1. kolo
19.08.2012 21:00 CET
5 : 1
(4:1)

Reportáž

Barca smetla Sociedad a okamžitě utekla Realu

Všechno naprosto přesně podle plánu. Barcelona v prvním kole nové sezony španělské ligy nezaváhala, porazila doma Real Sociedad 5:1 a počítá pozitiva. Dvakrát se trefil Messi, po zranění se gólem uvedl Villa, skvělý výkon přidal Tello. Snad jen vyrovnávací branka Castra může dělat vrásky, ale i na ní se domácím podařilo okamžitě odpovědět. Takhle by to prostě šlo...

Jen pro úplnost, pro ty, co se nedopočítali - po jedné trefě zaznamenali Carles Puyol a Pedro. Už po oznámení sestav bylo jasné, s jakými ambicemi vstupují obě mužstva do tohoto utkání. Zatímco nový kouč Blaugranas Tito Vilanovi si dovolil pouze na lavičce ponechat Gerarda Piquého, Andrése Iniestu, Alexise Sáncheze i navrátilce po zranění Davida Villu a na síle szákladní jedenáctky se to projevilo jen velmi nepatrně, hosté stáhli kalhoty už daleko před brodem. Trenér Montanier neposlal na hřiště od úvodní minuty ani jednoho útočníka, rozhodně se však nesnažil napodobit na technice a souhře postavený vzor španělské španělské reprezentace. Erreala přijela jednoduše bránit, a to za každou cenu, chtěla zhustit střed pole a vyrážet do protiútoků pomocí rychlostních typů - Griezmanna a Castra. Základním úkolem však bylo ubránit barcelonské hvězdy, právě o to se hosté chtěli pokusit zejména.

Marně. Už ve čtvrté minutě odcentroval od rohového praporku Xavi, kapitán Carles Puyol si v souboji s Ansotegim našel místo k hlavičce a zakončil přesně, střelou k bližší tyči sice umožnil Bravovi dotyk s míčem, avšak ne v takové míče, aby gólman Sociedadu dokázal zabránit gólu. Hosté nebyli daleko od vyrovnání hned o šedesát sekund později, kdy Prieto cpal před bránu velice zajímavý centr, osamocený Griezmann na něj ovšem těsně nedosáhl. Barcelon ale tomuto varování nevěnovala dostatečnou pozornost a v deváté minutě byla potrestána vyrovnáním. Rychlou akci, kterou založil Prieto a vyšperkoval vynikajícím kolmým pasem Illarramendi, zakončil nechytatelnou ranou pod břevno Gonzalo Castro.

Jenže pak začal úřadovat nejlepší fotbalista světa Messi a během sedmi minut bylo rozhodnuto. Poprvé se Argentinec prosadil v minutě jedenácté, kdy se šikovně procpal mezi dva obránce a tečovanou bombou pod horní tyč znovu poslal Barcelonu do vedení. Druhá Messiho trefa přišla v sedmnácté minutě, to bylo nejprve jeho první zakončení zblokované, aby však Tello vrátil balón do ohně, barcelonská desítka se dostala před Ansotegiho a pohotově a přesně zakončila.

A to ještě nechybělo moc, aby za dalších zhruba sto vteřin Messi dokonal hattrick, tentokrát ale po centru Alvese zakončoval hlavou nad. Hosté se znovu osmělili až po půlhodině hry, kdy pálil jen do boční sítě De La Bella. Deset minut před přestávkou měl Messi další čistou gólovou šanci, tentokrát se však proti němu nohou vyznamenal gólman Bravo. Griezmann se zase snažil překvapit vyběhnutého Valdése dalekonosným lobem, jenže domácí jednička se na poslední chvíli stihla vrátit a vytáhla míč na roh. Ještě před odchodem do kabin zvýšila Barca na rozdíl tří branek, z levé strany centroval na zadní tyč Tello a úplně volný Pedro z voleje v poklidu zakončil - 4:1.

I v druhém dějství se hrál velmi dobrý fotbal, Blaugranas si zápas očividně užívali, i hosté ale svou troškou přispěli k atraktivitě celého duelu. Griezmann připravil dobrou střeleckou pozici pro Castra, jenž těsně minul. Messi si zase tak dlouho vyměňoval balón s Pedrem, až se dostal do vápna soupeře, nakonec však trefil pouze boční síť. V průběhu druhé půle se do hry dostali i Piqué, Iniesta a Villa, a právě poslední jmenovaný uzavřel střelecký účet zápasu. To do konce normální hrací doby zbývalo jen šest minut, když se také zmíněný Iniesta protáhl až k brankové čáře, odkud nahrál proti noze Villovi a jeho levačka zapadla přesně do šibenice hostující svatyně. Barcelona v naprostém klidu zdolala Real Sociedad 5:1 a protože konkurent z Madridu ztratil body, dostala se hned po prvním kole do výhody.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Barcelona sa natrapi ale vyhra 1:0

Reagovat
HullCity

A pak ses probudil...

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Barca určitě vyhraje má na to!! Aspoň by mohli dát 3:0

Reagovat
pavel.fotbal

Barca začne dobře tipuju, že vyhraje tak 2:0 nebo 3:0. Doufám....

Reagovat
smazaný uživatel

Barca má skvělou přípravu a jednoznačně potopí Real Socied

můj tip: 5-0(messi2x,Villa,Iniesta,Alexis)

Reagovat
smazaný uživatel

zas tak růžově bych to neviděl

Reagovat
smazaný uživatel

Ze začátku to bude v klidu...tak 3:0 :)

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

No snad Iniesta nebude hrát toho levýho útočníka, ale bude v záloze místo Fabregase...

2:0 (Messi, Sánchez)

Reagovat
smazaný uživatel

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

Je Villa pripravený hrať či nie

Reagovat
smazaný uživatel

Villa bude připravený

Reagovat
smazaný uživatel

1:8

Reagovat
smazaný uživatel

spíš naopak ne??

Reagovat
smazaný uživatel

Kéž by Barcelona z namyšlenym Messim prohrála.

Reagovat
smazaný uživatel

potrenéj s/z

Reagovat
HullCity

Kde si vzal,že je namyšlený?

Reagovat
smazaný uživatel

On vlastní věšteckou kouli, ví úplně vše.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

parááááádaaa!!!!! EL Guaje!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele