1. kolo
18.08.2012 21:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Sevilla potvrdila roli favorita a na úvod ligy přehrála Getafe

Dvě branky v rozmezí pouhých čtyř minut rozhodl o tříbodovém zisku Sevilly, která doma v prvním kole španělské ligy přehrála Getafe 2:1. Hosté totiž po přestávce dokázali snížit zásluhou Alexise a reagovat tak na trefy Fazia s Negredem, jenže více už i přesto, že měli pár solidních možností na vyrovnání, ve druhém dějství nestihli.

Nutno poznamenat, že celkově se jedná o zasloužené vítězství domácího celku, Andalusané drželi míč více na svých kopačkách, vyprodukovali větší počet střel a celkově byli o něco nebezpečnějším týmem. To však neplatilo o úvodní čtvrthodině, v níž by se statistici dopočítali snad více nevynucených ztrát míče než přesných přihrávek. Bylo skutečně možná až moc vidět, že se nikdo nechce dopustit chyby, a tak se hrálo opatrně a zajímavých momentů bylo pomálu.

Po uplynulých patnácti minutách ale jako by všechen stres z hráčů opadl a najednou se začaly dít interesantní věci. První šanci měl na hlavě Negredo, jenž si naběhl do šestnáctky na výborný centr Cicinha, jenže v zakončení selhal a mířil nad břevno. Na opačné straně hřiště se o ruch před Lopezovou svatyní postaral Miku, nová brankářská jednička Sevilly však neměla s jeho pokusem příliš problémů.

Útočník Getafe byl v akci i o pár momentů později, kdy vyskočil nejvýše na roh Pedra Leona, bránu ale tentokrát minul. Po totožné situaci se do zakončení probojoval i Abraham, jeho akrobatický pokus ovšem skončil neúspěchem. Čistou gólovou šanci měla Sevilla po třiceti minutách, Navas cpal před bránu nebezpečný centr, na který si správně nabíhali Negredo i Rakitić, jenže se nedomluvili a balón nakonec prosvištěl celým pokutovým územím vez povšimnutí. Už o dvě minuty později ale chorvatský záložník rozehrával roh, meruna se k Rakitićovi vrátila a druhý centr už našel přesně hlavu Federica Fazia, jenž nezaváhal a poslal Sevillu do vedení.

A za další čtyři minuty si Reyes parádně narazil s Rakitićem, jenže přebrat míč v šestnáctce už mu Valera nedovolil, uviděl žlutou kartu a domácí kopali penaltu. K ní se postavil Alvaro Negredo a pohodovou střelou do středu branky zvýšil na 2:0. Poslední možnost úvodního dějství měl na kopačce Cicinho, avšak neuspěl a do kabin se šlo za dvoubrankového vedení Sevilly.

Po přestávce pálil Miku, jenže jen do nohy Diega Lópeze. V padesáté první minutě odcentroval od rohového praporku Pedro Leon a Alexis, jenž je v Getafe na hostování právě ze Sevilly, hlavou snížil. I nadále se bylo na co dívat - Valera hlavičkoval nepřesně, na Trochowskiho pobídku před prázdnou branku nedosáhl střídající Manu del Moral, Rakitiće a Herváse vychytal Moyá a poslední příležitost měl v nastaveném čase Miku, jenže minul a odmítl tak zisk bodu.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sevilla začne sezonu vyhrou 3:1

Reagovat
pavel.fotbal

může být!

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne im vratit tu poražku

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Getafe překvapí 2:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele