Premier League - souhrn 9. kola

21.11.2020, 15:22, aktualizováno 23.11.2020, 22:54
Komentáře a souhrny
Diogo Jota a Sadio Mané (© AFP)
Liverpool doma porazil Leicester a bodově se dotáhl na vedoucí Tottenham, jenž pro změnu na čele tabulky vystřídal Chelsea, která se tam dostala po výhře v Newcastlu. Druhou výhru v řadě oslavil Manchester United, zatímco Aston Villa doma podlehla Brightonu. Leeds United se rozešel bez branek s Arsenalem...

Wolverhampton Wanderers - Southampton FC 1:1

23.11.2020 21:00

Góly: 75. Pedro Neto - 58. Theo Walcott

Už sedm zápasů je dlouhá série Southamptonu bez porážky. V pondělní dohrávce ve Wolverhamptonu totiž remizovali 1:1, když vedli po Walcottově trefě, načež dokázal srovnat skóre Neto.

Do zápasu vstoupili mnohem aktivněji domácí, kteří měli v šesté minutě obrovskou příležitost. Semedovu přízemní ránu ze střední vzdálenosti vyrazil McCarthy jen před sebe, odkud ho znovu protáhl Dendoncker. Hosté zahrozili po čtvrthodině, kdy Armstrong našel Walcotta, jehož dokázal vychytat Patrício.

Každý z týmů si ještě v první půli vypracoval jednu příležitost. Armstrong sice dokázal vyběhnutého gólmana překonat, jeho střela však cíl nenašla. Na druhé straně zastavil Podenceho hlavičku výtečným zákrokem McCarthy.

Krátce po návratu ze šaten si Podene vypracoval další příležitost, tentokráte brankáři vyprášil rukavice svou levačkou. Byli to ale Saints, kteří dokázali otevřít gólový účet utkání. Adams si po centru špatně zpracoval míč, z brankové čáry jej ale ještě dokázal vrátit do malého vápna, odkud jej do poloodkryté klece dorazil Theo Walcott.

Walcott mohl vzápětí přidat v individuálním úniku další trefu, namísto toho ovšem přišlo vyrovnání. Z hranice vápna vypálil Jiménez do brankové konstrukce, balón se následně odrazil k Pedru Netovi, na nějž už čekala snadná úloha.

Vzápětí Jiménez vyvolal další gólovou radost v řadě Vlků, tato trefa ale pro ofsajd neplatila. Southampton se tak v tabulce drží na pátém místě, Wolves jsou devátí.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Crystal Palace 1:0

23.11.2020 18:30

Góly: 8. Chris Wood

Fotbalisté Burnley vyhráli v rámci devátého kola Premier League nad Crystal Palace 1:0. Zápas rozhodl už v osmé minutě útočník Chris Wood, jehož celek si připsal první vítězství v sezoně.

Chris Wood využil už v osmé minutě parádní přihrávky svého spoluhráče, který mu vymyslel jemným pasem, který ještě nejspíše hosté tečovali, gólovou šanci. Domácí útočník se s tím následně nerozpakoval a zakončil nechytatelně z nějakých jedenácti metrů.

Hosté se ke slovu dostali ve 23. minutě. James McArthur se uvolnil na levé straně vápna, kam dostal přihrávku. Následně posílal přízemní centr, ke kterému jeho spoluhráči krok chyběl.

V pětatřicáté minutě nechybělo moc, aby domácí zvýšili na 2:0. Dwight McNeil napřáhl k velmi zajímavé střele na hranici šestnáctky, ale jeho pokus po zemi těsně minul tyč.

O tři minuty později se musel předvést domácí gólman. Andros Townsend vyslal hodně jedovatou ránu z dvaceti metrů, ale Nick Pope předvedl skvělý zákrok a míč vyrazil na roh.

Deset minut po začátku druhé půle Johann Gudmundsson napřáhl na nějakých šestnácti metrech, ale jeho rána se odrazila od břevna hostující brány.

Michy Batshuayi mohl po hodině hry srovnat. Dostal fantastickou přihrávku mezi obránce, avšak v zakončení selhal. Nick Pope skvěle zmenšil střelci úhel a předvedl důležitý zákrok.

Hosté měli poslední a jedinečnou šanci srovnat v devadesáté minutě. Josh Brownhill hlavičkoval na bránu a do jeho střely ještě sáhl Christian Benteke, avšak Nick Pope předvedl další skvělý zákrok.

Burnley se díky zisku tří bodů posunulo na sedmnácté místo, Crystal Palace je jedenáctý.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Leicester City 3:0

22.11.2020 20:15

Góly: 21. Jonny Evans (vl.), 41. Diogo Jota, 86. Roberto Firmino

Leicester po devátém kole neudrží první místo v tabulce Premier League. Na hřišti Liverpoolu totiž jednoznačně prohrál 0:3. První gól si vstřelil sám Evans, další trefy přidali útočníci Jota a Firmino.

Reds vstoupili do zápasu jako uragán a už po čtyřech minutách ohrozili Schmeichelovu bránu. Mané ji hlavičkou po rohovém kopu netrefil jen o kousek. Přesněji už zamířil Jones, jenž po individuální akci ztroskotal jen na Schmeichelovi. Dánský brankář poté skvělým způsobem lapil i ránu Joty, který zakončoval pěknou akci útočné trojice.

Co se nepovedlo třem liverpoolským hráčům, to provedl sám Jonny Evans. Po rohovém kopu se více věnoval souboji s Maném a naprosto kuriózním způsobem si odhlavičkoval balón do své vlastní brány. To hosty alespoň trochu probralo a šanci na vyrovnání měl vzápětí Barnes, jehož rána na zadní tyč úspěch neslavila.

Po půlhodině zakončoval individuální akci technickým pokusem Justin, této ráně chybělo od úspěchu jen několik málo centimetrů. Nakonec to ale byl Liverpool, kdo stihl ještě před přestávkou skórovat. Z levé strany odcentroval Robertson na hlavu nabíhajícího Dioga Joty, jehož pokus sice letěl doprostřed brány, Schmeichel na něj ovšem už nestihl reflexně reagovat. A jelikož Tielemansovu ránu zlikvidoval Alisson, šlo se do kabin s dvougólovým rozestupem.

Do druhé půle opět aktivněji vstoupili domácí, nejprve na gólmanovi skončila příležitost Maného, Schmeichel vychytal i v nadcházející šanci Jotu. Na opačném konci hřiště se zčistajasna objevil sám před Alissonem Vardy, ovšem balón nedokázal procpat do sítě ani on, ani jeho spoluhráči při následné krkolomné situaci.

Iniciativu si poté vzal svět Liverpool, v jedné z největší šancí zápasu selhal Firmino, jehož první pokus se odrazil od tyčky zpět k němu, ten druhý vykopl bránící hráč z čáry. Maného dorážku zneškodnil Schmeichel, který si proti senegalskému šikulovi věděl rady i o pět minut později.

Roberto Firmino se kýžené trefy přeci jen dočkal. Milner rozehrál rohový kop bravurně na hlavu brazilského útočníka, jehož hlavička se zařadila mezi ty povedené a skončila za zády Schmeichela.

Liverpoolští si tak pohodlně dokráčeli pro šesté vítězství v probíhajícím ročníku a dotáhli se v tabulce na první Tottenham. Foxes se propadli na místo čtvrté, přičemž mají shodný počet bodů se třetí Chelsea.

Více informací k zápasu

Leeds United - Arsenal FC 0:0

22.11.2020 17:30

Góly: -

Bezmála tři čtvrtě hodiny se musel londýnský Arsenal na půdě Leedsu vypořádat s početní nevýhodou a konečný výsledek 0:0 je tak pro Kanonýry malým vítězstvím. O oslabení hostí se zbytečným zkratem postaral Nicolas Pépé, ovšem ligový nováček nastalé převahy smolně nedokázal využít, neboť hned v třech případech trefil brankovou konstrukci.

Pro Pépého šlo přitom o raritní možnost, jak si říct o stálé místo v sestavě, neboť v úvodní jedenáctce Mikela Artety se v Premier League objevil teprve podruhé. Místo toho však v 51. minutě oplácel Ezgjanu Alioskimu vražením hlavy do obličeje a sudí Taylor mu na pokyn videorozhodčího a přezkoumání celého incidentu udělil očekávanou červenou kartu.

Leeds si počínal velmi dobře už za rovnoměrného počtu sil na hřišti a po Pépého lapsu měl třikrát průlom skóre na dosah. Rodrigo, Bamford i Raphinha však všichni do jednoho ztroskotali na břevně a tyči a brankář Leno předvedl rovněž řadu kvalitních zákroků. O šokující vyloupení Elland Road se mohl deset minut před koncem postaral Bukayo Saka, když dokonce v samostatném úniku obešel brankáře Mesliera, ale ten se stihl ještě po míči natáhnout a gólovku anglického reprezentanta zneškodnit.

Arsenal tak prodloužil svou stávající černou sérii bez jediného ligového gólu mimo standardní situace na stěží uvěřitelných 476 minut a za posledních pět kol je stále jediným zásahem "Kanonýrů" proměněná penalta Piérra-Emericka Aubameyanga ze zápasu s Manchesterem United.

Více informací k zápasu

Sheffield United - West Ham United 0:1

22.11.2020 15:00

Góly: 56. Sébastien Haller

Sheffield se stále ne a ne odlepit ze dna. Ani domácí klání s West Hamem svěřencům Chrise Wildera vytoužené body nepřineslo. Domácí celek sice nepodal vůbec špatný výkon, vypracoval si několik zajímavých šancí a hned dvakrát nastřelil brankovou konstrukci, jenže o jediný přesný zásah se krátce po poločasové přestávce postaral hostující útočník Haller a vystřelil tak West Hamu tři body, díky kterým se tento londýnský celek posunul už na osmou pozici.

Sheffield zahájil utkání aktivně a již po necelých třech odehraných minutách mohl jít do vedení. To Basham našel parádním třicetimetrovým pasem rozeběhnutého Baldocka, který se dostal za záda obránce Masuaka, jenže v zakončení si vylámal zuby na pozorném Fabianskim. Po dvaceti minutách to byl opět Basham, který přesným pasem nalezl na vápně osamoceného McGoldricka, jenže i jeho ránu zpacifikoval brankář hostí. Po půlhodině hry se ozvali také hosté, ovšem s Coufalovou ranou z úhlu si Ramsdale poradil.

Největší šance první půle připadla na kopačky hostů, když Haller chytře přiklepl míč na rozeběhnutého Součka, který ale na malém vápně míč netrefil dobře a poslal jej o dobré dva metry vedle pravé tyče domácí branky. Závěr poločasu pak přinesl ještě dvě nadějné příležitosti na straně domácích - hlavičku McBurnieho ale pěkným zákrokem vyrazil Fabianski, zatímco po rohovém kopu to byl zase McGoldrick, který nasměroval balón do tyče.

Začátek druhého dějství ovšem zastihl v lepším rozpoložení hostující celek, který převzal otěže utkání a začal diktovat tempo hry. Výsledkem této pasáže byla také úvodní branka zápasu, kdy si odražený míč na hranici vápna našel Haller a nádhernou ranou do horního rohu branky otevřel skóre. Vedení West Hamu mohl navýšit Ogbonna, jeho hlavička však nemířila mezi tři tyče. Definitivní rozhodnutí měl dvacet minut před koncem na kopačce Haller, ve vyložené pozici jej ovšem nasměroval o několik metrů vedle.

A West Ham to mohlo pořádně mrzet - poslední velká příležitosti totiž připadla domácím a měl ji McBurnie, který ovšem samostatný únik vyřešil "pouze" ranou do břevna a odsoudil tak svůj tým k těsné porážce v poměru 1:0.

Více informací k zápasu

Fulham FC - Everton FC 2:3

22.11.2020 13:00

Góly: 15. Bobby Reid, 70. Ruben Loftus-Cheek - 1. Dominic Calvert-Lewin, 29. Dominic Calvert-Lewin, 35. Abdoulaye Doucouré

Everton se po sérii nezdarů vrátil na vítěznou vlnu, když díky dobrému výkonu v první půli přehrál domácí Fulham 3:2. Svěřencům Scotta Parkera vůbec nevyšel vstup do zápasu, kdy inkasoval hned po 45 sekundách hry. V druhém poločase pak hru výrazně oživil střídající Loftus-Cheek, na víc než snížení to však Cottagers nakonec nestačilo.

Fulham se na hřišti nestačil ani pořádně rozkoukat a už prohrával. Pravý obránce Aina totiž lacině ztratil balón, k němu se dostal Richarlison, který jej potáhl k brankové čáře a centrem před branku našel osamoceného Calverta-Lewina, který tak otevřel účet zápasu. Tentýž hráč mohl o pár minut později vstřelit i druhý gól, ve skrumáži před domácí brankou však tentokráte neuspěl. Na straně druhé mohl odpovědět po přízemním centru Robinsona záložník Reid, který se ocitl na penaltovém puntíku úplně osamocen, jeho zakončení však trestuhodně chyběla přesnost. Po čtvrthodině hry však vyrovnání přece jen přišlo, když si Reid dvakrát hezky vyměnil míč s Cairneym a na zadní tyč dokázal prostřelit bezmocného Pickforda.

Fulham však vyrovnaný stav nemusel udržet ani dvě minuty. To totiž předvedl další lacinou ztrátu uprostřed hřiště Lemina, rychlý protiútok potáhl Richarlison, chytře si narazil s Calvertem-Lewinem a z hranice pokutového území přízemní ranou pořádně protáhl brankáře Aréolu. Everton ale vedení na svou stranu přece jenom strhl a stalo se tak v minutě třicáté. Parádní individuální akci předvedl Iwobi, který z pravého křídla pronikl přes tři hráče, následně míč předložil Jamesi Rodríguezovi, který se neukvapil a pěkným pasem oslovil volného Digneho, jehož centr si našel střelce první branky, Calverta-Lewina, který z hranice malého vápna rozvlnil síť podruhé.

Do konce prvního dějství přidali hosté ještě jeden přesný zásah a opět u toho byl aktivní levý bek Evertonu, Lucas Digne. Ten tentokrát z levé strany poslal nadýchaný centr, který přímo v srdci domácí obrany nalezl neobsazeného Doucourého, který měl již velmi snadnou úlohu. Obrana domácích v tuto chvíli trestuhodně zaspala, jelikož záložníka Evertonu si na středu malého vápna vůbec nikdo nevšímal.

V druhém dějství pokračovala převaha a kontrola hry ze strany hostujícího celku, a to až do doby, kdy na hřiště po hodině hry přišel záložník Loftus-Cheek. Ten hned po necelých deseti minutách vybojoval penaltu, když se po narážečce s Mitrovičem vřítil do vápna, kde byl podražen obráncem Godfreym. K exekuci pokutového kopu se postavil Cavaleiro a počínal si přímo hrůzostrašně. V momentě zahrání mu totiž podjela stojná noha a míč tak poslal vysoko nad.

Jen o dvě minuty později se však Cottagers přece jenom dostali na rozdíl jediného gólu, když z pravé strany do vápna hezky proniklLookman a svým přízemním centrem našel Loftus-Cheeka, jehož ránu z prvního doteku ještě smolně mimo dosah brankáře Pickforda tečoval stoper Mina. Na vyrovnání však již Fulham nedosáhl, a tak všechny tři body odváží hostující Everton.

Více informací k zápasu

Manchester United - West Bromwich Albion 1:0

21.11.2020 21:00

Góly: 56. Bruno Fernandes (pen.)

Hráči Manchesteru United zvládli utkání devátého kola Premier League, když porazili West Bromwich Albion 1:0. Zápas rozhodl portugalský záložník Bruno Fernandes, který se prosadil z opakovaného pokutového kopu.

Juan Mata se ve druhé minutě postaral o zahrání volného kopu, který letěl do vápna, kde se procpal do zakončení hlavou Anthony Martial, ale Sam Johnstone předvedl první velmi důležitý zákrok.

Anthony Martial neproměnil v šestnácté minutě obrovskou tutovku. Rashford z levé strany hranice vápna našel uvnitř Bruna Fernandese, který připravil Martialovi stoprocentní šanci, ale přízemní zakončení francouzského útočníka letící do pravé části branky vychytal Sam Johnstone.

Ve 21. minutě se do první příležitosti dostali i domácí. Karlan Grant parádně zběhl za nestíhajícího Maguirea a posléze se těsně bráněn Linfelofëm procpal ke střele, která byla lehce tečovaná a skončila těsně vedle levé tyče.

Tři minuty před koncem poločasu se hostující Kyle Bartley po centru z rohového kopu snažil dostat k hlavičce, což se mu povedlo, ale míč nakonec letěl těsně nad horní tyč De Geovy brány.

Hned z kraje druhé půle hlavní sudí nařídil penaltu pro West Brom. Bruno Fernandes nakopl Conora Gallaghera ve vápně, jenže rozhodčí po shlédnutí videa nařízený pokutový kop zrušil.

Marcus Rashford si o tři minuty později dal míč kolem Furlonga a následně vypálil z dvaceti metrů do levé šibenice, ovšem Sam Johnstone opět předvedl velmi dobrý zákrok.

Po chvíli však znovu málem udeřili hosté. Conor Townsend se naprosto sám ocitl ve vápně, ale neprostřelil domácího brankáře, který balon vyrazil nohou.

V 53. minutě sudí nařídil penaltu i pro domácí tým. Mata se snažil z levé strany poslat centr do vápna, ovšem ten zblokoval rukou Matheus Pereira. Míče se ujal tradiční exekutor Bruno Fernandes, jenže jeho přízemní ránu k levé tyči gólman Johnstone vyrazil. Ten však nestál na čáře a sudí nařídil opakování celé situace. Portugalský záložník tentokrát balon poslal na druhou stranu a nemýlil se.

Callum Robinson byl v 65. minutě velice blízko srovnání na 1:1, ale jeho pokus zpoza vápna orazítkoval horní tyč svatyně Manchesteru United.

Sam Johnstone se na utkání na Old Trafford opravdu výborně vyspal. V krátkém časovém sledu totiž nejprve vychytal Rashforda a poté po rohu Maguirea.

Hostům už se vyrovnat nepodařilo, a tak zůstávají se třemi body na 18. místě. United jsou devátí s třinácti body.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Manchester City 2:0

21.11.2020 18:30

Góly: 5. Heung-min Son, 65. Giovani Lo Celso

Další z mnoha ztrát v této dosud nepříliš povedené sezóně za sebou mají hráči Manchesteru City. Ti si odvezli ze hřiště Tottenhamu porážku 0:2, o kterou se brankami postarali Son a Lo Celso.

José Mourinho oproti minulému zápasu provedl dvě změny, když na kraji obrany nahradil Dohertyho Aurier a na křídle Balea Bergwijn. Stejný počet zásahů do sestavy udělal jeho protějšek Pep Guardiola, který se rozhodl nasadit Bernarda Silvu a Mahreze namísto Gündogana se Sterlingem.

První pohroma pro Guardiolovu družinu přišla už v páté minutě. Citizens snad poprvé v zápase ztratili balón, čehož využil Ndombélé k vysunutí Sona za obranu. Korejský snajpr už si s nastalou situací věděl rady a po zemi podél Edersona uklidil míč do brány. Vzápětí mohl srovnat De Bruyne, v dobré příležitosti ovšem napálil jen svého ležícího spoluhráče.

Ve třinácté minutě Spurs znovu prokázali svou efektivitu, když z dalšího útoku dopravil balón do sítě Kane. Tomu však radost dlouho nevydržela, jelikož praporek pomezního okamžitě signalizoval ofsajd. Po pětadvaceti minutách zase zachránil bledě modré Rodri, jenž na poslední chvíli zabránil v zakončení Bergwijnovi.

Následně se radovali z gólu Citizens. Centr z pravé strany Jesus zpracoval, podržel a nahrál Laportemu, jenž dokázal rozvlnit síť. Jenže záznam usvědčil asistujícího Jesuse ze hry rukou a branka tak nemohla být uznána.

Na další zajímavé situace se muselo dlouho čekat, přišly až po více než hodině hry. Další samostatný únik měl Son, proti němuž výborně vyběhl Ederson a zamezil domácímu útočníkovi ve skórování. Bezmocný už byl brazilský gólman proti Giovanimu Lo Celsovi, jenž se nechal pobídnout Kanem a poté s přehledem zakončil.

Manchesterští ohrozili Llorise až v samotném závěru řádné hrací doby, kdy se musel francouzský brankář činit proti hlavičce Jesuse po standardní situaci. Ani tato, ani žádná jiná situace ovšem gólem neskončila a Tottenham se tak alespoň na chvíli dostal do čela ligového pelotonu, naopak Manchester City je až v jeho druhé polovině.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Brighton & Hove Albion 1:2

21.11.2020 16:00

Góly: 47. Ezri Konsa - 12. Danny Welbeck, 56. Solly March

Brighton si nevypracoval více šancí než Aston Villa, avšak převaze soupeře se dokázal ubránit a zpět na jih Anglie veze vydřené vítězství. Tři body Seagulls vystřelil Solly March.

Po veleúspěšném představení na hřišti Arsenalu nebyl důvod k tomu, aby se sestava Villans změnila. Naopak do základní jedenáctky Brightonu se vrátil kapitán Dunk a záložník March, na jejichž úkor se pouze s lavicí náhradníků museli uspokojit Burn s Veltmanem.

Prvním střeleckým pokusem se v sedmé minutě prezentoval McGinn, jenže rána mu vůbec nesedla. Hosté odpověděli za pět minut prvním gólem. Lallana vyslal do úniku Welbecka, jenž ve finále zkušeně přehodil domácího brankáře Martíneze. V 19. minutě mohl po zaváhání Dunka srovnat Trézéguet, avšak nejprve mu radost zkazil na poslední chvíli blokující Webster a dorážku poslal egyptský reprezentant trestuhodně na tribunu.

K přesnému zásahu mohl Welbeck přidat ve 24. minutě také asistenci, když prodloužil míč na Maupaye, toho ale zastavil vybíhající Martínez. Dvě minuty nato odpověděl za Villans další nepřesnou střelou Trézéguet. Stejný hráč zkusil štěstí i ve 35. minutě, kdy pálil z hranice pokutového území a tentokrát mu mnoho nechybělo, skóre se nicméně neměnilo. Stav 0:1 platil i po další akci domácích o pět minut později, kdy Grealish nahrál před bránu Watkinsovi, který tísněn Whitem orazítkoval levou tyč svatyně Brightonu.

Krátce po změně stran už ale Villans srovnali. Traoré našel centrem ze standardní situace Konsu, jenž se zblízka nemýlil. Seagulls si však vedení vzali brzy zpět. Jejich povedenou kombinaci z 56. minuty uzavřela finální přihrávka Große na Marche, který zavěsil pod břevno.

Druhá inkasovaná branka zatřásla domácími mnohem víc než ta první. Svého soupeře sice opět zmáčkli, ale nebyli si schopni vypracovat gólovou příležitost. Nastavený čas nicméně ještě přinesl vypjaté momenty. Nejprve se nechal vyloučit hostující Lamptey, jenž po faulu na Grealishe viděl druhou žlutou a zároveň červenou kartu. Vzápětí se Trézéguet skácel k zemi po souboji s Marchem na kraji šestnáctky. Sudí Oliver nejprve nařídil penaltu, ale po zhlédnutí videozáznamu usoudil, že před komickým skokem hráče Aston Villy zasáhl March balón a zahrál tedy podle pravidel. Oliver penaltu odvolal a Brighton již hubený náskok udržel.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Chelsea FC 0:2

21.11.2020 13:30

Góly: 10. Federico Fernández (vl.), 65. Tammy Abraham

Chelsea pohodlně zvládla zápas na půdě neoblíbeného Newcastlu a po vlastní brance Fernándeze a přesném zásahu Abrahama si připisuje tři body, které ji alespoň na chvíli katapultují na první příčku tabulky. Frank Lampard může být s výkonem svých svěřenců spokojen, utkání měli plně ve své režii a pokud by byli jen o trochu přesnější, mohl být rozdíl ve skóre o něco vyšší.

Newcastle do prvních minut vstoupil bez respektu a úvodní chvilky trávil na polovině hostí, krom několika rohových kopů si ovšem žádnou nadějnou příležitost nevypracoval. Také to bylo na dlouhé minuty poslední vzrušení, které se před brankou Mendyho stalo. Do první vážnější příležitosti se dostal útočník Werner, jeho pohotové přízemní zakončení ale velmi dobrým zákrokem zneškodnil brankář Darlow. O několik minut později našel Ziyech parádním centrem hlavu Tammyho Abrahama, i s jeho zakončením si ovšem brankář domácích věděl rady.

První gólová radost hostů z Londýna na sebe ale přesto nenechala dlouho čekat. Následující rohový kop rozehrál Mount krátce na Ziyecha, ten mu přihrávku vrátil a anglický záložník před branku nasměroval parádní přízemní centr, který si na zadní tyči smolně srazil do vlastní sítě obránce Fernández. Chelsea branka posadila na koně a především ve středu pole svého soupeře jednoznačně přehrávala - druhý zásah mohl přidat po hezké kombinaci mezi Mountem a Abrahamem aktivní Werner, ten však ve vyložené pozici minul branku. Tentýž hráč pak po rychlém brejku instinktivně hledal před prázdnou brankou Abrahama, tomu ale chyběly dva kroky, aby se k míči včas dostal. Newcastle se po většinu první půle jen bránil, nebezpečí hrozilo pouze z kopačky Saint-Maximina, který se ke konci poločasu proháčkoval do pokutového území Blues, jeho zakončení však Kanté zblokoval na rohový kop.

Na startu druhého dějství vyrobil hrubici obránce Schär, kterého v roli posledního obránce obral o míč dotírající Werner, jenže ten sám pak ve vyložené pozici nepochopitelně selhal, když jeho nahrávka na osamoceného Abrahama hrubě postrádala přednost. Po necelé hodině hry pak zase po rohovém kopu jen těsně minul domácí branku hlavičkující Zouma. Na druhé straně se na hranici pokutového území hezky uvolnil Joelinton, jeho technická rána však mířila o kousíček nad břevno Mendyho branky.

Klid do hostujících řad tak přinesla až 65. minuta. V té nastartoval své motory rychlík Werner, proběhl mezi dvěma hráči Newcastlu a před pokutovým území vysunul parťáka Abrahama, který s přispěním pravé tyče dopravil míč do sítě. Korigovat mohl jen o pár chvil později záložník Longstaff, jeho parádní pumelici zastavilo až břevno hostující svatyně. V nastavení mohl skóre ještě upravit Andy Carroll, který se po chybě obrany Chelsea dostal do velmi zajímavé pozice, do jeho zakončení mu však na poslední chvíli vložil nohu vracející se Rüdiger a svému týmu tím pomohl ustrážit další čisté konto.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Tottenham Hotspur962121:920
2.Liverpool FC962121:1620
3.Chelsea FC953122:1018
4.Leicester City960318:1218
5.Southampton FC952217:1317
6.Everton FC951319:1616
7.Aston Villa850319:1115
8.West Ham United942315:1014
9.Wolverhampton Wanderers94239:1014
10.Manchester United841313:1413
11.Crystal Palace941412:1313
12.Arsenal FC94149:1013
13.Manchester City833210:1112
14.Leeds United932414:1711
15.Newcastle United932410:1511
16.Brighton & Hove Albion923413:159
17.Burnley FC81254:125
18.Fulham FC91179:184
19.West Bromwich Albion90366:183
20.Sheffield United90184:151

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (644)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele