9. kolo
22.11.2020 13:00 CET
2 : 3
(1:3)

Reportáž

Dominic Calvert-Lewin (© AFP)

Everton díky skvělému prvnímu poločasu přestřílel Fulham

Everton se po sérii nezdarů vrátil na vítěznou vlnu, když díky dobrému výkonu v první půli přehrál domácí Fulham 3:2. Svěřencům Scotta Parkera vůbec nevyšel vstup do zápasu, kdy inkasoval hned po 45 sekundách hry. V druhém poločase pak hru výrazně oživil střídající Loftus-Cheek, na víc než snížení to však Cottagers nakonec nestačilo.

Fulham se na hřišti nestačil ani pořádně rozkoukat a už prohrával. Pravý obránce Aina totiž lacině ztratil balón, k němu se dostal Richarlison, který jej potáhl k brankové čáře a centrem před branku našel osamoceného Calverta-Lewina, který tak otevřel účet zápasu. Tentýž hráč mohl o pár minut později vstřelit i druhý gól, ve skrumáži před domácí brankou však tentokráte neuspěl. Na straně druhé mohl odpovědět po přízemním centru Robinsona záložník Reid, který se ocitl na penaltovém puntíku úplně osamocen, jeho zakončení však trestuhodně chyběla přesnost. Po čtvrthodině hry však vyrovnání přece jen přišlo, když si Reid dvakrát hezky vyměnil míč s Cairneym a na zadní tyč dokázal prostřelit bezmocného Pickforda.

Fulham však vyrovnaný stav nemusel udržet ani dvě minuty. To totiž předvedl další lacinou ztrátu uprostřed hřiště Lemina, rychlý protiútok potáhl Richarlison, chytře si narazil s Calvertem-Lewinem a z hranice pokutového území přízemní ranou pořádně protáhl brankáře Aréolu. Everton ale vedení na svou stranu přece jenom strhl a stalo se tak v minutě třicáté. Parádní individuální akci předvedl Iwobi, který z pravého křídla pronikl přes tři hráče, následně míč předložil Jamesi Rodríguezovi, který se neukvapil a pěkným pasem oslovil volného Digneho, jehož centr si našel střelce první branky, Calverta-Lewina, který z hranice malého vápna rozvlnil síť podruhé.

Do konce prvního dějství přidali hosté ještě jeden přesný zásah a opět u toho byl aktivní levý bek Evertonu, Lucas Digne. Ten tentokrát z levé strany poslal nadýchaný centr, který přímo v srdci domácí obrany nalezl neobsazeného Doucourého, který měl již velmi snadnou úlohu. Obrana domácích v tuto chvíli trestuhodně zaspala, jelikož záložníka Evertonu si na středu malého vápna vůbec nikdo nevšímal.

V druhém dějství pokračovala převaha a kontrola hry ze strany hostujícího celku, a to až do doby, kdy na hřiště po hodině hry přišel záložník Loftus-Cheek. Ten hned po necelých deseti minutách vybojoval penaltu, když se po narážečce s Mitrovičem vřítil do vápna, kde byl podražen obráncem Godfreym. K exekuci pokutového kopu se postavil Cavaleiro a počínal si přímo hrůzostrašně. V momentě zahrání mu totiž podjela stojná noha a míč tak poslal vysoko nad.

Jen o dvě minuty později se však Cottagers přece jenom dostali na rozdíl jediného gólu, když z pravé strany do vápna hezky proniklLookman a svým přízemním centrem našel Loftus-Cheeka, jehož ránu z prvního doteku ještě smolně mimo dosah brankáře Pickforda tečoval stoper Mina. Na vyrovnání však již Fulham nedosáhl, a tak všechny tři body odváží hostující Everton.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele