1. kolo
19.08.2012 23:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Loňský zázrak z Levante uhrál cennou remízu s Atlétikem

Místy až drtivou převahu nedokázalo do vítězného konce dotáhnout madridské Atlético, které tak z po půlnoci končícího duelu na půdě Levante bere jen bod. Skóre otevřel domácí El Zhar, hosté ale ještě v první půli vyrovnali zásluhou Turana a zdálo se, že musí strhnout výhru na svou stranu, jenže další branka už ve Valencii nepadla.

Domácí Levante začalo překvapivě aktivně, během prvních pěti minut zápasu se dostalo ke třem slibným šancím. A jednu z nich dokázalo dotáhnout až ke vstřelené brance. Nejprve ale nebezpečně centroval z levé strany Juanlu, Courtois měl plné ruce práce s balónem, který zřejmě tak trochu nechtěně směřoval do prostoru mezi třemi tyčemi. O chvilku později o sobě dal vědět Angel, jenže ten minul. V páté minutě už to ovšem domácím vyšlo, když Barkerův roh odvrátil Miranda jen k El Zharovi, jenž z hranice pokutového území mířil přesně.

Přesně v tímto okamžikem se obraz hry radikálně změnil, Atlético najednou začalo jasně ovládat střed pole, drželo míč na svých kopačkách a snažilo se proniknout do dobře formované obrany soupeře. To se ještě nepovedlo Tiagovi, který hlavičkoval nepřesně, ve dvaadvacáté minutě už ale zasloužené vyrovnání přišlo. Arda Turan postupoval s míčem středem a snažil se přitom najít možnost přihrát některému ze svých spoluhráčů, to se ale nepovedlo, a tak se turecký záložník rozhodl vystřelit. A dopadlo to úchvatně - Turan se trefil tvrdě, a navíc přesně do šibenice - Munúa byl naprosto bez šance.

Tato branka už na další průběh zápasu neměla absolutně žádný vliv, Atlético i nadále jasně vládlo. Tiago střílel z dálky, ale domácí brankář zasáhl jistě. O chvíli později se mu to samé nepodařilo zopakovat proti pokusu Adriána, naštěstí pro něj však stál dobíhající Falcao v ofsajdu. Ve třicáté páté minutě mohlo Levante z ničeho nic opět jít do vedení, závar kolem malého vápna Atlétů ale dokázal vyřešit Godín, následná rána Iborry zase skončila na břevně.

V padesáté minutě mohlo jít Atlético do vedení, Tiago pálil z velkého čtverce a Munúa se stihl pouze otočit, aby sledoval, jak balón míří o centimetry vedle jeho branky. Po hodině hry se hosté dožadovali odpískání penalty, podle názoru sudího Gomeze však Munúa Turana nefauloval. Podobná situace, a popravdě mnohem jasnější, se opakovala deset minut před vypršením normální hrací doby, kdy se do téměř jistě gólového zakončení hnal Falcao, byl ale přistřčen. Jenže nebyl z toho ani gól, ani pokutový kop. A když zřejmě nejlepší hráč zápasu Turan nenapnul síť ze standardní situace, skončilo utkání dvou účastníků Evropské ligy dělbou bodů.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

vyrovany zapas skonči remizou 2:2

Reagovat
pavel.fotbal

I tady se dá souhlasit s remízou.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

pi*oviny, Levante nebude letos ani polovicni jako loni, proberte se... 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

jaksi pozapomnels na to ze atletico taky není zrovna ani polovicni jako loni a všechno stojí pouze na falcaovi kdyby ruplo v bedne nekomu jako chelsea tak by jim ho pretahla a razem mame aspiranta na sestup.

Reagovat
smazaný uživatel

z jakyho duvodu? ze odesel Diego?

Reagovat
HullCity

Pořád tak sebejistý ohledně názoru na Levante?

Reagovat
ryzskej

Chlape, jedinej, kdo by se měl probrat, jsi ty

Reagovat
HullCity

Proč zrovna já?Já nepíšu komenty typu biggpee a nevysmívám se nikomu za jeho typ PŘED zápasem jako biggpee...spíš se zamysli nad tím,koho bráníš.

Reagovat
smazaný uživatel

ano jasneeeeeeeeeeeeee

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele