1. kolo
18.08.2012 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Rekordman Olinga přihrál první body Málaze

Tak to je panečku úvod sezony, jak má být! Hned ve vůbec prvním utkání celého ročníku španělské ligy padl jeden velice zajímavý rekord, kamerunský útočník ve službách Málagy vstřelil šest minut před koncem branku, díky níž se stal historicky nejmladším střelcem Primery División. A rovnou tím svému týmu zařídil vydřené tři body ze hřiště Celty!

Běžela osmdesátá čtvrtá minuta vyrovnaného a z obou stran zajímavého klání, které otevíralo letošní španělskou fotbalovou scénu. Gól do té doby k vidění nebyl, vše tedy směřovalo k asi zasloužené dělbě bodů po bezbrankové remíze. V tu chvíli se ale z levé strany procpal rychlou kličkou před bránu Buonanotte, v podstatě napálil míč do spoluhráče Olingy a od něj se kulatý nesmysl odrazil tím správným směrem pro Málagu, tedy do sítě. Kamerunskému útočníkovi je dnes pouhých šestnáct let a 98 dní k tomu, stal se tak vůbec nejmladším fotbalistou, kterému se povedlo ve španělské nejvyšší soutěži skórovat. Jen pro úplnost - o necelých 200 dní překonal dosavadní rekord Ikera Muniaina, na třetí příčku odsunul Xisca Nadala a následují už sedmnáctiletí Juan Mena a Bojan Krkic.

Ale pojďme postupně. Oba celky nastoupily ve vcelku očekávaných zahajovacích jedenáctkách, snad jen upřednostnění Portilla před Buonanottem na levém okraji ofenzivy Málagy se tak úplně nečekalo, rozhodně se ale nejedná o tah, který by nutně musel šokovat. To už se spíš o podobnou "diagnózu" mohl postarat samotný úvod zápasu, který přinesl nečekaně velké množství nepřesností, během první desetiminutovky se diváci museli zřejmě hodně přemáhat, aby zjistili, že už se hraje. Domácí příznivci si však i tak utkání užívali, svůj návrat do Primery po pětileté odmlce si chtěli vychutnat a dovést svůj tým k vítězství.

První vážnější akci měl ve třinácté minutě na svědomí hostující Seba Fernández, jenž pálil z volného přímého kopu dost nebezpečně, avšak na skvěle připraveného Varase nevyzrál. Na druhé straně chtěl zvednout diváky ze sedadel de Lucas, jenže z dálky mířil mimo. V osmadvacáté minutě už přišla čistá gólová možnost Celty, jenže Aspas selhal a mířil nepřesně. Joaquín střílel z dalšího přímáku do rukavic jistého Varase, když pak o chvíli později předložil stejný hráč balón do střelecké pozice Iscovi, skončilo to zase jenom skvělým zákrokem domácího gólmana. Ještě do poločasu se hned dvakrát mohli prosadit Celestes, ovšem hlavička Tuneze prostor mezi třemi tyčemi nenašla a stejný osud potkal nakonec zakončení Lopeze, které evidentně mířilo do branky, jenže bylo zblokovaná nad břevno.

Po návratu ze šaten Celta jasně převzala iniciativu a stala se aktivnějším týmem na hřišti, ke kýžené trefě to však stále nevedlo. A to měl Enrique de Lucas tři opravdu solidní příležitosti jen během prvních osmi minut druhého dějství, jenže dvakrát se perfektně vyznamenal Caballero a při třetí šanci domácí hvězdy nemusel strážce hostující svatyně zasahovat. Chvíle slávy Fabrice Olingy, jenž přišel na trávník v padesáté deváté minutě jako první střídající hráč, mohla přijít už třináct minut před koncem, kdy Isco parádní ranou trefil břevno a míč se snesl právě k nohám dobíhajícího mladého Kamerunce, to se však ještě šestnáctiletému snajprovi nepoštěstilo. O sedm minut později už ale stál ve správný čas na správném místě a rozhodl o tříbodovém zisku pro Málagu. Nezměnila na tom nic ani závěrečná tutovka Cabrala, jenž zavřel oči a napálil balón jen do břevna...

Autor: Michal Hruška

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Malaga v naročnom zapase vyhra tesne 1:2

Reagovat
pavel.fotbal

Mám takovej dojem, že Vigo urve proti Malaze bodík, nebo Malaga těsně vyhraje takže 0:0, nebo 0:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele