9. kolo
21.11.2020 13:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Tammy Abraham (© AFP)

Newcastle nestačil na rozjetou Chelsea

Chelsea pohodlně zvládla zápas na půdě neoblíbeného Newcastlu a po vlastní brance Fernándeze a přesném zásahu Abrahama si připisuje tři body, které ji alespoň na chvíli katapultují na první příčku tabulky. Frank Lampard může být s výkonem svých svěřenců spokojen, utkání měli plně ve své režii a pokud by byli jen o trochu přesnější, mohl být rozdíl ve skóre o něco vyšší.

Newcastle do prvních minut vstoupil bez respektu a úvodní chvilky trávil na polovině hostí, krom několika rohových kopů si ovšem žádnou nadějnou příležitost nevypracoval. Také to bylo na dlouhé minuty poslední vzrušení, které se před brankou Mendyho stalo. Do první vážnější příležitosti se dostal útočník Werner, jeho pohotové přízemní zakončení ale velmi dobrým zákrokem zneškodnil brankář Darlow. O několik minut později našel Ziyech parádním centrem hlavu Tammyho Abrahama, i s jeho zakončením si ovšem brankář domácích věděl rady.

První gólová radost hostů z Londýna na sebe ale přesto nenechala dlouho čekat. Následující rohový kop rozehrál Mount krátce na Ziyecha, ten mu přihrávku vrátil a anglický záložník před branku nasměroval parádní přízemní centr, který si na zadní tyči smolně srazil do vlastní sítě obránce Fernández. Chelsea branka posadila na koně a především ve středu pole svého soupeře jednoznačně přehrávala - druhý zásah mohl přidat po hezké kombinaci mezi Mountem a Abrahamem aktivní Werner, ten však ve vyložené pozici minul branku. Tentýž hráč pak po rychlém brejku instinktivně hledal před prázdnou brankou Abrahama, tomu ale chyběly dva kroky, aby se k míči včas dostal. Newcastle se po většinu první půle jen bránil, nebezpečí hrozilo pouze z kopačky Saint-Maximina, který se ke konci poločasu proháčkoval do pokutového území Blues, jeho zakončení však Kanté zblokoval na rohový kop.

Na startu druhého dějství vyrobil hrubici obránce Schär, kterého v roli posledního obránce obral o míč dotírající Werner, jenže ten sám pak ve vyložené pozici nepochopitelně selhal, když jeho nahrávka na osamoceného Abrahama hrubě postrádala přednost. Po necelé hodině hry pak zase po rohovém kopu jen těsně minul domácí branku hlavičkující Zouma. Na druhé straně se na hranici pokutového území hezky uvolnil Joelinton, jeho technická rána však mířila o kousíček nad břevno Mendyho branky.

Klid do hostujících řad tak přinesla až 65. minuta. V té nastartoval své motory rychlík Werner, proběhl mezi dvěma hráči Newcastlu a před pokutovým území vysunul parťáka Abrahama, který s přispěním pravé tyče dopravil míč do sítě. Korigovat mohl jen o pár chvil později záložník Longstaff, jeho parádní pumelici zastavilo až břevno hostující svatyně. V nastavení mohl skóre ještě upravit Andy Carroll, který se po chybě obrany Chelsea dostal do velmi zajímavé pozice, do jeho zakončení mu však na poslední chvíli vložil nohu vracející se Rüdiger a svému týmu tím pomohl ustrážit další čisté konto.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele