1. kolo
19.08.2012 19:00 CET
3 : 5
(0:3)

Reportáž

Betis v přestřelce vyloupil hřiště Athleticu

Real Betis loni zaskočil všechny týmy i diváky, když zkraje sezóny dominoval na prvním místě tabulky La Ligy. To nečekal nikdo, ale Betis si to dobrými výkony rozhodně zasloužil. Jenže postupem času se jeho výkony zhoršovaly, a nakonec bojoval spíše o udržení než o pohárové příčky. Podobný scénář může mít i letošní sezóna.

V prvním zápase nového ročníku totiž Betis vyrazil dech všem divákům, když dokázal porazit Athletic Bilbao výsledkem, který připomíná spíše hokejové než fotbalové utkání. Sevillský tým do zápasu vlétl jako vosy a během půlhodiny již vedl tříbrankovým rozdílem. Nad tímto debaklem se možná projevila absence dvou klíčových hráčů Athleticu Fernanda Llorenteho a Javího Martíneze. Ti totiž chtějí z baskického klubu odejít, a tak je trenér Marcelo Bielsa neposlal na trávník.

Gólová smršť se spustila už v 7. minutě, kdy Beňat přihrávkou našel Rubéna Castra na penaltové značce. Ten s obrovskou šancí naložil nejlépe jak mohl, a to prudkou a přesnou střelou do protipohybu brankáře Iraizoze, kterému tak nedal žádnou šanci na zákrok.

O dvacet minut později přišel druhý gól. Po rychlém protiútoku si vzal míč debutant Juan Carlos, přihrál před bránu volnému Molinovi a ten poslal míč pohodlně do sítě Iraizozovi opět nebyla dána šance zamezit gólu.

Pokud fanoušci Betisu jásali po krásné střele Castra, ve 31. minutě si museli rvát vlasy nadšením, neboť třetí gól byl opravdu výstavní. K míči se před hranicí pokutového území dostal Beňat a napálil jej nechytatelně do horního pravého rohu brány.

Po poločase se Athletic zvedl a pokusil se s nelichotivým a zdánlivě beznadějným výsledkem ještě něco udělat. A povedlo se. Hned tři minuty po začátku druhé půle našel chytrou přihrávkou vystřídavší Aritz Aduriz, bývalý útočník Valencie, Oscara de Marcose, který obstřelil Fabrícia a snížil na rozdíl dvou gólů.

v 67. minutě to bylo už jen o jednu branku, neboť se po rohovém kopu prosadil hlavou San José, který se vyšplhal nejvýše do vzduchu a přeskočil i samotného nedůrazného brankáře Fabrícia. Ten samý hráč srovnal skóre o devět minut později a byl to téměř totožný gól, pouze centr letěl z druhého rohu.

Když už to vypadalo, že Athletic předvedl excelentní obrat v zápase a dosáhne minimálně na jeden bod za remízu, ujal se slova opět Real Betis. Jeho hráči si v 80. minutě doslova rozebrali celou obranu a vystřídavší Pozuelo celkem v klidu počtvrté v zápase prostřelil bezmocného Iraizoze.

Definitivní podoba skóre nastala o šest minut později, kdy se podruhé v zápase trefil Jorge Molina. Ten se ocitl tváří v tvář Iraizozovi a nastalou situaci vyřešil šibalsky, neboť brankáře elegantně přehodil obloučkem.

Betis tak dosáhl na velkolepé vítězství a jen čas ukáže, jestli dokáže navázat podobnými výsledky a udržel se někde v horní polovině tabulky. Zajímavé také bude sledovat, jak se Athletic vyrovná s absencí Llorenteho a Martíneze.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bilbao vo velmi naročnom zapase vyhra 3:2

Reagovat
pavel.fotbal

souhlas, možná i lehčeji tak řekněme 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

X2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Betinka potahá remízku.. Slušelo by 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Snad jeste lepsi zapas nez loni. Super

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele