9. kolo
22.11.2020 17:30 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Nicolas Pepe (© AFP)

Arsenal v oslabení vydřel v Leedsu bod za remízu 0:0

Bezmála tři čtvrtě hodiny se musel londýnský Arsenal na půdě Leedsu vypořádat s početní nevýhodou a konečný výsledek 0:0 je tak pro Kanonýry malým vítězstvím. O oslabení hostí se zbytečným zkratem postaral Nicolas Pépé, ovšem ligový nováček nastalé převahy smolně nedokázal využít, neboť hned v třech případech trefil brankovou konstrukci.

Pro Pépého šlo přitom o raritní možnost, jak si říct o stálé místo v sestavě, neboť v úvodní jedenáctce Mikela Artety se v Premier League objevil teprve podruhé. Místo toho však v 51. minutě oplácel Ezgjanu Alioskimu vražením hlavy do obličeje a sudí Taylor mu na pokyn videorozhodčího a přezkoumání celého incidentu udělil očekávanou červenou kartu.

Leeds si počínal velmi dobře už za rovnoměrného počtu sil na hřišti a po Pépého lapsu měl třikrát průlom skóre na dosah. Rodrigo, Bamford i Raphinha však všichni do jednoho ztroskotali na břevně a tyči a brankář Leno předvedl rovněž řadu kvalitních zákroků. O šokující vyloupení Elland Road se mohl deset minut před koncem postaral Bukayo Saka, když dokonce v samostatném úniku obešel brankáře Mesliera, ale ten se stihl ještě po míči natáhnout a gólovku anglického reprezentanta zneškodnit.

Arsenal tak prodloužil svou stávající černou sérii bez jediného ligového gólu mimo standardní situace na stěží uvěřitelných 476 minut a za posledních pět kol je stále jediným zásahem "Kanonýrů" proměněná penalta Piérra-Emericka Aubameyanga ze zápasu s Manchesterem United.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Petr Keš

Já bych raději Pepého než Williana, a doufám v 0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele