1. kolo
18.08.2012 23:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

RCD Mallorca - Espanyol Barcelona 2:1

V pozdním zápase 1.kola La Ligy dokázala zvítězit domácí Mallorca nad Espanyolem Barcelona 2:1 a pokračuje tak ve formě z loňska. Pod oba góly Ostrovanů se podepsal Tomer Hemed, zatímco branku hostů vsítil Wakaso.

Zápas mezi domácí Mallorcou a Espanyolem Barcelona začínal až v jedenáct hodin večer, což se negativně projevilo na návštěvnosti. Na tribunách zelo nezvykle mnoho prázdných sedaček, přesto ale nešlo o komorní atmosféru. Ti, kteří dali přednost fotbalu před spánkem, totiž nemuseli vůbec litovat, neboť hned od prvních minut mohli sledovat velice zajímavé utkání bohaté na šance.

Hned v 1. minutě domácí výrazně zahrozili, když se jeden z útočících hráčů vrhl rybičkou po centrovaném míči a důraznou hlavičkou nastřelil levou tyč.

To, co se nepovedlo hned v úvodní šanci, se Mallorce vydařilo jen o minutu později, kdy Nsue centroval míč do pokutového území. Tam si ho v rychlosti zpracoval Tomer Hemed a střelou z otočky poslal míč přesně k pravé tyčce, čímž dostal svůj tým do vedení.

Mallorca měla na začátku zápasu jasnou převahu, ale z možných šancí nedokázala proměnit víc než onu jednu. To se jí vymstilo v 6. minutě, když se Espanyolu podařilo vyrovnat. Dlouhý centr našel Mubaraka Wakasa, který udělal kličku doprostřed hřiště a ještě před brankovým územím vystřelil technicky ke vzdálenější levé tyči. Izraelský brankář Dudu Aouate střelu zřejmě moc dobře neviděl, neboť jinak by se po ní vrhl, ale takto zůstal stát a jen sledoval, jak míč zapadá za jeho záda.

Ve 22. minutě se Mallorca dostala do další velké šance, ale vyslaná pumelice jen prověřila brankáře Álvareze, který během úvodních minut chytil snad čtyři jasné góly domácích. O pět minut později se Víctor ocitl sám před brankou Espanyolu, a mohl tak opět poslat svůj tým do vedení, ale jeho hlavička směřovala těsně nad břevno. Z následného protiútoku zahrozili i hosté, ale s prudkou ranou si dokázal brankář Dudu Aouate i přes malé obtíže poradit.

Po půl hodině hry došlo k první sporné situaci. Pereira se v pokutovém území snažil dostat k míči, když mu zezadu podrazil nohy brankář Álvarez. Z opakovaného záběru ale bylo zcela jisté, že to Pereira silně přifilmoval.

V 35. minutě do skvělé gólové pozice pospíchali jak domácí, tak i hosté, ale brankáři byli pozorní a s dostatečným pokojem. O dvě minuty později se ve vyložené šanci ocitl Víctor, ale nedokázal dobře zpracovat míč, čímž celá šance skončila.

Druhý poločas byl oproti tomu prvnímu značně nudný. Týmy přestaly útočit hlava nehlava, a tak ubylo zajímavých chvil. Přesto se sem tam něco urodilo, v 60. minutě pálil zdálky Hemed, ale jeho pokus směřoval vpravo od brány.

V 63. minutě došlo k tvrdému zákroku na pronikajícího hráče Mallorcy od Wakasa, který v souvislosti s tím viděl žlutou kartu a mohl být rád, že rozhodčí nesáhl přímo po červené.

V závěru zápasu střídal Nsue za Fernándeze a ten se hned představil dobrou šancí. Naběhl si mezi obranu, dostal míč uličkou, ale špatně si jej zpracoval, čímž celou akci pohřbil. Už to vypadalo, že zápas skončí remízou 1:1, když v tom se domácí ještě zmohli na jeden útok. Pereira z levého boku zkusil zatočit míč do rohu brány, ale trefil pouze břevno. Odražený míč se ale vrátil přímo na nohu Hemeda a ten jej z voleje napálil do sítě.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

nečakany debakel 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

to by se mi líbilo ale 3:1 by stačilo

Reagovat
pavel.fotbal

No Mallorca řekl, bych lehce oslabila, naopak Espanyol docela posílil, takže je možná i 2 , i když odsud se body moc nevozí, tipuju 1:1, nebo 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

taky tipuju 0:1

Reagovat
HullCity

Pokud Hemed bude hrát jako dnes pořád má na to,aby dal minimálně 15 golů!!!Jinak Espanyol doplatil na to,že od 6.minuty hrál na remízu.Vlastně se nesnažili hrát na protiútoky...zasloužená výhra domácích.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele