1. kolo
20.08.2012 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Rayo Vallecano - Granada CF 1:0

Los svedl hned do prvního kola La Ligy dva loňské nováčky Rayo Vallecano a Granadu. Utkání slibovalo velice vyrovnanou hru a to se také vyplnilo. Zdálo se, že se oba týmy rozejdou nerozhodně za stavu 0:0, ale v nastaveném čase se trefil domácí Roberto Trashorras, který tak zajistil Rayu tři body.

Do zápasu lépe vstoupili domácí. Do dobré pozice se dostal González Adrián, jehož hlavička ale směřovala nad břevno. Zahrozil také Medina Piti, který se dostal ke střele z hranice pokutového území, ale brankář Granady Toňo jeho pokus chytil.

Alhasanne Bangoura poté přestřelil v poměrně dobrém postavení. Ačkoli měli domácí převahu, nejblíže gólu byla Granada, která zahrozila z přímého kopu. K tomu se postavil Orellana a zdálo se, že jím vystřelený míč zapadne přímo do sítě. Brankář Rubén ale vytáhl neuvěřitelný zákrok a vyškrábl míč kolem tyčky mimo bránu. Z následujícího rohu se k zakončení hlavou propracoval Siqueira, ale míč napálil pouze do brankové konstrukce.

Na druhé straně se po šancích Granady nechtěli hráči Raya nechat zahanbit, a to se jim povedlo. Piti totiž našel přesným centrem Nickieho Nielsena, který se dostal k hlavičce. Jeho pokus ale dokázal Toňo vyrazit nad břevno.

Úvodní půlhodina byla opravdu dech beroucí. Potom začala tempo utkání dirigovat Granada a došlo k menšímu útlumu šancí. Po mneším intervalu, kdy se na trávníku nedělo nic zajímavého, se do další granadské šance dostal Orellana, který dělal domácí obraně hodně problému. Na jeho střelu se ale opět vytasil Rubén se skvělým zákrokem, a skóre zápasu tak stále zůstávalo nezměněné.

Další šanci hostů měl Allan Nyom, který střílel z blízké vzdálenosti. Rubén ale svůj tým opět podržel a hráči mu mohli být vděční, že díky němu ještě neprohrávají.

Ačkoli si Granada moc jiných šancí nevytvořila, přesto směřovala alespoň k jednomu bodu. To by ale na hřišti nesměl být Trashorras, který měl jiné plány. Gabriel Torje fauloval a byl nařízen přímý kop, ke kterému se postavil vystřídavší Roberto Trashorras. Jeho nechytatelná prudká střela z poslední minuty nastavení vymetla horní roh Toňovy brány, a tak bylo o vítězi rozhodnuto.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
pavel.fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Granada taka smola cely 2 polčas lepšia a dostane gol v 90+4 minute

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ze to byl prepychovej gol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele