Premier League - preview 9. kola

21.11.2020, 09:18, aktualizováno 23.11.2020, 08:40
Previews
Hráči Wolverhamptonu slaví (© AFP)
Dvěma zápasy bude dnes dohráno deváté kolo anglické nejvyšší soutěže. Southampton vyhrál třikrát v řadě a nyní se představí ve Wolverhamptonu s vědomím, že ho výhra posune na třetí místo. V horní polovině tabulky je i Crystal Palace, ten se představí v Burnley...
Burnley FC - Crystal Palace  (pondělí 18:30)
Fotbalisté Burnley přivítají v rámci devátého kole Premier League na svém stadionu Crystal Palace. Hostujícímu celku z Londýna patří po osmi kláních osmá příčka se třinácti body, domácí jsou devatenáctí se dvěma body.

Burnley v minulém kole před reprezentační přestávkou hrálo v Brightonu a uhrálo remízu 0:0. Jinak je to však v letošní sezoně bída. Dvě remízy, pět proher, ze třech domácích duelů navíc ještě ani bod. Všechny tři letošní góly dali svěřenci manažera Seana Dychea jen na stadionech svých soupeřů. V dalším utkání by měli chybět Jack Cork a Dale Stephens.

Crystal Palace v posledním střetu přejelo na domácí půdě Leeds 4:1. O góly se postarali Dann, Eze a Ayew, vlastní si dal Costa. Celkově zatím Londýňanům vychází první poločasy, osm branek ze dvanácti nasázeli právě během prvních 45 minut. Manažer Roy Hodgson musí být s letošním ročníkem spokojený. Dobrou formu si drží Wilfried Zaha, který si zatím připsal pět branek a dvě asistence. Proti Burnley budou chybět Ferguson, Hennessey, Milivojevič a Wickham.

Poslední vzájemný duel Burnley s Crystal Palace vyhrál první jmenovaný coby host 1:0. Rozhodující a jedinou branku vstřelil Ben Mee.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Pope - Lowton, Mee, Tarkowski, Taylor - Gudmundsson, Westwood, Brownhill, McNeil - Barnes, Wood.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Clyne, Kouyaté, Dann, van Aanholt - Townsend, Riedewald, McArthur, Eze - Ayew, Zaha.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.92 - 3.10 - 2.78
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Wolverhampton Wanderers - Southampton FC  (pondělí 21:00)
Po reprezentační pauze se na trávníky vrátí také Wolverhampton, který před čtrnácti dny po sérii dobrých výkonů padl na půdě Leicesteru City. Proti němu se v pondělí postaví Southampton, tedy tým, který se momentálně může pyšnit jednou z nejlepších výkonností v anglickém fotbale a který si tak jistě bude brousit zuby na zisk dalších tří bodů, které by "Svaté" vynesly na třetí příčku tabulky. Naopak domácí jistě nejsou spokojeni se svou momentální třináctou příčkou a budou tak ze všech sil usilovat o posun do první poloviny.

Wolverhampton po loňském parádním tažení do tohoto ročníku nevstoupil úplně ideálně, když v prvních třech duelech zaznamenal hned dvě porážky s Manchesterem City a West Hamem. On vůbec herní projev "Vlků" zatím není ideální, defenziva tedy funguje více než spolehlivě (víc jak jednu branku inkasovala jen ve 2 duelech), nicméně směrem vpřed to trochu drhne. Ofenzivní snažení svěřenců Nuna Espírita Santa je dosti upracované a k vyloženým šancím vede jen zřídka. Proto také jeho ovečky vstřelily více jak jednu branku pouze ve dvou duelech - hned v prvním klání se Sheffieldem United a v ke konci října s Crystal Palace. I přesto se ale Wolves podařilo zaznamenat celkem 5 výher a 1 remízu, jelikož jeden přesný zásah stačil na porážku Fulhamu a Leedsu, zatímco v klání s Newcastlem přinesl bod za remízu 1:1.

Southamptonu to naopak v posledních týdnech pálí velmi dobře, však posuďte sami - v posledních 4 duelech nastříleli svěřenci Ralpha Hassenhüttla solidních 11 branek, zatímco ze své sítě museli kulatý nesmysl vytahovat v 6 případech. Tato divoká čísla nicméně přinesla dobrou bodovou úrodu - Saints totiž hned třikrát zvítězili (včetně divokého klání s Aston Villou, kterou přehráli v poměru 4:3) a jediná "ztráta" bodů přišla na půdě Chelsea, kde Romeu a spol. i přes brzkou dvougólovou ztrátu nesložili zbraně a díky brance v nastavení se nakonec mohli radovat z bodu za remízu 3:3. Celkově vzato je 16 nasbíraných bodů z úvodních 8 klání určitě nadstandardním počinem, a pokud by se Southamptonu zadařilo i v pondělí, posunul by se tak po devíti odehraných kolech na třetí příčku, což by před sezónou odhadoval jen skutečně ten nejzarytější příznivec tohoto celku.

Co se absencí týče, nejistá je situace ohledně kapitána domácích Conora Coadyho, který měl v minulém týdnu pozitivní test na koronavirus a není tak jisté, zda se do utkání stihne zotavit. Do hry pak s největší pravděpodobností nezasáhne Rayan Ait-Nouri, zatímco Leander Dendoncker by měl být trenéru domácích k dispozici. Southamptonu se do sestavy po drobných zraněních vrací dvojice James Ward-Prowse a Ryan Bertrand, na trávníku však stále neuvidíme Dannyho Ingse, který laboruje s poraněným kolenem.
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Rui Patrício - Boly, Coady, Kilman - Semedo, Dendoncker, Ruben Neves, Marcal - Neto, Raúl Jiménez, Podence
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
McCarthy - Walker-Peters, Vestergaard, Bednarek, Bertrand - Ward-Prowse, Romeu - Armstrong, Djenepo - Walcott, Adams
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.40 - 3.25 - 3.34
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Fulham FC - Everton FC  (neděle 13:00)
Po brilantním vstupu do nového ročníku Premier League přišlo ze strany fotbalistů Evertonu trápení. Už tři zápasy za sebou nedokázali bodovat, šanci přerušit tuto sérii mají v neděli na hřišti nováčka Fulhamu.

Cottagers měli bídný začátek, když v prvních čtyřech zápasech prohráli a třikrát navíc nedokázali skórovat, do toho vypadli na hřišti Brentfordu z EFL Cupu. Poté se však zejména díky snazšímu losu zvedli a z další čtveřice zápasů vytěžili alespoň čtyři body za remízu v Sheffieldu a vítězství s West Bromwichem. Naposledy ovšem smolným způsobem vyšli bodově naprázdno, když na hřišti West Hamu inkasovali jediný gól v nastavení. Poté ještě mohli srovnat z penalty, Lookman ji ovšem nevídaným způsobem zahodil.

Toffees zahájili sezónu sedmi vítězstvími v řadě napříč soutěžemi, z čehož čtyři byli v Premier League, a hověli si tak na čele tabulky. Úspěchem se dá nazvat i nadcházející remíza s městským rivalem Liverpoolem, následovali ovšem tři po sobě jdoucí porážky. Everton odjížděl s prázdnou ze Southamptonu a Newcastlu, doma pak nestačil na Manchester United a propadl se na sedmou příčku.

Ve vzájemných zápasech si v uplynulé sezóně vedli lépe Liverpoolští, kteří od roku 2010 osm ligových střetů vyhráli, ve dvou remizovali a jen jeden prohráli. Tím jejich neúspěchem je poslední zápas rok a půl starý, v Craven Cottage tehdy domácí uspěli 2:0 po trefách Cairneyho a Babela.

Fulham se musí obejít bez potrestaného Kamary, chybět bude pravděpodobně i zraněný Lemina. Hostům během mezinárodní přestávky vypadl Coleman, naopak po zdravotních problémech se může vrátit Delph a trest pro změnu vypršel Richarlisonovi.
Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Areola - Aina, Andersen, Adarabioyo, Robinson - Reed, Anguissa - Reid, Cairney, Lookman - Mitrović
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Keane, Holgate, Digne - Doucouré, Allan, Gomes - James, Calvert-Lewin, Richarlison
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.25 - 3.78 - 1.90
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sheffield United - West Ham United  (neděle 15:00)
Čeští reprezentanti Tomáš Souček s Vladimírem Coufalem se opět vrací do West Hamu, aby mu pomohli v dalším klání nejvyšší anglické soutěže. Kladiváři tentokrát zavítají do sheffieldské Bramall Lane, kde se aktuálně trápí tamní United.

Čekali byste, že tabulku Premier League uzavírá jeden z jejích nováčků? Tak to jste na omylu. West Bromwich s Fulhamem sice mají co dělat, avšak ještě větší problémy zažívá Sheffield. Osm zápasů, sedm proher, jediná remíza. Bilance United je opravdu žalostná. Loni soudržná družina manažera Chrise Wildera ohromila dlouhotrvajícím bojem o účast v evropských pohárech, letos však Blades zřejmě budou mít co dělat s tím, aby odvrátily pád do Championship.
br> Londýnští kladiváři už v probíhajícím ročníku zvítězili třikrát a drží dvanáctou příčku v mimořádně našlapaném pelotonu. West Ham zvládl poměrně se ctí náročnou sérii duelů proti Leicesteru, Tottenhamu, Manchesteru City a Liverpoolu, když veškeré body přenechal pouze liverpoolským Reds. V posledním kole se sice Hammers celkem trápili proti Fulhamu, avšak výhru jim nakonec v posledních minutách vystřelil Tomáš Souček.

Hostům by se po zranění mohl vrátit útočník Michail Antonio, k dispozici však nebude Andrij Jarmolenko. Mužstvo Sheffieldu bude řešit případnou absenci Sandera Bergeho, jemuž plány dost možná překazí koronavirus.

K prolomení čekání na výhru přijede na Bramall Lane ideální soupeř, neboť Blades přemohly West Ham ve všech třech domácích utkáních Premier League. Kladiváři ostatně čekají na úspěch na půdě United od roku 1968.
Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - Basham, Ampadu, Robinson - Baldock, Berge, Norwood, Lundstram, Lowe - McBurnie, McGoldrick
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabiański - Coufal, Balbuena, Diop, Cresswell, Masuaku - Bowen, Rice, Souček, Benrahma - Haller (Antonio)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.22 - 3.30 - 2.44
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Leeds United - Arsenal FC  (neděle 17:30)
Arsenal schytal v posledním kole před reprepauzou facku od Aston Villy, Leeds si zase užil své od Crystal Palace. Gunners i Whites tedy mají o motivaci postaráno, zvlášť v době, kdy každý získaný či ztracený bod může způsobit masivní přesuny v tabulce.

Po solidním startu došel Leedsu jaksi dech. Mužstvo svérázného stratéga Marcela Bielsy začalo kriticky ztrácet především v obraně, když za poslední dvě utkání inkasovalo shodně čtyři branky od Leicesteru i Crystal Palace. Šílené skóre 14:17 značí, že Whites mají slušný útok, jenže podobně špatnou defenzivu byste nalezli pouze ve West Bromwichi.

Také v neděli očekává Bielsa náročné klání. "Arsenal je jedním z nejlepších týmů v Evropě. Arteta je koučem, který chce, aby mužstvo hrálo podle jeho představ. Pokud je sledujete z taktického hlediska, vykazují známky, které jsem u žádného jiného mančaftu nikdy neviděl," prohlásil uznale zkušený Argentinec.

Arsenal je zase již tradičně nevyzpytatelný. Po historickém úspěchu na Old Trafford Gunners záhy zklamali, když vyhořeli proti Aston Ville. Dříve atraktivní ofenzivou vyhlášení Kanonýři mají potíže se střílením branek, když v posledních čtyřech kolech ani jednou nevsítili více než jeden gól za zápas. Kvůli debaklu od Villans si navíc pokazili i do té doby solidní statistiky v defenzivě.

Manažer Arsenalu Mikel Arteta si uvědomuje vážnost poslední porážky. "Zcela zjevně to byl bolestný týden, protože po domácí prohře chcete rovnou hrát. Tak tomu nyní nebylo, nicméně i tak jsme reflektovali naši práci a analyzovali, co se stalo. Závěr utkání nás šokoval, předtím šlo o jiný zápas, stále ale máme co zlepšovat v mnoha ohledech. Cheme si ale vzít to pozitivní, poučit se a pokračovat dál," řekl španělský lodivod.

V Leedsu si Gunners budou muset poradit bez obránce Seada Kolašinace a záložníka Mohameda Elnenyho, kteří byli během reprezentační přestávky pozitivně testování na koronavirus. Na marodce nadále zůstává středopolař Thomas Partey. Whites postrádají záložníky Jamieho Shackletona s Pablem Hernándezem a zadáka Diega Llorenteho, do sestavy by se naopak mohli vrátit Kalvin Phillips s Rodrigem.

Poslední výhra Leedsu nad Arsenalem se datuje do května roku 2003. Během výpadku United z Premier League na sebe oba kluby narazili čtyřikrát v FA Cupu a pokaždé byli úspěšnější Gunners.
Leeds United - pravděpodobná sestava:
Meslier - Ayling, Cooper, Koch, Dallas - Struijk - Costa, Phillips, Klich, Harrison - Bamford
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Holding, Gabriel, Tierney - Bellerín, Ceballos, Xhaka, Saka - Willian, Lacazette, Aubameyang
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.46 - 3.84 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Liverpool FC - Leicester City  (neděle 20:15)
Ostře sledovaná řežba uzavře nedělní program Premier League. Doposud výborně hrající Leicester by se rád udržel na čele tabulky i po výletu do Liverpoolu. Za normálních okolností by favoritem byli domácí, ovšem rozsáhlá marodka dává Foxes jedinečnou šanci.

Vskutku nelehké spaní má v posledních týdnech fanoušek Liverpoolu. Ne snad, že by jej znepokojovaly výsledky oblíbeného mužstva, neboť Reds již sice stihli ztratit pár bodů, ale oproti celkům z Manchesteru či londýnským Gunners zažívají selanku. Vrásky jim však vytváří pohled na hráčskou marodku, která se rozrostla a nadále se objemově napíná.

Manažera Jürgena Kloppa vyděsilo již zranění klíčového stopera Virgila van Dijka. Rozklad zadních řad ale pokračoval, když z Kloppových plánů vypadli také Trent Alexander-Arnold spolu s Joem Gomezem. Ani to však není vše, Horste! Proti Leicesteru se nepředstaví kapitán Jordan Henderson, jehož trápí tříslo, ani Mohamed Salah, který si chtě nechtě musí dát oddech z důvodu pozitivního testu na koronavirus.

V médiích i na sociálních sítích se tak živě spekuluje, s jakou sestavou nakonec Klopp vyrukuje. V defenzivě totiž z ideální sestavy zbyly jen Joël Matip s Andrewem Robertsonem a taktéž záloha nezůstala bez úhony. Zde však mohou nastoupit čerstvě uzdravení Fabinho, Alex Oxlade-Chamberlain a Thiago Alcântara.

Na šanci tak číhají hráči, kteří obvykle v základní sestavě nefigurují. Budou se však muset mít na pozoru před kanonýrem Foxes Jamiem Vardym. "Především jeho rychlost je neuvěřitelná. Jak ji používá, jak je chytrý, jak během let zapracoval na své hře. Pro každého představuje obrovskou hrozbu. Bránit jej je výzvou. Jediným způsobem, jak jej bránit, je mít se na pozoru, aby nedostal potřebnou přihrávku. Znamená to že musíme bránit i ostatní hráče" řekl uznávaný Němec.

Leicester má také problémy se skládáním ideální jedenáctky, jeho marodka se ovšem postupně vyprazdňuje. Nadále absentují Ricardo Pereira či Çağlar Söyüncü, avšak do hry se už vrací Timothy Castagne a Wesley Fofana. Především Castagne, jemuž se úvod angažmá u "Lišek" vydařil, může ještě zkvalitnit již tak solidní výkony Foxes.

Družina manažera Brendana Rodgerse zahájila sezonu vskutku sebevědomě, když bez potíží smetla také Manchester City. Pak sice přišlo přibrzdění a dvě porážky v řadě, ovšem po úspěších nad Arsenalem, Leedsem a Wolves se Foxes vrátili zpět na tu správnou vlnu, která je vynesla až do čela soutěže.

Vynikající postavení si mohou v případě úspěchu na Anfield Road udržet. "Pro výsledek si jdeme kamkoliv. Nezáleží na tom, zda hrajeme proti Liverpool, Manchesteru City či Manchesteru United. Jména pro nás nic neznamenají. Hledíme jen na náš výkon a snažíme se předvést to nejlepší," prohlásil sebevědomě obránce Christian Fuchs.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Tsimikas, N. Phillips, Matip, Robertson - Wijnaldum, Keita, Milner - Jota, Firmino, Mané
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Fofana, Evans, Morgan - Castagne, Tielemans, Mendy, Justin - Maddison, Barnes - Vardy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.82 - 4.13 - 4.28
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Newcastle United - Chelsea FC  (sobota 13:30)
Po dlouhých čtrnácti dnech, které vyplnil pouze reprezentační fotbal, se o slovo znovu hlásí anglická Premier League, kterou v sobotu po poledni "vykopne" duel Newcastlu United s hostující Chelsea. Domácí "Straky" zažily průměrný vstup do soutěže, který sice neoslnil, přesto ale stačí na průběžné třinácté místo a osmibodový náskok na první sestupovou příčku. Hosté z Londýna se naproti tomu před reprezentační pauzou dostali do slušné formy, Franku Lampardovi se vykrystalizovala základní sestava ve formaci 4-3-3 a anglický lodivod bude jistě doufat, že se jeho svěřencům na podobně dominantní výkony podaří okamžitě navázat.

Newcastle sezónu zahájil překvapivě pohodlnou výhrou na hřišti West Hamu, nicméně o nějakou předzvěst lepších zítřků se nejednalo. Zatím to nevypadá, že by celek ze severu Anglie vystoupil z průměru posledních let a začal se tlačit do vyšších pater tabulky. Od prvního kola totiž svěřenci Steva Bruce vyhráli už jenom dvakrát, když si nejprve vyšlápli na Burnley, načež ještě tři body získali v konfrontaci s do té doby velmi dobře hrajícím Evertonem. Krom toho ještě Magpies obrali o body dva favority - s obrovským štěstím se jim podařilo přivést bod ze hřiště Tottenhamu, kde přežili několik vyložených šancí soupeře, třikrát jim pomohla branková konstrukce a remízu vytěžili díky penaltě v poslední minutě utkání. Druhý jednobodový zisk pak Newcastle přivezl po vyrovnaném klání z hřiště Wolverhamptonu.

Édouard Mendy sice v posledním zápase se Sheffieldem United přišel o ligovou neprůstřelnost, smutnit ale na rozhodně nemusí. Chelsea se v posledních týdnech v defenzivě výrazně zlepšila, za čímž stojí právě nová letní akvizice na brankářském postu a samozřejmě také téměř bezchybný Thiago Silva, který ale v sobotu manažeru Lampardovi nebude k dispozici. Anglický lodivod jej tak bude muset nahradit jedním z trojice Christensen/Rüdiger/Tomori a musí doufat, že se to na výkonu zadních řad výrazněji neprojeví. Jinak se ale Chelsea nachází ve velmi dobré formě, od souboje s Liverpoolem v druhém ligovém kole neprohrála a momentálně se může ve všech soutěžích pyšnit čtyřmi výhrami za sebou. Favorit bude tedy v sobotu po obědě jasný, otázkou však zůstává, v jaké formě se budou hráči po reprezentační přestávce vlastně nacházet.

V táboře domácích se otazník vznáší nad zdravotním stavem Jonja Shelveyho, Matta Ritchieho a Calluma Wilsona. Mimo hru pak zůstává záložník Ryan Fraser. V dresu hostujícího celku zase neuvidíme Christiana Pulisice, který laboruje se zraněným stehnem, záložníka Havertze, který po prodělání koronaviru nabírá potřebnou kondici, a stopera Thiaga Silvu, jenž tak rychle po reprezentační pauze ještě nebude připraven do klání naskočit.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Darlow - Schär, Lascelles, Fernández - Murphy, Longstaff, Hayden, Hendrick, Lewis - Saint-Maximin - Wilson
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Mendy - James, Zouma, Rüdiger, Chilwell - Kanté, Kovačič, Mount - Ziyech, Abraham, Werner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.80 - 4.74 - 1.49
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Aston Villa - Brighton & Hove Albion  (sobota 16:00)
Fotbalisté Aston Villy přivítají v rámci devátého kola Premier League ve Villa Parku Brighton. Oba celky zahájily sezonu zcela rozdílně. Zatímco domácí jsou šestí a získali patnáct bodů v sedmi utkáních, Brighton je šestnáctý a po osmi duelech má na kontě bodů pouze šest.

Villans v minulém kole vykradli Emirates Stadium, když nad Arsenalem vyhráli 3:0. Nejprve si vlastní branku dal Bukayo Saka, poté dva góly přidal Ollie Watkins. Takovou formu jako zkraje sezony už však Aston Villa nemá, což potvrzují dvě předešlé porážky 0:3 s Leedsem a 3:4 se Southamptonem. Proti Brightonu budou chybět Bjorn Engels, Frederic Guilbert a Wesley.

Brighton v posledním klání v lize remizoval na domácí půdě 0:0 s Burnley. Ani v předešlých utkáních to nebyla žádná sláva. Naposledy Rackové vyhráli v Premier League 3:0 ve druhém kole proti Newcastlu, to už ale jsou dva měsíce. Proti Aston Ville si nezahrají Florin Andone a Alexis Mac Allister.

Poslední vzájemný duel Aston Villy s Brightonem se odehrál letos v lednu a skončil remízou 1:1 po brankách Trossarda a Grealishe.
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martinez - Cash, Ngoyo, Mings, Targett - McGinn, Douglas Luiz, Barkley - Trezeguet, Watkins, Grealish.
Brighton - pravděpodobná sestava:
Ryan - Webster, Dunk, Veltman - Lamptey, White, Bissouma, March - Lallana, Maupay - Welbeck.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.31 - 3.67 - 3.14
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tottenham Hotspur - Manchester City  (sobota 18:30)
Fotbalisté Tottenhamu Hotspur se v rámci devátého kola Premier League střetnou s Manchesterem City. Zatím co Spurs šlapou a jsou zatím o bod druzí za Leicesterem, Citizens nezažívají úplně ideální vstup do sezony. Ze sedmi utkání získali dvanáct bodů a jsou desátí.

Tottenham v minulém kole mohl děkovat Harrymu Kaneovi. Právě díky přesně trefě anglického reprezentanta z 88. minuty vyhrál na půdě West Bromwich Albion 1:0. V Evropské lize Spurs svou skupinu vedou, neodpustili si však jedno zaváhání, když prohráli 0:1 v belgických Antverpách. Chuť si poté Tottenham spravil na Ludogortci Razgrad, na jehož půdě zvítězil 3:1 po gólech Kanea, Lucase a Lo Celsa. Zatím jedinou letošní prohru v domácí soutěži si pak Mourinhovi svěřenci připsali hned v úvodním kole s Evertonem. Manažer José Mourinho v dnešních dnech slaví první rok v londýnském celku, výhra nad City by mu tak udělala o to větší radost.

"Byl to velmi zvláštní rok. Je to rok v kalendáři, ale není to rok ve fotbale. Netrénovali jsme tolikrát, kolikrát bychom měli, nehráli jsme sezónu tak, jak bychom měli a neměli jsme předsezónní přípravu, kterou bychom normálně měli, takže to není takové, jako jsme byli zvyklí. Ale jsem šťastný, velmi šťastný v klubu, velmi šťastný z rozhodnutí, které jsem učinil před rokem, a přeji si, abych za jeden rok mluvil o dvou letech," uvedl Mourinho. Spurs se budou proti City muset obejít bez Dohertyho a Lamely.

Manchester City v posledním ligovém klání remizoval doma s Liverpoolem 1:1. Skóre otevřel z penalty hostující křídelník Mohamed Salah, po čtvrthodině však srovnal Gabriel Jesus. Nejvíc pak může Citizens mrzet neproměněná penalta z kopačky Kevina De Bruyneho. V Lize mistrů je to však v podání předposledního mistra Anglie úplně jiná písnička. Ve střech zápasech devět bodů a skóre 9:1. Naposledy to schytal řecký Olympiakos, který si domů odvezl příděl 0:3. Stejně jako kouč Spurs, i manažer City Pep Guardiola má důvod k oslavě, svou smlouvu totiž prodloužil o další dva roky.

"Jsem klubu vděčný. Děkuji za prodloužení smlouvy. Těchto čtyři nebo pět sezón mi dalo hodně. Jsou důvodem, proč jsem stále tady. Chceme i nadále dělat maximum, co je možné. Všichni manažeři ve velkých klubech jsou tu, aby získali tituly. Nejsem výjimkou," řekl Guardiola. Proti Spurs si nezahrají Agüero a Fernandinho.

Poslední vzájemný duel těchto soupeřů se odehrál v únoru a Tottenham tehdy vyhrál 2:0. Branky si připsali Bergwijn a Son, za City nedal penaltu Gündogan. Celek z Manchesteru navíc dohrával bez vyloučeného Zinčenka.
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Aurier, Alderweireld, Dier, Reguilón - Sissoko, Hojbjerg - Lucas, Ndombele, Son - Kane.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Dias, Laporte, Cancelo - Rodri, Gündogan - Torres, De Bruyne, Sterling - Jesus.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.09 - 4.16 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Manchester United - West Bromwich Albion  (sobota 21:00)
Na první domácí vítězství v novém ročníku Premier League stále čekají fotbalisté Manchesteru United. Ti nyní mají jedinečnou šanci na jeho získání, hostí totiž nováčka z West Bromwiche, který je na sestupových pozicích.

Rudí ďáblové sice měli na Old Trafford těžký los, i tak je však jeden jediný bod ze čtyř zápasů velikým zklamáním. Postupně nestačili na Crystal Palace, Tottenham, Chelsea a Arsenal, přitom v Lize mistrů mezitím dokázali zničit Lipsko poměrem 5:0. Jediným jejich štěstím je, že se jim daří alespoň na venkovních hřištích. Naposledy si přivezli vítězství 1:3 z Goodison Parku, kde po Bernardově úvodní trefě otočili dvěma góly Fernandes a jedním zásahem Cavani.

Baggies jsou na tom ovšem ještě podstatně hůř. Na tříbodový zisk totiž čekají jak doma, tak venku. Zatím si připsali pouze remízy proti Chelsea, Burnley a Brightonu, což jim stačí na pouhé osmnácté místo. V posledním zápase před reprezentační přestávkou byli blízko dalšímu bodu, když proti Tottenhamu dlouho drželi bezbrankový stav, jenže v osmaosmdesáté minutě rozhodl o vítězství hostí Harry Kane.

Před sestupem WBA byla vzájemná utkání pravidelná a překvapivě rovněž vyrovnaná. Z posledních jedenácti zápasů vyhrál každý z týmů čtyřikrát, zbylé tři skončily nerozhodně. West Bromwich se radoval i v posledním zápase před dvěma a půl lety, kdy díky Rodríguezově trefě vyplenil svatyni Red Devils.

Hlavním tahounem Solskjaerovy družiny je portugalský středopolař Bruno Fernandes, jenž ze dvanácti týmových gólů pět vstřelil a na další tři nahrál. Na straně soupeře je nejlepším střelcem dvougólový Robinson.

Domácím by se měl do sestavy vrátit již zdravý Rashford, stejně tak by k dispozici měl být Telles. Naopak mimo hru nejspíše zůstanou Lindelöf a Greenwood. Hosté přijedou bez několika pozitivně testovaných hráčů, vyléčeni ale už jsou Ivanović, Pereira a Robinson.

Utkání na Old Trafford začne se sobotní jedenadvacátou hodinou, jeho hlavním rozhodčím bude David Coote.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
de Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Telles - McTominay, Fred - Mata, Fernandes, Rashford - Martial
West Bromwich Albion - pravděpodobná sestava:
Johnstone - Ajayi, Ivanović, O'Shea - Furlong, Gallagher, Livermore, Krovinovic, Townsend - Pereira - Grant
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.35 - 5.56 - 9.19
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Leicester City860218:918
2.Tottenham Hotspur852119:917
3.Liverpool FC852118:1617
4.Southampton FC851216:1216
5.Chelsea FC843120:1015
6.Aston Villa750218:915
7.Everton FC841316:1413
8.Crystal Palace841312:1213
9.Wolverhampton Wanderers84138:913
10.Manchester City733110:912
11.Arsenal FC84049:1012
12.West Ham United832314:1011
13.Newcastle United832310:1311
14.Manchester United731312:1410
15.Leeds United831414:1710
16.Brighton & Hove Albion813411:146
17.Fulham FC81167:154
18.West Bromwich Albion80356:173
19.Burnley FC70253:122
20.Sheffield United80174:141

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1014)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele