového praporku Xavi, kapitán Carles Puyol si v souboji s Ansotegim našel místo k hlavičce a zakončil přesně, střelou k bližší tyči sice umožnil Bravovi dotyk s míčem, avšak ne v takové míče, aby gólman Sociedadu dokázal zabránit gólu. Hosté nebyli daleko od vyrovnání hned o šedesát sekund později, kdy Prieto cpal před bránu velice zajímavý centr, osamocený Griezmann na něj ovšem těsně nedosáhl. Barcelon ale tomuto varování nevěnovala dostatečnou pozornost a v deváté minutě byla potrestána vyrovnáním. Rychlou akci, kterou založil Prieto a vyšperkoval vynikajícím kolmým pasem Illarramendi, zakončil nechytatelnou ranou pod břevno Gonzalo Castro.

Jenže pak začal úřadovat nejlepší fotbalista světa Messi a během sedmi minut bylo rozhodnuto. Poprvé se Argentinec prosadil v minutě jedenácté, kdy se šikovně procpal mezi dva obránce a tečovanou bombou pod horní tyč znovu poslal Barcelonu do vedení. Druhá Messiho trefa přišla v sedmnácté minutě, to bylo nejprve jeho první zakončení zblokované, aby však Tello vrátil balón do ohně, barcelonská desítka se dostala před Ansotegiho a pohotově a přesně zakončila.

A to ještě nechybělo moc, aby za dalších zhruba sto vteřin Messi dokonal hattrick, tentokrát ale po centru Alvese zakončoval hlavou nad. Hosté se znovu osmělili až po půlhodině hry, kdy pálil jen do boční sítě De La Bella. Deset minut před přestávkou měl Messi další čistou gólovou šanci, tentokrát se však proti němu nohou vyznamenal gólman Bravo. Griezmann se zase snažil překvapit vyběhnutého Valdése dalekonosným lobem, jenže domácí jednička se na poslední chvíli stihla vrátit a vytáhla míč na roh. Ještě před odchodem do kabin zvýšila Barca na rozdíl tří branek, z levé strany centroval na zadní tyč Tello a úplně volný Pedro z voleje v poklidu zakončil - 4:1.

I v druhém dějství se hrál velmi dobrý fotbal, Blaugranas si zápas očividně užívali, i hosté ale svou troškou přispěli k atraktivitě celého duelu. Griezmann připravil dobrou střeleckou pozici pro Castra, jenž těsně minul. Messi si zase tak dlouho vyměňoval balón s Pedrem, až se dostal do vápna soupeře, nakonec však trefil pouze boční síť. V průběhu druhé půle se do hry dostali i Piqué, Iniesta a Villa, a právě poslední jmenovaný uzavřel střelecký účet zápasu. To do konce normální hrací doby zbývalo jen šest minut, když se také zmíněný Iniesta protáhl až k brankové čáře, odkud nahrál proti noze Villovi a jeho levačka zapadla přesně do šibenice hostující svatyně. Barcelona v naprostém klidu zdolala Real Sociedad 5:1 a protože konkurent z Madridu ztratil body, dostala se hned po prvním kole do výhody.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Real Betis 3:5

19.08.2012 19:00

Góly: 47. Óscar de Marcos, 67. Mikel San José, 76. Mikel San José - 7. Rubén Castro, 26. Jorge Molina, 31. Beñat Etxebarria, 80. Alejandro Pozuelo, 86. Jorge Molina

Real Betis loni zaskočil všechny týmy i diváky, když zkraje sezóny dominoval na prvním místě tabulky La Ligy. To nečekal nikdo, ale Betis si to dobrými výkony rozhodně zasloužil. Jenže postupem času se jeho výkony zhoršovaly, a nakonec bojoval spíše o udržení než o pohárové příčky. Podobný scénář může mít i letošní sezóna.

V prvním zápase nového ročníku totiž Betis vyrazil dech všem divákům, když dokázal porazit Athletic Bilbao výsledkem, který připomíná spíše hokejové než fotbalové utkání. Sevillský tým do zápasu vlétl jako vosy a během půlhodiny již vedl tříbrankovým rozdílem. Nad tímto debaklem se možná projevila absence dvou klíčových hráčů Athleticu Fernanda Llorenteho a Javího Martíneze. Ti totiž chtějí z baskického klubu odejít, a tak je trenér Marcelo Bielsa neposlal na trávník.

Gólová smršť se spustila už v 7. minutě, kdy Beňat přihrávkou našel Rubéna Castra na penaltové značce. Ten s obrovskou šancí naložil nejlépe jak mohl, a to prudkou a přesnou střelou do protipohybu brankáře Iraizoze, kterému tak nedal žádnou šanci na zákrok.

O dvacet minut později přišel druhý gól. Po rychlém protiútoku si vzal míč debutant Juan Carlos, přihrál před bránu volnému Molinovi a ten poslal míč pohodlně do sítě Iraizozovi opět nebyla dána šance zamezit gólu.

Pokud fanoušci Betisu jásali po krásné střele Castra, ve 31. minutě si museli rvát vlasy nadšením, neboť třetí gól byl opravdu výstavní. K míči se před hranicí pokutového území dostal Beňat a napálil jej nechytatelně do horního pravého rohu brány.

Po poločase se Athletic zvedl a pokusil se s nelichotivým a zdánlivě beznadějným výsledkem ještě něco udělat. A povedlo se. Hned tři minuty po začátku druhé půle našel chytrou přihrávkou vystřídavší Aritz Aduriz, bývalý útočník Valencie, Oscara de Marcose, který obstřelil Fabrícia a snížil na rozdíl dvou gólů.

v 67. minutě to bylo už jen o jednu branku, neboť se po rohovém kopu prosadil hlavou San José, který se vyšplhal nejvýše do vzduchu a přeskočil i samotného nedůrazného brankáře Fabrícia. Ten samý hráč srovnal skóre o devět minut později a byl to téměř totožný gól, pouze centr letěl z druhého rohu.

Když už to vypadalo, že Athletic předvedl excelentní obrat v zápase a dosáhne minimálně na jeden bod za remízu, ujal se slova opět Real Betis. Jeho hráči si v 80. minutě doslova rozebrali celou obranu a vystřídavší Pozuelo celkem v klidu počtvrté v zápase prostřelil bezmocného Iraizoze.

Definitivní podoba skóre nastala o šest minut později, kdy se podruhé v zápase trefil Jorge Molina. Ten se ocitl tváří v tvář Iraizozovi a nastalou situaci vyřešil šibalsky, neboť brankáře elegantně přehodil obloučkem.

Betis tak dosáhl na velkolepé vítězství a jen čas ukáže, jestli dokáže navázat podobnými výsledky a udržel se někde v horní polovině tabulky. Zajímavé také bude sledovat, jak se Athletic vyrovná s absencí Llorenteho a Martíneze.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Valencia CF 1:1

19.08.2012 19:00

Góly: 10. Gonzalo Higuaín - 42. Jonas

Hned na úvod sezóny ztratil loňský mistr Real Madrid první body. Na domácí půdě přivítal v rámci prvního kola Valencii a získal bod za remízu 1:1. Oba góly padly v prvním poločase, za domácí se trefil Higuaín, za hosty na konci první půle vyrovnával Jonas. Valencie si tak v prvním ligovém zápase nové sezóny připsala velmi cenný výsledek a rozhodně bude na rozdíl od Realu za remízu ráda.

Domácí favorit vlétl na svého soupeře pěkně zostra a už v 10. minutě se poprvé měnilo skóre utkání v první veliké šanci celého zápasu. Angel Di María našel balónem za obranu nabíhajícího krajana Gonzála Higuaína a ten dokázal natřikrát překonat gólmana Diega Alvese v brance Netopýrů.

I nadále byl aktivnější Real a o pár minut později mohl přidat druhý gól, střela Xabiho Alonsa ze střední vzdálenosti jen těsně minula branku Valencie, Alves by neměl na tuto ránu nárok. Valencia si svou první střelu na branku připsala až ve 25. minutě utkání, z hranice pokutového území zkusil štěstí Tino Costa, ale jeho zblokovaná rána nebyla nebezpečná.

Real se nechal jednobrankovým vedením unést, dopředu se už příliš netlačil a ještě před koncem první půle na to doplatil. Valencia dokázala srovnat ze standardní situace zásluhou Jonase, který se prosadil hlavou. Při gólu se navíc srazil Casillas s Pepem a obránce Realu Madrid musel v poločase střídat, nahradil ho Raúl Albiol. Do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

Ve druhé půli už bylo více na co koukat a Valencie hrála s Realem vyrovnanou bitvu. Velikou šanci měl Bílý balet v 54. minutě, Higuaín našel vysunutím nabíhajícího Di Maríu a ten z velmi dobré pozice uprostřed pokutového území soupeře netrefil branku. Další střelu na branku Realu vyslal Ronaldo, ale gólman Alves podržel svůj tým.

Valencie dokázala ve druhé půli dostat balón do sítě soupeře jako první. Costa vysunul Soldada a ten kličkou překonal Casillase, ale rozhodčí gól neuznali kvůli ofsajdu. Ze zpomaleného záběru nebylo poznat, zda se jednalo o ofsajdovou situaci, či nikoli.

V 65. minutě mohl jít Real znovu do vedení. Mesut Ozil našel svým centrem v pokutovém území Valencie střelce prvního gólu Gonzála Higuaína a ten hlavou trefil břevno branky Diega Alvése. Tlak Realu postupně narůstal a další povedenou střelu si připsal na svůj účet Mesut Ozil, Diego Alves byl znovu na svém místě a jeho ránu vyrazil na roh.

Brazilský gólman ve službách španělského celku dále v brance předváděl brilantní výkon a také střídající Callejón v zakončení ztroskotal na jeho rukavicích. Po něm to zkoušel ještě individuálně Ronaldo, ale co nezblokovala dobře fungující obrana Netopýrů, to zlikvidoval brankář Diego Alves.

Závěr zápasu hosté zvládli dobře a dokonce mohli také zahrozit. Real si v poslední desetiminutovce už žádnou šanci nevytvořil a vzadu musel ubránit střelu Joaa Pereiry. Branka však už v zápase nepadla a Valencia se tak mohla radovat ze zisku cenného bodu za remízu 1:1. Real byl v utkání lepším týmem a s výsledkem určitě nebude spokojený, což dával v závěru zápasu najevo také trenér José Mourinho.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Espanyol Barcelona 2:1

18.08.2012 23:00

Góly: 2. Tomer Hemed, 85. Tomer Hemed - 6. Wakaso Mubarak

V pozdním zápase 1.kola La Ligy dokázala zvítězit domácí Mallorca nad Espanyolem Barcelona 2:1 a pokračuje tak ve formě z loňska. Pod oba góly Ostrovanů se podepsal Tomer Hemed, zatímco branku hostů vsítil Wakaso.

Zápas mezi domácí Mallorcou a Espanyolem Barcelona začínal až v jedenáct hodin večer, což se negativně projevilo na návštěvnosti. Na tribunách zelo nezvykle mnoho prázdných sedaček, přesto ale nešlo o komorní atmosféru. Ti, kteří dali přednost fotbalu před spánkem, totiž nemuseli vůbec litovat, neboť hned od prvních minut mohli sledovat velice zajímavé utkání bohaté na šance.

Hned v 1. minutě domácí výrazně zahrozili, když se jeden z útočících hráčů vrhl rybičkou po centrovaném míči a důraznou hlavičkou nastřelil levou tyč.

To, co se nepovedlo hned v úvodní šanci, se Mallorce vydařilo jen o minutu později, kdy Nsue centroval míč do pokutového území. Tam si ho v rychlosti zpracoval Tomer Hemed a střelou z otočky poslal míč přesně k pravé tyčce, čímž dostal svůj tým do vedení.

Mallorca měla na začátku zápasu jasnou převahu, ale z možných šancí nedokázala proměnit víc než onu jednu. To se jí vymstilo v 6. minutě, když se Espanyolu podařilo vyrovnat. Dlouhý centr našel Mubaraka Wakasa, který udělal kličku doprostřed hřiště a ještě před brankovým územím vystřelil technicky ke vzdálenější levé tyči. Izraelský brankář Dudu Aouate střelu zřejmě moc dobře neviděl, neboť jinak by se po ní vrhl, ale takto zůstal stát a jen sledoval, jak míč zapadá za jeho záda.

Ve 22. minutě se Mallorca dostala do další velké šance, ale vyslaná pumelice jen prověřila brankáře Álvareze, který během úvodních minut chytil snad čtyři jasné góly domácích. O pět minut později se Víctor ocitl sám před brankou Espanyolu, a mohl tak opět poslat svůj tým do vedení, ale jeho hlavička směřovala těsně nad břevno. Z následného protiútoku zahrozili i hosté, ale s prudkou ranou si dokázal brankář Dudu Aouate i přes malé obtíže poradit.

Po půl hodině hry došlo k první sporné situaci. Pereira se v pokutovém území snažil dostat k míči, když mu zezadu podrazil nohy brankář Álvarez. Z opakovaného záběru ale bylo zcela jisté, že to Pereira silně přifilmoval.

V 35. minutě do skvělé gólové pozice pospíchali jak domácí, tak i hosté, ale brankáři byli pozorní a s dostatečným pokojem. O dvě minuty později se ve vyložené šanci ocitl Víctor, ale nedokázal dobře zpracovat míč, čímž celá šance skončila.

Druhý poločas byl oproti tomu prvnímu značně nudný. Týmy přestaly útočit hlava nehlava, a tak ubylo zajímavých chvil. Přesto se sem tam něco urodilo, v 60. minutě pálil zdálky Hemed, ale jeho pokus směřoval vpravo od brány.

V 63. minutě došlo k tvrdému zákroku na pronikajícího hráče Mallorcy od Wakasa, který v souvislosti s tím viděl žlutou kartu a mohl být rád, že rozhodčí nesáhl přímo po červené.

V závěru zápasu střídal Nsue za Fernándeze a ten se hned představil dobrou šancí. Naběhl si mezi obranu, dostal míč uličkou, ale špatně si jej zpracoval, čímž celou akci pohřbil. Už to vypadalo, že zápas skončí remízou 1:1, když v tom se domácí ještě zmohli na jeden útok. Pereira z levého boku zkusil zatočit míč do rohu brány, ale trefil pouze břevno. Odražený míč se ale vrátil přímo na nohu Hemeda a ten jej z voleje napálil do sítě.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Getafe CF 2:1

18.08.2012 21:00

Góly: 34. Federico Fazio, 36. Álvaro Negredo (pen.) - 51. Alexis

Dvě branky v rozmezí pouhých čtyř minut rozhodl o tříbodovém zisku Sevilly, která doma v prvním kole španělské ligy přehrála Getafe 2:1. Hosté totiž po přestávce dokázali snížit zásluhou Alexise a reagovat tak na trefy Fazia s Negredem, jenže více už i přesto, že měli pár solidních možností na vyrovnání, ve druhém dějství nestihli.

Nutno poznamenat, že celkově se jedná o zasloužené vítězství domácího celku, Andalusané drželi míč více na svých kopačkách, vyprodukovali větší počet střel a celkově byli o něco nebezpečnějším týmem. To však neplatilo o úvodní čtvrthodině, v níž by se statistici dopočítali snad více nevynucených ztrát míče než přesných přihrávek. Bylo skutečně možná až moc vidět, že se nikdo nechce dopustit chyby, a tak se hrálo opatrně a zajímavých momentů bylo pomálu.

Po uplynulých patnácti minutách ale jako by všechen stres z hráčů opadl a najednou se začaly dít interesantní věci. První šanci měl na hlavě Negredo, jenž si naběhl do šestnáctky na výborný centr Cicinha, jenže v zakončení selhal a mířil nad břevno. Na opačné straně hřiště se o ruch před Lopezovou svatyní postaral Miku, nová brankářská jednička Sevilly však neměla s jeho pokusem příliš problémů.

Útočník Getafe byl v akci i o pár momentů později, kdy vyskočil nejvýše na roh Pedra Leona, bránu ale tentokrát minul. Po totožné situaci se do zakončení probojoval i Abraham, jeho akrobatický pokus ovšem skončil neúspěchem. Čistou gólovou šanci měla Sevilla po třiceti minutách, Navas cpal před bránu nebezpečný centr, na který si správně nabíhali Negredo i Rakitić, jenže se nedomluvili a balón nakonec prosvištěl celým pokutovým územím vez povšimnutí. Už o dvě minuty později ale chorvatský záložník rozehrával roh, meruna se k Rakitićovi vrátila a druhý centr už našel přesně hlavu Federica Fazia, jenž nezaváhal a poslal Sevillu do vedení.

A za další čtyři minuty si Reyes parádně narazil s Rakitićem, jenže přebrat míč v šestnáctce už mu Valera nedovolil, uviděl žlutou kartu a domácí kopali penaltu. K ní se postavil Alvaro Negredo a pohodovou střelou do středu branky zvýšil na 2:0. Poslední možnost úvodního dějství měl na kopačce Cicinho, avšak neuspěl a do kabin se šlo za dvoubrankového vedení Sevilly.

Po přestávce pálil Miku, jenže jen do nohy Diega Lópeze. V padesáté první minutě odcentroval od rohového praporku Pedro Leon a Alexis, jenž je v Getafe na hostování právě ze Sevilly, hlavou snížil. I nadále se bylo na co dívat - Valera hlavičkoval nepřesně, na Trochowskiho pobídku před prázdnou branku nedosáhl střídající Manu del Moral, Rakitiće a Herváse vychytal Moyá a poslední příležitost měl v nastaveném čase Miku, jenže minul a odmítl tak zisk bodu.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Málaga CF 0:1

18.08.2012 19:00

Góly: 84. Fabrice Olinga

Tak to je panečku úvod sezony, jak má být! Hned ve vůbec prvním utkání celého ročníku španělské ligy padl jeden velice zajímavý rekord, kamerunský útočník ve službách Málagy vstřelil šest minut před koncem branku, díky níž se stal historicky nejmladším střelcem Primery División. A rovnou tím svému týmu zařídil vydřené tři body ze hřiště Celty!

Běžela osmdesátá čtvrtá minuta vyrovnaného a z obou stran zajímavého klání, které otevíralo letošní španělskou fotbalovou scénu. Gól do té doby k vidění nebyl, vše tedy směřovalo k asi zasloužené dělbě bodů po bezbrankové remíze. V tu chvíli se ale z levé strany procpal rychlou kličkou před bránu Buonanotte, v podstatě napálil míč do spoluhráče Olingy a od něj se kulatý nesmysl odrazil tím správným směrem pro Málagu, tedy do sítě. Kamerunskému útočníkovi je dnes pouhých šestnáct let a 98 dní k tomu, stal se tak vůbec nejmladším fotbalistou, kterému se povedlo ve španělské nejvyšší soutěži skórovat. Jen pro úplnost - o necelých 200 dní překonal dosavadní rekord Ikera Muniaina, na třetí příčku odsunul Xisca Nadala a následují už sedmnáctiletí Juan Mena a Bojan Krkic.

Ale pojďme postupně. Oba celky nastoupily ve vcelku očekávaných zahajovacích jedenáctkách, snad jen upřednostnění Portilla před Buonanottem na levém okraji ofenzivy Málagy se tak úplně nečekalo, rozhodně se ale nejedná o tah, který by nutně musel šokovat. To už se spíš o podobnou "diagnózu" mohl postarat samotný úvod zápasu, který přinesl nečekaně velké množství nepřesností, během první desetiminutovky se diváci museli zřejmě hodně přemáhat, aby zjistili, že už se hraje. Domácí příznivci si však i tak utkání užívali, svůj návrat do Primery po pětileté odmlce si chtěli vychutnat a dovést svůj tým k vítězství.

První vážnější akci měl ve třinácté minutě na svědomí hostující Seba Fernández, jenž pálil z volného přímého kopu dost nebezpečně, avšak na skvěle připraveného Varase nevyzrál. Na druhé straně chtěl zvednout diváky ze sedadel de Lucas, jenže z dálky mířil mimo. V osmadvacáté minutě už přišla čistá gólová možnost Celty, jenže Aspas selhal a mířil nepřesně. Joaquín střílel z dalšího přímáku do rukavic jistého Varase, když pak o chvíli později předložil stejný hráč balón do střelecké pozice Iscovi, skončilo to zase jenom skvělým zákrokem domácího gólmana. Ještě do poločasu se hned dvakrát mohli prosadit Celestes, ovšem hlavička Tuneze prostor mezi třemi tyčemi nenašla a stejný osud potkal nakonec zakončení Lopeze, které evidentně mířilo do branky, jenže bylo zblokovaná nad břevno.

Po návratu ze šaten Celta jasně převzala iniciativu a stala se aktivnějším týmem na hřišti, ke kýžené trefě to však stále nevedlo. A to měl Enrique de Lucas tři opravdu solidní příležitosti jen během prvních osmi minut druhého dějství, jenže dvakrát se perfektně vyznamenal Caballero a při třetí šanci domácí hvězdy nemusel strážce hostující svatyně zasahovat. Chvíle slávy Fabrice Olingy, jenž přišel na trávník v padesáté deváté minutě jako první střídající hráč, mohla přijít už třináct minut před koncem, kdy Isco parádní ranou trefil břevno a míč se snesl právě k nohám dobíhajícího mladého Kamerunce, to se však ještě šestnáctiletému snajprovi nepoštěstilo. O sedm minut později už ale stál ve správný čas na správném místě a rozhodl o tříbodovém zisku pro Málagu. Nezměnila na tom nic ani závěrečná tutovka Cabrala, jenž zavřel oči a napálil balón jen do břevna...

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona11005:13
2.Real Betis11005:33
3.Deportivo La Coruña11002:03
4.Sevilla FC11002:13
 RCD Mallorca11002:13
6.Málaga CF11001:03
 Rayo Vallecano11001:03
 Real Valladolid11001:03
9.Valencia CF10101:11
 Atlético Madrid10101:11
 Real Madrid10101:11
 Levante UD10101:11
13.Espanyol Barcelona10011:20
 Getafe CF10011:20
15.Real Zaragoza10010:10
 Granada CF10010:10
 Celta Vigo10010:10
18.Athletic Bilbao10013:50
19.CA Osasuna10010:20
20.Real Sociedad10011:50

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (294)

Přidat komentář
One-Real
Reagovat
Kily
Reagovat
Trand

Hm ročník 96'.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tigerinho

Reagovat
smazaný uživatel

To je strasny.

Reagovat
frank

Neuvěřitelný

Reagovat
Ligter

Při tomhle si vždy řeknu kde jsem já.

Reagovat
Xavi8

Reagovat
smazaný uživatel

strašná představa, že už před dvěma rokama bych dával góly v PD ale respect teda !

Reagovat
madridcan

Debut jako ze snu zažil v Primera División Fabrice Olinga. Útočník Málagy v prvním utkání v nejvyšší soutěži zařídil Andalusanům výhru na půdě Celty Vigo, sám se pak zapsal do historie La Ligy jako nejmladší střelec. Gól dal v pouhých 16 letech a 98 dnech.

Reagovat
smazaný uživatel

wow

Reagovat
smazaný uživatel

respekt

Reagovat
One-Real

Sarabia zas jen na střídačce, snad jim Getafe zatopí stejně.

Reagovat
smazaný uživatel

Malaga.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kily

za kolik?

Reagovat
smazaný uživatel

1000

Reagovat
Kily

slušný já se asi trochu podívám na zoubek Chanci s tím kurzem 1,65 na to, že anglický mistr bude z Manchesteru

Reagovat
smazaný uživatel

to se mi nechce čekat tak dlouho ale jestli můžu doporučit tak zítra Varnsdorf - Most 0, kurz 3,3 u fortuny

Reagovat
Kily

tušení, nebo nějaké zákulisní info?

Reagovat
smazaný uživatel

jenom tušení ale když se podívám na formu obou týmů tak mi remíza vychází jako jasná věc

Reagovat
Kily

aha, tak to nic, cinknu Mírovi Střížovýmu, jestli tam něco náhodou nemá

Reagovat
smazaný uživatel

kdo to je ?

Reagovat
Kily

"dobrý den, mám na dnešní den domluvený jeden fixed zápas, stoprocentní jistota"

Reagovat
smazaný uživatel

Varnsdorf je doma asi tak 10x lepší než venku, opravdu je nepravděpodobnější výhra Varnsdorfu, né remíza

Ten tvůj Most furt

Reagovat
One-Real

Vypadalo to jen jako otázka času, než to tam Seville spadne.

Reagovat
One-Real

A dohráli jsme, penalta.

Reagovat
smazaný uživatel

a to jsem si říkal když nastopil na Euru Jetro Willems (ročník 94) že je to mladík, ale toto ten gól jsem sice neviděl ale v 16. letech je to slušný tak i tak.

Reagovat
Kily
Reagovat
fajdax

Kluk je o 3 měsíce mladší než já

Reagovat
madridcan

Kde si spravil vo svojom zivote chybu?

Reagovat
Krausio_Real_M

Takovej špunt a hraje ligu, zato já jsem o tři roky starší a plácám se ve fabrice, asi jsem zaspal

Reagovat
smazaný uživatel

sa to od toho mladasa tka nahodne odrazilo a je to rekord

aje aj taky gol sa pocita

Reagovat
exse

Tak na začátku té akce strefil tyčku střelou z 20 metrů, takže na té akci má větší podíl než jen to že doklepl balón, ikdyž kdyby mu to spadlo hned tak je to ještě lepší.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
Marv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
One-Real

Půl 1 stále se hraje, ten čas je vážně za trest. Teď se mi to zdá ještě horší, než když jsem to četl původně. V tuhle dobu v lednu a únoru, všechna čest komediantům, kteří to vymysleli.

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem si predstaviť tých fanušíkov do jednej byť na futbale to je šaškárna

Reagovat
One-Real

Minulej rok jak jsem byl na Nou Campu se hrál superpohár taky od 23:00 a na hotel jsem dorazil někdy v půl třetí. Ale takhle v létě bych to neviděl jako problém, v tý zimě se toho dost bojim.

Reagovat
Kily

po druhém kole začátky zápasů od 23 hodin končí, od třetího se pojede podle loňského časového rozvrhu

Reagovat
One-Real

To jsem ani nepostřehl, super.

Reagovat
smazaný uživatel

Proc to vubec zavadeli na 2 kola teda?

Reagovat
smazaný uživatel

lebo je moc zima

Reagovat
Kily

svaz k tomu vydával prohlášení, podle něhož tím začátkem sezony vyšel vstříc požadavkům hráčské asociace, která chtěla start ligy ve stejnou dobu jako jiné elitní evropské soutěže s tím, že pro úvodní kola stanovil začátky zápasů tak, aby hráči v nejteplejším měsíci nemuseli hrát ve vysokých teplotách

Reagovat
smazaný uživatel

hm ved Seria A este nezacina

Reagovat
smazaný uživatel

Elitní Evropské soutěže. Gambrinus a Corgoň liga už dávno odstartovaly.

Reagovat
smazaný uživatel

prej Gambrinus a Corgoň tak to pak jo

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

To sice smysl dává, ale klidne se mohlo hrat od tech 22:00 a taky by nikdo na tom hristi neshorel a bylo by to bez kecu okolo.

Reagovat
Xavi

Dobrá perla je, že Hemed dal jeden gól v sobotu a druhý v neděli.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to tedy beru, šéfe!

Reagovat
smazaný uživatel

Real potřebuje koupit kvalitního útočníka... Benzema i Higuain jsou na poměry Realu zkrátka kopyta

Reagovat
smazaný uživatel

Preto boli minulu sezonu utocnici z najviac golami ze?? :)

Reagovat
Kokesh

Heh, tak to potom jo...

Reagovat
penepi

Nehodnoť podla jedného zápasu, ktorý bol celý o ničom.

Reagovat
frankiefcb

Po jednom nevydařeném zápase se tu zase vyhazují útočníci.

Reagovat
smazaný uživatel

Real potřebuje záložníky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kokesh

Tempo lážo plážo, první kolo a ještě k tomu po repre...když Vale hrála ofenzivní jízdu s TOP kluby, body pravidelně nebrala, dnes zkusila chvílema betonárku a má vytoužený bod.

Cristiano ve formě není, to je jasný, jenže sledovat jeho a Messiho bez formy je hodně velký rozdíl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty proste si nikdy neodpustíš tie narážky na Crisa

Reagovat
Kokesh

Pokud chce být nejlepší na světě, musí to odpovídat jeho výkonům. Dnes jsem ho takhle neviděl a proto si neodpustím trochu kritiky - jednoduše vždy od něj čekám něco víc než od odstatních.

Dnes jsem ale žádný hlad po gólech jak je od něj zvykem neviděl, místo toho se trousil po hřišti a naplno odehrál jen pár soubojů. Samozřejmě, že jsme na začátku sezóny a u každého byly viděl velké rezervy. Jenže já prostě tohle vidím, tak to napíšu - co je na tom špatně?

Reagovat
panca

co tim rozdilem myslis?

Reagovat
exse

Od 4. minuty do posledního kola Barca na 1. místě Jinak ty dresy jak se mi ze začátku nelíbili, tak teď mi přijdou super.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdepak na prvnim miste

Reagovat
smazaný uživatel

tak zas nic

Reagovat
exse

Reagovat
smazaný uživatel

Goooooooooooooooooollllllllllaaaasooooooooooooooo

Leo Messi začíná letos brzo.

Reagovat
penepi

áá šupák Messi už začína. Ale nie, aspoň on to rozbehne keď CR vôbec nešlo.

Reagovat
-Carles-

Tento rok to bude 60ka

Reagovat
smazaný uživatel

No, už to tak vypadá.

Reagovat
penepi

2:1, nech mi nikto nehovorí, že Barcelona naozaj nehrá hádzanú.

Reagovat
smazaný uživatel

Zlato, jsem doma.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty nejsi normální že?

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je "normální"?

Reagovat
penepi

Fandiť Realu.. a tak..

Reagovat
smazaný uživatel

ne, on je na těžkých drogách

Reagovat
penepi

čuráčik

Reagovat
panca

tak 15. minuta a muzu to vypnout

Reagovat
REPLIKATOR

Fanda Sociedadu?

Reagovat
panca

fanda fotbalu, kde o neni jasnej vysledek v 15. minute

Reagovat
REPLIKATOR

Tak příště to ani nezapínej

Reagovat
exse

Fanda fotbalu a vypíná fotbal ve kterém za 15 minut padnou 4 góly, aha.

Reagovat
Diego2

Reagovat
nani92

asi by ťa bavilo,keby bol celý zápas nudný a bez šancí s výsledkom 0:0 a možno na konci by niekto ten gol dal a mal by si jasný výsledok

Reagovat
panca

asi jsi to necetl poradne, ale pokud je o vitezi jasno v 15. minute, tak to pak hodne lidi nebavi

Reagovat
smazaný uživatel

jezismariajozef tak chod kludne do p., nikoho nezaujima ze si to vypol

Reagovat
panca

nervy? a to vedete

Reagovat
REPLIKATOR

Valencia pěkně opět remízka na Realu!

Reagovat
Filipow

Okej, máme titul (zajímá mě reakce no )

Reagovat
nani92

Gratulujem

Reagovat
penepi

Gratulujem

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulujem

Reagovat
smazaný uživatel

Vidno, že chlapci sa na ten začiatok sezóny tešili a Messimu ta poriadna dovolenka pomohla. Máme hlad, tak dúfam, že nám to vydrží čo najviac.

Zatiaľ sa mi strašne páči Busi a Titovi sa ten ťah s Tellom podaril, zatiaľ 2 asistencie, najmä tá druha na Pedra bola krásna

Reagovat
smazaný uživatel

A ešte som zabudol, že prvý gól v sezóne nemohol vsietiť nikto lepší a ta symbolika v 4 minúte je na tom najkrajšia

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Symbolika?

Reagovat
Rssa

Asi Pepkovo číslo na dresu v době jeho hraní...Nebo 4 roky s Pepkem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak něco pro Cukrouška:

''Darth Vader19.08.2012 02:58

Varnsdorf je doma asi tak 10x lepší než venku, opravdu je nepravděpodobnější výhra Varnsdorfu, né remíza

Ten tvůj Most furt ''

Jak že to skončilo?

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

teď na to koukám to asi v základu musel hrát superfrankieho bratránek , jinak si to vysvětil nedokážu gratuluju

Reagovat
smazaný uživatel

Proč ne? Pro mě je záhadou, co předváděj venku. Doma si nevzpomenu na zápas, kdy byli horším týmem.

Reagovat
smazaný uživatel

tak prý hrál Most sračku , a WTF tam padaly i góly z "půlky"

Reagovat
smazaný uživatel

Co si pamatuju Most tady loni, tak se tomu výsledku ani nedivim

Ale prej tam je teď hodně mladejch z Teplic, hm?

Reagovat
smazaný uživatel

jj, samí mladí kluci (třeba Lácha, ten teď dával gol za repre 19) + asi 3 hráče z Bosny tam mají. nemají prachy tak berou každého kdo umí aspoň 5 nožiček

Reagovat
pospech11

tak to se přihlásím

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky Leošku !

Reagovat
Rssa

100. pro Barcu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Free_player

Reagovat
smazaný uživatel

100. Real

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
penepi

Reagovat
smazaný uživatel

Villa

Reagovat
-Carles-

Daviiid

Reagovat
smazaný uživatel

Imposible sin vosotros

Reagovat
smazaný uživatel

aha, tak vosotras, pěkné

Reagovat
-Kopy-

David

Reagovat
smazaný uživatel

Asi je hlupost kriitizovat po vysledku 5:1, ale ja si stale nemyslim, ze sa hra priblizuje kvalitam tej z prvych troch Guardiolovych sezon. Mame sice silne individuality, ale ten timovy faktor a taktika s nim spojena tak nefunguje.

Reagovat
smazaný uživatel

Mas pravdu, je to hlupost

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rssa

Týmový faktor? Jak to myslíš? Sehranost možná, taktika možná, ale týmový faktor je pořád stejně vysoký a pořád stejně kvalitní.

Reagovat
smazaný uživatel

To prelinanie hracov uz nie je take, ake bolo. Velke vzdialenosti medzi hracmi, slabsie dostupovanie v 16ke. Je toho viac. Je to v podstate to iste, co sa hralo v minulej sezone s vynimkou prvych cca 25 minut.

Reagovat
Rssa

Co to má ale společného s týmovým faktorem? To, že je velká mezera mezi obranou a zálohou je spíš chyba taktiky nebo rozestavení hráčů, kdy Sergio by měl být více staženější. Obranná fáze byla dnes rozháraná, slabší, ale třeba v útoku je prostě vidět sehranost, každý zná svoji roli, tam to je prozatím bez chyby.

Reagovat
smazaný uživatel

Timova taktika, timovy faktor, co ti na tom nesedi ?

Reagovat
Rssa

Nechápu ten týmový faktor.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja myslim, ze som sa vyjadril dostatocne.

Reagovat
Rssa

Já myslím, že ne.

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

opět se potvrdil rozdíl mezi útočníky Barcelony a Realu... Villa po pár minutách na hřišti hned z první šance skoroval... zatímco kopyta jako Higuain či Benzema skorují jen tehdy, když k nim golman 3x vyrazí míč nebo trefí z vyložené pozice úplně vedle ... jestli Real nekoupí nějakého kvalitního útočníka, tak bude uzdravení Villy rozhodujícím faktorem pro titul Barcelony v Primera Division

Reagovat
smazaný uživatel

:D este nejaky daj.Ja mam rad vtipy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
aither

taky nemám rád Real , ale chce to objektivnost

Reagovat
valloire

komická vložka

Reagovat
smazaný uživatel

Výborný první kolo. Jak výkonově, tak výsledkově. Jen tak dál ...

Visca!

Reagovat
Rssa

Barca

Vše skvělé, akorát mě straší děravá obrana

Reagovat
smazaný uživatel

Mňa straší najmä Alba snáď sa rozohrá k výkonom z ME. Dneska horel jak papír a založil dosť protiútokov Sociedadu.

Reagovat
smazaný uživatel

Villovi som ten gól prial. Manita v prvom kole poteší

Reagovat
smazaný uživatel

Prvé kolo La Ligy je proste nádherné.

Malagu k trom bodom dotlačil Olinga a stal sa najmladším strelcom Primera Division. V Seville sa hral futbal na hore dole. Na San Mamés padlo 8 gólov a Bilbao s 0:3 vyrovnalo na 3:3 aby v poslednej 10 minútovke dostalo dva góly. Majster ligy stratil hneď dva body s nevyspytateľnou Valenciou a vicemajster dal Sociedadu manitu a ukázal, že hodenej rukavice od Realu sa nezľakol.

Už sa neviem dočkať zajtrajšku na Deportivo a ich comeback a taktiež na Jimenzovu Zaragozu, s ktorou ušiel minulú sezónu z hrobárovej lopaty.

Reagovat
One-Real

hozená rukavice by spíš byla výhra Realu ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, ale chápeš ako som to myslel

Reagovat
madridcan

nie

Reagovat
smazaný uživatel

tak já jako tu hozenou rukavici chápal jako loňský titul Mordoru ...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to jen začátek sezóny, nemá cenu panikařit a dělat předčasné závěry. Hrálo se v obrovském vedru, měli jsme za sebou přelet přes Atlantik, byl to pro nás první soutěžní zápas sezóny a Valencie není na úvod ligové sezóny zrovna ideální soupeř, loni jsme s ní remizovali i ke konci. Bylo to z naší strany takové mdlé, bez pohybu, chyběla agresivita i přesnost, hráči se trošku hledali. Nemyslím si, že by tenhle zápas nějak ovlivnil další vývoj ligy, síly jsou rozloženy zhruba stejně jako loni...

Reagovat
teenz

Reagovat
Elliasson

Atlético zatím neskutečně v pytli.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebolo to zleee dneska chybalo trosku stastia v koncovke. Zistili sme ze Pepe ma velku hlavu ale nie. Nesuhlasim s Merenguesom ze potrebujeme zaloznika, pretoze ho nepotrebujeme, prvy zapas sezony este nic neznamena a Vale je trosku inde ako san sebastian. Zapas to bol pekny az na ten zaver co to natahovali ale to bolo pochopitelne :) Mam dotaz na Pana Kilyho: kto vyhra teraz primeru ked sme spolu remizovali?

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý je, že Barca měla nejlepší zálohu na světě a stejně jim to nestačilo a ještě trenéři potřebovali vzít dva záložníky ze základu Arsenalu, zatímco Mourinho to šmrdlá už třetím rokem s Lassem, Xabim a Khedirou. Jako trenér pak s tím dělá zázraky, protože tam máme složení o parník horší než hlavní konkurent, ale plánování tohoto mužstva nechápu. A už vůbec ne, co se dělalo poslední tři měsíce, když áčko je pořád bez záložníka a béčko bez útočníka.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim ze ti to dneska mourinho ukazoval na ihrisku po prichode benzemu. ozil zacal hrat na Alonsovom mieste a Alonso sa posunul na miesto khediru, dneska Lassa(co som absolutne nepochopil) pricom benzin hral pod hrota po celej sirke teda to co hrava ozil, dava nam to vacsiu variabilitu pri tahani utoku. Dnesny zapas sme mali pod kontrlovou aj ten gol co dala Vale bol zo standartky a nie z hry, problem nebol v strede zalohy ale v efektivite zakoncenia ja som to tak vnimal. otazka je ci sa da hrat sezona s tromi cistymi stredakmi? a co sa tyka toho becka na to sa ti nevyjadrim lebo to nemam nasledovane. a este jedna vec co sa bojim ze pustim prec Kaka ked sa dostaval do formy a privedieme 26 rocneho sice sikovneho ale tvrdohlaveho balkanca, ktory ked nebude hravat, kolko by chcel, bude robit dusnu atmosferu (modricova vyhoda je ta ze ti zahra vsade v ofenzive ale cisty half to nieje ako je khedira, lass a alonso takze tiez ziadna vyhra).

Reagovat
smazaný uživatel

Kapitán ich načal ... navrátilec Maravilla dokončil ..... PRvý polčas vynikajúci futbal, čumel som s otvorenou hubou .. Tello klobúk dole

Vo štvrtok to bude masaker

Reagovat
smazaný uživatel

jak sa hovorilo o Tellovom odchode a o tom jak s nim Tito nepočíta do A-čka tak dneska prekvapil

Reagovat
smazaný uživatel

Barca !!! Barca !!! Barca !!! jdeme si pro titul Messi 80 gólů VIlla 38 a je to doma,

Reagovat
Free_player

Barca ! Messi ! ... parádní vstup do sezony jentak dále !

Reagovat
smazaný uživatel

Barca má zájem o někoho z Arsenálu? něco sem četl ale nějak sem to pořádně nepochytil, doufám že sem se spletl

Reagovat
smazaný uživatel

prišiel Alex Song

Reagovat
madridcan

Superpohar bude zaujimavy...uz sa tesim

Reagovat
teenz

Akorát nervy, už to vidím.

Reagovat
Free_player

no tak šlo jim o Songa a toho taky dostali ... nevim o nikom dalším

Reagovat
Free_player

měla bejt reakce na allpapu

Reagovat
culé

Neviete, kde by bolo možné zápas Barca - Sociedad stiahnuť? resp. či ho nebudú na Sport1 v najbližšej dobe opakovať?

Reagovat
smazaný uživatel

opakovat ho budou urcite ty zapasy PD opakuji aspon FCB a RM urcite

Reagovat
jitrnica

Kaigino - 'ozil zacal hrat na Alonsovom mieste a Alonso sa posunul na miesto khediru, dneska Lassa' ...........Tým snáď chceš povedať, že Alonso hrá vyššie ako Khedira alebo čo? Radšej to začni sledovať, a pozorne, aby ti náhodou neuniklo, že Xabi je tým najostrejším defenzívnym štítom, ktorý búra akcie súpera, má najviac odobratých lôpt a skrz rozohrávku si pre balóny chodí medzi stopérov, zatiaľ čo Khedira behá pred ním a jeho defenzívne práca je hlavne o pohybe.

Reagovat
smazaný uživatel

vobec nie, tu nejde o to kto kde hra, ale kto ma aku ulohu, Suhlasim s tym ze alonso je defenzivny stit a bura akcie super ale toto iste robi aj jeho dvojicka vedla neho nech uz je to khedira alebo lass, LENZE alonso startuje 80% akcii s tym budes suhlasit nie? a teda ozil prebral tuto ulohu ale zaroven musel vyplnit miesto, oblast v strede pola, a potom ak si si vsimol rozostavenie ostalo rovnake ale s tym ze pri dvojici ozil alonso dostala zaloha kreativnejsi tvar,pretoze ak tym ide na vyhru, potrebujes ten impulz ktory nastartuje akcie ovela frekventovanejsie a nie len odovzdat loptu na 3 metre. (ako zvycajne robi khedira po tom co vezme loptu superovi) Tato varianta je ovela viac nebezpecnejsia pre supera ako ta bezna. Dovod preco to tak je, je podla mna ten ze hra je pre supera ovela tazsie citatelnejsia, nez model: "khedira ziska loptu posunie dalej na alonsa a ten rozohrava" na to su tie timy(teda podla mna by mali byt pripravene z taktickeho hladiska)

Reagovat
10FKK

Dnešní zápasy byly jako den a noc... Real utahaný, Ronaldo neviditelný... Vale zbytečně ustrašená, ale zase má bod. A baletky musely mít stažené prdelky při gólu Soldada...

Na Camp Nou oslava fotbalu a klobouček dolů před Realem Sociedad, že chtěl hrát a nebetonoval.

MVP je zpátky a já se strašně těším na další zápasy! Dnešní předkrm spolupráce Davida s Donem a Albou slibuje velké lahůdky pro fanoušky nejlepšího sportu na světě!

Reagovat
smazaný uživatel

ten Goldadov gól pred polčasom podľa mňa ofsajd nebol

Reagovat
Kily

to bylo už ve druhé půlce někdy okolo 65. minuty

Reagovat
teenz

Jak už tu psal tuším Filda, asi únava, nerozehranost, cestování a úvodní zápas proti Vale neni žádnej med. Uvidíme, kdy příjde Modrič a jak Mou zamíchá sestavou do El Clásica, jen doufám, že Pepe bude v pořádku.

Jediné co nechápu je Super pohár po začátku sezony. Všude se hraje před. Hlavně kdy Barca dostane domu slabý Santander, kdy se rozehraje a my chytneme Vale. No nic Hala Madrid

Reagovat
10FKK

pepe nikdy v pořádku nebyl

Asi únava, nerozehranost atd. už v prvním kole pláč a výmluvy?

Reagovat
teenz

Uklidni se.

Reagovat
10FKK

Klidnější jsem nikdy nebyl, ale baletky se pěkně vztekaly... Hezky se mi na to koukalo

Reagovat
teenz

Evidentně.

Reagovat
10FKK

Evidentně co?

Reagovat
Kily

paráda, máme to, co se nám hodilo pro zvýšení sebevědomí s tím, že pro nás ligový boj opravdu teprve začne. Dokázali jsme prakticky vytěžit maximum z podmínek, které ze spousty možných důvodů byly stanoveny ideálně pro nás. Vyloženě jsem kvetl od asi 65. - 88. minuty, kdy pravidla fungovala tak, že jakmile získáme míč, tak ho do tří vteřin musíme okamžitě vrátit, jinak bude zle. Měli jsme i kliku, zvonilo nám tam břevno. Jinak nechce se mi prohlížet všechno možné ohledně ofsajdové situace Soldada vzhledem k tomu, že jsem viděl jenom záběr z televize, ze kterého mi přišlo, že Goldado v tom off rozhodně nemusel být s tím, že jsem měl sevřené půlky při zákroku ve vlastním vápně na Di Mariu. Jinak tenhle moment podle mě rozhodl vzhledem k tomu, že Real přišel o nejkreativnějšího hráče, od té chvíle jsem opravdu strašně moc věřil v plichtu 1:1 vzhledem k tomu, že absence Di Marii je 2x tak citelná ve chvíli, kdy Özil hraje ani ne polovinu svých možností

Reagovat
RealC.F.

Tak dlouho jsem se nenasral jako když jsem viděl včerejší představení realu. Na úvod sezony fakt bída a ten offside co nás zachránil od ponižující prohry jen korunoval včerejší výkon. Nechápu s čim jsme tam zase vyběhli, hráli jsme nepřesně a v podstatě jsme valencii tlačili jen první poločas..Opět jsme dostali zbytečný gol ze standardy, který víme že nám prostě už nákou dobu nejdou a ta srážka casillase s pepem mě docela rozesmála..Nemám ani náladu rozebírat výkony jednotlivých hráčů protože 1:1 mluví za vše - Bída Do superpoháru je třeba se zmobolizovat a začít hrát jako REAL MADRID !

Reagovat
smazaný uživatel

Villa

Reagovat
smazaný uživatel

Necelejch 200 příspěvků je hrozně smutná bilance toho, co kdysi bylo nejlepší sekcí EF.

Reagovat
RealC.F.

Reagovat
smazaný uživatel

no to je pravda, ale abych se priznal i ja sem se vic bavil tenhle vikend u PL nez u PD, nebyt Barcelony tak je pro me spanelska liga mrtva a ani ji nesleduju uz

Reagovat
smazaný uživatel

Méně je někdy více

Reagovat
Kily

už šetříš?

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám proč, pořád si stojím za tím, že tu sázku nemůžu prohrát. On to své desetigólové prokletí jednou zlomit musí

Reagovat
Kily

jj, na konec kariéry si půjde domů zahrát prales a tam to padne

Reagovat
smazaný uživatel

To je taky pravda.

Reagovat
Kily

není všem dnům konec, dneska se ještě hrají tři zápasy, ono se to té dvoustovce určitě výrazně přiblíží...

Reagovat
miky10

Reagovat
-Carles-

Reagovat
Infi

Reagovat
rufus

Škoda, že několik uživatelů, kteří La Ligu sledovali pravidelně už moc nepřispívá. Ale na druhou stranu lepší číst kolem 200 komentářů týkajících se ligy, než listovat přes 3000 komentářů o fantasy ligách, filmech, oslavách každého gólu dvaceti uživateli, nadávání na ty stejné góly jinými deseti uživateli a řešení jiných zbytečných OT..

Reagovat
smazaný uživatel

Vale má odpracováno. Teď ještě výhra Deportiva a jsem spokojenej. Koukam, že jako každou sezónu tu je cca 1% lidí, který zajímá PD a ne jen Real a Barcelona. No což, lepší to už nebude.

Reagovat
madridcan

Vzdy lepsie dostat facku hned zo zaciatku ako v dolezitych castiach sezony. Uz hned pri vyzrebovani a pri pohlade na rozpis som vedel, ze to dosereme bud s Valenciou alebo dosereme superpohar. Snad to nebude aj aj. Po zapase na Nou Campe v oktobri bude uspechom ked budeme stracat naximalne dva body na prve miesto. Ten program je nabity, obsraty repre pauzou a zapasom s Milionarmi. Uvidime co to dá a hlavne by sa Perez mohol poponahlat s Modricom...

Reagovat
-Carles-

Na čom vlastne viazne ten Modrič?

Reagovat
Kily

prý kvůli tomu, za co bude vyplacen bonus pět milionů, Real to chce platit za počet trofejí, Tottenham za počet zápasů, které Modrić odehraje

Reagovat
miky10

A taky prý ještě něco zkouší Chelsea.

Reagovat
madridcan

Reagovat
-Carles-

Levy evidentne vie, že tých 5 mega neuvidí, pokiaľ pristúpi na ponuku Realu

Reagovat
smazaný uživatel

tusim penize, na cem jinym

Reagovat
madridcan

Presne ako pise Kily a viac-menej aj Miky. Sa šepkalo, ze CFC ponuka 40...Keby nám ho vyfukli, tak sa bude treba poponahlat a prisiel by na rad Witsel.

Reagovat
-Carles-

To nemáte v Castille nikoho, kto by tých pár zápasov odohral?

Reagovat
madridcan

Máme, ale Mourinho tam chce hotoveho hraca svetovej kvality. Keby sa s tym chcel piplat a davat sance, tak asi bude uprednostnený Sahin. Skoda, ze Javiho Garciu sme si nepoistili dlhodobejsou opciou...

Reagovat
madridcan

200

Reagovat
smazaný uživatel

To první místo už nepustíme.

Reagovat
madridcan

Ale pustite...dokonca hned o tyzden

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nepustíme

Reagovat
AjaxFans

Tak byste mohli pusit toho Delofea.Stejnak u vás není ani na lavce.Rok u nás by mu neuškodil

Reagovat
smazaný uživatel

Zaujímavosti po 1. kole:

1) David Villa po 8. mesiacoch odohral prvý oficiálny zápas, keď kvôli zlomenine nohy musel vynechať zvyšok minuloročnej sezóny ako aj EURO 2012 v Poľsku a Ukrajine.

2) Barcelona už druhý rok po sebe v otváracom zápase dokázala nastrieľať svojmu súperovi 5 gólov. Minulý rok si manitu odniesol Villarreal.

3) Carles Puyol včera otvoril skóre zápasu už v 4 minúte, čím zaznamenal vo svojej kariére najrýchlejší gól v drese Barcelony. Pred tým sa mu to podarilo až v 13 minúte.

Reagovat
smazaný uživatel

Boze Moj, jedna remiza na zaciatku sezony s tretim najlepsim klubom v spanielsku a polka madridistas by isla prestavovat tim a nakupovat kadektorych hracov z europy. k tomu offsidu, ten jak ukazovali jeden zaber, bol milimetrovy avsak dalo sa to pustit. Valencia mala z hry 1 sancu, a vy tu pisete ako sme kontrolovali hru len prvy polcas???? Cely zapas bol pod nasou kontrolou okrem tych standartiek, problem bol v tom ze sme nedali sance ktore sme mali to je vsetko. Nezdielam vase nadsenie z modrica, podla mna je to zbytovne

Reagovat
-Carles-

http://www.youtube.com/watch?v=59FbMldyeoY

Skôr bol tesne pod úrovňou Ramosa, ako vpredšie. Toto sa nemalo pískať ani omylom

Reagovat
smazaný uživatel

Nieje jasny dokazovy material. Tak to to vyzera ze nebol ale kamera nebol na jednej rovine z ramosom takze to mohlo byt skreslene proste netrufnem si nic povedat na 100%

Reagovat
madridcan

barceloncania maju vzdy jasno. Carles to vsak vie podat v pohode a nie ako iny fanusik barcelony pri zapase v Mallorce

Inak ja v tom jasno tiez nemam a priklonil by som sa k tomu, ze to rozhodca pustit mal. Na druhej strane vsak neodpiskal penaltu na di Mariu. Celkovo ten zápas absolutne nezvladol. Piskal vyhody tam, kde mal byt priamak a priamaky tam, kde mala byt vyhoda. Po faule na jedneho z madridistov tesne pred pokutovym uzemim ukazal na vyhodu...to som asi este nikdy nevidel.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ty prvně popliveš Culés, že píší, že to nebylo ofsajd, a pak potvrdíš to samé. Jsi divný. Slizský a divný ...

Reagovat
madridcan

Ked sa jedna o spornu situaciu, tak barceloncania maju vzdy jasno, ze to malo byt v neprospech Realu Rovnako ako pri situacii v Mallorce alebo Higuainovom hrudniku vo Valencii aj ked neni isty dokaz. To, ze by som toto pustil nic na tom nemeni, ze ako v tychto veciach mate vsetci jasno v neprospech Realu. Ale chudacik ako ty si najde dovod na rypanie. Rovnako ako v minulej diskusii sa smejes fanusikovi Realu, ze ake ma reci, ale samozrejme nato ake ste mali vy reci minulu sezonu o vyhre Barcelony nad Realom si nespomenies. Ty si posledny co tu moze rozpravat o slizkosti, tak radsej drz hubku

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak.

Reagovat
miky10

Kromě toho, že to není pravda, tak...slizský?

Reagovat
smazaný uživatel

jj, a jak. Patolízal kohokoliv.

Reagovat
miky10

A co to je za slovo?

Reagovat
madridcan

Neries to. Je to v tom sám, nikto ho nemá rád, kope okolo seba, nikto sa ho nezastane, bojuje sám proti vsetkym, hra sa ako je nad vecou pricom sam seba do*ebava, snazi sa ponizit vsetkych pricom a ponizuje sam seba....takych treba polutovat a sucitit s nimi Doprial by som mu aspon ten pocit vitazstva v Trofeo Joan Gamper, ale ani to mu nesplnili...tak nech sa dusi v svojom ziale a smutnom zivote este rok

Reagovat
smazaný uživatel

je to najvacsi rival co sa cudujes, tak isto sa na to pozeraju madridcania pri zapase FCB. nie vsetci ale je dost takych co ano, nieje tu jasny dokazovy material dovtedy si moze kazdy hovorit co chce jedine co mozeme je mysliet si svoje a mat na to svoj nazor

Reagovat
madridcan

Ja sa necudujem. Cenim Carlesa, alcantaru, Rssa, Listera...viem to s nimi predebatovat tu alebo na ICQ. Kedysi bola rec aj s inymi, ale potom prisiel Mourinho a presedlali z fandenia Barcelone na nenavist k Realu a v tom hladaju zmysel zivota v internetovych diskusiach. Skoda len, ze najdu pochopenia akurat v jednodennych nickoch

Reagovat
madridcan

este Infiho...sorry kamo, ze si mi vypadol

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

jasnaaa vec, najdu sa aj ludia co sem chodia diskutovat a nie len honit ego na vyhre svoj timu alebo prehre najvacsieho rivala, na druhej strane sa ale jiriho musim zastat lebo ked sa s nim bavim o veciach mimo zapasov FCB Real, tak je to plnohodnotna diskusia, plus sleduje aj zamorske sporty. Aj ked nesuhlasim s niektorimi no dobre je ich viacej nazormi o FCB ale je to pochopitelne kedze je zanieteny fanda

Reagovat
madridcan

Ved to je OK. Maximalne co som s nim mal debatu posledny rok bolo o NBA. Inak sa casto snazim nanho nereagovat a neriesit jeho(vacsinou) zvasty...Ale ked si zacne otierat usta zbytocnymi reakciami, kde su vacsinou nezmyselne utoky, tak treba zakrocit. Ale vacsinou debata s nim skonci jeho ,,nech si kazdy spravi nazor sam" a nikto ho nepodpori, sam seba doma pohladká a pochvali, ze aky je moralny vitaz...............skoda len vsak, ze jedine sam pre seba

Reagovat
smazaný uživatel

suhlasim veru posobi takym arogantnym dojmom :D ale ako si povedal netreba reagovat na neho

Reagovat
madridcan

najprv si sa ho zastal, potom si napisal, ze netreba nanho reagovat....teraz si na tebe vybije svoj detsky hnev a plac aky si pokrytec roka. Zatial co ho zahreje pri srdiecku, ze toto odcenenie uz nejaky ten rok vlastní, ale verejne sa tým nepochvali

Reagovat
smazaný uživatel

nooo to bolo skor pre teba, ak ta tak vytaca neraaguj na neho, ja sa s nim o tom nebavim ale o inych veciach sa s nim pobavim, skor tak to bolo myslene

Reagovat
madridcan

Nevytaca. Ja som tu na EF rozculeny iba ked Real zavaha a pridem tu s horucou hlavou. Myslim si, ze su v zivote dolezitejsie veci ako sa rozculovat nad anonynami v diskusiach. Mozno som niekedy taky bol, ale som dospel v tomto smere a uvedomil si to, co pisem v predoslej vete. A ako si mozes vsimnut vyssie, tak reagujem minimalne. Ale ked uskutocnuje svoje nezmyselne utoky, tak treba zasiahnut, lebo si bude zvykat...

Reagovat
Miguel19

Skvělý záběr

Reagovat
smazaný uživatel

Ani jeden ze záběrů není jasný, ale hlavně při pom druhým bych vsadil 10:1, že to být máváno nemělo.

Reagovat
smazaný uživatel

nooooo ved toto ale rovnaku kurz by som dal na to ze mala byt penalty pri faule na di mariu, co sa da robit rozhodcovia v spanielsku maju pravidelna na zapasoch velkej dvojky priemerne 2-4 sporne rozhodnutia na zapas, uz som si zvykol

Reagovat
Kily

o té penaltě podle mě nebylo pochyb, tam to bylo jasné, u toho ofsajdu jsou pochyby díky tomu, že nemáme žádný opravdu hodnotný záběr

Reagovat
smazaný uživatel

ja sa necudujem ze to nepiskol aj ked mal. Di maria je znamy svojimi teatralnostami a potom ak je to faul, rozhodca mu neveri, takze jasne by to bolo keby to bol nejaky iny hrac nez ronaldo alebo di maria :D ale kily si mi neodpisal kto teraz vyhra primeru ked sme prvy zapas remizovali neviem ci si pametas ked sme sa o tom bavili ze kto vyhral prve kolo vyhral primeru

Reagovat
Kily

všechno hraje pro Barcelonu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to sme zlyhali vo vsetkom , Ale kedze je ten rok 2012 mozno pridu ufoni, znicia svet a nevyhra nikto

Reagovat
Kily

je to možné, nasvědčuje tomu i fakt, že se dneska do listiny střelců dokázal zapsat i Dealbert

Reagovat
smazaný uživatel

To je podobne znamenie ako kruhy v obili, alebo zaznam UFO Ked uz da Dealbert gol nieco sa blizi a nieje to v poriadku

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to, že rozehráli asi 5 metrů od místa přestupku už nikoho nezajímá, že?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Carles-

Podobne podstatná informácia ako to že nedostal žltú

Reagovat
smazaný uživatel

Nepsal to včera taky on?

Reagovat
-Carles-

To bol nejaký SergioR či kto.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha. Každopádně oba "protiargumenty" si směle mohou podat ruce.

Reagovat
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

Tak podstatné to je, když si vezmeš, že by těžko mohlo dojít k tomu vysunutí Soldada, kdyby se rozehrávalo o pár vteřin později z duvodu posunutí rozehrávky do mista zákroku.

Reagovat
Infi

Barcaaa

Co jsem četl diskuzi tak super zápas, no i s gólovými střelci spokojenost

Reagovat
smazaný uživatel

Alexandre Song přestoupil z Arsenalu do Barcelony. 24letý útočník dnes v Katalánsku úspěšně podstoupil zdravotní prohlídku a následně podepsal pětiletou smlouvu. Novinářům a fanouškům bude představen zítra v poledne.

Tak se podívejme co nakonec v Barceloně kujou za pykle. Pokud to tak je, mohla by to být šance pro Villu a jeho brzký návrat do Valencie.

Reagovat
culé

Reagovat
Kily

Villu nepotřebujeme, uplatníme opci na Valdeze a budeme v něm mít ještě věrnějšího útočníka, jelikož bude vděčný, že může tak dlouho být členem druhého vice-předního španělského klubu

Reagovat
smazaný uživatel

A tohle přesně nechápu. Proč brát takové střelecké eso a jistotu pouze na hostování. Ta opce by se měla uplatnit co nejdřív. Někde najdu účet klubu a pošlu jim na jeho odkoupení pár stovek. Moc líto mi to stejně nebude, protože mi za to někdy v květnu přijde balíček s dárkem podobné hodnoty.

Reagovat
Kily

já to číslo mám, posílal jsem tři eura padesát s tím, že zatáhnu jeho měsíční plat

Reagovat
smazaný uživatel

A poslali ti na oplátku do ústavu pro slabomyslné aspoň jeho podpis na hrnku?

Reagovat
Kily

poslal fotku, ale je na ní Scotty Nguyen, takže fotbal asi nebude jeho jedinou slabou stránkou

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle už radši dál nekomentuju

Reagovat
Kily

to ti došly argumenty rychleji, než mně dorazí po posledním zápase ta dvanáctiletá whiskey

Reagovat
smazaný uživatel

Každá pravá whiskey je dvanáctiletá, samozřejmě. Tyto drahocenné zkušenosti jsem nabyl na exkurzi v jedné destilerii poblíž Edinburghu minulý podzim. Možná budeš muset na jaro podobnou navštívit, u nás jsem tu flašku nikde ještě neviděl

Reagovat
miky10

Depoooooor.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pěknej návrat.

Reagovat
rufus

Reagovat
-Carles-

Reagovat
Kily

i když tedy výkonem moc velký dojem nezanechali

Reagovat
smazaný uživatel

V 94. minutě z posledního přímáku.

Reagovat
rufus

Ale nádhernou střelou.

Reagovat
smazaný uživatel

problem?

Reagovat
smazaný uživatel

Parada Rayo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Granada taka smola

Reagovat
smazaný uživatel

AUPA RAYOOOOO!! body sme si zaslúžili, po prvom kole sme králi Madridu

Trashorras olééé

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pospech11

kurde mě sere že neuvidím Super pohár.

Reagovat
smazaný uživatel

najprv Michu prvé 2 góly v primere a dajú tam nejakého chorváta okej, teraz Robert zariadi výhru v nadstavenom čase a ešte z nedele kukajú nejakí pásikaví papagáji

Reagovat
goodbay

DEPORTIVO

Reagovat
teenz
Reagovat
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

A tohle tam prý dají večer.

https://p.twimg.com/A008cotCEAAh8cN.jpg

Reagovat
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

Niet o čom.

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kily

Reagovat
teenz
Reagovat
blaugrana

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele