9. kolo
21.11.2020 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Heung-Min Son (© AFP)

Citizens zase zaváhali, nestačili na Tottenham

Další z mnoha ztrát v této dosud nepříliš povedené sezóně za sebou mají hráči Manchesteru City. Ti si odvezli ze hřiště Tottenhamu porážku 0:2, o kterou se brankami postarali Son a Lo Celso.

José Mourinho oproti minulému zápasu provedl dvě změny, když na kraji obrany nahradil Dohertyho Aurier a na křídle Balea Bergwijn. Stejný počet zásahů do sestavy udělal jeho protějšek Pep Guardiola, který se rozhodl nasadit Bernarda Silvu a Mahreze namísto Gündogana se Sterlingem.

První pohroma pro Guardiolovu družinu přišla už v páté minutě. Citizens snad poprvé v zápase ztratili balón, čehož využil Ndombélé k vysunutí Sona za obranu. Korejský snajpr už si s nastalou situací věděl rady a po zemi podél Edersona uklidil míč do brány. Vzápětí mohl srovnat De Bruyne, v dobré příležitosti ovšem napálil jen svého ležícího spoluhráče.

Ve třinácté minutě Spurs znovu prokázali svou efektivitu, když z dalšího útoku dopravil balón do sítě Kane. Tomu však radost dlouho nevydržela, jelikož praporek pomezního okamžitě signalizoval ofsajd. Po pětadvaceti minutách zase zachránil bledě modré Rodri, jenž na poslední chvíli zabránil v zakončení Bergwijnovi.

Následně se radovali z gólu Citizens. Centr z pravé strany Jesus zpracoval, podržel a nahrál Laportemu, jenž dokázal rozvlnit síť. Jenže záznam usvědčil asistujícího Jesuse ze hry rukou a branka tak nemohla být uznána.

Na další zajímavé situace se muselo dlouho čekat, přišly až po více než hodině hry. Další samostatný únik měl Son, proti němuž výborně vyběhl Ederson a zamezil domácímu útočníkovi ve skórování. Bezmocný už byl brazilský gólman proti Giovanimu Lo Celsovi, jenž se nechal pobídnout Kanem a poté s přehledem zakončil.

Manchesterští ohrozili Llorise až v samotném závěru řádné hrací doby, kdy se musel francouzský brankář činit proti hlavičce Jesuse po standardní situaci. Ani tato, ani žádná jiná situace ovšem gólem neskončila a Tottenham se tak alespoň na chvíli dostal do čela ligového pelotonu, naopak Manchester City je až v jeho druhé polovině.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lloris - Aurier, Alderweireld, Dier, Reguilon - Hojbjerg, Sissoko - Bale, Ndombelé, Son - Kane

Škoda Dohertyho, z Auriera na RB proti City ide strach.

Reagovat
DUCK11

tipujem rovnaku zostavu Spurs, Bale má dosť po repre pauze

Reagovat
Elmas

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Pep je svojou koncepciou už dinosaurus, ale tvrdohlavo ju presadzuje. Impotentné držanie liopty a 1000 prihrávok vždy do plných , žiadna streľba ale snaha vojsť až do brány , ešte oľutujú, že mu predĺžili zmluvu, podľa mna ju nedodržia.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele