9. kolo
22.11.2020 20:15 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Diogo Jota (© AFP)

Liverpool nedal Leicesteru šanci a dotáhl se na první místo

Leicester po devátém kole neudrží první místo v tabulce Premier League. Na hřišti Liverpoolu totiž jednoznačně prohrál 0:3. První gól si vstřelil sám Evans, další trefy přidali útočníci Jota a Firmino.

Reds vstoupili do zápasu jako uragán a už po čtyřech minutách ohrozili Schmeichelovu bránu. Mané ji hlavičkou po rohovém kopu netrefil jen o kousek. Přesněji už zamířil Jones, jenž po individuální akci ztroskotal jen na Schmeichelovi. Dánský brankář poté skvělým způsobem lapil i ránu Joty, který zakončoval pěknou akci útočné trojice.

Co se nepovedlo třem liverpoolským hráčům, to provedl sám Jonny Evans. Po rohovém kopu se více věnoval souboji s Maném a naprosto kuriózním způsobem si odhlavičkoval balón do své vlastní brány. To hosty alespoň trochu probralo a šanci na vyrovnání měl vzápětí Barnes, jehož rána na zadní tyč úspěch neslavila.

Po půlhodině zakončoval individuální akci technickým pokusem Justin, této ráně chybělo od úspěchu jen několik málo centimetrů. Nakonec to ale byl Liverpool, kdo stihl ještě před přestávkou skórovat. Z levé strany odcentroval Robertson na hlavu nabíhajícího Dioga Joty, jehož pokus sice letěl doprostřed brány, Schmeichel na něj ovšem už nestihl reflexně reagovat. A jelikož Tielemansovu ránu zlikvidoval Alisson, šlo se do kabin s dvougólovým rozestupem.

Do druhé půle opět aktivněji vstoupili domácí, nejprve na gólmanovi skončila příležitost Maného, Schmeichel vychytal i v nadcházející šanci Jotu. Na opačném konci hřiště se zčistajasna objevil sám před Alissonem Vardy, ovšem balón nedokázal procpat do sítě ani on, ani jeho spoluhráči při následné krkolomné situaci.

Iniciativu si poté vzal svět Liverpool, v jedné z největší šancí zápasu selhal Firmino, jehož první pokus se odrazil od tyčky zpět k němu, ten druhý vykopl bránící hráč z čáry. Maného dorážku zneškodnil Schmeichel, který si proti senegalskému šikulovi věděl rady i o pět minut později.

Roberto Firmino se kýžené trefy přeci jen dočkal. Milner rozehrál rohový kop bravurně na hlavu brazilského útočníka, jehož hlavička se zařadila mezi ty povedené a skončila za zády Schmeichela.

Liverpoolští si tak pohodlně dokráčeli pro šesté vítězství v probíhajícím ročníku a dotáhli se v tabulce na první Tottenham. Foxes se propadli na místo čtvrté, přičemž mají shodný počet bodů se třetí Chelsea.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
REPLIKATOR

1:1

Reagovat
Pharrell

2-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele