1. kolo
20.08.2012 23:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Real Zaragoza - Real Valladolid 0:1

Nováček z Valladolidu vstoupil do Primera División vítězstvím 1:0 na hřišti Realu Zaragoza. Jediný gól zápasu vstřelil záložník Óscar, který paradoxně strávil čtyři sezony právě v Zaragoze předtím, než v roce 2008 odešel do OIympiakosu. Jeho branka na konci prvního poločasu přinesla hostům cenné tři body.

Domácí se v loňském ligovém ročníku vyhnuli záchraně jen s odřenýma ušima a jejich první zápas napověděl, že podobné starosti je mohou čekat i letos. Začátek utkání nezachytil ani jeden z týmů a první střelu večera mohli diváci na La Romareda vidět až v 15. minutě, kdy Jaime zastavil slabý pokus Héldera Postigy. Na druhé straně zahrozil Óscar, ale z jedenácti metrů vysoko přestřelil. Hosté se s postupem času čím dál více osmělovali a v 35. minutě měli velmi blízko ke kýženému gólu, ovšem Guerrův volej z hloubi pokutového území jen proletěl těsně kolem levé tyče Robertovy brány.

Ani to však Zaragozu neprobudilo a přišel zasloužený trest. Do konce první půle již zbývaly jen vteřiny, když Omar Ramos připravil Óscarovi skvělou palební pozici a španělský záložník se tentokrát nemýlil. Do druhé půle vyslal domácí kouč Manolo Jimenéz na hřiště José Mariho namísto nevýrazného Romarica a zdálo se, že domácí konečně převezmou otěže zápasu. Hélder Postiga se hned dostal do dvou slibných šancí, ty však pokaždé zneškodnil skvěle chytající Jaime. A nechybělo mnoho, aby se skóre měnilo na druhé straně. Apono zahrál na hranici vápna rukou, díky čemuž hosté kopali penaltu. Víctor Pérez však nabídnutou příležitostí pohrdl a nechal vyniknout Roberta, který střelu vytáhl na svou levou tyč, a udržel tak Zaragozu stále ve hře.

Nebylo to však nic platné, Valladolid si závěr zápasu zkušeně pohlídal a odstartoval tento ročník tím nejlepším možným způsobem.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zaragoza naviaže na zaver sezony a vyhra 3:1

Reagovat
pavel.fotbal

Asi jo Zaragoza nováčka z Valladolidu udolá, bude to asi boj, páč Valladolid bude mít určitě nováčkovský elán, ale body zůstanou doma 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Sotuen

oba gol

Reagovat
smazaný uživatel

jasna remiza 1:1 neni o cem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele